Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MiKEY

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy mi is megírtuk, a felsőoktatás irányításától megválni kényszerül Hoffmann Rózsa. Megijedni azért nem nagyon kell, a Pinokkió-díjas államtitkár a továbbiakban a közoktatás területén folytathatja áldásos tevékenységét.Ettől függetlenül “lefokozása”…..
Január-februárban az IMF-vel való végleges szakításról és az újabb hitelfelvétel nélküli törlesztéstől volt hangos az  NGM honlapja. A PEMÁK (euróban jegyzett magyar államkörvény) és dollárkötvény kibocsátások azonban - Matolcsy miniszter hiányos ismeretei ellenére -…..
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
Kedves Munkahelyi terror blog és olvasók!   Pályakezdő lány vagyok, Budapesten élek, nemrég vehettem át a diplomámat. Mivel sajnos nem igazán piacképes a végzettségem, ezért úgy voltam a dologgal, hogy bár megpróbálok elsősorban ezen a területen elhelyezkedni, de nem…..
MiKEY 2012.02.26 11:51:58
Kedves Mindenki!
Nem azert kerdezik meg, mert szerintuk ez tenylegesen befolyasolhatja a munkavegzo kepesseget (lassuk be, tenyleg semmi koze a kettonek egymashoz), hanem azert mert egy munkaado sem akar alkalomadtan pereskedni a sajat alkalmazottjaval azert, mert pl egy meetinges buzizos viccen mindenki rohogott de a kedves delikvens meg magara vette es szaladt perelni (esetleg ilyen blogokra cegnevet irni, vagy visszaelni a helyzettel ha ki akarjak rugni, pedig csak szarul vegezte a melojat)..
A liberalis 'fogadj el mindenkit minden (undorito) szokasaval egyutt' hozzaallas es a 'legyel is erre buszke, perelj, ordits a mediaba ha lebuziznak' hozzallas eredmenye: a melegek problemaforrasok. Nem kellene egyszer buszkenek lenni a massagra (es kinyilatkoztatni valamilyes arra abaszolut alkalmatlan formaban pl felvonulas), egyszer meg felhaborodni rajta ha maskepp neznek ratok.
Meg en magam is hullamzok a homofobia es az elfogadom oket ahogy vannak allaspontok kozott annak ellenere hogy probalok teljesen elfogulatlanul megitelni mindenkit es szerintem ennek oka a fent emlitett kovetkezetlenseg es az, hogy eroszakosan akarjak megszerettetni (nem csak elfogadtatni) magukat. Meg kell ertenie a 'Sertett felnek', hogy a homofobia a termeszet rendjenek megfelelobb beallitottsag es mar a csendes elfogadas is nagy eredmeny, nem kellene meg tobbet kerni. Valamint le kell szokni rola, hogy erre hivtkozva kedvezmenyeket es elonyoket kovetelnek maguknak, mikozben a teljes egyenloseget hangoztatjak.
De mindig is lesznek tul hangos melegek es paraszt/bunko homofobok, tehat a helyzet csak javulhat, megoldodni sosem fog...a kerdes hogy ki hogy all hozza, tehat meleg/ nem meleg nezzen magaba.
Tisztelettel, Májkül
MiKEY 2012.02.26 15:16:14
@vuvuvu2: Valoban kellene, hogy legyenek tabu kerdesek (es a jog be is hatarolja, h milyen temak nem johetnek elo), azonban probalj gyakorlatiasan gondolkodni.

Amikor felvesznek valakit (akit nem ismernek, tehat nem ismerosi alapon tortenik a kivalasztas), akkor feltetelezhezheto, hogy a legjobb alkalmazottat keresik a jelentkezok kozott. Hogy mi alapjan valasztanak, az sok mindentol fugg,de osszessegeben az a cel, hogy a jelentkezo a leheto legjobban illeszkedjen a mar meglevo munktarsakhoz/munkacsoportba (amellett termeszetesen, h vegzettsege vagy tapasztalata alapjan kepes elvegezni a feladatoka kulonosebben hosszu betanitas nelkul). Ez azert fontos, mert egy jo tarsasag produktivabb.
Nem kulonosebben nehez innentol elkepzelni, hogy a mar meglevo alkalmazottak valamilyen oknal fogva nem akarnak meleg szemellyel egyutt dolgozni es errol tud a HR-es. Esetleg olyan utasitast kapott a fonoktol/fonokasszonytol, hogy meleget semmikepp. Esetleg az elozo titkarno leszbikus volt es sok kellemetlen helyzet volt emiatt, ami nem tett jot a munkakozossegnek stb. Az okok tarhaza vegtelen es bar jogilag nem oke, a gyakorlatban rengetegszer fordul elo, hogy figyelmen kivul hagynak ilyen szabalyokat a 'nagyobb jo' erdekeben. Egyszerubb nem felvenni mint utana kirugni es varni hogy perel-e, annak ellenere hogy mas miatt rugtak ki. (nem tamogatok semmilyen torvenytelenseget, de szerintem ertheto miert beszelek a jelensegrol. Ez mindenhol igy van, nem orszagspecifikus, csak az aranyok ternek el)

