Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ottomoll

0 bejegyzést írt és 1256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta foglalkoztat a téma, hogy miért vonzzák a nőket az úgy nevezett rossz fiúk? Először is tisztázzuk, hogy kik azok a rossz fiúk. Röviden jellemezve a megbízhatatlan pasik. Mindannyian boldog és nyugis életre vágyunk, de egy zenész, egy vad motoros, egy izompacsirta, egy…..
Libertarian Az állam ünnepére 2013.08.19 00:00:00
Nagy ünnepként, a magyar állam alapításának és alapítójának ünnepeként tartják számon augusztus 20-át. Illendő dolog hát, hogy mi is megemlékezzünk róla. Ha a fogalom kialakulásának időbeliségétől eltekintve mai terminológiával akarnánk Szent Istvánt jellemezni, talán a fasiszta diktátor lenne a…..
ottomoll 2013.10.09 01:11:35
@rasztaszív: A Bulcsú törzs a mai zala megye területén élt Zalavár központtal és nem a kisalföldön. Beintegrálásuk a Lech mezei vereség után kezdődött, mivel ők voltak a fő kárvallotjai a vereségnek. (A honfoglalás utáni évtizedekben a nagyfejedelmi cím eljelentéktelenese következtében válhattak saját politikát folytató törzsi központtá.) a 10. sz. közepétől azonban fokozatosan-Taksony és Géza alatt-az Árpád törzs ellenőrzése alá kerültek területükkel együtt. Későbbiekben nem említtetnek önálló tényezőként. István sem folytatott hadjáratot ebbe az irányba. A központ -és én ragadok ki dolgokat szövegkörnyezetből :)-hiányára utalt Kristó, mint egy valaha létező de később a nagyfejedelmi címmel párhuzamosan eljelentéktelenedő dologra, akár földrajzi, akár a szó pusztán fogalmi értelmében. A központ ,amitől már függetlenek a korábban függó részek már nem központ.
Az általad előszerettel emlegetett "félmondat" pedig a Zsoldos dolgozat "Vármegye és dukátus" fejezetének kezdő mondata. Szakavatott forrásból illenék elfogadnod az állítást, hiszen jóval többet tud a témáról nálad. Egy akadémikus miért indulna ki hibás állításból? Ha pedig vitatott, akkor jelzi ennek tényét. Vajon az általános relativitás elméletből eredő következtetéseket is csak akkor fogadnád el ha ismered állításainak bizonyításait?
Az angol geopolitikai helyzet pedig nem volt döntő a katolikus egyház visszaszorulása szempontjábók, hisz visszaszorult az észak-német területeken , és pl. nálunk a Tiszán-túlon is.
A gyenge nőági kötődés tény de nincs oksági összefüggésben a római- katolikus egyház kiszorulásával, éppúgy ahogy Nagy Lajos gyenge Árpád-házi kötődése miatt sincs oksági összefüggés az Árpád-házi királyok és a zsidók Lajos alatti zaklatása, kiűzése között.
ottomoll 2013.10.15 22:03:05
@rasztaszív: Én hamisítom meg a magyar történelmet, amikor az állításom egybeesik szakértő történészek kijelentéseivel,míg a te álláspontod ezek ellentéte? Ezen azért gondolkozz el mélyen.
" E körülmény önmagában mutatja, hogy különböző magyar törzsek, illetve törzsi csoportok önállóan, egymástól, illetve a központtól függetlenül alakították a maguk politikáját. "
Ha pedig ebből a mondatból azt a következtetést vonod le hogy a 10. sz-i Kárpát-Medencében egységes állami irányítás lett volna, akkor komoly szövegértelmezési problémáid vannak.
Bulcsúval kapcsolatban is tévedésben vagy. Zalában a Balaton mellet élt törzse, erről több forrás is van.
A korabeli törzsi szállásterületeket pedig nem úgy kell elképzelni mint a mai államhatárokat, hiszen a mainál nagyságrendekkel kisebb népsűrűség volt. Jelentős "senki földje " területek voltak, amelyek távol voltak a központoktól.
Azért annak örülök hogy legalább azt elismered hogy a Balatontól délre eső területek nem tartoztak a Taksony majd Géza vezette hatalmi központhoz, és a határvédő falvakkal való körberakása önmagában is mutatja, hogy Koppány önálló hatalmi centrumot képviselt, amely felett nem rendelkezett a Fehérvár ,Esztergom, Veszprém alkotta központ. Éppen így képzett önálló centrumot pl. az erdélyi Gyula is, amit jól mutat hogy önállóan vette fel a kapcsolatot Bizánccal, és hozott püspököt törzsi központjába.
