Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnitUp

163 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs akadálya annak, hogy negyvenen túli nők is gyermeket vállaljanak, ha a szülők mindketten egészségesek, nem szenvednek krónikus betegségben, és elég erőt éreznek magukban ahhoz, hogy felneveljék gyermeküket. Negyven évesen is lehet egészséges kisbabát szülni. Nem ritka, hogy ebben az…..
A hűvösebb napok ellenére nem lehet halogatni a szandálok és nyári cipők vásárlását. Nem csak a legkisebbeknek szánt cipők kiválasztása fontos, hanem a gyermek egészséges lába, gerince érdekében az óvodás, kisiskolás gyermek lábbelijét is gondosan kell kiválasztani egészen…..
Babázó Nézzen-e tévét a kicsi? 2012.06.04 08:40:00
A tv a mindennapjaink részévé vált, az internet mellett a legfontosabb információs forrásunk. Sok családban folyamatosan be van kapcsolva egy készülék, amikor otthon van a család. Sem beszélgetés, sem étkezés közben nem kapcsolják ki. A kisgyermek számára azonban nem jó ez az…..
Babázó A játék öröme 2012.05.27 16:31:00
Az óvodásoknak, de még a kisiskolásoknak is óriási szükségük van a felnőtt szemmel "semmiről nem szóló", spontán, önálló játékra. Olyan órákra, amikor ő maga dönti el, mivel szeretne foglalkozni, amikor ebben a foglalatosságban partnerei vagyunk, a fantáziájára bízzuk magunkat. Ha "haszontalanul"…..
A balkezesség egyáltalán nem jelenti azt, hogy valami baj lenne a gyermekünkkel, sőt, sok vizsgálat szól arról, hogy a balkezesek gyakran kreatívabbak, mint a jobbkezesek.   Mit jelent a balkezesség? A kicsi inkább a bal kezét használja, abba fogja az evőeszközöket, azzal…..
A terhességet az utolsó menstruáció első napjától számolják. Mindenképpen érdemes megjegyezni, mert ezt az adatot kérdezi majd legelőször a nőgyógyász és a védőnő. 280 nap vagy 40 hét a terheség átlagos ideje, így könnyen kiszámolhatjuk, körülbelül mikor érkezik meg a kisbabánk.Az első hónap…..
Babázó A felfázásról 2012.05.17 22:08:00
Hűvös időben gyakoribbá válnak a meghűléses, felfázásos panaszok, megnövekszik a húgyúti fertőzések esélye. Hidegben a vérerek összehúzódnak, a keringés lelassul, a szervezet nem tudja sikeresen felvenni a küzdelmet a baktériumok támadásával szemben. A felfázás valójában a húgyúti fertőzések…..
A gyermekek fejlődéshez, növekedéshez elengedhetetlenül szükségesek a zöldségfélékben található tápanyagok; a rostok pedig az egészséges emésztést segítik elő. Öt remek tavaszi zöldséget mutatunk be, amelyekből finom ételeket készíthetünk a kicsiknek. Magyar terméket…..
Itt a tavasz, végre ki lehet menni a szabadba. A játszótéri program nem csak a friss levegő és a napfény miatt hasznos, de fontos helyszín azoknak a kicsiknek, akik nem járnak bölcsődébe. Nagy élmény a kisgyermeknek, némi kikapcsolódás a szülőnek.  Játszótér mellett…..
azonosítószám: TÁMOP-2.4.3-A-09/2-2009-0003 „Család velem, karrier előttem”  Hazánkban egyedülálló, sikeres projektet zár 2011. november 30-án a Budapest Esély Nonprofit Kft. A „Család velem, karrier előttem” TÁMOP-2.4.3-A-09/2-2009-0003 program…..
Eltelt hat hónap, a baba egyre ügyesebb, már képes hasáról a hátára fordulni, testét minden irányba ki tudja csavarni. Amikor teheti édesanyja arcát vizsgálja kis kezével, annak minden területét feltérképezi, így ellenőrzi, hogy édesanyja egy másik ember. Érzelmeit a hirtelen…..
Babázó Halottak napja 2011.10.31 13:52:09
A halottak napja keresztény országokban elterjedt ünnep. November 2-án, mindenszentek napja után tartják. A családok sorra járják szeretteik sírját, ahol gyertyát gyújtanak. Halottak napján nem közvetlenül a gyászt éljük meg, hanem megnyugvással emlékezünk azokra, akik már…..
Babázó A rajzolás öröme 2011.10.26 21:47:13
Az egy éves kisgyermekkel már megismertethetjük a rajzolás örömét. Ha zsírkrétát kap, olyat, amelyet könnyen meg tud markolni, és egy kellően nagy papírt, lelkesen kezd firkálni. A figyelmét még nem köti le ez a tevékenység, csak nagyon rövid ideig, de szemmel láthatóan…..
