Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.MehesKaroly

136 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sonntag in Pécs Wo bist du hin? Gerade warst du noch neben mir, am Lángosstand und hast versucht, der Verkäuferin zu verstehen zu geben, dass du keinen Knoblauch willst. Aber es gibt sowieso nur mit Letscho. Ich hab mich bloß ganz kurz umgedreht, zum verwaisten Gemüsestand, zwischen all den…..
OSTANI SUVA DANAS U PEČUJU novembar S obzirom da sam pešak, najmanja karika u saobraćajnom lancu, nisam mogla odvesti sebe najkraćim putem do Pečuja preko Osijeka i Donjeg Miholjca ili Preko Sombora i Baje. Avantura kombi-prevozom do Budimpešte počela je vrlo stisnuto, s obe strane…..
Az örök város Papucs és hamutálA vajdasági fellépés egészen kimerített, így az első dolgom az alvás lesz. Gondoltam magamban a buszon, amíg zötykölődtem Pécsig. A Hármashalom Alapítvány jóvoltából tölthetek egy hónapot a kulturális fővárosban. Enikő már a buszállomáson vár, telefonon keresztül…..
ezen a vasárnapon történt vagy a múltkorin   nem akartam hosszasan boncolgatni a kapcsolatunkat de te erőltetted a tízes villamos megállójában ahol a botanikus kert fala van   hát jó, magyarázkodjunk   de előbb mégiscsak jobb lenne, ha idefeküdnél hogy könnyebben megérts engem   és…..
A címben szereplő állítás persze még mindig inkább a vágyálom kategóriájába tartozik, de amikor megtudtam, hogy Szirotkin szerződtetése mellett Robert Kubica lesz a Williams tartalék- és fejlesztőpilótája, voltaképp elégedetten dőltem hátra.   A szezonzáró Abu-Dabi tesz után egyre nyilvánvalóbb…..
Gilles Villeneuve egy szenzációs bemutatkozás után, amit Silverstone-ban abszolvált egy McLaren M23-assal, 1977 végén a Ferrarinál találta magát. Lauda már megnyerte a bajnokságot, és faképnél hagyta a Commendatorét, aki Villeneuve-öt ültette a helyére. Az immár kétszeres világbajnok osztrák a…..
Ann Bradshaw has been Press Officer at the Williams F1 team since 1985. She has many memories to share on the occasion of celebrating 40 years of the prestigious British team.                                                                                                                           …..
A chat with Pino Allievi who knew Enzo Ferrari from the end of 1960s.    Enzo Ferrari and Pino Allievi (right) at a press meeting © La Gazzetta dello Sport   When did you first meet Enzo Ferrari? It was the end of the 1960s in Monza. I was not a journalist yet, I studied. He came for some…..
30 years ago Ayrton Senna scored his first Monaco Grand Prix win – had he not crashed out in 1988 from the lead he would have won 8 times in a row. 1987 was the beginning. Although, he should have won already at his first attempt in 1984, when in lap 31 race director Jacky Ickx interrupted the…..
November 6. Irigykedem, először az ideérkezésem óta. Bár ez inkább az irigységgel vegyes szomorúság kérdése, amivel ideérkeztem. A csajnak, akit a plafonomon és az ő padlóján keresztül hallok, állati jó szexben van része, nekem meg épp semmilyenben.Biztos hétvégén szexel ilyen jókat. Hét közben…..
  2016. augusztus 1-én, hétfőn 15.05-kor indultam el Máltáról a Wizz Air járatával és 17.20-kor érkeztem meg Budapestre. A reptéren egy sofőr várt rám, aki egyenesen Pécsre vitt, ahol vendéglátóm, Méhes Károly már ott várt rám a Felsőmalom utcán, hogy elkalauzoljon a szállásomul szolgáló lakásba.…..
  2014. február elején írói utam Magyarországra vezetett, Pécs városába. Magyarországon a február természetesen nem teljesen olyan, mint a szülőföldemen, a Káma partján, ahol a téli hónapokban mindenhova ellátogat a mi jó, öreg udmurt Tol Bubánk. Ahogy megrázza a szakállát, üt egyet a botjával,…..
  1.-Visszatérünk,- így szóltam a csodálatos magyar földhöz, amikor a kabinablakból megpillantottam a Margit-szigetet, gondosan, mint egy galamb, a Duna két karjával körbeölelve. A legenda szerint IV. Béla megígérte az Úrnak, hogy gyermekét kolostorba adja, ha Magyarország megmenekül a tatárok…..
