Regisztráció Blogot indítok
Adatok
java786

0 bejegyzést írt és 294 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztában vagyunk vele, hogy általában évente ajánlatos összegezni, különböző toplistákkal előhozakodni, azonban olyan ütemben ömlesztik ránk a filmeket, hogy olykor jól esik egy cseppet megállni, hátradőlni a karosszékben, egy pohár whisky, vagy tea társaságában, kinek mi a zsánere és számot vetni…..
Gyerekkoromtól Star Wars rajongó vagyok és az új rész is elvarázsolt. Viszont orvosként és méginkább orvosi jövőkutatóként végignéztem az összes epizódot újra és ilyen szemmel érdekes dolgokat találtam. Habár bolygó nagyságú űrhajóktól és fénykardoktól hemzsegnek a…..
java786 2015.12.23 21:22:14
java786 2015.12.23 21:22:58
Ön tudja kedves Olvasó, hogy melyek a lakásvédelmi rendszerének gyenge láncszemei?   Remélem igen, - de ha mégsem akkor olvassa el írásomat és tájékozódjon. Már csak azért is érdemes képezni magunkat, mert a profi betörők is ezt teszik... Mit sem érnek a méregdrága…..
java786 2014.11.10 13:25:36
@VT Man:

" 400-700 ezer Forintnál nincs több, ami mobilan vihető"
Mint minden másra igaz, a védelemre költött összeg arányba legyen azzal amit meg kívánsz védeni, vagy ahogy mondani szokás olyan mértékben kell védeni, hogy a védelem feltörése ne érje meg…

„400-700 ezer Forintnál nincs több, ami mobilan vihető”
Amúgy meg ez is érdekes dolog, nem egy olyat hallottam, hogy egy éjszaka alatt leszerelték a kazánt, kivitték az elektromos sütőt, stb.
Nem csak arra kell gondolni, hogy elmegyünk és pár óra múlva hazajövünk, hanem akár hétvégére, 1 hétre is otthagyjuk a lakást….
Persze függ, hogy milyen a szomszéd, mennyire lehet rálátni, stb.
Szóval nem fekete-fehér szerintem…
java786 2014.11.10 21:20:12
@sanyix:

"van egy olyan képesség hogy csörgés, amit normális ember nem halkít le melóhelyen"
Igen, kivéve:
- Én ha bemegyek szeretek a munkámra koncentrálni ezért nem figyelek a telefonra minden percben.
- Ha egy előadást tartok, megbeszélésen veszek részt megtisztelem a többieket, hogy leveszem a csörgést
- nem egy olyan munkahely van ahova még a telefonod sem viheted be
- Buliban, baráti társaságban persze, hogy nem kell lehalkítani, de nálunk szerencsére van olyan élet egy ilyen összejövetelen, hogy nem a telefon csörgésének észrevétele huszadrangú....
java786 2014.11.10 21:26:26
@sanyix:

Vannak olyanok akiknek nem telefon, facebook, az életük, néha kifejezetten is szeretnek távol lenni tőle.
Nincs azzal semmi baj, mint azokkal sem akik alvás idejére is félnek kikapcsolni a telefont, különbözőek vagyunk, ezért szép az élet.

Mindenesetre nekem és sok hozzám hasonlónak nem opció, hogy a telefonomra jön az üzenet, hogy épp most törnek be..
Megjött az értesítő a maroktelefon felső sorában: legörgethetem a 4.4 Androidot a készülékemre, tehát KitKatra frissíthetem a meglévő 4.3-as Jelly Bean-t. A szolgáltatóm a T, ki tudja, hanyadik vagyok a sorban, de tény, mostanra ért ide a hullám. A csomag 308 MB, gond nélkül…..
A Heti Válasz mai számát ezzel a borítóval sikerült megjelentetni. A vonatkozó cikk a neten csak kivonatolva olvasható. Az európai értelemben vett polgári liberális lap szerint azzal veszélyeztetik a melegjogok a heterók mindennapi boldogságát, hogy néhány országban már tilos…..
Úgy gondoltam hozzáfűzök ehhez valamit, ha már a lakájsajtó a flitteres férfitangapárt szintjére csúszik. Aztán úgy gondoltam kár a szóért, a véleményem elfér egy képen: Kicsit később eszembe jutott, hogy idén is gőzerővel készülnek a Bálványosi Szabadegyetemre,…..
Sajnos az alábbihoz hasonló esetek egyre gyakrabban előfordulnak. A Zugügyvéd ismer olyan családot, aki hasonló könyvelői baki miatt lett hajléktalan. Csak az az érthetetlen, miért éri meg az államnak hajléktalanná tenni egy családot néhány millió forintos, lényegében…..
Madarat tolláról, szélsőjobbos idiótát rádiójáról, fogalmazhatnánk át a klasszikus közmondást a Szent Korona Rádió honlapján megjelent hír, pontosabban annak megfogalmazása láttán. Hogy lehet valaki annyira gyökér, hogy a Nelson  Mandela feltételezett haláláról…..
java786 2013.06.27 22:36:07
Ment a Debil, jött a Miska, de nem változott lófasz se. Jót röhögtünk, amikor emberünk azt ígérte, hogy most aztán kiscserkész becsszóra kiszámíthatóvá válik a gazdaságpolitika, de ami az elmúlt másfél hónapban történt, így is faszkorbácsért kiált. Mivel Mihály…..
java786 2013.06.25 23:51:38
@Fejesrob: Nem csak az Erste nem hitelez, hanem senki. Most akartam hitelt felvenni, havi netto 700.000 huf/hó kimutatható jövedelmünk van a párommal, és csak 1 bank volt aki szóbaált velünk. Ja és nem volt semmilyen más hitelünk....
java786 2013.06.25 23:52:12
@Az állomány jelenleg a vacsorát hajtja végre:
"Miután minden idők egyik legnagyobb rablását véghezvitte a gonosz törpe és maffiája, és a zsákmányt, a magánnyugdíjpénztárakat"