Masreszt, amit irtal, hogy egy munkahelyen semmilyen kisebbsegre vonatkozo dolog ne hangozzon el, meglehetosen idealista es betarthatatlan. Epp ezert erre nem alapozhato, hogy nem lesz soha egy hulye alkalmazott aki lebuziz valakit, akarva/akaratlanul. Szerintem mindenki ismerosi koreben tortent mar hasonlo.

Nem tartom a stresszteszt reszenek a szexualis beallitottsagra vonatkozo kerdeseket, szerintem nem ezert tette fel, ez az irany zsakutca.

Szoval jogi szempontbol nem oke a dolog, de gyakorlati szempontbol millio oka lehet hogy megkerdezte, nem feltetlenul a homofobia. Szerintem az igazi liberalis hozzaallasnak reszet kellene kepeznie annak is, hogy jogom van barmilyen dimenzio alapjan donteni, hogy felveszlek-e vagy sem. Vegulis egyutt fogunk dolgozni es fizetni fogok es nekem talan nincs jogom olyat valasztani aki nem zavar? (mindez csak a liberalis gondolkodas hatarainak feszegetese a reszemrol, szerintem van letjogosultsaga a kerdesemnek)

Udv,M
MiKEY 2012.02.26 15:42:55
@tre': az elso mondatoddal nem ertek egyet. a tobbit nem ertem.
A Bajnokok Ligája 1. fordulójában a Real Madrid finoman szólva sem látványos játékkal, de 1-0-ra győzött a Dinamo Zagreb otthonában. A meccs arról is emlékezetes marad, hogy a madridi ász, Cristiano Ronaldo lábát véresre rúgták. Ő profán magyarázatot adott a dolgokra: - Azt…..
Divat lett asztmásnak lenni az élsportolók között. Mi ez, kóros tüdővész vagy csak komplett hülyének nézik az embert?Takács Krisztián minapi nyilatkozata mindenesetre alaposan kiverte a biztosítékot. 50 méteres gyorsúszónk 6. lett a sanghaji vb-n, és a hazaérkezés után a…..
A Blog.hu legfrissebb sztárbloggere, Jakab Andor egyetlen poszttal megmutatta a közösségi média erejét. Válaszcikkek születnek, az online megmondóemberek pedig azóta is elemzik elképesztően gyors terjedését. Mi nem találgatunk, megkérdezzük őt, mit gondol a hirtelen jött…..
Varánusz Palik Laci, gyere vissza! 2011.07.31 06:00:00
Itt van megint a száguldó cirkusz, a Forma 1 Magyarországon. A gyorsan változó világban, a még gyorsabban változó versenyhelyszínek közötti huszonéves állandóságra büszkék lehetünk. Az évtizedek alatt volt itt kaland és izgalom, az első nagydíj Senna-Piquet csatájától…..
Csak a szokásos: nemes szándék, pocsék kivitelezés, sértődöttség, szánalmas magyarázkodás. Balsai alkotmánybírójelölt-fideszesképviselő csodálatos törvényjavaslatáról van szó, amely nyomokban alkotmányellenes részeket tartalmazhat. Az elgondolás nagyon is helyes: jó…..
MiKEY 2011.06.17 13:59:34
@Virág et.: tudtam h lesz egy barom aki ezzel fog jonni. sot lesz meg tobb is. rettegjetek :) a semmitol.
MiKEY 2011.06.17 14:21:21
@innye: @Jakab Andor: a gyanusitastol meg nem leszel bunos, artatlansag velelme, ugye. 'definicio' szerint addig artatlan vagy, amig nem bizonyitjak h nem :) udv, a tisztelt olvaso

