Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tralfamador

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan már nyilatkoztak is Jövő hétfőig nyilatkozhatnak a maradásról azok a magán-nyugdíjpénztári tagok, akik nem szeretnének átlépni az állami rendszerbe. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) egy utolsó levéllel próbálja meggyőzni a maradókat tettük…..
 Tibortól kaptuk a következő viccet. Szerencsére bocsánatot kért.A múltkor stoppoltam, megállt egy teherautó, Nagy Sándor vezette. Mondta, ugorjak fel hátra; ott ült a nevelője is. Scrabble-t játszottunk, és én ámulva néztem, milyen szókra tesz Arisztotelész a platón.....
Tralfamador 2011.05.11 16:13:06
@Artie: Akkor már inkább kapott e platón. Hidegvérű játékosok ugyanis...
w Imperial March 2011.04.08 07:00:00
Egyelőre még nehéz elképzelni azt a kicsit patetikus, szerelmi szállal átszőtt, de felemelő és izgalmas háborús filmet, amely Európa és Líbia epikus összecsapását beszéli majd el. Pedig a háborúknak ez az egyik fontos funkciója, hogy közös élményként beépüljenek a…..
Tralfamador 2011.04.08 14:07:39
@Herr von Kartz:
Nem voltam még hasonló helyzetben sem, mint amiről írsz, ezért vitatkozni nem tudok és nem is szeretnék, mivel alapjaiban véve egyetértek. Ugyanakkor a cikknek annyiban igaza van, hogy a békés viszonyok tartósan úgy tarthatóak fenn, ha a békére irányuló szándék, politika mögött van olyan komoly (katonai) erő, amivel fel lehet lépni a "puha diplomáciát" saját céljaikra kihasználó országok vezetői ellen. Sajnálatos vagy sem, a nemzetközi színtéren sztem a gazdaság mellett a vele szorosan összefüggő hadi potenciál dönti el a sorrendet. Bár az EU kapcsán az is elég lenne a komolyan vehetőség első lépéseként, ha konkrét kérdésekben egyáltalán képes lenne egységes álláspontra...
 A párkockán jelent meg BaaZooKaa képe, amit most átnyújtok karácsonyra.   Önök mivel töltötték a Szentestét?..
"Az Isten országával szemben áll a Sátán birodalma" - idézte valaki Szent Ágostont nem is oly rég lényegében az előbbihez sorolva a készülő alkotmányt. Hogy ez mekkora ökörség, azt már sokan elemezték, ezért ettől eltekintenék. Viszont ha már az Isten országa…..
Tralfamador 2010.12.13 14:17:34
@Mattheo Guilleaume:

Igen, igazad van ebben, bár én sem úgy értettem az "elválasztást", hogy van az egyik és tőle szeparáltan a másik, hanem egyszerűen annyit értettem alatta, hogy egyháznak a hívők közösségét kell érteni, nem szervezetet. Persze szerintem ez nehezen megfogható, mert kifelé a szervezet látszik, a másik nem (vagy nem annyira). És ennek megfelelően abba sem akarok belemenni, hogy aki pl nem égetett meg senkit az jó keresztény, aki meg igen, azt ne vegyük figyelembe, és máris el van intézve. Ettől függetlenül azonban nem a konstrukcióval, vagyis a Krisztus-hittel van a hiba, és a fentiekhez mérhető tévedés lenne azt állítani, hogy magát a kereszténységet azoknak a cselekedetei miatt lehetne minősíteni, akik annak a nevében követtek el bűntetteket, vagy egyszerűen mulasztásokat. Ugyanis pont arra akartam kilyukadni az előző hozzászólással is, hogy tk egy olyan szervezeten kérik számon magára a kereszténységre vonatkozó elvárásokat, amely nem teljesen és tisztán e szerint működik. Ezzel persze ismét a könnyű válasz felé hajlok: aki reformátorként eretneket égetett a XVI. században, az teljesen mindegy hogy a kor "divatját" követte vagy valami egyebet, akkor sem tudta megvalósítani önmagában mindazt, amit a keresztény hit mond az emberről.
Már javában tart a Reformáció hónapja egy olyan évben, amikor a Károli-féle bibliafordítás éppen 420 éves. De vannak, akik nem elégednek meg ennyivel: a Magyar Evangélikus Egyház már a reformáció 500. évfordulójának megünneplésére készül. A megemlékezésekhez…..