Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsuhesz

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A filmek világának létezik és gyarapodik egy olyan része, ahol rá kell tudnunk hangolódni egy film sajátos atmoszférájára, A hollywoodi filmipar termékei közül ide sorolható Spielberg "Párbaj" (az előzési pszichózisról) és "Kapj el, ha tudsz!" (a valóban élt ifjú amerikai Strassnoff Ignácról) c.…..
Van kire szavazni Cici, cica, cigi 2014.02.28 13:56:25
Elhomályosulnak a környező alakok. Csak nagyjából kivehető, hogy idiótán vigyorognak. Mi történhetett Rónaszékiné Keresztes Monika kampányfotózásakor? Nyilván mind iszonyúan betéptek. Bőven van mit tanulni az oligarchapártok egyéni jelöltjeitől, ha kampányolásra kerül a…..
dzsuhesz 2014.03.01 13:48:57
Hát, kedves Papp Réka Kinga, most alaposan mellélőttél.

Az az egyik dolog, hogy érdekes módon épp Stummer Jánost és Rónaszékinét szemelted ki magadnak rendkívül fantáziadús akciód célpontjaiként. Valahogy elfelejtetted, hogy van még egy jelölt a választókerületben, úgy hívják, hogy Oláh Lajos, ő a baloldali összefogás jelöltje. Különösen érdekes az ő "elfelejtése" annak fényében, hogy a VI.-VII. kerületben a baloldal kifejezetten erős, na meg pláne annak fényében, hogy ha oligarchapártokról magyarázol, akkor egy párt van, amit semmiképp sem szabad kihagyni, és az az MSZP. (Arra már szót sem érdemes fecsérelni, hogy vajon hogy szülted meg azt a gondolatot, hogy a Jobbik oligarchapárt... Kíváncsi lennék, hogy milyen oligarchákra gondolsz a párt körül.)

Szóval az a helyzet, hogy én egészen mást sejtek Oláh elfelejtése mögött. Valószínűleg érzed, hogy ő veled egy cipőben jár, ugyanis Ti ketten vagytok azok, akik semmit nem tettek még a választókerületért. Rónaszékiné a VII. kerület országgyűlési képviselője és alpolgármestere négy éve, és tény, hogy messze nem dolgozott/dolgozik úgy, ahogy kéne, de néhány dolgot csak elintézett. Stummer pedig szintén négy éve önkormányzati képviselő a VII. kerületben, és amit ellenzékből tudott, megtett. Oláh ezzel szemben Hajdú-Bihar megyei, és nem vagyok benne biztos, hogy járt-e már a választókerületben a kampányt megelőzően.

Erre persze mondhatod, hogy Te csak most kezdesz politizálni, ezért kérsz most esélyt, hogy sokkal jobban képviselhesd a választókerületet annál, amit pl. Rónaszékiné csinált eddig. Ez esetben pusztán egyvalami hiányzik: az, hogy mit szeretnél csinálni. Végignéztem facebook oldalad elmúlt néhány heti aktivitását, megnéztem a 4K! honlapját, de nemhogy egyetlen választókerülettel kapcsolatos javaslatodat nem találtam, de még az életrajzodat sem. Azt is a gugliból sikerült csak megtudnom, hogy a HaHában tevékenykedtél korábban.

