Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiskii

202 bejegyzést írt és 486 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
kiskii 2020.12.02 22:07:19
@combo: hát van apró ember akit lenézek, van apró ember akire felnézek
       Nekem most nincs semmiről mondanivalóm. Ezt kell elolvasni. TGM írását Szőcs Gézáról. Ebből valamit meg lehet érteni a világunkról. Valami keveset, mert mindig csak keveset lehet megérteni a világból, ami soknak látszik az mindig hazugság.     Választottam hozzá egy Szőcs Géza verset.…..
kiskii 2020.11.10 08:47:02
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az összes ilyen szöveg blöff. amelyik nem, az enyhén tudatmódosult állapotban született, és a szerzője csak kipihenten ébredt rá, hogy mit követett el.
Persze nem mondom, hogy ne lenne lehetséges, hogy komolyan gondolta, hogy ez valamiféle művészet, és még az is meglehet, hogy tényleg az.
De majd vagy kukába dobja a jövő vagy felmagasztalja. Majd kiderül, csak az nem a mi életünkben lesz.
       Ascher és Zsámbéki megy, Zalán János jön.  Az egyik oldalon Ragályi, Cserhalmi és Csákányi, a másikon Dózsa László, Novák Emil és Gregor Bernadett.  Neumann, Szilárd, Teller, Wigner és Gábor Dénes sem kellett, itt Takaró Mihály Imre Kertészezhet, a Nyugat meg csak zsidó lapocska. Kultúrharc…..
kiskii 2020.10.08 12:43:25
@Kettes: Az írás kifutásártól beszélek, nem a benne foglalt témáról. Ez így csak a kelletlen - meglehet, dühödt - keserűség ömlése.
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
       A Mandiner verőembere megtámadta azokat az egyetemi tanárokat, akik Vidnyánszky fajtestvér őrjöngését nehezményezték. Az egykori ateista komszomolec ugyanis azt találta mondani Karsai György klasszika-filológus professzorról, hogy az valamilyen különös oknál fogva alkalmatlan a keresztényi…..
      Palkovics László bejelentette, hogy elkészült Magyarország Mesterséges Intelligencia stratégiája. Az anyagban találtam egy érdekes bekezdést.    "Áttöréssel kecsegtetnek bizonyos,hazai kutatók által világszínvonalon művelt, gazdagmatematikai elméletek, például amelyek a…..
       Az Alapjogi Központ nevű állambiztonsági szerv, keszuljetek.hu néven szólítja fel a fajmagyarságot arra, hogy készüljön.         "Ott vagyunk a győzelem kapujában, és következő nemzedék feladata a döntő ütközet megvívása – hogy Szent István koronájának minden ékköve újra…..
kiskii 2020.09.04 23:21:41
@murok: Ahogy az egyik könyvemben írtam, a magyar honvédség a Törökbálint-Oroszlány vonalat tudná közel három órán keresztül tartani, mely idő pont elégséges arra, hogy a felelős magyar kormány az ország aranykészletével elmeneküljön.
       Domokos Gábor professzor hosszabb interjút adott a Qubitnak a felfedezéséről, hogy a testek kockaszerű darabokra esnek szét.     Egy részlet az interjúból:      "Itt a Műegyetem kertjében, ahol ülünk, zúzott kő van a lábunk alatt. Ha felmarkolunk egy adagot ezekből a kövekből, látjuk,…..
kiskii 2020.09.04 12:24:47
@jotunder: nem írtam olyat hogy a darabok kockák lesznek.
kiskii 2020.09.04 23:05:59
@jotunder: Tételezzük fel, hogy ha egy kockát síkokkal végtelen számú darabra osztasz, akkor a darabok csúcs-, oldal-, élszáma a poszt szerint alakul.

Ez esetben viszont ha az univerzumot végtelen számú, de a fenti csúcs-él-oldal átlagszámú darabra metéled, abból összeállíthatsz egy kockát.
