Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BBambi

158 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
           ..
   ..
wirsindda Ősszel a vidék 2018.11.18 19:56:42
 ..
Egy esős szeptember eleji napon ismét megnéztük Hallstatt városát. A cél a belváros helyett most a világ legrégebbi sóbányája volt, no meg a 360 méter magasban lévő, a Hallstatti-tó fölé nyúló skywalk. A sóbányai kaland lenyűgöző, nemcsak a 7000 éves történetéből adódóan, hanem a túra audiovizuális…..
Szeretem, ahogy egyik dolgoból lesz a másik, ahogy egyik helyszín, alkotás elér egy másikhoz, és így nemcsak random felfedezések egymásutánjai érik egymást, hanem a különböző kalandok egymásba kapcsolódva láncszemekként felfüzödnek egy becses fonalra.  Mulhouse nemcsak délebbre van, mint Colmar,…..
wirsindda Fuerteventura 2017.12.19 13:40:50
Az élménybeszámoló folytatása következik, kevesebb (mellé)beszéléssel megpróbálom a csodás fuerteventurai érzést inkább képekben átadni - már ha ez egyáltalán lehetséges... Libabőröző élmény egy kissé esősebb délután, amikor a fényes napsütés helyett sötét felhők borítják az eget, a lábadat először…..
Fuerteventura.  Hogy?  Fuerteventura. Fu-er-te-ven-tu-ra. Tudod, a Kanári-szigetek második legynagyobb szigete az Atlanti-óceán közepén; Afrika partjaihoz a legközelebbeső. Az örök tavasz szigetének is hívják, mert a leghidegebb hónapokban is 21-23 fok körül van a hőmérséklet, csapadék alig esik,…..
Colmar olyan, mint egy andalító séta a melengető őszi napsütésben. Virágosládák telis-tele színes és illatos virágokkal, megannyi színben pompázó fagerendás-spalettás házak, kényelmesen csordogáló ladikok a Lauch-folyón és egyáltalán nem sietős élet várt ránk Elzász szőlőhegyeinek lábánál. Kell…..
A szívem csücske lett a hely, ahol most élek: Kraichgau, avagy az ezer domb vidéke Baden tartományban. Végtelen, a felhőkig nyúló búzamezők, kukoricatáblák, repce-tengerek, harsányan zöldellő erdők és természetesen megannyi szőlőhegy kápráztat el nap mint nap, bármelyik irányba is induljak el…..
A Duna: évszázadok óta ejti rabul a partja mentén élőket, ott felnövőket. Sejtelmes és lenyűgöző. Néha meghökkentő, de mindig tiszteletteljes. Tudjuk, hogy a Fekete-erdőben ered és a Fekete-tengerbe torkollik (minő feketeség!), és valahol félúton a kezdettől és végtől, én mindig arról ábrándoztam,…..
wirsindda Kirándulós tavasz 2017.04.26 17:12:36
    ..
Képeslapok Wuppertalból és Düsseldorfból. Csak a lényeg, tömören és színesen.      ..
"Felejtsd el a problémáidat, és csodáld, amit Isten teremtett. Balra nyíl."- állt egy táblán a Xewkija-i Rotunda tetején. Nem tudom, hogy az ok-okozati kapcsolat ebben a sorrendben mennyire könnyen áll(hat) fenn (egyeseknél biztosan működik), nálam épp fordítva történt: Máltán egyszerűen nem…..
Máltán november végén egy hetet töltöttünk el. Ami az időjárást illeti, szerencsénk volt: 20-25 °C volt végig és csak egyszer nem sütött ki a nap. Nagy örömünkre így a fürdőzés sem maradt el. Bár Máltán az utazó elsődleges célja mégse a tengerparton való napozás legyen! Gyönyörű partszakaszok vannak…..
Ahol csak lehet, ellátogatok a helyi sörgyárba és a szőlőföldek, helyi borászatok is meglehetősen vonzóak számomra. Ezzel ellentétben Máltán az történt, hogy minden más vonzóbb lett, mint a helyi sör vagy bor - pedig még kézműves sör is készül Gozón, és szőlőültetvényeik is vannak! A máltai…..
wirsindda Strasbourg in springtime 2016.11.08 10:30:58
So well…. and what we call the French (life)style. Frankly. Honestly. I’ll show you some lovely pictures of Strasbourg captured in a really nice weather of May 2016. Although, I would like to write some notes about my experience about how I felt as a woman right among the other women on the street…..
  Nancy, az egykori Lotaringiai Hercegség fővárosa, idén ünnepli kétszázötvenedik évfordulóját annak, hogy Franciaország része lett. A középkori időkről tanúskodik ma is az óváros (Ville Vieille), Stanislas Leszczynskinek pedig - aki I. Szaniszló néven lengyel király volt 1704–1709 és 1733–1736…..
barbi.heart készítette ezt a képet...
  A kastély a Hohenzollern-hegy tetején, 855 m magasan, feltehetően a 11. század első felében épült, feljegyzések először 1267-ben említik. 1423-ban a sváb császári városok tíz hónapos ostromában azonban teljesen megsemmisült. 1454 és 1461 között nagyobbra és erősebbre építették. A sváb…..
         ..
Emlékkönyvem Robi 33 2016.02.09 12:08:11
       ..
         ..