Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hányin Gergő

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a TV2 ruhákat terveztet a megasztárosainak, akkor az RTL Klubnak is ki kell találnia valamit válaszul. Most például azt, hogy dalszerző versenyt hirdet, a győztest pedig megjutalmazza félmillió forinttal, meg egy laptoppal. Bár a sajtóközlemény címe az, hogy "Szerezz dalt az…..
Hányin Gergő 2010.10.14 14:16:12
Van pár - rokoni körökben heves "tökjózást" kiváltó - dalom az íróasztalfiókban. Gondoltam az idei ősz teremtette tehetségkutatási lázat kihasználva meglobogtatom őket az RTL Klub X faktora mentén zajló netes dalversenyben. Webcam bekapcs, gitár elővesz, mikrofon élesít és hajrá! Azért - amolyan piackutatásként - felmentem a verseny honlapjára, hogy lássam a mezőnyt. Véletlenszerűen megnéztem a kollegák anyagait, szavazatszámait, kommentjeit. Amint megfigyeltem, olyan százas nagyságrendű szavazatszám az átlagos, gondoltam ennyit én is elérek, ha megszpemmelem a fészbukkos és iwiwes kontaktjaimat, hogy nyomjanak már egyet nekem. Aztán jött a hidegzuhany, megpillantottam egy négyjegyű számot a klipeket jelző thumbnail-ek egyikének bal felső sarkában. 1886. Aztazannya!
A tájékoztató szerint a szavazórendszer figyeli az automatizálási kísérleteket, így az embernek - vélhetően - tényleg ennyi voksa van már. Megnéztem a klipet, László Attila A tél vitt el című dalának videóját, már csak a miheztartás végett. (
www.rtlklub.hu/dalverseny/4089_a_tel_vitt_el) A minősítést mindenkire rábízom.
A sok szavazatot a kommentek egyikében szóvá is tette valaki, csalásra gyanakodva. A szerző, nem kevés helyesírási hibával reagált - már bocsánat -, de remélem vesztére. Megemlítette ugyanis, hogy 4 rádióban van promotálási lehetősége, tehát van alkalma nyomni magát sok-sok ember felé. Ugyancsak nem túl taktikusan, megadta saját weblapja címét is, így jobban utána lehet olvasni, ki is ez.(www.laszloiattila.com) Megtettem, és sokáig nem is kellett mennem, rögtön a nyitólapon ott virít szeptember 3-i dátummal a brutális öngól: enyhe pöcsözést követően elmeséli, hogy régen miként kellett a gázsiját elkérnie némely szervezőtől a műsora után.
Innen már csak egy lépés az igazság, tessék megnézni a dalverseny részvételi szabályzatát. Na jó, ne kelljen annyit rohangálni, idézem: "A dalversenyen nem vehet továbbá részt az, aki professzionális zeneszerző, dalszerző illetve zenekar. Mindez alatt azon természetes személyeket értjük, akiknek korábban már megjelent zenemű kiadványa (vagy bármilyen zenei kiadványon szerzőként megjelölték, illetve kapott már korábban ellenszolgáltatást zeneszerzésért vagy dalszerzésért."

Hoppá! Most akkor hogy is van ez? Újra éljük a rendszerváltás korabeli vadkapitalizmust, amikor a szigorúan amatőröknek kiírt Rákóczi Popfesztivált Szikora Robi nyerte?

És végül a hab a tortán, vagy meggy a habon: Véleményemet a dal klipjénél is szerettem volna jelezni, ám a moderátor nem engedte ki a kíbertérbe. Vajon miért?

Most mikrofon kihúz, gitár falra akaszt és webcam off...