Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mini cini

33 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Német csótány megjelenésére elsősorban a vizes helyiségekben számíthatunk, a zsúfoltság és általánosan rossz higiénia az elszaporodását elősegíti. Törekedjünk a lakás hézagmentes kialakítása: ne hagyjunk a falon hibásan ragasztott tapétát, a szegőlécek-csempefugák hézagait igyekezzünk megszüntetni,…..
A szép hölgy, a vonzó nő, csak ült Csak egzaltáltan nézett maga elé, ahogy szembesült Az áradattal szemben ült Embrió pózban csücsült S nézte Hogy jönnek feléje Sok titkos jelből, már tudta, lesz ilyen Mégis, most ez ember ár felkészületlen Érte el, bénultságában, maga tehetetlen Kisebb újkori…..
mini cini 2015.09.02 11:31:26
A mai napon Bende Anna ellen foganatosított rendőri intézkedések kapcsán is kimondta a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, hogy a rendőrség törvénysértő módon járt el a ferencvárosi kunyhó-rombolások tavaly márciusi biztosítása során. A mai jogerős döntés megerősítette az bíróság ugyanazon…..
A négy éve indult iskolai programot egy hajléktalan ember kezdeményezte és koordinálja kezdettől. A program támogatói A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédelmi csoport és a Menhely Alapítvány, mely az infrastruktúrát adja. A négy év alatt 22 szociális szakember vagy…..
Mit jelent számomra magyarnak, magyar állampolgárnak lenni? Én ezt a két fogalmat különválasztanám. Az, hogy magyar vagyok, számomra nem azt a melldöngetős, zászlót bontogatós, utcán való kemény léptű menetelést jelenti, mint ahogy azt egyes honfitársaim demonstrálják, hanem a GYÖKEREIMET. A…..
mini cini 2013.06.22 14:13:13
A Város Mindenkié (AVM) csoportot 2013. február 4-én arról értesítették a kőbányai Gyógyszergyári út melletti erdőben élő emberek, hogy saját építésű otthonaik elbontásával fenyegetik őket. Mint kiderült, a X. kerületi Önkormányzat még 2012 novemberében szólította fel a Fővárosi Önkormányzatot, hogy…..
mini cini 2013.02.28 18:11:33
A Város Mindenkié (AVM) csoport 2011. november 2-án egy gyermekét egyedül nevelő nő kilakoltatása ellen tiltakozott a Józsefvárosi Önkormányzat előtt. Az anyuka az olcsó lakhatás reményében kibérelt és lakhatóvá alakított egy lepusztult raktárhelyiséget, majd beköltözött gyermekével, amivel azonban…..
mini cini 2011.11.03 10:52:59
Nagyváradon született, aki ezt az élettörténetet nekem elmondta. Mivel Nagyváradon se lehet munkát találni, elhatározta, hogy szerencsét próbál máshol. Még kint talált egy kis falut, ahol lett munka: birkáknál juhászkodott, de nappal a szúnyogok s a melegtől nem lehetett…..
Mint már korábban olvashatták az ügyemet a Fedél Nélkül lapterjesztésről, így újból kijárok terjeszteni, hisz ebből élek, mert a 27000 Ft szociális járadék, amit a rokkantságomra kapok, semmire nem elég. A minap is kimentem a helyszínre, ahová a lapterjesztési engedélyem…..
otthontalanul Kukázás 2011.06.13 15:02:00
Két emberről fogok írni, akiknek egy közös ok miatt a létfenntartásuk került veszélybe. Az egyik történet egy olyan otthontalanról szól, ki intézetben nevelkedett vidéken, s Budapesten nincs lakcíme, így nem kap segélyt. A vidéki állandó lakcímét nem szeretné lecserélni…..
Erre a kérdésre régóta keresem a választ gondolatban, ezért most úgy döntöttem, megkérdek pár fiatalt s megosztom önökkel is a választ. Fogtam magam s felkaptam 1 pólót, rövidnadrágot, edzőcipőt, s irány a Móricz Zsigmond körtér, hisz ott sok fiatal van péntek kora este. Az…..
mini cini 2011.06.13 14:28:14
@Celtic: Szia Örülők, hogy újra olvasol minket. Ismerem milyen az ha le kell mondani mindenről. Köszönöm,hogy megosztottad velünk. Látszik ebből is, hogy egy jó szó többet ért itt mind a kettőtöknek. További szép napot üdv Mini Cini
Az „Utca Emberétől” a „Város Mindenkiéig” Lakhatási jogok, önszerveződés és aktivista antropológia címmel megjelent tagunk, Udvarhelyi Éva Tessza cikke a Néprajzi Látóhatár című folyóiratban (2010. XIX. évfolyam, 2. szám, 44-63. o.). A tanulmány először az antropológiai megfigyelés kérdésével…..
mini cini 2011.06.04 15:07:34
otthontalanul Az ellenőr és én 2011.06.02 11:25:00
A minap is, mint oly sokszor, felszálltam a villamosra. Még örültem is, hogy a hatos jelzésű jött, így végigmehetek a Móriczig. Valahol félúton még le is tudtam ülni, s mivel mindig van nálam olvasnivaló, elővettem s olvastam. Már épp egy izgalmas rész volt, bezáródtak az…..