A Zsoldos cikkben szereplő állítás("Árpádoktól független hatalmi központok")forrásegybeesésekre alapuló igazolása szakkönyvekben olvasható, a neten nem lelhető fel belinkelhető formában. Egyszerűen logikátlan hogy egy szakember rossz kiinulási alapból indulna el, különösen hogy a vármegye rendszer kialakulását az István alatti területgyarapodások függvényében írja le.
Ha pedig az általános relativitás elmélet bizonyításait akarnád megérteni, akkor bizony alaposan el kellene mélyedned a tenzoranalízisben, és a Reimann geometriában előtte, hisz ezek alapos ismerete nélkül esélyed se lenne felfogni a relativitás elmélet állításainak bizonyításait. Fizikus szakon 5. félves anyag, mert 4 félév matematikai alapozást igényel...
A brit területek földrajzi elhelyezkedése pedig nem tekinthető a katolikus egyház VIII. Henrik általi visszaszorításának okaként. Szerinted mi motiválta Henriket ebben? Csak hogy tudjam hogy mivel vitatkozom.
A zsidók Nagy Lajos alatti üldözésének analógiájára pedig úgy látom nem tudsz érdemben reagálni, hiszen mint analógia nagyon jól mutatja a brit szigeteket megszálló normannok és az 500 évvel később élt VIII Henrik egyházpolitikája közti oksági összefüggés keresés tarthatatlanságát.
ottomoll 2013.10.20 01:15:51
@rasztaszív: Épp azt csinálod amivel korábban engem vádoltál: kiragadsz egyetlen szót a szövegkörnyezetből, és ezzel érvelsz, holott a szövegkörnyezetbe visszahelyezve világosan ,érthetően látható hogy egymástól függetlenül, ÖNÁLLÓAN alakították poltitkájukat az egyes törzsek, és függetlenül egy akkorra már eljelentéktelenedett jelképessé vált központtól is. Nem tudom hogyan lehet ezt másképp érteni. Milyen tényezők meglétéből következtettél az állam létére? Ismételd már meg légy szíves.
Számtalan cáfolatot írtam álításoddal kapcsolatban a bizánci, nyugati forrásoktól kezdve, az önálló kapcsolatfelvételeken át a korabeli nagyhatalmakkal, egy akadémikus névvel vállalt kijelentéséig.
A relativitáselméletet pedig analógiaként írtam. Annak vajon miért fogadod el az állításait ha egyszerúen hozzá se tudsz szagolni bizonyításainak megértéséhez? De számtalan más tudományos tényt, eredményt említhetnék amit elfogadunk ,mert megbízunk az akadémiai és egyetemi rendszerben és annak többszörös önellenőrzésében. Az igazolás pedig nincs ott minden történelemkönyvben, hanem csak komoly szakkönyvekben található meg.
Éppígy analógiaként írtam a Lajos alatti zsidóüldözést is annak illusztrálására hogy mennyire értelmetlen a britanniát megszálló katolikus normannok és VIII Henrik katolikusüldöző politikája között összefüggést keresni.
Ha pusztán származási alapon kapcsolatot mutatsz ki a normannok és a velük gyenge nőági kapcsolatban lévő VIII. Henrik politikája között, akkor nem kellene megtenned ugyanezt az Árpád-háziak és a nőágilag rokon Nagy Lajos zsidóüldöző politikája között?(Egyébként nem kaptam választ a kérdésemre: szted miért kezdte el VIII. Henrik üldözni a katolikus egyházat?)
Koppány apja pedig az Árpád törzsön belül alakított ki önálló hatalmi centrumot a Balatontól délre eső területeken.(Erre utal a Somogyország elnevezés is) Korábban is felmerült ugyanis a seniorátus és a fiúöröklés közti ellentét a törzsön belül, de ekkor még békésen megoldották a konfliktust, és ez a törzsi ág megszerezte önálló kormányzásra ezeket a dél-dunántúli részeket Somogyvár központtal,és a másik törzsi ág nem gyakorolt kontrollt e területek fölött.
Bulcsú törzse a Lech mezei vereségig szintén önálló hatalmi centrumot képzett Zalavár központtal, amelyet az is mutat hogy az Ottóval konfrontálódó Vörös Konrád őhozzá küldött követséget fegyveres segítségét kérve.