a 2006os esemenyeket peldanak hozni kisse meredek, nem gondolod? fejtsd ki h mi a parhuzam egy uj javaslat es egy 5 eve tortent rendori eroszak kozott, aztan reagalok.
Varánusz McLázár, a műparaszt 2011.06.06 10:54:08
 Lázár János berúgta a nyitott ajtót. Nekifutásból. Most várhatjuk röhögve, hogy az arcon tompítás után megmagyarázza: ő így szokott leszállni a bicikliről, és nem rendszerkompatibilis aki nem utánozza.  Ugorjuk át azt a részt, hogy a Mekdögleszben régen…..
MiKEY 2011.06.06 17:47:14
@Dövan: mit nem ertesz ezen egyetlenem?
MiKEY 2011.06.06 17:53:54
@kirsten: itt a masodik aki nem tudja ertelmezni amit irtam...en bertollnok? elobb leszek urhajos bameg.
egyebkent egy kommentben fikaztam le a balosokat meg a fideszdroidokat. mindket tarsasag szanalmas. na errol szolt amit irtam, add at Dövan-nak is.
MiKEY 2011.06.06 18:38:04
@karnak: pontosan
A múlt hétre tervezett bejelentés elmaradt, mert Orbán nem ért rá, és jó híreket nélküle nem lehet közölni. (Rosszakat viszont csak nélküle.) Hétfőn már ráért, megvolt a BL-döntő is, így bejelentették az Otthonvédő Akciótervet: 1. Árfolyamrögzítés Ha kéri az adós,…..
MiKEY 2011.05.31 14:11:16
@sárkányfő: mindenholottvangyerek, mindenholretteggyerek
Orbán kapitány jóárasította a svájci frankot. Tapsvihar és hozsannaözön következne ezen a ponton, ha a valóságban, és nem egy szemfényvesztő, alternatív elnapoló trash reality közepén lennénk.Orbán Viktor 5 pontos devizahiteleseket mentő csomagja nagyjából egy dologra…..
MiKEY 2011.05.31 13:36:26
@sárkányfő: anno meg gimis koromban jarkaltunk kocsmazgatni a haverokkal, pentek vagy szombat este. volt olyan hogy tobb helyet is meglatogattunk ugyanazon az ejszakan. atlagos varoska, kb 50000 lakos. volt egy srac, aki barmikor, barhova bementunk, ott volt. sosem ertettuk hogy hogy csinalja...amikor elindultunk egy helyrol, akkor o ott meg nagyban sorozott. aterunk a masik helyre es bazz...mar ott ul a pultnal. elneveztuk "mindenholottvangyereknek". nekem a mesebeli teknost juttatja eszembe mindig. na... Te vagy az Index blog mindenholottvangyereke. egyebkent tenyleg megsajnaltalak, rettentoen negativ vagy, gondoltam ereztetem veled h van aki torodik veled, ha mar Orban leszarja a fejed.
MiKEY 2011.05.31 13:45:02
@sárkányfő: foglalkozok veled kicsit, hogy ne legyel olyan szomoru. te talan sosem voltal a haverokkal sorozni? lehet ez a baj. neha kapcsolodj ki. nem jo mindig a gep elott sirni, nem egeszseges.
MiKEY 2011.05.31 13:58:53
@sárkányfő: tudod ez olyan, hogy ugy irok neked, hogy "valasz erre" klikk es megy a szoveg. ne gyere nekem ezzel az alszent dumaval, hogy a blogolokat felted a szemelyeskedestol, meg hogy olyat olvasnak amit jajj, nem nekik szanta vki, a devizasokat meg leszarod, dogoljenek meg?? arra probaltam felhivni a figyelmed hogy oriasi gyokernek tartalak az osszes rinyalasoddal, uszitasoddal es okoskodasoddal. es hogy latom, hogy mindenhol ezt muveled. kivancsi voltam h hogy van erre idod kedves mindenholottvangyerek. nyugi leszallok rolad, de azert meg hallasz felolem :)
Lehet, hogy az enyhe paranoia jele a kormány balfaszságát látni mindenben, de mégis eszembe jutott, hogy Wolf Kati csalódást keltő 22. helyezése az eurovíziós dalfesztivál szombati döntőjében igenis a magyar diplomácia műve. Elvégre néhány napja azt lehetett hallani, hogy a…..
w Troll a pályán 2011.04.05 06:30:00
Hogy Lázár János mikor kel fel és vonul vissza, azt inkább nem méricskélném, még az is lehet, hogy sose. Következmények nélkülibb ez az ország, mint valaha. (Pedig vonz a csábítás, hogy leírhassam: Lázárnak mennie kell!) Viszont a sztori már nemcsak az ő sorsáról szól, ez…..
MiKEY 2011.04.06 00:28:51
@l.x.: azert fikazom ezt a zujsagirot (aki valojaban csak egy blog iroja, mashol nem tartanak ra igenyt) mert valakit velt vagy valos szempontok alapjan kritizal, hanem mert olyan jelzot ragaszt ra, ami a zujagirora is illik a stilusa miatt. erted mar? tota ne trollozzon amikor o is egy troll. ez ugattam bele, te meg jossz a loval :) szovegertes megy-e?
w Vár állott, most kőhalom 2011.04.03 07:15:00
Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesznek nem lenne kétharmada. Ettől még technikailag, jogilag megvan az, használata legális, még Brüsszel se szólhat be emiatt. De mint Őszöd óta tudjuk (Orbán Viktor szíves közlése), legális és legitim nem ugyanazt jelenti. …..
Meglepő, de a dízelmotorok fogyasztása jelentősen csökkenthető, gázosítással. Nem tévedés, kevés LPG-t kell tankolni a gázolaj mellé. Mellesleg nincs több korom. Vélemények az azonos című írásunkról...
MiKEY 2011.03.30 11:53:36
@Medencefűtés: abbol a gondolkodasmodbol h sztem gyenge a megoldas?
akkor fussunk neki megegyszer: az alternativ energia szektorban vagyok es pontosan latom h mire cuppannak ra es mire nem. ennek a megoldasnak a celkozonsege rendkivul szuk, a megoldas tokeigenyes, a technologia megbizhatosaga nem derul ki, a felhasznalt energiahordozo aranak alakulasa kiszamithatatlan.
es akkor terjunk ki arra is, hogy ez igazabol az emisszios problemakat annyira minimalisan se enyhiti h erdemes legyen rola beszelni.
a fuvarozo cegeknek egy megoldas lehet, rovid tavu befekteteskent adjak elo, az ugyfelek meg orulhetnek mert talan egy kis arcsokkenes lesz HA elterjed.