Mint az előző bejegyzésemben írtam, egyre több feladatot bíztak rám a Fedél Nélkül szerkesztőségében, amikor megtörtént a személyes problémám, ami  számomra megváltoztatott mindent. Egy ügyeleti napon történt. Már egy ideje jöttek egymás után a terjesztők s ki is…..
Én, mint otthontalan ember, nem vagyok elesett s magányos a szó szoros értelmében. Van egy fiam, és mint azt már olvashatták, újságterjesztésből élek. Egyszer egy szép napon megkérdezte a Fedél Nélkül utcalap koordinátora: nem lenne-e kedvem a szerkesztőségben is dolgozni, ne…..
Mint ebben a posztban írtam, 12 év alatt most először gyűlt meg a bajom a rendőrséggel a Fedél Nélkül terjesztése miatt. A kálvária 2010. augusztus 26-án kezdődött. Szokásos reggeli indulás újsággal, láthatósági mellénnyel és a Fedél Nélkül fényképes kitűzőjével.…..
Mint már korábban beszámoltunk róla, A Város Mindenkié egyik tagját zaklató módon való koldulással vádolták meg, miközben a Fedél Nélkül című utcalapot árusította Budapesten. Erdősné Csurikát a bíróságon a TASZ képviselte. Végre lezárult az ügy hivatalos része és április elején a bíróság felmentette…..
mini cini 2011.05.14 03:46:16
@adri64: Szia köszönöm s igen már csak az a kérdés, hogy ennyibe hagyjuk-e én lehet nem fogom ha még akkor se ha egyedül viszem tovább.
otthontalanul Végre itt a tavasz 2011.04.27 21:59:00
Nemrég volt húsvét vasárnap, és végre itt a tavasz is. Jómagam nehezen élem meg e jeles napot. Régen, mikor még nekem is volt családom, akkor vártam, hogy húsvét legyen. Sajnos mostanra már a fiam is leszokott a locsolásról, mondván ő már tizenkilenc éves, hová locsolkodjon.…..
otthontalanul Új nappali melegedő 2011.04.05 16:05:00
Az Izabella utcába vitt a lábam, mert hallottam, hogy ott nyílt egy új nappali melegedő. Mikor megérkeztem az egyik ismerősömmel (aki felajánlotta, hogy elkísér, hisz nő vagyok, s ne menjek egyedül), a lépcsőn lejutva egy pincehelyiségbe értünk, ahol volt egy pult. Ott mondták be…..
Budapesten szerencsére (vagy sajnos) elég sok nappali melegedő üzemel, de vannak olyan városok, ahol csak egy van. Amellett, hogy télen itt melegedhetnek a hajléktalan emberek, itt tévézhetnek, moshatnak, fürödhetnek is - hétköznapokon, munkaidőben. Én egy érdekes tényt szeretnék…..
Most egy fedél nélkül, az utcán élő társam történetét olvashatják, kedves olvasók, aki párjával be akar kerülni átmeneti szállásra. Múlt héten megkerestek a BMSZKI-tól (a legnagyobb hazai szálló) az utcai  szociális munkások, kaptunk egy papírt, amivel be kellett…..
otthontalanul Utazás 2011.03.05 19:05:00
A minap olvastam egy közzétett adatot a hírekben, miszerint 2 év alatt 110 bejelentés érkezett a Budapest Közlekedési Vállalat járművein utazó otthontalanokra. Sajnos egyre több ember kényszerül lógni a BKV járatain, mivel elszegényedtek a mai gazdaságba ahol az árak emelkednek a…..
Egy dokumentumfilmre lettem meghívva az egyik barátom által, aki egyben az egyik főszereplője is a filmnek. A film címe (Maradandó sérülések) érdekesen hangzik, így gondoltam, hogy elmegyek, hiszen lehet ebbe az évbe nem lesz több ingyenes rendezvény számomra. A filmkezdés előtt…..
Eljött a várva várt nap, a farsang ideje. Izgalommal s kíváncsian indultam a Dózsa  György úti szálló nagytermébe, vajon ott lesznek-e kik tavaly is ott voltak, s idén öltözik-e be valaki.  A zene már szólt s jó pár ember ült a székeken. Jómagam is helyet foglaltam nem…..