Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budaörsi szemetek

41 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Döntés született az ügyben, Budaörsi Járásbíróság  jogerős ítéletben kötelezte a várost, hogy takarítsa el a parkolóban létesített szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, és állítsa vissza az eredeti, azt megelőző állapotot. Ezek szerint hamarosan eltűnik az…..
Érdekes cikk jelent meg. Ezek szerint a magyar Állam is tud róla, hogy lopkodják a szelektív szemetet.De az még érdekesebb, hogy az EU szerint házhoz menő szelektív gyűjtésre kell átállni, mert a kihelyezett konténerek: - koszt eredményeznek- büdösek- kilopják a taralmukat- nem…..
Nyáron az emberek nyaralnak. Logikus. Akkor ugye kevesebb a szemét? Nem.Kis összefoglaló, hogy telt a nyarunk a szelektív mellett. Jó mozizást! ..
Az Európai Bizottság jogi eljárást indított Magyarország ellen. Ezúttal az új magyar hulladékgazdálkodási rendszer miatt kezdtek kötelezettségszegési eljárást, és a magyar hatóságok válaszára várnak. Az Európai Bizottság pénteken megerősítette, hogy jogi eljárást…..
 Az illegális szemétlerakás megakadályozása érdekében kamerás megfigyelőrendszert építenek ki a szelektív hulladékgyűjtőknél Gödöllőn – közölte Péterfi Csaba, a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője.  …..
Meghiúsult hulladéklerakó Kamaraerdőn címmel megjelent mno-s írásból idézek: Tiltakozás a kukásautók ellen Nagy Balázs elmondta, az háborította fel őket, hogy lakásuk közvetlen közelébe, a patakpartra olyan létesítményt terveztek, amelynek működése zajjal, bűzzel…..
  Márciusban a dobozok számából úgy tűnik, mintha most lenne Karácsony!  Vagy az van, hogy több a papír -talán készülnek a tavaszra, kerti munkára az emberek-, vagy ritkábban szállítják a szemetet, vagy kevesebb lett a papír tolvaj, akik eddig kiürítették idő előtt a…..
      2012. évet is a 11 darabos szelektív sziget áldásos , jótékony hatásával kezdtük. Hogy változást hozott-e az Újév? Nem. Most is ugyanolyan intenzitással látogatják a kukázók, akik ugyanúgy hátracsapják a konténerek fedelét, ugyanúgy éjjelente…..
    A korábbi gyakorlattól eltérően mostantól felelősségre vonják a szelektívhulladék-gyűjtők fosztogatóit: a Pécsi Városi Bíróság a napokban figyelmeztetésben részesített egy férfit, aki többször is papírt vett ki közterületi tárolókból.     A másodlagos…..
Budaörsi szemetek Érdekes! 2011.12.17 22:20:00
A Miskolci Rendőrkapitányság Vasúti Rendőrőrse indított eljárást veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves helyi férfival szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a miskolci férfi…..
Budaörsi szemetek A zaj 2011.09.18 20:45:16
 Tegnap hajnal 3 óra 59 perckor zajra riadtam álmomból. Egy fiatalember fejlámpával és fehér kerékpárral neki állt kukázni! Láthatólag nem nagyon érdekelte, hogy tevékenységével felriasztja a környéken lakókat, mint az sem, hogy az arra járó autósok láthatták kukarabló…..
  Meglepő, váratlan fordulat a szelektív hulladékgyűjtésben!   A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) arra kéri a lakosokat, hogy a továbbiakban ne gyűjtsék külön (szelektíven) a hulladékgyűjtő konténerekbe a szemetet, mert rájöttek, hogy a tartalmát…..
 Az FKF.HU honlapján találtam az alábbi, megfontolásra érdemes mondatokat:Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket arra is, hogy a szelektív gyűjtés igen nagy figyelmet kíván mind az ott dolgozóktól, tanulóktól, mind a takarító személyzettől. A hasznosítók ugyanis 1…..
Elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azokat a fiatalkorú fiúkat, akik felgyújtottak több szelektív hulladékgyűjtő tartályt áprilisban és májusban Jászapátiban. Kiderült az is, hogy több házat és autót lefújtak festékkel. A jászsági kisvárosban két…..
    Egyik válaszában az önkormányzat munkatársa a környék ingatlan tulajdonosaira hárította a közvetlen környezetük tisztán tartását, így fordulhat elő Budaörsön -érdemi közterület felügyelet hiányában-, hogy kóbor kutyák naponta, éjjelente ürülékükkel…..
Budaörs, Átlós utca- Farkasréti utca sarok, fényes nappal.Hajléktalan, két kézzel lefeszítette a túlságosan hajlékony vaspántot a konténerről, és bele állt, hogy az alumínium sörös/üdítős dobozokat kidobálja a konténer elé, visszaváltás útján történő…..
    Nem viszik a szemetet megfelelő intenzitással. Valamiért ritkult a gyakorisága. Vagy talán hirtelen több szemetet hordanak, vagy elkényelmesedtek, vagy arcátlanabbak a környéken élők! Még arra is lusták, hogy otthon, vagy akár a szelektív sziget előtt…..
   Az országban mindenütt problémák forrása a kihelyezett szelektív hulladék gyűjtő sziget, ezt az RTL Klub műsorában az ország vezetői is elismerték! Nem váltották be a hozzá fűzött reményeket, kevesen hordják a szigetekhez a szelektíven (válogatva) gyűjtött…..
Budaörs, 2011. március 8., Nőnap Egy kis videós bemutató: ..
   Nem tudni, hogy a környék fideszes képviselőjének érdeme, vagy a saját hathatós közbenjárásunké, de tény, hogy a nekünk megadott határidő után történt változás: vaspántok kerültek lakatokkal a konténerek tetejére! Egészen a mai napig tartott az öröm,…..
     Egy riportfilmet láttam a HírTV műsorában, amelynek apropója az volt, hogy egy balesetben keletkezett autóelemeket (műanyag lökhárító, szélvédő) nem volt hajlandó senki sem elszállítani. A külterület két önkormányzat közt félúton helyezkedett el,…..
A budaörsi önkormányzat nem tudja, vagy nem akarja elérni, hogy térfigyelő kamera vigyázza a rendet. A környező települések közül Érden ez viszont működik. Pedig nem  tizenkét konténeres, óriási szemét-terhelést elviselni kényszerített helyszínt kell kamerával óvnia.…..
     A gyakorlat azt mutatja, annak ellenére, hogy jelentősen nő a programban résztvevő társasházak száma, a szelektív hulladékgyűjtésre fordított költséget nem kell emelni, áll a XIII. kerületi önkormányzat közleményében.Az önkormányzat 2009-ben…..
     Az eredetileg húsz munkanap időtartamra ígért önkormányzati válasz végül a duplája lett. Egyáltalán nem meglepő, hogy az egyének érdekei nem számítanak olyan súlyúnak, mintha valami  üzleti vállalkozás érdekei kívánnák azt, legfőképpen…..
A szemetet a szél, és a kóbor állatok mindenfelé széthordták. A környéken lakók házai előtt hever már a mocsok! A helyi szemétszálíltó cég nem takarít, a hatáskörük kimerül a szelektív szigetnek mondott illegális szemétlerakó közvetlen környezetének ellátásában. ..