Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nico Trans

2 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt mondják még három hónappal ezelőtt, hogy Anders Behring Breiviket kiengedik és boldogan élhet, gondolom, mindenkinek a hátán felállt volna a szőr. Mégis, a legfrissebb közvéleménykutatások alapján, a norvégok 74%-a szerint helyesen döntött a Királyi Bíróság, mikor…..
Nico Trans 2011.08.04 20:11:09
Gondoltam röviden reagálok.

Nem, ez valóban nem vicces, mivel nem vicc, sőt még viccelődés sem akart lenni. Továbbá ez mégcsak álhír sem akart lenni, mikor megírtam, úgy írtam, hogy az első mondattól kezdve azt akartam, hogy mindenki tudja hogy ez csak egy fikció. Arról, hogy egy blogot az index hogy linkel meg végképp nem tehetek. De nem tagadom örülök a sok látogatónak, mindenki örül mikor mémje replikálódik.

Köszönöm azoknak akik nem háborodtak fel csípőből, elősorban valóban arról akar szólni, amit mildi ragad meg. Az idegtudományok fejlődési ütemétől függően nagyon hamar itt lehet az idő amikor ennél még sokkal őrültebb paradoxonokra kell értelmes választ adni.

Viszont most egy sokkal prózaibb kérdésre egyszerűsítsem le az egészet: mi van ha valaki csak “szimplán” megbánja a bűneit, olyannyira hogy többé képtelen azonusolni azzal a valakivel aki azt a bűnt elkövette.
A keresztyénségnek van egy olyan vérlázító tétele, hogy aki megbánja a bűneit annak megbocsáttatik. Legyen szó bármiről. Pál apostol is Saulként kezdte. Ezen a tételen csak a háborodik fel aki nem tudja, hogy ő is bűnbocsánatra szorult ember.
Azonban, és itt jön, ami az ember tragédiája: nem tudunk megbánni valamit “csak úgy”. Ahhoz, hogy megbánjunk bármit is már “más embernek” kell lennünk. “Más” ember meg nem lehetek csak úgy magamtól, mert akkor az még én volnék. Nem hiába mondja Jézus, hogy újonnan kell születnünk.
De hol akkor az igazság, a büntetés?

A kereszten, vérbe fagyva.

A blog végső soron arról szól, hogy milyen semmi az ember, és reménykedik hogy felismerjük, hogy talán van valami nagyobb.
El Mondo blog Sztereotípiák 2010.10.26 09:30:00
Nemrégiben néztem meg az Oscar díjra jelölt Egek ura előzetesét. Van egy jelenet mikor a tapasztalt, nagy utazó tanítja a nála fiatalabb kezdőt, hogy melyik sorba kell beállni a reptéri biztonsági ellenőrzésen. A tanulság: az ázsiaiak mögé, mert az a leggyorsabb. A hamvas…..