Tudod, kedves Papp Réka Kinga, ha szeretnél gyűjteni 3000 aláírást, akkor szexista akciózás helyett érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy elmondod a választópolgároknak, hogy mit szeretnél tenni a választókerületért és a választókerületben, ha országgyűlési képviselő leszel.
(Azt pedig már csak zárójelben jegyzem meg, hogy finoman szólva is gáz azzal magyarázni a szexista akciót, hogy "poénnak" szántad. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire vennéd poénnak, ha bármely más párt talált volna ki ilyen akciót... Nem épp Te harsognál-e leghangosabban, hogy a nőket már megint csak kihasználják? Másrészt pedig hiába mondod, hogy poén volt, ettől még tény, hogy célod az volt vele, hogy ajánlásokat szerezz.)
A metrón utaztam a Keletihez, ahol egy születésnapot kellett ünnepelni a Barlang Sörözőben, és velem szemben az ablakon megláttam egy regény hirdetését: Vass Virág Sokszor csókol, India! című (leendő?) bestsellere nézett velem farkasszemet. A plakáton volt egy rövid idézet is,…..
Sziasztok, a nevem Hús. Első blogbejegyzésem. (szipp) Megható és nemes pillanat ez, Hölgyeim és Uraim. Tudok is hoppá! egy ősi dakota viccet székelyül! Először is köszönetemet fejezném ki a foenix.blog.hu létrehozóinak, hogy csekélységem intellektusával egy sárcsomónyit…..
Asszondja a Fradi-CSK Rósa Dénes az újpesti 0-6 után, hogy nem szabad elbújni. Egyetértek, így hát megkésve bár, de számot adok a Treff6  majdnem hasonló arányú vereségéről... Treff6-Angyalföld FC 1-8 (0-3) Nézők: Réka (szokásos törzsszurkoló), Linda (Marci…..
dzsuhesz 2010.09.15 20:35:41
A foci és a verekekedés közös metszete ugye a jó öreg huliganizmus – bár mostanában inkább egy olyan vágyképben kötöm össze magamban ezt a két dolgot, melyben műanyag trombitával bántalmazok dél-afrikai szurkolókat, de ez most mellékes – viszont van egy olyan sport,…..
dzsuhesz 2010.06.14 12:35:55
Nem eszik olyan forrón a kását – ez jut eszébe az embernek, mikor a parlamenti padsorokba igyekvő Jobbik-reprezentánsok egyes korábbi és mostanában elhangzott kijelentéseit veszi górcső alá. Kezd ugyanis nyilvánvalóvá válni, hogy a nemzeti hőbörgést tömegsporttá…..
dzsuhesz 2010.04.28 12:00:02
@phaidros: menj te a picsába (látom nálad ez a stílus). A Jobbik most hol van a mentelmi jog eltörlése ellen?
Milyen megható, mennyire aggódik a választópolgárok személyes adataiért a kurucinfó. Versenyt sopánkodik Botox Ildikóval, hogy a csúnyacsúnya Fidesz tudja a Zemberekről, hogy ki kire szavaz, fúj.   Persze, nem szép dolog hogy egy párt ilyet csinál. De ne tegyünk már úgy,…..
Szereksztőségi véleményünket Bokros úr újabb kiváló megnyilatkozásáról az index aktuális címlapjával szemléltetjük. Bokros bácsi a sokadik karakteröngyilkosságát követi el. Az az ember, aki eddig azzal kampányolt, hogy érvekkel akar vitázni, programokat ütköztetni,…..
 Íme, ebből érkezett 15 darab, és még jön legalább kétszer ennyi. A képen Jávor Benedek, az újbudai képviselőjelöltünk szórólapozik és gyűjti a cédulákat a fehérvári úti vásárcsarnok előtt. :) ..
dzsuhesz 2010.03.08 14:13:17
@cowboy001: Hohó, az már pampogás, ha valaki kritizálni meri feddhetetlennek gondolt pártotokat?

A legegyszerűbb azt mondani, hogy "majd fent lesz"... Ennyire erővel lehet, hogy a költségeitek fele "majd fent lesz". Mondjuk a választás után, amikor már tökmindegy... És természetesen az nem jelent semmit, ha ez az egy tétel most hirtelen felkerül, mert szólsz valami fejesnek ;)

Ami a pénzügyi beszámolókat illeti: nyilván pontos választ nem tudok arra, hogy miért késtek eddig, valószínűnek tartom, hogy "kis pártként" senki nem törődött azzal, hogy nem adták le, ezért ők sem törték magukat. De ezen már túl vagyunk, nyilvánosságra hozták a beszámolókat, akit bővebben is érdekel, érdeklődjön a pártnál, biztos, hogy kap válaszokat.
dzsuhesz 2010.03.08 23:13:56
@cowboy001: Nincs semmiféle eltávolodás. A Jobbik kis párt volt, de mostmár nagy párt, ezért nem teheti, és nem is teszi meg, hogy ne hozza nyilvánosságra a beszámolóit.

