Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ostoros nyelvcsapás

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi Nagy Sokkoló Nyugdíjbejelentés után egy kiss kussolást vártak volna a naivak, esetleg Orbán sírósarcú nyilatkozatát, miszerint "meg kell érteni a Zembereknek, nincs más lehetőség...", de a NER kirobbanó formában van, óriási fordulatszámon pörög tovább.…..
ostoros nyelvcsapás 2010.11.25 21:33:22
Teljesen egyetértek azokkal, akik a magántulajdonukat féltik. Igazuk van. De:
1. Mindenki azt várja a kormánytól, hogy kezdje el a nagy elosztó rendszerek reformját,
2. lendítse fel a gazdaságot
3. emelje fel az egészségügy színvonalát.
Kérdem: miből?
Tudjuk, hogy ki van fosztva az államkassza az előző évek hibás politikai és gazdasági lépései miatt.
Szerintem nem a FIDESZ-nek kell pénz, hanem az államnak, hogy továbra se menjen csődbe.
Igen, talán nem kellene zsarolnia a gazdasági miniszternek, hanem rá kellene bíznia az emberekre a döntést.
Ám az úgy nem megy, hogy az állampolgárok várnal lépéseket: jobb egészségügy, több munkahely, jobb rendörség, katasztrófavédelem, katasztrófák utáni segélyezés, gyermekek utáni pénz, ne legyen több hitel, csökkenjen az államadósságunk és még sorolhatnám a kívánságokat.
EZEKHEZ PÉNZ KELL.
KÉRDÉS: HONNAN?
Valakinek ötlete? Legyenek újra olyan megszorítások, hogy tömegesen csődöljenek be a kisvállalkozások? Még nagyobb a munkanélküliség? Mint az előző kormány alatt? Szüntessünk be mindent, amit az állam szponzorál?
Azt ki bizonyitja be, hogy ki érdemli meg a segélyt és ki nem? ki rokkant és ki nem? vagy mindenkit újra átvizsgálnak (PÉNZBE KERÜL), vagy mindenkit nyilvánítsunk egészségesnek és küldjük őket dolgozni a pics@ba. A kéz és lábnélkülieket is. Valakit az is igazságtalanul fog érinteni.
Az a baj, hogy mindenki csak a markát tartja és kritizál, de még egyetlen olyan javaslatot nem olvastam a kommentelők részéről vagy a postolók részéről, ami mindenki számára kielégitő volna. tessék esetleg ötletekkel is előálni, hogy mit lehet tenni, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon.
Mert nekem halvány lila fingom nincs. De nem is vagyok közgazdász.
Amúgy meg csak egy fél éve van kormányon a FIDESZ, de már mindenki csodákat várt tőle 2 nap után, bezzeg senki nem sívalkodott ennyit, amikor az előző kormány iskolákat, korházakat, vasutvonalakat szüntetett meg. nem épített semmilyen védelmi rendszert az árvizveszélyes területekre és most megint az orbán-kormánynak kell helyt állnia. PÉNZ NÉLKÜL.
ostoros nyelvcsapás 2010.11.25 22:08:36
@Valahol Máshol: Igen, Semmi sem garantálja. De ha osszehasonlítodd az összes eddigi kormány munkáját, akkor láthatod, hogy az első Orbány-kormány volt az, amikor az államadósság csokkent, és viszonylag fellendülésben volt a gazdaság. Miért kellene azt gondolni, hogy most más célok vezérlik őket? Lehet, hogy ha akkor maradnak kormányon, most akkor is szívnánk, de az is lehet hogy nem. Amúgy én nem számitok rá, hogy nyugdíjas leszek, tekintve a demografiai adatokat és a mostani tizenéves felhozatalt ( sok a narkós, alkoholista, elhízott fél-vagy egész analfabéta, aggresszív kisgyerekek), tartok tőle, hogy ezeket nekünk, kell eltartanunk, bizonyos szociális intézményekben még 90 lves korunkig is, mert hogy dolgozni és adőt fizetni ezek nem fognak az biztos.
@csernaja obca: te most kiröhögsz engem? Én érdemi javaslatokat fírtattam, nem szakállas bácsik hagymázas látomásait.... :)
ostoros nyelvcsapás 2010.11.25 22:13:08
@Valahol Máshol: látod, nincs új a nap alatt.... amúgy nemrég olvastam egy Jókai regényt, és rájöttem, hogy az ő idejében is ez ment. Eladták kilóra a matyar földeket, meg erdőket, csak akkor azt magánszemélyek csinálták, és nem az állam. Szóval ugyanz a fos körbe-körbe kering már évezredek óta, csak mindig mást vág pofán
A vizsgalehetőségek száma ne csökkenjen, csak a HÖK hatalma. Sőt, teljesen számolják fel és szervezzék újra a hallgatói érdekképviseletet. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi szavazás-összesítőnkben most a héten a legtöbb Facebook-megosztást elérő írásunk…..
ostoros nyelvcsapás 2010.11.04 16:28:01
hát nem tudom. Itt sokan az orvosi egyetemeket hozza fel példának, mint olyat, ahol nehéz levizsgázni.