      Nem elhanyagolható esélye van, hogy az index.hu-val együtt a blog.hu-t is beszántja a rezsim. Abban bízom, hogy ez nem fog bekövetkezni, hogy marad az Index és marad a Vincent is, de ez most olyan fifty-fifty környéke lehet.      A posztokat Kettes lementette, és van egy…..
      Az Országútban jelent meg Falusi Márton: Mi a bajom a magyar irodalommal?- című írása. A cikk címe Kálmán C. György 1989 szeptemberében, a 2000-ben megjelent, Mi a bajom Nagy Lászlóval? -címmel megjelent szövegére utal. 1989 szeptemberében már egy amerikai kollégium nyolcadik emeletén laktam.…..
kiskii 2020.07.20 20:34:02
irodalmi dimenziók Én utálom..., 2020.06.05 18:30:41
Próbálkozzunk meg ezúttal egy idegenből fordított, rövid szöveg elemzésével (analizálásával), értelmezésével és minősítésével. Egy szöveg elemzésének és értelmezésekor ugyanis megvannak az egyetemesen célravezető elvei és módszerei, függetlenül attól, hogy melyik nyelven is írták eredetileg. Annak…..
           Az Úr:  A Föld puszta volt és üres,  még tünde lég sem takarta, távulván setét és világos még egybeforrt, s a vizek felett nem volt más csak én. A mélység tükrébe néztem, kétség malomköve lelkem őrölé, de mondám, legyen fény.                      S lőn fény, egy sápadt csillag…..
kiskii 2020.05.28 16:44:33
         Remélem senki sem vár tőlem nagyívű tutimondást. Egyszerűen megkerestem azt a cikket, amelyre oly sokan hivatkoznak mostanában. Az Olvasó eldöntheti, hogy mit tett volna Boris Johnson helyében. Ez egy meglehetősen konkrét szituáció.    "És akkor Neil Ferguson azt mondta a tanácsadói…..
       Történelmi időket élünk.  A kormányzati tájékoztató előadáson Röst Gergely egyik slide-ján 1:22:05-kor a "végtelen dimenziós operátorok spektrálsugara" kifejezés szerepel.     Mivel ez politikai szakkérdéssé vált, az Örülünkvincent blog kötelességének érzi, hogy tájékoztassa a közvéleményt…..
     Mr.R  azaz Mr. Reproductive Rate igen fontos személy, érdemes rá figyelni, mert ha valamiért szignifikánsan az 1 fölé magasodik, akkor córesz lesz. Nem kicsit unortodox módon, definiáljuk most úgy Mr.R-et, mint az egy napra eső fajlagos fertőződési növekményt. Tehát, ha az adott napon X ember…..
      Itt legalább kétszázezer családot kell megvédeni az éhezéstől.  Alapvető élelmiszerekre, higiéniai termékekre és közüzemi szolgáltatásokra kellene költeni családonként havi százezer forint nagyságrendben esetleg három hónapig. Az hatvanmilliárd forint, ami nagyjából a magyar GDP másfél…..
                Az elmúlt napokat kvázikaranténban töltöttem ( kétszer lementem a kisboltba és tegnap vettem ezt a barbadosi cuccot, amiből a poszt megírása alatt elfogy féldeci ) és Királyhegyi Pállal szólva, most ment el teljesen a kedvem a koronavírustól.          Ami most jön, az egy…..
Decimus Iunius Iuvenalis első szatírája,(arról, hogy miért ír szatírákat) s annak aktualizált átirata Elöljáróban: A jelen írásban két vers van egymásba ágyazva. A szürke és fekete sorokból áll össze az egyik, a piros és fekete sorokból a másik. A római neveket helyenként a ritmus megkívánta…..
kiskii 2017.06.07 12:34:43
@hajnalihang: jaja, mert ha kiváló lenne, nem szerepelne itt
kiskii 2020.03.23 05:26:58
@Bence Aradi: Köszönöm!