Kampányotok egyik fő eleme volt a nyílt kampányszámla, és hogy ott egyértelműen követni lehet, hogy mennyit költötök. Ám ha egy tételről kiderül, hogy nem szerepel rajta, akkor mért ne lehetne, hogy sok-sok tétel nem szerepel rajta? Ez a baj a dologgal.
dzsuhesz 2010.03.10 15:51:20
@cowboy001: Pontosan mennyit számít, hogy tag vagyok-e a Jobbikban? Teljes önéletrajzot nem kérsz? Egyébként nem, nem vagyok tag.

És azért mondom, hogy "ők", mert ez a személyes névmás T/3 alakja a magyar nyelvben.

Érdemben nem válaszolok, egyrészt mert már többször leírtam, hogy az a baj, hogy egyik fő kampányszövegetek, hogy mindent meg lehet nézni a nyílt számlán, másrészt meg mert nem vagyok kíváncsi a személyeskedésedre.
Hogyan tegyünk tönkre egy hétvégi családi estét?Politikával!Nem vagyok egy pártnak sem tagja, bár már többen kerestek. Jobbnak láttam távol tartani magam a dologtól. Megvan a magam véleménye, személyes csalódásaim, támogatható lépések mindkét oldalon, ahogy elítélhetőkből…..
Élménybeszámoló Tolna megyéből. "Tegnap jobbikos voltam! Önként beismerem! Szerencsére csak fél órán át. Az úgy történt, hogy... Minden nap standolunk Szekszárdon a Garay téren a kirakatunk előtt, az út mindkét oldalán. Ez volt a feladat tegnap is, ezért…..
dzsuhesz 2010.02.25 11:32:52
@zhen: Aranyosak vagytok :) Ha nem jönnek a kopogtatók, akkor rossz a kopogtatós rendszer, ha nem tetszenek a kommentek, akkor netkommandó folyik ellenetek... Soha nem merül fel, hogy magatokban is keressetek hibát?
dzsuhesz 2010.02.26 15:00:24
@cowboy001: 1. Mi köze ennek a kommentemhez?
2. Mikor mondta a Jobbik, hogy a cigányok kollektívan hibásak lennének?
Ja, vagy csak ez a legegyszerűbb, ha érvek nincsenek, de vitázni kell? Mondjuk, hogy cigányoznak, az mindig beválik...
Piroslap Komoly bajban a Jobbik 2010.02.25 09:35:00
A párt komoly problémával küzd a fővárosban. Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint a párt az V., VI., VII., VIII., XIII. kerületben illetve az újbudai 15 és 17 választókerületben, valamint a ferencvárosi 12. körzetben nem tudja összegyűjteni az induláshoz szükséges…..
dzsuhesz 2010.02.25 17:41:17
@bozoa: Hagyd már, teljesen feleslegesen harcolsz velük. Aki nem képes értelmezni, hogy a Jobbik eddig 159 helyen adta le a cédulákat, míg a többi párt összesen nem tart ennyinél, az vagy hülye, vagy szándékosan bezsél mellé (jóeséllyel az utóbbi).
dzsuhesz 2010.02.25 18:12:29
@bozoa: Természetesen a Fidesznek már rég megvan mindenhol, ez nem kérdés. Ettől független, hogy egyszerűen vicc a Jobbikot azzal támadni, hogy Pesten néhány helyen még nem adták le a cédulákat, miközben a többiek (kivéve MSZP) szinte sehol nem adták le...
Reblog innen: http://hircsarda.hu/politika/3067-lmp-aktivistakat-porszivoztak-fel-fideszesek/Zseniális bejegyzés az öniróniára éhes hazai közönségnek. :DAzért csak hajrá LMP a cédulagyűjtésben!..
Kettős Mérce 5% AZ LMP! 2010.02.22 20:39:00
Ezért egy ünnepi zenés dalos videócsokorral szeretnénk kedveskedni. Küldjük mindenkinek, aki szereti.Ma ünnepelünk! A forsense először mért 5%-ot az LMP-nek.    ..
dzsuhesz 2010.02.24 20:15:51
@greybull: 1000 fős minta, tehát kb. +- 3,1% a hibahatár :) Nem nagyon értem soha azt, aki különösebb jelentőséget tulajdonít egy kis párt közvéleménykutatási eredményének... Legfeljebb az önbizalomnak tesz jót :)
Ma reggeltől a Hunyadi téren Kaszics Bálint jelölt társammal vártuk az ajánló szelvényeket a piac bejáratánál. Hátunk mögött az LMP vidéki kollegái által összeállított "Vidéken akarunk élni!" programjára sokan voltak kíváncsiak. A legelső és…..
dzsuhesz 2010.02.21 14:54:50
@budapest 678: Forgalomszámláló nincs beépítve, de az sokat sejtet, hogy ti magatok egy ilyen képet raktok ki... Ezek szerint ennél számotokra kedvezőbb pillanat nem volt :)