te meg kedves medencefuto keress valakit aki normalis honlapot keszit neked, a angolt gyakorold, a vakuumcsoveidet meg ne szonyegre tedd, a solar magic carpet nevet meg nyilvan viccnek szantad.

kicsit olyan erzesem van h magadra vetted a 'kopasz hummeres'-t es most meg akarod magyarazni h azert van neki hummerje mert kva okos es megkereste a penzt ra. a hummer nem az okos emberek autoja. es az okos emberek egy komment alapjan sosem vonnak le messzemeno kovetkeztetest.
MiKEY 2011.03.30 12:19:10
@Medencefűtés: jol van solar magic carpet :) elkuldtem a weblapodat a megujulos kollegaknak, tudod azert a nincstelenek is szeretnek rohogni a hulyeken.
MiKEY 2011.03.30 12:32:27
@Medencefűtés: a varazsszonyeged repulni is tud aladdin? szivesen adok egy ingyen tanacsot: ha vitatkozni akarsz, legyenek erveid is. anelkul nem vitatkozol csak visszapofazol izombol. tipikus hummeres 'okos' viselkedes. tied lehet az utolso szo
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
MiKEY 2011.03.16 15:58:15
@tomwar: 'Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja az elképzeléseit az egységesebb, összehangoltabb, integráltabb unióról. És majd nem fogják kiröhögni, meg kimenni közben a büfébe. Vagy ha mégis, azt meg idehaza nem tudja meg senki.'

ez szerinted teny? ez egy FELTETELEZES. es azt feltetelezni h Orbannak nem jutott eszebe h kovetkezmenye lehet annak amit mond, nos...baromsag. akar szereted akar nem, akar egyetertesz vele akar nem, ilyenre nem alapozol egy velemenyt ha ertelmes ember vagy. de olyannak magyarazom aki egybol a nevembol probal viccet csinalni es meg azt is rosszul tudja.
MiKEY 2011.03.16 16:07:25
@tomwar: na akkor: a sipolos hangu eger az Mickey. Maris okosabb vagy.