apu kezdődik.....
Pilipecz Mária blogja Bár elmúlt május 25-e, egyszerűen nem hagy nyugodni a téma. Megdöbbenve hallgatom az egyik kereskedelmi tévé könnyed, reggeli műsorában: Minden évben csak Magyarországon 80-90 között van azoknak a gyerekeknek a száma,akik soha többé nem kerülnek…..
java786 2013.06.02 00:40:03
Az első 21 évvel ezelőtt történt. Az akkori francia liberális párt, az UDF ifjúsági szervezetének delegációját kalauzoltam körbe Budapesten, alkalmi tolmácsként, idegenvezetőként. A Liberális Internacionálénak két magyar tagszervezete volt abban az időben, az SzDSz és a…..
java786 2013.05.26 12:12:46
@Kalmár:
"tudja kivinni az országot ebből a jól megtervezett adóságcsapdából."

Eddig stimmel, de hogy 3 év alatt ennek érdekében sokat nem tett, csak még jobban tolt bele minket!
A mai nap folyamán az MNB elnöke, mindenki  Matolcsy Györgye rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be legújabb gazdaságélénkítő ötleteit. Illetve azt is megtudhattuk, hogy az MNB külső és belső tagjai között teljes az összhang, nem tudjuk igazán, hogy ezen ki…..
Komoly indulatokat korbácsolt fel a Red Bull Racing hazájában, Nagy-Britanniában Sebastian Vettel malajziai húzása, amikor a csapat utasításának ellenszegülve megelőzte csapattársát, Mark Webbert, és megnyerte a versenyt. Gerhard Berger szerint a világbajnokokból nem lehet kiölni a…..
Ha azzal jönne haza a gyerek, hogy idén nem kilencből bukott, hanem csak hatból, lehet hogy megdicséred, de biztosan nem lesz őszinte a mosolyod. Tegnap a szabad szoftver konferencián a kormányzat előadóját hallgatva valami ilyesmit éreztem. Előre kell bocsájtani, hogy valóban…..
Tisztelt Mt!    Az elmúlt napokban levő időjárási viszonyok miatt sokakat érinthet ez a dolog. Csütörtök délután az egy műszakban dolgozó kollegákat (irodistákat)két órával korábban hazaengedték,nehogy bármi bajuk legyen. Estére megyénkben már szinte mindenhol…..
Megint egyszer megemelem kalapom a Mágus előtt:, nem keverte rosszul a lapokat.Persze, ebben zseni, így nem csodálkozom -- nem is kedvelem érte -- de ami jár az jár.Olvasatomban ugyanisMatolcsy Györgyöt eltávolította a gazdaság irányításából,ezt a piacnak is megüzente,s a piac ezt…..
java786 2013.03.02 20:46:39
@Egyallampolgar: Azért ott vannak az alelnökök és monetáris tanács. Ők azért vissza fogják tudni fogni ezt a hülyét....
java786 2013.03.02 22:23:10
@Blogger Géza:
Azért az igazságos hozzátartozik, hogy akkor más volt a globális piaci hangulat is, most sokkal nagyobb a pénzbőség, azóta volt 1-2 QE....
Ha valaki nem látta volna tegnap A Nagy Duettben Gáspár Laci és Maunika produkcióját, akkor hajrá, kattintson csak bátran. A Bors egyébként arról ír, hogy Maunikát olyan szexinek találják a férfi nézők a műsorban, hogy kétszer annyi ajánlatot kap, mint eddig, pedig az sem volt…..
Jávor Benedek szerint aggasztó a kormányfő valóságérzékelésének teljes hiánya. Szerintem meg az aggasztó, amit Jávor (Schiffer, Bajnai usw.) a politikáról gondol. A szimpatikus (és unszimpatikus) hülyék gyülekezetében, ami a hazai "demokratikus" ellenzék, nincs egy figura (na…..
java786 2013.02.23 09:26:43
@☉ ☾:
Valahogy ezért tart itt ez az ország mert ilyen emberekkel van tele, aki képtelen értelmezni egy szöveget és látni a tényeket.
SAJNOS a poszt szerzőjének igaza van, bármennyire is szakmailag inkompetens ez a bagázs, viktor jó politikus és sajnos meg fogják nyerni a következő választást is.