A középkori magyar államnak már hogyne lenne a feltétele Erdély "birtoklása". Erdély a középkori magyar állam integráns része volt egészen a török korig.
Annak azért örülök, hogy legalább erdélyi Gyulák 10. sz-i önálló hatalmi-politikai berendezkedését beláttad.
Én jó eredménynek tartom a magyar válogatott 3. helyét a selejtező csoportjában. Bár eredetileg is a harmadik kalapból sorsoltak minket, így papíron se előre, se hátra nem csúsztunk; valójában ez a kiemelési hely csak az elmúlt EB-selejtezők két, a mérkőzés végi…..
Nem csak Magyarországon jelent meg a nemi szerepek elmosódása, hanem Kínában is, ahol egyre több pedagógus véli úgy, hogy nem elég magabiztosak a fiúgyerekek. Például óvodai, iskolai beszokáskor is többet sírnak, mint a lányok. Éppen ezért van olyan óvoda, ahol már lépéseket…..
ottomoll 2013.10.10 11:40:06
@Sárga Király: Valóban akkoriban a még "buzik" is fériasabbak voltak:).
Viccet félretéve a görög-római világ egészen másként viszonyult a homoszexualitáshoz. Eleve nem társítottak a homokosokhoz feltétlenül feminim képet, mint most. Hétköznapi dolognak számított, nem volt körülötte olyan felhajtás mint most pro és kontra.
Ezenkívül az ilyen hajlammal bíró férfiak többsége inkább biszex volt. Pl. A spártai harcosok jó részének-miköben esetleg harcostársaival enyelgett-volt felesége bent a városban, akihez rendszeresen "bejárt" mert kellett a harcos utánpótlás,de nem lakott a feleségével.
Ez a mai zsidó-keresztény felfogás szerint elfogadhatatlan, de akkor ebben semmi különös nem volt.
ottomoll 2013.10.10 11:42:31
@Sárga Király: Azt nem ő mondta hanem Maxwall, csak itt a komment alatt szerepel az írójának nickje.
ottomoll 2013.10.10 11:49:51
@Sárga Király: Egyébként érdekes lenne megkérdezni egy gender főidelógust hogy hogyan viszonyulnak az ókori Spártához. Hiszen jelenleg természetes szövetségest látnak a homósokban,és a közös fő ellenségük a hetero férfi.
Viszont az ókori Spártában a férfi kaszt egymással szexuális kapcsolatban lévő tagjai gyakoroltak brutális és korlátlan hatalmat szegény spártai nők fölött,gyerekszülő gépként használva őket.
Vajon mint mond erre a gender?:)))
no emisszió Érinthetetlenek 2013.10.08 12:48:59
Nem tudom, igazat mond-e a Fenyő-gyilkosság perének - egyébként eskü alatt igazmondásra kötelezett - koronatanúja, Radnai László, amikor azt állítja: ajándéknak szánták Fenyő halálát Gyárfás Tamásnak. Nem tudom és - gondolom többmillió honfitársammal egyetemben - rá sem…..
Vöröshajú lányok Leila 2013.10.06 07:34:00
..
ottomoll 2013.10.07 14:41:34
Ismét egy finom étellel jelentkezem, ami az utóbbi cikkel ellentétben inkább fehérjében gazdagabb, mint szénhidrátban. A fogas, a horgászberkekben süllőnek is hívják, egy szálkátlan, száraz, fehér húsú hal. 100 gr fogas csaknem 20 gr fehérjét tartalmaz 0,2 gr szénhidrát és…..
ottomoll 2013.10.07 13:35:31
@popszegecs: Igen kevés liszttel is lehet jó habarást készíteni. Nem ettól lesz nagy hasa az embereknek, hanem a mértéktelenségtől, a kóla és sör vedeléstől, a hétvégi pizza partiktól stb.
Ráadásul ma már teljes kiörlésű lisztek is kaphatók.
Ejha, Kónya Péter furmányos trükkel akarja tönkretenni Bajnai Gordont! Lássuk csak: először országos cimbiként elhívja nyilvános budai születésnapi partijára, sőt felkéri ünnepi beszédre is; majd miután szende Gordon a legnagyobb lelki nyugalommal idő előtt távozik a…..
ottomoll 2013.09.30 21:34:23
@genyamagyar: Nem vagytok ti olyan fontosak... Egy kihalásra ítélt politikai kisebbség tagja vagy.