Babázó Szülők-párkapcsolat 2011.10.21 13:09:00
  A baba születése után nem egyszerű feladat a kicsi fizikai, érzelmi igényeinek kielégítése, így természetes, hogy az újdonsült szülők figyelmét ezek a teendők kötik le, és az első időkben minden energiájukat ez emészti fel. Mindketten elfáradnak, a az otthon lévő anya, ki egy teljesen új…..
Átlagos esetben ebben az időszakban már érzékelhetőek a terhesség mindenki által ismert jelei: elmarad a havi vérzés, a mellek feszülnek, megnőnek, megkezdődnek a reggeli rosszullétek, hányinger és hányás jelentkezhet; ólmos fáradtság, gyakori vizelési inger, és a klasszikus hangulatingadozás. A…..
Babázó Toxémia 2011.10.11 21:36:00
A toxémia jellegzetes tünetekkel járó betegség, amely a terhesség második felében alakul ki. Ez a betegség csak az emberi fajra jellemző, oka még nem ismert.Megkülönböztetnek elsődleges terhességi toxémiát, melynek immunológiai oka van: második férjtől nem alakul ki a…..
 Itt az ősz, a hűvös idő, ezzel a nők kellemetlen betegsége, a felfázás is egyre gyakoribb. A betegség kialakulásához a megfázásnak, áthűlésnek valóban köze van. Hidegben a vérerek összehúzódnak, a keringés lelassul, a szervezet nem tudja sikeresen felvenni a…..
A terhesség bekövetkeztéről bizonyos tünetek, jelek árulkodnak. A mellek feszülésről, émelygésről mindenki tud, de kevésbé ismert, hogy a legkorábbi tünetek közé tartozik a hangulatingadozás is. A hangulatingadozás nem más, mint a rosszkedv és a jókedv gyors váltakozása, amit sírás vagy nevetés…..
Babázó Szájpenész 2011.09.27 15:17:00
  A szájpenész, a bőr és a nyálkahártya gombás fertőzése csecsemőknél és felnőtteknél egyaránt előfordulhat. Bár nem súlyos betegség, aggasztó lehet az érzékenység, vagy fájdalom miatt. A szájpenész sárga vagy fehér lepedékkel fedi be a szájüreg belsejét; a nyelvet, illetve a garatot is…..
Babázó Szülésre készülve 2011.09.26 14:51:00
Több szerepe is van a szülésre felkészítő programnak egy pár életében. A leendő szülők sok, a magzat helyzetével, a vajúdással, a gyermekággyal, az újszülött fogadásával kapcsolatos információt kaphatnak.  A tanfolyamokat vezető szakemberek eloszlathatják…..
Babázó Járművek 2011.09.22 14:41:28
Ebben a kora őszi nyárban, amíg még nem köszöntenek be az esős napok, használjuk ki a lehetőségeket, és legyünk minél többet a szabadban.Vegyük elő a kis műanyag járműveket: a kisautót, kismotort, mindenféle keréken guruló csodajárgányt, a friss levegőn jó az intenzív…..
Babázó Könyvajánló 2011.09.20 18:46:15
Tökéletes szülők, tökéletes gyermekek, tökéletes családok nem léteznek. Olyan családok viszont igen, ahol mindkét szülő igyekszik megtanulni a szülővé válást, a gondoskodást, az alkalmazkodást a gyermek életkori sajátosságaihoz, megteremteni azt az elfogadó, óvó,…..
Babázó Negyvenen túli kismamák 2011.09.16 13:27:14
Nincs akadálya annak, hogy negyvenen túli nők is gyermeket vállaljanak, ha a szülők mindketten egészségesek, nem szenvednek krónikus betegségben, és elég erőt éreznek magukban arra, hogy felneveljék gyermeküket. A negyvenes években is lehet egészséges kisbabát szülni. Nem…..
Babázó "Nem vagy az apukám" 2011.09.14 16:30:14
Nem egy nő vagy férfi nyilatkozik úgy, hogy gyermekkorában nevelőapja volt, de annyira jó viszonyban voltak, hogy ma is igazi apjaként tekint rá. Sok energiát és időt igényel ugyan a feladat, hogy szeretetteljes kapcsolat alakuljon ki a nő új élettársa vagy férje és a korábbi…..
Ezekben a hónapokban egyre intenzívebben és ügyesebben mozognak a babák, lassan hasról hátra és vissza is fordulnak. Már nem csak a sűrűn látott arcokat: anyát, apát ismeri fel, hanem a ritkábban látott nagyszülőkre is emlékezni fog. A hatodik hónap környékén…..