Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csibefogó

18 bejegyzést írt és 387 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal a miskolci és borsodi tájszólásokat gyűjtöttem össze egy csokorba. Remélem, ahogy én is, ti is rá fogtok csodálkozni egy-egy általatok ismert és használt tipikus borsodi szóra, kifejezésre.     ,,Nyelvészeink általában mégis legtisztább, legszebb magyar kiejtésnek a miskolc-környéki,…..
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Kontár Komlókutató Kozel Premium 2008.02.11 21:20:00
cseh licenc világos sör A KK rendkívül felderült, amikor rövid felvidéki kalandján egy határközeli település élelmiszerboltjában a Premium Kozel hátlapján a Plzeňský Prazdroj, a. s. feliratra lett figyelmes, ami ugyebár a tisztességesebb Kozelek egyik fő előállítási…..
Évek óta figyelem, vizsgálom a Magyar sörpiacot, amely nem kis meglepetésemre, tényleg ontja magából a jobbnál jobb termékeket, még ha a minőség nem is feltétlen állandó. Nem túlzás azt állítani, hogy közel két éve gyűjtöm az anyagot ennek a posztnak a megírásához, s egyben a bátorságot is, mert…..
Csibefogó 2019.05.26 21:57:50
@similar: Nem, nem ezt szerettem volna hangsúlyozni, hanem azt, hogy magyar valóság teljesen el van szállva nemzetközi mércével.
Amúgy meg szerintem olyan, hogy német sör nincs. Persze például a beeradvocate.com oldalon bele tudsz nyomni bármilyen sört, valamelyik kategóriába, de néha nagyon erőltetett a dolog.
A lényeg. Itt, Deutschlandban azért nincs akkora sörforradalom, mert volt/van/lesz jó sör – ilyen egyszerű. Persze vannak kisebb sörfőzdék, meg idény jellegű sörök, sőt kézműves sörök is, de ezekért nem mernek 3 eurót/0,33 literért kérni a boltban. Mert mire fel? Bemegy az egyszerű német a szupermarketbe (de inkább valamelyik Getränkemarktba – minden nagyobb faluban van), és jobb esetben sok tucat sör közül választhat, és mindegyik hozza a kötelezőt. Mindig. Mert túl az áron, amit még nem említettem, a magyar kézműves sörök egyik óriási gyengéje az igen nagy minőségi hullámzás, és ezt sajnos nagyon-nagyon nem szeretik bevallani a sörfőzők. Ez az én tapasztalatom, nincs rá linkem, de az elmúlt hat évben a nyári teszteléseim során ez jött le nálam.
Csibefogó 2019.05.31 22:31:54
@nickmack: Boltban, vagy a kocsmában? Mert nem mindegy. Nem hiszem, hogy amikor a Borsodi kiaggasztja az ívó bejárata fölé a logóját, kiviszi a poharat, alátétet, a teraszra az ernyőt, beállítja a saját hűtőjét a sarokba, akkor szívesen látja, hogy valaki Kőbányait iszik a valamelyik asztalnál.
Vagy már ez is megváltozott az elmúlt években?
Al Capone! Még ma is ámulattal vegyes borzongással ejtjük ki a nevet. Ő volt a J. Edgar Hoover által vezetett FBI első "első számú közellensége", a Public Enemy No. 1. Életében legendássá vált bűnözőként, ahogy elfogásának körülményei is azok. Halála viszont megalázóan kisstílű volt, nem párbajban…..
Csibefogó 2019.04.23 09:40:53
@Balázs Nádasi: Ezt az Anglia_természetes_halál versus Amerikában_alvilági_harcokban_meghaltak témakört kifejtenéd? Maradjunk a hirtelen adott tényeknél: az 1920-as években Angliában 45 milliónyian éltek, szerintem olyan 200-300 ezer közötti a természetes fogyás, ezzel szemben áll az alvilági harcokban elettek Amerikában. Kissé meredek az összehasonlítás, a Don-kanyarban nem veszett oda annyi magyar...
Amúgy pedig úgy kevered a vírus és a baktérium fogalmait, mint az egyszeri újságíró, aki el akarja kerülni a szóismétlést. Nézz utána, irány a citoplazmák világa.
Csibefogó 2019.04.23 10:21:39
@Emmett Brown:
„20as években Angliában kb 35 milliónyian éltek,... ” Ezt honnan veszed?
Egy kis segítség: en.wikipedia.org/wiki/Demography_of_the_United_Kingdom
Továbbá kevered a fogalmakat, a természetes fogyás és halálozás nem ugyanaz.
Amúgy forráshivatkozás ismerős számodra, vagy csak úgy írsz a vakvilágba?
Csibefogó 2019.04.23 10:37:35
@Emmett Brown:
Azért az ugye megvan, hogy a természetes fogyás és a halálozási ráta nem ugyanaz? Mert a cikkben ez utóbbi lett megemlítve:
„többen haltak bele az alvilági harcokba, mint amennyien egész Angliában haltak meg természetes halállal”
német szűretlen világos búzasör Ma kivételesen tésztát ebédelt a KK, amihez állítólag búzasör dukál, így azt választottunk a mai cikk alapjául - mégpedig egy olyat, aminek egészen sok közös jegye van a tegnap kóstolt Weltenburgerral. Mindkettő Bajorországban készül,…..