A kikezdhetetlen program mellé olyan húzóneveket talált a párt, hogy Orbán Viktor jobban tenné, ha visszalépne a jövő évi választásokon. A hangsúlyozottan megújult Magyar Szocialista Párt hátradőlhet a Jókai utcai plüss kanapén: sikerült több olyan sztárt igazolniuk a…..
Ghostwriter 'Oszt jónapot - 2014 2013.09.29 09:18:54
A bajai balhéból nyilván rengeteg tanulság adódik És, nyilván, a legtöbbet senki sem fogja levonni. Vagy ha le is vonja, nem fog aszerint cselekedni. De azért lássuk: Az első, legkézenfekvőbb következtetés természetesen az, hogy a Fidesz sajátos „’oszt jónapot”…..
ottomoll 2013.09.29 23:56:51
@feketeesfeher: Kevered a választási rendszer torzítását, és a már megválasztott parlament működését. Az ellensúlyok is ez utóbbiban értelmezhetők. A magyar választási rendszer pedig jobban leképezi a választói akaratot, mint a tisztán listás vagy a tisztán választókerületi rendszer.
Új építésű lakópark, ahol az építtető több év alatt, szép sorjában húzta fel az ingatlanokat. Az utolsók között értékesített lakásnál a mit sem sejtő első tulajt érte utol az időközben ki nem fizetett, és igencsak bepipult alvállalkozók bosszúja. Mint később…..
ottomoll 2013.09.26 12:03:26
@brumeszkosz: Persze mert Gordi meg Fletó alatt jobb volt a helyzet ugye? Amikor pl a Drazsé vezette Püm nem fizette ki az áfavisszatérítéseket időben.
Olvasom, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal javaslatára eltörölhetik a nyelvvizsga kötelezettséget azokon a felsőoktatási képzéséken, ahol nem létszükséglet a nyelvtudás. Így több lesz a diplomás és javulnak a statisztikák, amelyek még jócskán elmaradnak az uniós átlagtól.…..
Naiv bliccelő sérelmezi, hogy köszönés és bemutatkozás nélkül vágták hátba, amikor megpróbált elmenekülni a megállóból, miután jegyhiány okán 3 ellenőr leszállította a villamosról: Ma (2013. szeptember 22-én vasárnap) a 14:39-kor Kelenföldről induló 19-es villamosra…..
ottomoll 2013.09.24 16:06:42
@Hartmy: Nem hinném hogy közteres volt. Azok jobban ismerik a törvényeket. Egyébként szerintem ők se foghatnak le utast a törvények szerint, legfeljebb garázdaság , vagy más bűncselekmény esetén. A bliccelés viszont egy sima szabálysértés. Ráadásul a BKK szabályai is úgy rendelkeznek, hogy a jegy/bérlet nélkül utazó, magát igazolni képtelen,büntetést ki nem fizető utasnak EL KELL HAGYNIA A JÁRMŰVET. Legalább a saját szabályaikkal tisztában lehetnének.
ottomoll 2013.09.24 20:29:06
@gmower: Ok, akkor ezt rosszul tudtam.Egyébként kapnak erre képzést, hogy mondjuk hogyan kell "feltartóztatni" a bliccelőt.Földre teperi, vagy mit csinál vele? A rendőrök erre komolyan fel vannak készítve, és eszközeik is vannak.
Egyébként a tudatos bliccelő szereti a közteres ellenőrzést, hiszen így már a megállóba való megérkezés előtt látja a "veszélyt" és jóelőre lyukaszt.
ottomoll 2013.09.24 22:36:48
@Karipapa01: Igen, ez azonos azzal az esettel, amikor nem működik a jegykezelő automata.
Nagy Attila Tibor Okkal kíséri kiemelt figyelem az európai politikában a közelgő németországi szövetségi parlamenti (Bundestag) választásokat: Németország továbbra is a világ negyedik, Európának legnagyobb gazdasága, az Európai Unió legnagyobb nettó befizetője. A 2008 -ban…..
ottomoll 2013.09.20 22:21:10
@tábormegsemmisítő: Valóban. Úgy látszik a világ túllépett rajtuk. Szép lassan a történelem szemétdombjára kerülnek. Csak ezt nehezen fogadják el.
ottomoll 2013.09.22 20:34:33
@Surko: Azt a célt amelyet- az általm is elfogadható-19. sz.-i liberálisok túztek ki, azt elérték, csakhogy ők további célokat tűztek ki ami viszont már nem elfogadható, és egyre több embert irritál. Így szép lassan elsorvad az egész. Ezek az emberek egyszerűen nincsenek tisztában a lakosság nagy többbségének érdekeivel, problémáival. Így törvényszerűen el kell tűnniük.