Én orvosit végeztem. Nem volt kredit rendszer. Kétszer ismételhettél félévet. Néhány pótvizsga lehetőség volt. Nem tudom mennyi mert soha nem volt UV-m. Szégyennek számitott. Nem volt régen, a kétezres évek elején. Nem tartom magamat kiemelt képességünek, csak szorgalmasnak. Előbb a tanulás, aztán a buli ez volt a jelszó. Egy barátom az első félévében az első vizsgáján megbukot. Miért? Mert hamis biztonságérzete volt. Nem volt szigorú számonkérés félév közben, mint amilyenhez a gimiben szokott. A bukás után annyira megijedt, hogy utána akkor is elment javitani, ha valamiből négyest kapott... :) Nem ismételt évet. Egy évfolyamtársam kétszer bukot meg. Nem vette komolyan. Amikor a feje fölött lebegett a kirugás lehetősége összszeszedte magát és nem csak abból a tárgyból vizsgázott jelesre amiből kétszer megbukott, hanem azokat is kijavitotta, amiken átment már előtte. Ezután szinötös lett és végül summa cum laudéval fejezte be sz egyetemet.
nem hiszem el, hogy azok akik akarnak tanulni és tanulnak is, ne tudjanak letenni egy vizsgát. Igen, mindenkinek lehet rossz napja, de ha tudod az anyagot, akkor még a tanár sem tud rosszindulatú lenne, ha csak nem patológiás eset. Az viszont kiderül hamar. Aki nem trudja megbecsülni azt, hogy bekerült egy egyetemre, és a hirtelen jött szabadságot arra pazarolja tanulás helyett, hogy bulizzon meg drogozzon, az igenis hagyja el az egyetemet. Ilyen szakemberekre szerintem nincs szüksége sem az országnak sem a társadalomnak. Milyen munkát fognak végezni?
Én már azzal sem értettem soha egyet, hogy orvosi egyetemeken lehet kettest kapni egy tárgyból és az elég a továbbjutáshoz. Főleg szaktárgyakból. És ezek fognak embereket gyógyitani?! És azok akik végigisszák végigdrogozzák az egyetemi éveket? Honnan lehet azt tudni, hogy később nem csinálják és úgy kerülnek betegágy mellé? Utána meg jönnek a műhibaperek.
Hölgyeim és uraim!Jön a radikális adócsökkentés! Remélem, hogy a kedves olvasó radikálisan pozitív mérleggel fog kijönni ebből, a többieknek pedig ... kitartást!-Marad a szuperbruttósított adóalap, vagyis az adót a bruttó bér 1,27-szeresére vetik majd ki. -Az…..
ostoros nyelvcsapás 2010.10.15 06:36:28
Már egy ideje olvaom ezt a blogot, de eddig nem akartam hozzászolni. Most már igen.
Itt nagyon sokan azzal jönnek, hogy nincs pénzük gyerekre, meg így meg úgy.
Nos, mi is albérletben laktunk, amikor megjött az első baba. Kettőnk közül csak én dolgoztam, a férjem még tanult az egyetemen. Persze kihasználva a kredit rendszer áldásait húzta halasztotta a vizsgákat. Sokszor azért nem ment vizsgázni, mert egyszerüen nem tanult a vizsgákra. Jellemző volt rá a mai egyetemistáknak a hozzáállása (tisztelet a kivételnek), amit sajnos a kreditrendszer bevezetése nagyon támogat: kétszer annyi idő alatt fejezem be az egyetemet, mint a szüleink annó. Csoda, hogy kitolódik a gyerekvállalás időpontja?
mindegy, vissza az eredeti gondolatmenetemhez.
Úgy határoztunk, hogy jöjjön a baba. Megszültem, mert úgy gondoltam, hogy lakásom, házam lehet negyvenévesen is, de gyerekem már nem biztos.
A gyerek születése után, a férjem rákapcsolt, minden vizsgáját időben letette, és még munkát is talált.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet félni a gyerekvállalástól, de a pénzügyi helyzeted nem biztos, hogy elegendő indok rá. és most nem a segélyből élőkre célzok.
A gyerek mint tényező nagyon nagy motiváló erőlehet arra, hogy jobb állást keress magadnak, esetleg olyat tanulj, amivel több pénzt tudsz keresni.
A gyed után elmentem dolgozni, én is kerestem egy olyan állást, ami jobb feltételeket kínált, sikerült hitelre lakást venni, mert arra a fizetésre a bank is adott, az előzőre nem is állt szóba velünk (hála az égnek). Jelenleg a második gyerekünket várjuk, a férjem szépen halad a munkájában.
Szóval azt akartam mondani,hogy a pénz, az nem mindig előfeltétele a gyerekvállalásnak, még középosztály rétegben sem. Ha arra vársz, hogy jobb legyen elszáll az idő feletted, és azt veszed észre, hogy karácsonykor már csak a szociális munkások látogatnak meg....
Bocs, ha egy kicsit zavaros voltam