Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szubjektivblog

5 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tv2 vetélkedőjének legutóbbi adásában volt egy kérdés, aminek láttán a Sándor-palotában biztos a süppedős szőnyegre köpték a pezsgőt. Helyesírás volt a témakör, a kérdés pedig, amit az egyik bevallottan diszlexiás és diszgráfiás versenyzőnek feltettek, magyar szavak…..
Fogarasi-havasok: Magyarország ezeréves határa  A kettős álllampolgárság immár kipipálva. Sokan kérdezhetik: miért kapnának választójogot is a külhoni kettős állampolgár magyarok? Én inkább megfordítanám a kérdést: miért NE kapnának választójogot, ha már magyar…..
Fetrengve-röhögős vígjáték Steve Martin és Michael Caine főszereplésével. Többször is érdemes megnézni, de elsőre üt igazán.  Dirty Rotten Scoundrels (A Riviéra vadorzói) rendezte: Frank Oz IMDB: 7.1 ..
A budapesti Rákóczi úton az Uránia mozi magasságában található két közért. A 7. kerületben a Kazinczy utca sarkán a nemrég megnyílt Tesco, míg átellenben a nyócban a régi Spar. A józsefvárosi palotanegyed szélén élők Spárba kényszerülnek, az erzsébetvárosi lakók és…..
szubjektivblog 2010.10.20 19:46:04
@tükörfúró:

Egy friss példa, ami tökéletesen leírja a jelenlegi budapesti forgalomszervezést. A Semmelweis utcába mentem volna (behajtani már egy ideje nem lehet, automatikus cölöp zárja le az utcát, a Városház utcát is). A pesti alsó rakparton mentem, valahol a Ferenciek tere közelében szerettem volna leparkolni. Véletlen túlmentem az Erzsébet-hídnál lévő felhajtón. El kellett mennem majdnem a Boráros térig, hogy a Bakáts téren keresztül visszakeveredjek a Kálvin tér irányába. A Kálvin térnél (Üllőin érkeztem) nem volt értelme a jobbra fordulni, mert onnan sehogy sem tudtam volna átkeveredni a "kiskörút" Nemzeti Múzeummal szemközti oldalára, csak ha (a Deák téri felújítás miatt) elmegyek az Operáig, és a volt Balettintézet mögött megfordulok. Ha onnan érkezem, akkor a Deák tér irányából sehol nem lehet lefordulni, a Merlin utcájában is cölöp van.
Ezért balra fordultam. Egyetlen esélyem (mivel nem akartam átmenni a Szabadság-hídon) a Veres Pálné utca volt jobbra. Követtem a kötelező haladási irány táblákat, és az egyetlen útvonal, ami nem vezetett vissza a híd felé, az Egyetem tér felé vitt, amin szintén nem lehet keresztül hajtani (cölöp, csak BKV). Az Egyetem térnél balra fordulva ismét a Szabadság híd felé lyukadtam volna ki a korábban leírt útvonalon. Óriási szerencsém volt, és az Egyetem tér előtt találtam egy parkolóhelyet a Kecskeméti (?) utcában.
Így csak kb 10 perc sétányira tudtam leparkolni a célállomástól, és ott fizethettem ki a 400 Ft/óra parkolási díjat.

És most nem arról van szó, hogy nem találtam parkolóhelyet, hanem a közelébe sem tudtam jutni a kívánt célnak. Tudtommal azért az ötödik kerület ezen része nem történelmi óváros, semmi nem indokolja az autók ilyen szinten történő kitiltását 0-24 óráig. Ilyen alapon kertvárosi lakónegyedeket is le lehetne zárni automatikusan nyíló cölöpökkel a lakók nyugalmának érdekében.
Csak szubjektíven! Összeomlás 2010.10.20 19:59:00
Joel Schumacher cannes-i Arany Pálma jelöléssel kitüntetett filmje egy nagyvárosi ember életének frusztrációiról. Michael Douglas tökéletes alakítást nyújt William Foster szerepében, aki 50 körül kattan be a világtól, ami körülveszi. Végeláthatatlan dugók, fonnyadt…..
Szórakoztató romantikus komédia a műfaj minden kliséjével. Nehéz megmondani, hogy miért, de kifejezetten szerethetőek a karakterek. Tom Hanks és Meg Ryan is ugyanazt a (nem kimondottan magas) színvonalat hozzák, mint korábban, de a film nem is igényel többet. Többszörnézős. A…..
Letehetetlen, olvasmányos könyv a szerző, korábbi washingtoni magyar nagykövet (2002-2007), USA-ban töltött éveiről. Simonyi szakított elődjének irányvonalával, és új alapokra helyezte az országmarketinget. Rendszeresen szerepelt TV-műsorokban, ahol közelebb hozhatta az amerikai…..
Anthony Hopkins egy kevésbé ismert filmje. Gyakorlatilag az elmúlt években nem találtam olyan embert a környezetemben (pedig több filmbuzi ismerősöm is van), aki látta volna. Aki szereti a (szó nem szoros értelmében vett) valós események alapján készített sportfilmeket -…..