2909 emberes választókerületben tartottak időközi választást vasárnap Vácon. A részvétel 30 százalékos volt, vagyis olyan 870 ember mehetett el szavazni. A 870 emberből a győztes fideszes jelöltre 384 szavazott. Szép eredmény, mondhatnánk, három év kormányzás után tud a…..
A Bors mai száma szerint milliókat kereshet Alföldi Róbert a körülötte lévő felhajtáson és az István a király körüli botrányon. Az alig egy hete, róla megjelent könyv ugyanis rögtön a toplisták élére ugrott, majd az összes példányt pár nap alatt elkapkodták. Büchler…..
A kormányzat társadalmi egyeztetésre bocsátott egy hosszú és unalmas nevű törvénytervezetet. Ez azt célozza, hogy az önkormányzatok és azok szervei által nyújtott segélyek helyi nyilvántartása mellett egy központi rendszert is kialakítson.A segélyek központi nyilvántartása…..
ottomoll 2013.09.05 01:22:29
@ottomoll: demagóg..
ottomoll 2013.09.10 11:40:40
@tobeor: Sztem inkáb te, meg a hozzád hasonlók olyanok mint a viccbéli Móricka. Nektek is mindenről ugyanaz jut az eszetekbe: a stadionok.
Egyébként amikor még az előző kormányok alatt Gyárfásék az EB pályázatban nagy szabású stadionépítéseket ígértek, akkor nem fájt? Vagy már az is a Zorbán mániája volt?
Miért nem lehet felfogni hogy egy stadionnak a focin túlmenően számtalan hasznosítási lehetősége van?
ottomoll 2013.09.10 16:49:29
@ottomoll: inkább..(bocsesz)
Elmondom mi bajom a trafikmutyival – már persze azon kívül, hogy a kommunizmus legrondább éveit idézve tömték tele a hűbéresek zsebét. Ezzel most nem foglalkozom, elég szó esett róla mindenféle fórumon. Az új problémám a minőséggel van. Akik ezt az egészet kitalálták,…..
ottomoll 2013.09.09 20:33:27
@Szalkai F: Miért nem rakjátok inkább le azt a kurva cigarettát. Keserves dolog a rák.
Megmondóembernek lenni jó! Pláne akkor, ha liberális az ember, mert így ugye rendre figyelmen kívül lehet hagyni az igazságot. Továbbá a liberális mindenhez ért, mindent mindent lát, és természetesen mindenről van mértékadó véleménye is. Az örökké szivárványszínű…..
Előtérbe került most a helyek osztásánál, beveszik-e Gyurcsányt, s ha igen, milyen helyre jó. Egy elemzést is olvastam itt ez alkalomból, ami a ráaggatott démoni szerepet próbálta helyre tenni, s e cikk tettei kielemzése után inkább javasolta visszaengedni a küzdőtérre. Én…..
1. Magabiztos: Ez adja meg azt a kisugárzást, amire mindenképpen szükséged lehet, akár párt keresel, akár nem. Biztos, hogy számos olyan pozitív tulajdonságod van, amire büszke lehetsz, ami különlegessé tesz. Ez már bőven elég ok arra, hogy magabiztosnak érezd magad. Szánj…..
ottomoll 2013.09.04 16:21:13
@Ronnie_27: De mondják! Pl: Csernus doki, Müller Péter, és a többi "orákulum" aki-többek között- az ilyenekből él..
Régen kavart akkora vihart bármilyen alkotás, mint az elmúlt néhány napban az Alföldi Róbert rendezte István, a király. Az, hogy viták lesznek körülötte, már akkor borítékolható volt, amikor kiderült: a Szörényi Levente-Bródy János szerzőpáros Alföldire bízza a kultikussá…..
ottomoll 2013.08.30 00:30:56
@Könnyen elkaptuk, uram!: Ez azért van, mert-ahogy említettem- az irodalmi kánon egy baloldali éra idején alakult ki. Tehát a Horthy korszak inkább baloldalhoz kötődő alkotói ma is jobban elfogadottak emiatt.(Persze ez a kánon is változóban van) Márait pl a Kádár rendszerben teljesen elhallgatták, és a 90-es évektől lett újra felfedezve. Ma már külföldön is előadják a műveit. Fordított példa Pl. Berkesi Adrás, aki a Kádár korszak ünnepelt írója volt. Ma már a kutya se olvassa.
ottomoll 2013.09.04 14:18:54
@Könnyen elkaptuk, uram!: Milyen alapon lenne baloldali Tamási Áron? Az irodalomtörténet a népi írók közé sorolja, '43-tól az MTA tagja, az ötvenes években parkolópályra tették, az akadémia vezető testületeiből is kiszorult. Igaz később a konszolidáció éveiben Kossuth díjat kapott, akárcsak Németh László, aki szintén nem tekinthető baloldalinak. A népi írók lehetőséghez juttatása , adott esetben kitüntetése szerves része volt a rendszer önlegitimizációjának.
