Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csaba121

0 bejegyzést írt és 231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sakkblog A bábuk és a lépések 2021.11.24 08:58:00
  Üdvözlök minden kedves kezdő, haladó és profi sakkozót! A mai napon a bábukról és a lépésekről fogunk beszélgetni! gyalog/paraszt: csak előre,ütni átlósan tud   bástya:csak egyenesen tud menni huszár: csak L alakban tud lépni,tud ugrani is futó: csak átlósan tud lépni vezér: a legmagasabb…..
Csaba121 2021.11.26 17:15:43
Az asztrofizika jövője az Oka folyón túl, Moszkva és Tula régió határán, Puskinóban születik. A puskinói Obszervatórium nem a világűr szenzációs felfedezéseiről híres, de mint technológiai és tesztelési létesítmény több mint fél évszázada jelentős mértékben hozzájárul a mély űr tanulmányozásához. Ma…..
Ez az első Az első magnókazetta 2021.06.02 17:26:29
Az első kompakt magnókazettát, a Philips termékfejlesztési vezetője, a holland Lou Ottens találta fel 1963-ban. Ottens zenerajongó volt, de nehezen boldogult az orsós magnójával, ezért úgy döntött, hogy kifejleszt egy olyan konstrukciót, ami kicsi és felhasználóbarát. Így született a magnókazetta,…..
A rendszerváltás utáni magyar politikai legsúlyosabb egyénisége kétségtelenül Rapcsák András, egykor hódmezővásárhelyi polgármester és egy időben országgyűlési képviselő volt. A meglehetősen harcias stílusáról ismert kereszténydemokrata politikus környezetében kezdte bontogatni szárnyait az a Lázár…..
Csaba121 2021.05.11 17:28:30
@Ekrü:
Miért, szerinted nem egy elhízott disznó orbán??
Inkább fogadna egy személyi edzőt, akivel karban tartaná a testét, persze akkor le kellene mondania a mindennapi kolbászolásáról rá egy adag pálinkával...
Manapság, ha nem is rutinszerűen, de szinte futószalagon fedeznek fel más csillagok körül keringő bolygókat. A cikk írásakor több mint 4400 hivatalosan elismert exobolygóról van tudomásunk, és további sok száz jelölt vár megerősítésre. Ez a magas szám főként a már nyugdíjba vonult Kepler-űrtávcsőnek…..
Csaba121 2021.02.20 16:52:22
@gigabursch: A Föld fénye a Föld felöli oldalon olyan nagy, hogy nemigen tudsz semmit megfigyelni...
 Korán jött idén a karácsony a geekeknek: december 10-én, csütörtök éjjel tartották meg a Disney Investor Conference-t azaz a Disney-befektetők napját, ahol a vállalatbirodalom egyes részlegvezetői ismertették a Marvel, a Star Wars, a Disney és a Pixar produkciók következő pár évere vonatkozó…..
Csaba121 2020.12.26 10:32:59
@Behajtó70: Mivel a Disney csinálja, biztos cuksi-muksi kis alienek lesznek benne, mint baby Yoda...
Az egykori MDP-pártház jól bejárható föld alatti összeköttetésben állt az Erkel Színházzal, a metróval, a Fiumei úti temetővel, az Orczy- és a Baross térrel is.Kutatóásás a Munkásmozgalmi Pantheon előtti egyik posztamensnek tűnő építménynél. (Fotó: Jamrik Levente/Falanszter.blog.hu)..
Véleményem szerint nem azzal van a baj, hogy Szájer József milyen bulikba jár vagy az, hogy milyen az identitása (annak ellenére is, hogy van felesége). A baj azzal van, hogy ezeket a cselekedeteket nem vállalja fel, nem áll ki a nyilvánosság elé azzal, hogy igen, én ilyen vagyok. Ez a baj a legtöbb…..
Csaba121 2020.12.04 10:24:49
@Serény Vélemény: Valóban a többi képviselő amatőr szájereszhez képest, hisz ők még egy esőcsatornán is képtelenek lemászni egy zsák kábítószerrel...
Az elismert német rendező neve a mozirajongók számára elsősorban olyan dokumentumfilmekből lehet ismerős, mint az Aguirre, Isten haragja, A grizzlyember, illetve az Into the Inferno. Ugyanakkor Werner Herzog amellett, hogy változatos projektekben vállal kisebb szerepeket (The Mandalorian), számos…..
Dalí, Van Gogh és Miró nem csak a vásznon alkottak, de nyomot hagytak a divatban is.  ..
Az Egyesült Államok egyike azoknak az országoknak, ahol a szülők bármely nevet adhatnak a gyermekeiknek. Más országokban azonban vannak tilalmak, vagy azért, mert az illetékesek szerint kárt okozhatnak a gyerekeknek, vagy az ország kulturális identitásával ellenkeznek. Az Államokban tudunk olyan…..
Ahogy hetekre előre meghatározta a koronavírus-járvány első hullámának végét, úgy jóval a hivatalos bejelentés előtt Orbán Viktor belengette a második hullám, illetve a vele járó korlátozó intézkedések bevezetésének időpontját is. A miniszterelnök minden híreszteléssel ellentétben nem rendelkezik…..
Csaba121 2020.08.29 21:02:30
@padlogaz: Be is hozták a vírust a kormányba...
A NÉBIH „borigazgatója” nemrég gyakorlatilag lesöpörte az asztalról a magyar piacon még inkább újdonságnak számító narancsborokat és pét-natokat. A szükségesnél talán arrogánsabb kinyilatkoztatásra kicsit megbolydult a honi boros közeg, a hullámok pedig egészen a tengerentúlig értek...
Valamivel több, mint 500 millió évvel ezelőtt, a kambrium időszak során a világ óceánjaiban beálló környezeti feltételek olyan lehetőségeket teremtettek, aminek hatására az addig teljesen más utakat járó, és főként az Ediacara-életközösségből ismert állatvilág komoly fejlődésen eshetett át. Ez volt…..
Csaba121 2020.08.11 14:32:52
A történelem bővelkedik olyan fegyveres konfliktusokban, amelyeknek első látásra (és másodikra, harmadikra) nem sok értelmük volt; emberek tíz- meg tízezrei áldozták életüket a hazájukért, hogy aztán az ellenséggel közös határ ne változzon, ellenben az ország a tönk szélére kerüljön (itt, a…..
  Ha tetszett a video vagy a cikk és még szeretnél hasonlókat látni, akkor támogasd munkásságomat egy feliratkozással!     Eredeti szöveg (kisebb módosításokkal):   Mélyen tisztelt lányok és srácok, üdvözöllek titeket!   Bizonyára ti is láttatok már nem is egy olyan filmet, ami felkavaró…..
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
Utazásaink elsődleges célja általában a kikapcsolódás, a mindennapi fáradalmak kipihenése, a szürke hétköznapokból való elszakadás. A kalandvágyó utazó leginkább a kirándulás, a havas hegycsúcsok megmászása, trópusi esőerdők, barlangok, vízesések felfedezése, esetleg a búvárkodás vagy egy sivatagi…..
A cím kicsit nyilván csalóka, hiszen nehéz objektíven lemérni a kegyetlenség szintjét és az öt legkegyetlenebb történelmi alak kiválasztása is szubjektív, mert a rengeteg szóba jöhető figura közül mindenki mást választana az első ötbe. Jelen poszt mégis arra tesz kísérletet, hogy öt olyan ismert…..
Az összeesküvésekről szóló történetek már akkor kedveltek voltak, amikor a mozi még a fekete-fehér korszakát élte. A francia és az olasz film a '60-as években az élén járt annak, hogy reflektáljon velük azokra a zavaros időkre, melyeket hazájuk átélt, azonban Amerika is igyekezett felzárkózni.…..
Aki egy kicsit is figyelemmel kísérte az elmúlt 10 év magyarországi társadalmi és politikai történéseit, az pontosan tudja, hogy minden országos jelentőségű ügyben Orbán Viktor határozta meg az irányt és hozta meg a döntéseket. Mindezt úgy tette, hogy a törvényalkotási munkában és az operatív…..
Csaba121 2020.03.27 00:30:49
@Sir Galahad:

