Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deakvera

44 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Goldmark Károly monumentális operája új rendezésben kerül színre a Szabadtéri Színpadon 2015. július 3-án és 5-én látható hosszú idő után újra hazai színpadon Goldmark Károly legismertebb operája, a Sába királynője. A Magyar Állami Operaház és a Szabad Tér Színház…..
A LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ: J.K. Simmons (Whiplash) A LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ: Patricia Arquette (Sráckor) A LEGJOBB JELMEZ; A LEGJOBB MASZK ÉS HAJ; A LEGJOBB LÁTVÁNYTERV: A Grand Budapest Hotel A LEGJOBB FILMZENE: Alexandre Desplat (A Grand Budapest Hotel) LEGJOBB…..
A Szerelempatak című dokumentumfilmben igencsak közel kerülünk néhány idegen öregemberhez. Nemcsak azért, mert az operatőr rengeteg szuperközeli képet mutat a kezekről, szemekről, fogakról, ráncokról, hanem azért is, mert ezek az idős emberek beengednek minket életük legintimebb…..
2014. szeptember 10-14. PROGRAMOK: http://www.aborfesztival.hu/ ..
Vegyél egy alapsztorit, önts össze egy evőkanálnyi Franciaországot egy teáskanálnyi Indiával, add hozzá Lasse Hallström (Csokoládé, Befejezetlen élet, Árvák hercege, Casanova) rendezői tehetségét, valamint Oprah Winfrey és Steven Spielberg produceri támogatását. Finoman…..
KULTÚRAJÁNLÓ BÚÉK! 2014.01.01 16:03:07
Sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek! Fotó: veradeak.com..
A kétezres évek elején még úgy tűnt, hogy 54 milliárd dollárért elkel a világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari társasága, a Walt Disney Company. A hagyományos, kézzel rajzolt rajzfilmekről híres cég a Pixarral együttműködve 1995-ben elkészítette az első…..
1953-ban mutatták be a Római vakáció című amerikai-olasz filmet, William Wyler rendezésében, Audrey Hepburn és Gregory Peck főszereplésével. Hatvan évvel a mozi után ezúttal színpadon látható a közismert szerelmi történet: a színházi változatot az Orlai Produkciós Iroda…..
Az idei Budapest Táncfesztivált április 19-29. között rendezik meg. Számos, neves táncegyüttest láthatunk a Nemzeti Táncszínházban, valamint a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.  „Szenvedély, rítusok, tomboló érzelmek, misztikum és megtisztulás, humor és…..
Sajnos az időjárás még nem kedvez az állatkerti sétáknak, hiszen ilyenkor az állatok se szívesen bújnak ki a barlangjukból, mégis naprakészen kell várnunk a tavaszt. Mindenki szeretné látni az állatkert legfiatalabb lakóit, a következő állatok szeptember óta születtek a…..
KULTÚRAJÁNLÓ Vivian Maier 2013.03.09 11:22:38
1926-ban született francia édesanya és osztrák-magyar édesapa gyermekeként New York-ban, 1956-tól dadusként dolgozott, ismerősei is furcsa teremtésnek írták le, igazi Mary Poppinsként. A fényképezést autodidakta módon tanulta. Robert Frank, Ansel Adams és Lewis Hine albumai mind…..
Vajon ki nyer idén Aranyszobrocskát? Kategóriák:Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day Lewis (Lincoln), Danzel Washington (Kényszerleszállás), Hugh Jackman (A nyomorultak), Bradley Cooper (Napos oldal), Joaquin Phoenix (The Master). Daniel Day Lewis Legjobb női főszereplő: Naomi…..
A Google így emlékszik meg a Kossuth-díjas zeneszerzőről, zenepedagógusról: „Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (...) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”(Kodály…..
A Magyar Fotográfusok Szövetsége idén hetedik alkalommal rendezi meg "Fotóhónap" nevű programsorozatát. A szervezők számos kiállításra invitálják az érdeklődőket, valamint egyéb programok is várják a fotográfia szerelmeseit.  Ambrits Tamás - Álomfirkák, Személyiség…..
Több mint fél évszázada Amszterdamban megalapítottak egy non-profit, független szervezetet, a World Press Photo-t. Ők rendezik meg minden évben az év legnagyobb sajtófotó pályázatát, amit úgy is emlegetnek, hogy ez a „fotósok Nobel-díja". A nyertesek fotói 40 országban…..
Vivian Maier neve még csak pár éve került a köztudatba, ám különös története gyorsan terjed a világhálón. Mind a szakmabeliek, mind a laikusok érdeklődően figyelik a titokzatos hölgy fényképeinek felbukkanását. 1926-ban született francia édesanya és osztrák-magyar…..
Ezen a hétvégén Corvin sétányon hazai és külföldi sörfőzdék fesztiválja lesz, a belépés díjtalan. Kézműves portékák, látványkonyha, lemezbörze, filmvetítés, snapszer bajnokság, valamint tetováló és hennafestő szalon és sok-sok koncert várja a…..
Töretlen népszerűségnek örvend fővárosunk a filmrendezők körében, de ez egyáltalán nem meglepő, hiszen adott a szép és változatos környezet, a legmodernebb technika, profi szakemberek, és nem utolsósorban köszönhető ez annak is, hogy nagyon kedvező adózást, és alacsony…..
Péntek (augusztus 27.) óta tart a 22. Művészetek Völgye Kapolcson és környékén. Változatos programokkal – koncertek, játékok, túrák, táncházak, kézműves vásárok – várják a szervezők a népi hagyomány, a művészet szerelmeseit augusztus 5. vasárnap estig. A…..
A lecsó egyszerű, gyorsan kész van, nehéz elrontani, mégis kimagasló helyet foglal el a magyar gasztronómiában, népszerűsége talán onnan is ered, hogy sokféleképpen lehet elkészíteni. Mindenki a saját ízlése szerint tehet hozzá plusz zöldségeket, tojást, erős paprikát. Ennek…..
Idén is megrendezi nyári koncertsorozatát a Fővárosi Állat- és Növénykert szerda esténként, július 11-től hét alkalommal. Az előadások 20:30-kor kezdődnek, de a koncertjeggyel 19:00-tól látogatható a Pálmaház és az Akvárium. A színpadot most is a Nagy-tó mellett állítják…..
A lány és a farkas; Tükröm, Tükröm; Hófehérke és a vadász csak hogy néhányat említsek az elmúlt évek, hónapok meseadaptációiból. Remek üzleti fogásnak tartom a jól ismert történetek feldolgozását, a nézők vevők erre, mi is biztosra szeretünk menni. Mindkét fél úgy…..
A 2011 nyarán bemutatott nagysikerű Esőember-adaptáció (Kulka János, Nagy Ervin) után, most újabb Oscar-díjas történetet visz színre a Belvárosi Színház. Az Orlai Produkció június 26-án mutatta be a nagyközönségnek Avery Corman Kramer kontra Kramer című regényét. A…..
Robert Mapplethorpe (1946-1989) amerikai fotóművész kiállítása május 25-től szeptember 30-ig látogatható a Ludwig Múzeum 3. emeletén. Képeinek többsége fekete-fehér portré, férfiakt, de gyakran fényképezett virágokat is. Homoerotikus fotói társadalmi vitákat szítottak.…..
Először kerül megrendezésre Budapesten a Színházak Éjszakája, tizenhárom színház várja közönségét március 31-én (szombaton) késődélutántól hajnalig. A rendezvényben résztvevő színházak:Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, József Attila Színház, Katona…..