Arrol irkaltam hogy egy feltetelezesre epul az egesz bejegyzes. te meg okoskodsz nekem a SZT-rol. Arra valaszolj amit irtam, ne osszevissza nyivakolj.
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
A Fidesz csak magyar beszállítók után adna a multiknak állami támogatást a jövőben. Mucsai nacionalizmus vagy nemzeti érdek? Van-e hazája a tőkének? (Fotó: tesco.hu) Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár kijelentése szerint a jövőben csak az a multinacionális vállalat kaphat…..
Érdekes adatokat közölt novemberben (PDF) a Nemzeti Drog Fókuszpont, ahol 2004 óta gyűjtik a drogos adatokat. A Híradó.hu ebből készített csodálatos Elsők vagyunk marihuána használatban is című pánikkeltő feldolgozásából kiderült, hogy: A szerhasználat miatt kezelésbe…..
MiKEY 2011.01.26 16:02:19
@CyberPunK: es te nem erzed ugy h ha ellettanilag/addiktologiailag az alkohol karosabb valamint szinten drog, akkor ez igy nincs jol? marmint h kulon kezelik a kettot holott nincs alapja azon kivul h egyik legalis a masik meg nem.
MiKEY 2011.01.26 16:34:49
@Hufnágel Istvánné: Bobby Newmark valaszolt helyettem.

Kiegeszitenem azzal h nalunk sokkal fejlettebb orszagok a legalizalas fele tendalnak. szamomra furcsa h a nyugatot majmoljuk mindenben, pont ebben meg az ellenkezojet akarjak csinalni a szakpolitikusok. annyira egyszeru lenne pedig megoldani. nyilvan a kozvelemeny a rendkivul eros es karos felretajekoztatas miatt nem toleralna a legalizalast mint olyat h meg lehessen venni vhol. de azt mar igen, h ha valakinel van (nem nagy mennyiseg, keretik okosan meghuzni a hatart)akkor azt ne buntessek. kovetkezo lepcsofok pedig az otthoni sajat hasznalatra termesztes legalizalasa. egy modern gondolkodasu politikusnak igy kellene megkozeliteni es nem holmi keresztenyi ertekekre fogni minden, mikozben mas kerdesekben folyamatosan HAZUDNAK ami szinten nem tul jo pont egy keresztenynek.
Nem kellett sokáig várni, hogy a kormány kimutassa a foga fehérjét drogstratégiailag. A Népszabadság cikke szerint legszívesebben mindenkit börtönbe zárnának, akinek valami köze is van bármilyen droghoz. Jönnek a magánbörtönök, mint Amerikában, vagymi? Nem szeretnénk minden…..
MiKEY 2011.01.25 16:43:08
@KovA: ember te sztem ufo vagy. vegye be a fuvet?(ez eleve vicces a reszedrol h igy fogalmazol, latszik h azt se tudod mirol beszelsz) egyszerre mindet?? epp ezert szamit h mennyi van nala. 1et elsziv barmikor, na de 50et...mind1, amig fu legalabb nem doglik bele. ha mar mas akkor meg de, uh gratulalok a logikadhoz.

a gyakorlatban a kovetkezo zajlik: pistike hivja jozsikat h te haver kene egy kis zoldseg segits mar. erre jozsika mondja h jol van teso ma megyek az emberemhez akkor hozok neked is es MAJD ODAADOD erte a penzt.
pelda neked: megkered a havert h vegyen neked is jegyet a moziba, kifizeted neki de attol a havernak meg nincs mozija.

na az ilyeneket akarjak buntetni. viszont: ha a havernal van 50 jegy mert o maga nyomtatja akkor mar gyanus lesz nem?
mondanam h bocs m ilyen hulye peldaval jovok de hat kikenyszeritetted a hulyesegeddel, szivesen alacsonyodtam le most az egyszer :)
MiKEY 2011.01.25 16:45:59
@SCUMM: idezlek :) :

csak simán hülye és hozzá nem értő.
MiKEY 2011.01.25 17:18:59
@Szűcslaci: 'minden feladat előtt te elszívsz egy jointot, én pedig megeszek egy sportszeletet. Aki a kiértékelésnél veszít, az tíz évi minimálbérrel jön a másiknak'

nemnem: o elsziv egy jointot, te meg megiszol egy felest. igy a fair. meg mindig vallalod?