Kérlek 2019-ben az EÜ-költségvetés 2442 milliárd Ft volt

Ezzel szemben kb. 100 azaz száz stadiont, uszodát és sportcsarnokot valamint egy atlétikai pályát építettek vagy újítottak fel átlagosan néhány milliárd Ft értékben, összesen mintegy
500 milliárd Ft-ért
Ha ez a kb. 20% szerinted elenyésző rész akkor nagyon hülye vagy,
Különösen, hogy ebben nincs benne a Puskád Aréna 190 milliárd Ft-ja
Nem vagyok virológus, ám évekig foglalkoztam biológiával, így feljogosítva érzem magam, hogy - némi utánajárással - tiszta vizet öntsek a pohárba a koronavírus, és a kialakult járványhelyzet kapcsán. Csapjunk a lecsóba! A vírus az egy élőlény? Bár nincs kristálytiszta definíció a biológiában arra,…..
Mivel a diétám kellős közepén járok, de nyilván kívánom azért a nasit én is, és van, hogy az édeset annak ellenére, hogy inkább sós típus vagyok, kellett egy olyan süti, amit én is büntetlenül ehetek. Persze nem az egész tepsivel :D de napi pár kocka belefér, hogy az effajta vágyam is ki legyen…..
Érdekes új fajjal bővült a híres mecseki miocén lelőhely, a pécs-danitzpusztai homokbánya faunalistája. A szárazföldi és vízi gerincesek maradványaiban gazdag formáció 10-12 millió éve leülepedett ősi homokpadjaiból ezúttal egy óriásszalamandra faj csontjait sikerült azonosítani. A hazai…..