Persze ehhez kell az ellenzék inkompetenssége és hiteltelensége is...
Matolcsy György azt mondta, hogy a kabinet célja, hogy visszatérésre ösztönözze a jelenleg külföldön dolgozó „félmillió kitűnő magyar munkavállalót”. A kivándorlás kérdését mi is fontosnak gondoljuk, ezért többször foglalkoztunk a migrációs hajlandóság…..
java786 2013.02.21 17:19:21
@vred kid:
Akkor csak egy kérdésre válaszolj, konkrét választ ha a mostani itthon X00.000 embernek nincs munkája, akkor ha az a 500.000 hazajönne akkor annak, hogyan lenne. És ők nem fognak munkahelyet teremteni, mert nekik nagyon nagy része csak munkavállaló….Miből fogyasztana ha nem lenne munkája, bevétele?
java786 2013.02.21 17:25:34
@Makkasz:
A munkanélküli statisztika mást mutat.
Külföldre nem csak nyelveket beszélő mérnökök mennek ki, mert ők még itthon is találnak munkát...
Jó lenne nektek megérteni, ok-okozati összefüggést ha már a fidesznek nem sikerül, hogy ma. egyik legnagyobb problémája a munkahelyek hiánya, berúházások hiánya, oktatás szétcseszése.
És ez okozza nagyrészt a kivándorlást és az itthoni nagyarányú munkanélküliséget.
Tehát nem azzal kell kezdeni, hogy hazaozzuk a kivándorlókat, hanem azzal, hogy fenti problémákat megszüntetjük, ezáltal munkahelyet temremtünk, ami nagyrészt hazahozza a kivándorlólat.
java786 2013.02.21 17:28:32
@arckönyv:
Nekem meg azon ismerősem akiknek van munkályuk és adót fizetnek azok nem mentek ki, azon ismerőseim mentek ki, akiknek hónapok alatt nem találtak munkát (azt, hogy miért az másik fórum)
Tehát ők hiába jönnének haza, újfent nem találnának.
Turkáljunk egy kicsit más zsebében, az ingyen van: a stop.hu-n olvastuk, hogy az X-Faktor nyertesét, Oláh Gergőt  270 000 forintért lehet elhívni a vásárosnaményi zsinórgyár új üzemcsarnokának avatójára, hogy ott egy félórás, fél-playback-bulit nyomjon. Nem rossz, ha egy…..
java786 2013.02.16 16:55:42
  Véget ért az EU-csúcs, és megszületett a megállapodás az Európai Unió költségvetéséről, és azon belül a fejlesztési támogatások sorsáról is. A magyar kormányfő ünnepel, és azt mondja, végül jól jártunk. Valóban így van-e?   Orbán Viktor szerint „soha…..
Nyomja ezerrel a bóvlikormány feje, hogy mekkora pénzt szakított le Magyarországnak az uniós pénzügyi tárgyaláson. Pedig amit "elért", az bizony kudarc. Hiába az összes vonatos hasonlat, hogy mekkora sterelvényen fér el az összeg. Az az igazság: Gyurcsány Ferenc megint lenyomta…..
Hétfő reggel Ács Gábor mesterrel vitára keltem élő adásban a Millásreggeliben, hogy vajon van-e olyan, hogy "elmegy a piac esze". Per definitionem nincs ilyen, a piacnak mindig igaza van, de azért Ács professzort is értem, pláne ha a tech szektor pár hírét nézem ma. Yahoo:…..
Ennyire konfúz, stratégiától, elképzeléstől és távolra mutató irányvonalaktól mentes humbug bejelentésre, mint a mai kis egyveleg, valószínűleg kevesen számítottak még a BlackBerry kitartó támogatói közül is. Mit is jelentett be ma a RIM, pardon,…..
java786 2013.01.31 09:04:05
@Dr. Justice: Ez nem így van, nállam is szürke alapon van a szürke komment szín, persze sötétebb az árnyalat....
java786 2013.01.31 16:05:09
@ZF2:
"Nokiát épp péé verik a készülék piacon"
Miért is? A 920 az egyik legjobb készülék, funkcionalitásba, design -ba, stb. még az iphone -t is veri (bár manapság az nem nehéz...)
Pont kezd a NOKIA magához térni...

"Lett volna helye a nokiának az androidos készüékek között "
nem tudom, én mondjuk örülök, hogy nem adta ennyire le a NOKIA