A napokban jött a hír, hogy több éves vegetálás után jövőre megszünteti Google+ néven futó közösségi oldalát a keresőóriás. És bár jó néhány termékével úttörőnek számít és igazán nagyot alkotott, azonban akadnak olyan próbálkozásai is a cégnek, amikkel nem tudott igazán sikeresnek bizonyulni. És nem…..
A kompakt SUV kategória vitathatatlanul legjobb vezetési élményét nyújtó autója már 2014 óta piacon van, ezért a Porsche úgy gondolta, hogy több, mint 350.000 eladott példány után eljött az ideje a modellfrissítésnek. A gyártó ígérete szerint javítottak a menetdinamikán, a…..
Minden sikeres férfi mögött áll egy nő – a mondás szerint. Nincs ez másként a fociban sem, bár néha hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy a focista feleségek (WAG, wives and girlfriends) egy része inkább csak a siker haszonélvezője, nem pedig megalapozója. Az ebből fakadó sztereotípia pedig…..
német barna baksör A KK a hét elején részt vett egy rendkívül izgalmas sörkóstoláson, ahol többek között szerepelt a világ - nemrég még - legerősebb söre is; a vicc kedvéért ma azonban mégsem erről, hanem egy már rég kinézett, itthon is kapható, és csak a maga…..
Szerző: Horváth Zoltán A média hatalmi ág. Közhelyes, de tényleg igaz. Ha pedig igaz, akkor el kell fogadni, hogy nemcsak a média viszonyul a politikához, hanem a politika is viszonyul a médiához. Egy demokratikus közegben egyértelmű, hogy a sajtó ellenőrzi, kontrollálja, befolyásolja a politikát,…..
Csibefogó 2018.06.12 16:47:02
Vannak ételek- melyek megfelelő tárolás mellett - soha vagy csak nagyon sokára romlanak meg, nem is lenne szükség lejárati dátummal ellátni. Összegyűjtöttük, melyek ezek Vaníliakivonat - Kevesen tudják, hogy az igazi vaníliakivonat mivel alkoholból készül, örökké megőrzi frissességét és aromáját. A…..
2 hete az egyik tanítványommal elmentünk Skandináv Ház Grönlandról szóló nyelvi klubjába. Kétszeresen is megérte ott lenni: egyrészt Simon Mogensen, az előadó saját élményei alapján mesélt erről a hatalmas szigetről, és nagy türelemmel válaszolt a kérdésekre, másrészt az est végén volt egy…..
Valószínűleg, aki a nosztalgikus emlékeket idéző VHS-korszakban töltötte gyerekkorát, még mindig rajong a 80-as évek mozifilmjeiért. Kétségtelen, hogy legendás korszak volt ez a filmek terén, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számos – mai napig is készülő – folytatás. A most következő listánkban…..
Csibefogó 2018.03.13 11:19:18
Tegnap írtam a Valami Amerika 3.-ról, meg is kaptam a szokásos mantrát miszerint nekem semmi sem jó. Ez olyannyira nem igaz, hogy sokakkal ellentétben úgy gondolom, nem csupán jó filmek, egyenesen világraszóló munkák készültek a rendszerváltás óta itthon. Lássuk a listát! Csinibaba Ez nem csupán…..
Csibefogó 2018.02.22 11:52:58
@kultúrpesszimista: Üdv, látom személyedben megérkezett a művészfilmek nagy barátja, aki szerint az 1996-os A lavor titkos álma, ami abban az évben elnyerte az Alma Ata-i kritikusok ezüst kamera különdíját, na az volt az igazi alkotás.
Ízlésekről nem vitatkozunk, én ehhez tartom magam, én javasoltam, nem lehurrogtam valamit. Neked az tetszik, nekem más, ettől szép a világ.
30/40 Összeomlás Kanada ellen 2017.07.25 02:29:25
1-0 oda. Semmi gond, első negyed még. Több kihagyott helyzet, rosszul megjátszott emberelőny. A védelem viszont stabil, a kanadaiak is csak egyet lőttek. Nemsokára úgyis bedaráljuk őket. Második negyed. Megjön a bátorság, jönnek a gólok! Szilágyi, Illés, Czigány és Takács is betalál nyolc perc…..
Így a nyár közepén néha már elegünk van a forróságból és nem is gondolunk bele abba, hogy vannak bolygónkon helyek, ahol egész évben ilyen az időjárás és a mi kánikulánknál 20 fokkal melegebb napok sem ritkákHárom tájat mindenképp érdemes kiemelnünk Földünk legmelegebb övezetei közül: A legforróbb…..
Mészáros Antónia a ma esti Egyenes beszédben jelentette be, hogy egyelőre nem folytatja tévés pályafutását, és az ATV-től a UNICEF-hez megy, ahol ő lesz a szervezet magyarországi ügyvezető igazgatója. Az Indexnek adott interjúban pár hónapja többek között azt mondta, hogy ő…..
Csibefogó 2017.07.11 00:17:16
Egyes statisztikák szerint, a motort ért károsodások 70%-a az üzemi hőmérséklet elérése előtt következik be. Rágjuk bele magunkat a témába!..
Nektek is meggyűlik a bajotok a párás szélvédővel ebben a pocsék időben? Szerencsére erre is akad egy filléres megoldás.Nem kell többé a ronggyal vagy zsepivel törölgetned a szélvédődet vezetés közben, ha az bepárásodik. Elkészítheted saját páraelszívódat, amihez két…..
Csibefogó 2017.02.03 11:10:16