A kánon kialakításának épp ez a lényege, hogy egyes múltbeli írókat kiszorítanak a köztudatból, viszont akik még élnek, azok közül egyeseket beemelve a rendszer legitimálhatja önmagát a jobboldali gondolkodású állampolgárok előtt is(Pl: Illyés, Tamási, Németh László).
József Attila életének pedig egy szelete volt a politikai baloldallal való szimpatizálás. Csak a kádári kultúrpolitikában erre fókuszáltak az életművében. Egy baloldali mártírt faragtak belőle, holott még a pártből is kizárták annak idején. Csak erről mélyen hallgattak. Mint ahogy számtalan istenes és hazafias témájú verse se kapott elég hangsúlyt.
ottomoll 2013.09.04 16:19:53
@Könnyen elkaptuk, uram!: Egyrészt József Attila nem tekinthető teljes mértékben baloldalinak, csak a későbbi kultúrpolitika kisajátította magának, életműve bizonyos elemeit háttérbe szórítva, elhallgatva.
"Szép kincses Kolozsvár Mátyás büszkesége nem lehet nem soha oláhország éke."- bizony ezt is Attila írta.
Másrészt a kánon átalakulása épp most van folyamatban, mert a politikai jobb most került abba az állapotba hogy a kultúrális közbeszédben is változások kezdődjenek, és eddig háttérbe szorult életművek is bekerüljenek a köztudatba.
Úgy gondoltam, hogy már írtam vendég-típusokról, akkor írhatnék a kurva-típusokról is. :) Talán meglepetés nem fogja érni azokat az olvasókat, akik rendszeresen járnak hozzánk, de 1-2 "kulisszatitkot" (amit csak én, vagy a főnökük lát) elárulhatok, hiszen én/mi oldalunkról…..
ottomoll 2013.09.01 23:02:30
KatPol Blog [KNN] Szíriai keringő 2013.08.29 08:00:00
Miután az amerikaiak eltökélten hangoztatják, hogy az augusztus 21-én, al Ghouta ellen végrehajtott vegyi támadásért a szíriai hadsereg a felelős, a csapból is a hamarosan bekövetkező amerikai/NATO csapásról szóló híresztelések folynak. Mindenki elemez, a médiamunkások sorra…..
ottomoll 2013.09.01 00:11:47
@petraeus: Hát épp ez az: egyik se legyen, ha már nem tudja az USA uralni Szíriát. Nem is beszélve a fegyvergyárak hasznáról. Az Asszad vezette stabil, erős Szíria elsősorban Irán érdeke, másodsorban Oroszország és Kína érdeke. Amerika nem érdekelt az Asszad rezsim fennmaradásában, de a fanatikus iszlamisták hatalomra kerülésében sem. Ne felejtsük, itt nincs egy önálló entitást alkotó hadsereg, amely szabályozóként működhet mint Egyiptomban, leváltva az egy éve hatalomra került szunnita iszlamistákat.
Tehát akkor inkább konzerválódjon ez az anarchia, ez az USA érdeke.
Idén június elején Szlovákiába látogatott Victor Ponta román miniszterelnök, hogy szlovák kollégájával, Robert Ficóval tárgyaljon. Ponta Románia schengeni övezethez való csatlakozásáért jött lobbizni, és tartott egy nagyon összeborulós, a Kisantant fénykorát idéző hangulatú sajtótájékoztatót.…..
ottomoll 2013.08.30 11:19:19
Skultéty egyébként is német származású volt, ahogy arra a családneve is utal:

www.naraiskultety.hu/cikkek/skulteti-nev-es-csalad-eredet/skulteti-nev-eredete.html

Már a csehszlovák kém blogjára is bekültem ezt, amikor ott volt erről szó, de kém úr-a szólásszabadság nagyobb üdvére;)-nem volt hajlandó kitenni a kommentemet...No comment