Másodikra: Természetesen a kopogtatós rendszer jelenleg nem működik megfelelően többek közt azok miatt, amiket említesz, de ettől még nem az a megoldás, hogy egy olyan rendszert hozunk helyette, amelyben az egyenlőség elvét teljesen felrúgva az indulhat el, akinek van pénze.

Egyébként pedig minden rendszerhiba ellenére is igaz, hogy aki a 40-60000 választópolgárból 750 cédulát nem tud összeszedni, annak nincs helye a választólapon.
A Politikai Versenyhivatal -12% büntetést szab ki a pártra a 2010-es országgyűlési választáson. A Fidesz három ponton sértette meg a választási eljárás alapelveit, és visszaélve erőfölényével, korlátozta a politikai versenyt. Gazdasági erőfölényben van az érintett piacon,…..
dzsuhesz 2010.02.21 13:15:15
@sorokinV: Elég jól összefoglaltad a lényeget :)
Formabontó módon öniróniával sem fél élni a Jobbik új kampányfilmjében... na ez az ami soha nem fordulhat elő. Alább természetesen nem a Jobbik, hanem az egyik Munkáspárt videója, ami a youtube statisztikái szerint pont a napokban kezdett el virizálódni, és valóban tartalmaz…..
Régóta meggyőződésem, hogy az úgynevezett kiemelt politikusi beszédek túl-, pontosabban félreértékeltek a politikai kommentárokban. A szónoklatok kapcsán nyilatkozó elemzők általában ilyen fordulatokat használnak: megszólította a nyugdíjasokat, mobilizálta a törzsszavazókat,…..
dzsuhesz 2010.02.05 16:26:37
@Karcolt lendület: Ajánlom figyelmedbe a Jobbik 2006-os és 2007-es programját :) Mindkettő fennvan a honlapjukon...
Miazhogy... A mentelmi jógi 2010.02.04 21:53:00
Először csak ezt a címet láttam az indexen: Budaházy a börtön helyett a parlamentet választaná Azután elolvastam a teljes cikket és azon gondolkodtam, hogy ilyet meg lehet csinálni? Vagy meg kell-e tennie a Jobbiknak ezt a gesztust Budaházy felé? Vajon milyen üzenetet jelenthet ez…..
Szép napot kívánunk, épp ott tartunk, hogy az LMP, a magyar zöld párt privatizálni akarja a BKV-t. Vagyis leépítené párezer fővel, hogy egy húsz fős iroda maradjon, ami majd versenyezteti az alvállalkozókat.   Az LMP a születése óta küzd az identitásnélküliséggel, és ez…..
dzsuhesz 2010.02.04 10:55:18
@weisz manfréd huba: Ugye milyen rossz érzés, ha egy blogbejegyzés félreértelmezi, amit a pártod mondani akar? ;) A blog.hu-s blogok 90%-a ezt csinálja a Jobbikkal, legalább mostmár el tudod képzelni...
Ha hihetünk a híreknek, egy kivétellel már minden nevet ismerünk az MDF-SZDSZ budapesti egyéni indulói közül. Vidéken rosszabb a helyzet: a Békés megyei pártelnök büszkélkedett azzal, hogy a hét választókerületből négyben már meg is találták a jelölteket… Ahhoz…..
A Heti Válasz ezen a héten a Jobbik egyéni indulóival foglalkozik (az összes jelöltről többet a Jobbik honlapján: meglepően professzionális munka, informatív választókerületi térképekkel - különösen összehasonlítva a Fidesz minimalista vagy az MSZP általam sajnos meg sem…..
dzsuhesz 2010.02.01 18:24:45
@Straight: 1. Stratégiai ágazatok cégeinek legalább részben állami tulajdonban kell lenni, hogy ne mondhassák egy nap azt, hogy mondjuk mától elzárjuk a vezetékes vizet. (Egyébként az államosítás szó egyáltalán nem szerepel a programban...)