Valamelyik nap.Ez egy csodálatos reggel, szikrázó napsütés, enyhe szellő és meleg.Előzetes értékelés, a mai klíma tökéletesen megfelel a múzeumlátogatásra. Egy vékony és kényelmes ing elegendő, esernyő nem szükséges, még ha eltévednék, akkor is vidáman kóborolhatok a városban, nem fordulhat elő,…..
1 Bár minden a helyén volt, mégis haboztam, hogy elinduljak-e. Levetettem az esőköpenyt és elővedtem a pulóveremet – ha fúj a szél, nagyon jó, a fejemre húzom a kapucnit és könnyebben futhatok; elvégre nyár közepén járunk.A köpenyt felakasztottam a fogasra, aztán mégis bevittem a hálóba, ahol…..
Mike Hawthorn mindössze 23 évesen toppant be a Forma-1-be, és első évében, azaz 1952-ben olyan remekül versenyzett, hogy Enzo Ferrari sasszeme rögtön meglátta benne a jövő bajnokát. Holott Maranelloban akkor volt karrierje csúcsán Alberto Ascari, és egy sereg kiváló olasz pilóta állt…..
    Március 6/7. Amióta felébresztett a hárfafutam, arról gondolkodom, milyen volna, ha találkoznék Futscherrel egy kávéra és beszélgetnénk az első mondatáról. Szunyókálok, hátam mögött elvonul a táj. Glamočra gondolok, ahogy levettük a cipőnket, hogy tovább mehessünk. Amikor azt mondtam:…..
    Lehet, hogy mostantól stílust váltok Aznap érkeztem meg, amikor a helyi állatkert igazgatója kilőtte a farkast, amely egy nappal korábban átugrotta a négy méter magas ketrecrácsot és beszaladt az erdőbe. Csak remélni tudom, hogy egy pillanatra boldog volt. Fél napig, amikor szabad…..
  Bármikor, ha nem megy az írás, vagy már fárdat vagyok, leszaladok a sarokra és sétálok egyet a Király utcán. Ez a korzó Pécsett, amit az Osztrák-Magyar Monarchia idején Fünfkirchennek, csehül Pětikostelí-nek neveztek. Ez a város egy hónapra pénzt és lakást biztosított számomra. Én vagyok a…..
Bár már 1894-ben tartottak versengést automobiloknak, az első Grand Prix-t, azaz nagydíjat 1906. június 26-27-én rendezték, úgyhogy a sporttörténelem innen számítja a profi autóversenyzést. És mivel ezt a legelső Grand Prixt-t a magyar Szisz Ferenc nyerte meg Renault-jával, az ő neve áll első helyen…..
Mr.MehesKaroly 2016.06.28 10:52:44
@aladindölon: Igaz! Köszi, már javítottam is.
Mr.MehesKaroly 2016.06.28 17:32:28
  2013. május 4., Pécs – Megérkezés, pizza és sör Enikővel és Károllyal Pécs városára ráfér egy kis kozmetikázás, zajlik a renoválás, újjáépítés, ahogy Enikő mondja, de legalább olyan tradícióra építenek, amire büszkék lehetnek. Nem úgy, mint azok, akik az utóbbi időben igazoltnak vélik a…..
  Mindig kampányszerűen írok, akár prózáról, akár költészetről van szó. Előfordul, hogy évekig semmit sem írok, aztán pár óra leforgása alatt szakad belőlem, mint az eső a Baranya felett dalmahodó tökrészeg felhőből. Ez történt Pécsett is, ahol ottlétem alatt sajnos nagyban zajlott a még be sem…..
  A világ összes városának megvan a maga sajátos varázsa. Az egyik művészileg gazdag, szépséges építészetével hat ránk. A másikban lenyűgöz az élő történelem korszakokon átsugárzó jelenléte. Vannak városok, amelyek az elfeledett romantikus hajlamot ébresztik fel bennünk, és arra késztetnek, hogy…..
Tíz éves koromig nem volt semmi kapcsolatom Magyarországgal, Liszt, Bartók és Ligeti zenéje viszont erős hatást gyakorolt rám. Később is csak annyi ismeretem volt Magyarországról, amit a történelem tankönyvekből tudni lehetett. Vagy tíz évvel ezelőtt Mijabi címmel egy dokumentumfilmet készítettek…..
  Mint az Írásban (akinek van, annak adatik), egy olyan városba, mint Pécs – ahol minden ott van, és mögötte még kétezer év! – nem azért jössz, hogy témát keress az íráshoz; azt az intellektuális csomagtartódban otthonról hozod, miután már végighordoztad (és hordozni fogod még!) más városokon, más…..