2. Nincs ilyenről szó. Egy amerikai National Guard-hoz hasonló - természetesen pártoktól független -, tartalékos katonai egységről van szó.

3. Arra gondolsz, hogy pl. nem tehetnék azonnal nincstelenül utcára a bajbajutott jelzálogosokat? Szerintem ez alapvető emberközpontú hozzáállás... De egyáltalán mit jelent az, hogy "drágulnak a hitelek"? Növekszik a futamidő? Emelkedik a kamat?

4. A multiknak egyszerűen ugyanúgy kéne adózni, mint az összes vállalkozásnak. Aki emiatt elmegy, azt nem kell hiányolni. De a multik többségét nem fogja zavarni az ebből fakadó kis profitcsökkenés.

5. Mikor ez a badarságot olvastam, akkor gondoltam rá, hogy hagyom az egész válaszolgatást a fenébe... A program arról beszél, hogy megkapják az elcsatolt területen élők a magyar állampolgárságot, és ezzel természetesen az Országgyűlésbe is bekerülhetnek. Az ETTŐL FÜGGETLENÜL kialakuló kétkamarás Országgyűlésbe.

6. Ezt hol találtad?

7. Mi az, hogy területi érdek?...
dzsuhesz 2010.02.01 19:56:14
Örülök, hogy örülsz, de szerintem egyébként a hozzám hasonlóan gondolkodók ugyanígy le tudnák írni, amit én, csak a többség unja már, hogy mindenhol csak a mocskolódás megy... :)

- A létrehozandó Magyar Nemzeti Gárdába bármely magyar állampolgár felvételt nyerhetne. Szó sincs tehát a Magyar Gárda együttes "átemeléséről". Ez egyébként nem is lenne lehetséges, hisz ebbe az új tartalékos katonai egységbe csak szigorú erőnléti felmérések után lehetne belépni. Ezen pedig a mai Gárda jórésze megbukna.

- Éppen ezért kell szabályzásokat bevezetni a kamatok lehetséges mértékére is. Egyáltalán nem túlszabályozásról van szó, csak a jelenlegi teljes mértékben bankpárti, és egyáltalán nem emberpárti rendszert kell kicsit egyenlőbbé tenni.

- Morvainál az itt, alul található beszédre gondolsz:
barikad.hu/node/18233. Ez egy nyílt levél az antifasisztáknak. Miért lenne gond, ha nevükön nevezi őket?

- Évek óta magasan mi adjuk a legnagyobb állami támogatást a multiknak, hogy csak egy példát említsek. Ha csak legalább közelebb hozzuk ezt az EU többi tagállamához az logikusan nem adna okot "csipakinyílásra"...

- A parlamentnél ezt a mondatot értetted félre: "A Kárpát-medencei és az emigrációban élő magyarságnak áttelepülés nélkül megadjuk a magyar állampolgárságot, és
a leendő kétkamarás parlamentben biztosítjuk a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét." Valóban félre lehet érteni, ha nagyon akarja az ember, de azért könnyű belátni, hogy csak sokmindent akartak egy mondatba sűríteni...

- Ne viccelj már :) Ha komolyan felmerült benned, hogy Magyarország összes vállalkozását államosítani akarják, akkor... Nemtudom. Hívd fel őket, és kérdezd meg :)
dzsuhesz 2010.02.01 20:02:45
@Straight: Az előző kommentem erre ment :)
A potenciális kínálatból a Lehet Más a Politika nevű formáció az egyetlen, amelyet önként hajlandók lennénk megtekinteni a Parlamentben, hiszen épelméjű és ép erkölcsű ember az MSZP-re, a Jobbikra, valamint az MDF-SZDSZ torszülöttjére nem szavaz.Az LMP is küszködik azonban…..
dzsuhesz 2010.02.01 14:41:53
@Baracska Péter: Csak Vona Gábor szavait tudom idézni: az ország kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla. Őszintén örülök, annak, amit írsz. Munkalehetőséget kell biztosítani közmunkaprogrammal, így van! Közmunkáért segélyt (és nem fordítva...), így van! A 20000 forintos értékhatárt radikálisan le kell szállítani, így van! Ajánlom figyelmedbe a Jobbik programját (és nem valami összefoglaló verziót), szerintem sok érdekes és szimpatikus dolgot fogsz találni!

Korábbi kommentedre: az LMP azért fog eltűnni, mert a most nagyon lelkes fiatal szimpatizánsok, akik, eddig nem foglalkoztak politikiával, nagyon nagyot fognak csalódni, ha nem lesz meg az 5%, és kiábrándulnak az egészből olyan gyorsan, ahogy belekerültek.
dzsuhesz 2010.02.01 16:49:43
@cowboy001: Mit értesz zsidózás-cigányozás alatt? Ezt úgy általában kérdezném mindenkitől. Ha a zsidózás azt jelenti, hogy ki kell mondani azt, hogy nem engedhetjük meg Simon Peresznek és az általa vezetett Izraelnek, hogy végrehajtsa tervét és felvásárolja Magyarország, akkor nem tartom hibának a zsidózást. Ha a cigányozás azt jelenti, hogy szembe kell nézni vele, hogy a munkanélküliség, a mélyszegénység és a részben ezekkel összefüggő részben ezektől független bűnözés legsúlyosabban a cigányságot sújtja - mert ha nem is merjük kimondani a problémát, akkor esély sincs megoldani -, akkor nem tartom hibának a cigányozást. De szerintem ez nem zsidózás, illetve cigányozás...
dzsuhesz 2010.02.01 16:52:12
@latte: Bárcsak ott tartanánk, hogy az legyen a kérdés, hogy hogy nevezzük... Rendben, legyen bér, viszont akkor segély csak annak járjon, aki orvosilag igazolhatóan semmilyen típusú közmunkát nem képes ellátni.
Csendőrség kell, nézd meg a vidéki bűnözési rátákat, több börtön valóban nem kell. Utolsó mondatodra neked is ajánlom a TELJES Jobbik programot.
Most, hogy az antifasiszta népfront a beismerő vallomások és az mdfszdsz tuszakodás következtében részben előzetesben van, részben röhejes, a gondolkodó ember azzal a túl aligha becsülhető rémálommal szembesül, hogy egy Fidesz (mérsékelt kormánypárt) és egy Jobbik (enyhén…..