Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laikus érdeklődő (törölt)

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A politikában – mint ahogy persze az élet más területein is - különös módon halad az idő. Néha ólomlábakon jár, máskor eszeveszett tempóban rohan. Gyakran észre sem vesszük, hogy már új időszámításban vagyunk, sokszor csak később derül ki, hogy eljárt valaki felett…..
Harminckét informatikus dolgozott ma hajnalig hiába: a Matolcsy-csomag minden tömörítő progamon kifogott, viszont lejött két Államkincstár-crack.   Matolcsy György elmondta: „Azért tömörítettem így össze, mert az iPadem tök vékony, féltem, hogy nem fér majd…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.04 16:11:50
@Mókás Buszkilincs: @Palmer Eldritch:
du 4 előtt ritkán iszok, addig fapofám van. Fejlécet olvasni meg nem menő.
Sokan kérdezik, hogy a politikával való hivatásszerű foglalkozás nem teszi-e az embert végletesen csalódottá, kiábrándulttá, esetleg cinikussá. Általában nemmel szoktam válaszolni, mert az érdeklődés és a kíváncsiság nálam tényleg rendre legyűri ezeket a negatív…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.03 01:39:22
@a-kis-herceg: A nagy pöröly Chikánt idézett? Talán ő is ivott? Egyébként ébren van még valaki?
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.03 01:56:29
@a-kis-herceg: Te mindig éber vagy hercege g úr. Gyanúsan éber ;)
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.03 02:29:20
@a-kis-herceg: Elolvastam. A kiemelésed önkényes a cikk pedig egy szót se szól arról, hogy ha nem így akkor hogyan másképp.

A baráti köröm többsége hasonló hülyeségekkel bombáz (ott én vagyok a hülye fideszes, pedig nem) és nehéz megértetni velük, hogy ők ugyanúgy fekete-fehérben látják a világot mint a mindenértazsidókomcsilibsikahibáask-típusú zombik. Én is úgy érzem, hogy sok dolgot lehetne/lehetett volna jobban csinálni, de összességében azt gondolom, hogy jobban azzal, hogy leváltottuk az előző kormányt.

Te úgyis ed az idézeteket, ezért megpróbálok egyet fejből:
"Néhány növény virágzáskor olyan erős szagot áraszt, hogy pár lépést hátra kell lépnünk, hogy igazából érezzük az illatát"
Vágó István a nagy „túladagolási” akció után most saját kutatást folytatott. A népszerű tévés minden kétséget kizáróan tudja bizonyítani a homeopátiás gyógyszerek áltudományos voltát! „Azzal érvel a sok homeopata sarlatán, hogy nem placebo, amit…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.02 21:36:13
@wmiki: Angol tudósok már 1979-ben végeztek homeopátiás szerekkel sikeres és dokumentált kísérleteket afrikai fecskékkel sőt növényekkel is. (ha jól emlékszem valami tökféle volt)
"Érdekes módon" ezeket a hitelesen dokumentált bizonyítékokat manapság ügyesen rejtegetik.
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.02 22:01:44
@wmiki: Éppen azért említettem, mert nagyon is elismert tudósok végezték a kísérleteket. Valami John Cleese (remélem jól írtam a nevét)professzor és csapata. Talán még Nobel díjra is jelölték őket.
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.03 00:41:34
@wmiki: Bocs, rosszul emlékeztem, nem afrikai fecske volt az a madár a kísérletben, hanem egy kacsa. Megtaláltam az eltitkolt videót: www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s

PS.
@CsG: Az is vicces, hogy te meg nem olvasod el a fejlécet csak gépelsz. Sry
@ultramega o.k.: Nem vagyok szemét, csak azt hittem hétvége van. Jó ez az oldal, szúrnám!
Sokan szétcincálták már a Széll Kálmán-tervet abból a szemszögből, hogy mi van benne. Most nézzük meg, hogy mi nincs benne! A mezőgazdaság. Erről mostani kormányunk éppúgy megfeledkezett, mint elődei. De ha tényleg olyan fasza gyerek Orbán Viktor, mint amilyennek mutatja magát,…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.02 13:01:22
A közelmúltban egy külföldi lapnak nyilatkoztam. Orbánról akart kifaggatni az újságíró, mert mostanában a magyar miniszterelnök jól eladható sajtótéma a nyugati világban. Döntései feszültséget keltenek, szavai meghökkenést okoznak, elképzeléseire értetlenül tekint Európa…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.02 01:48:16
@danko.Szalonna: + azoknak akik szerint létezik "jó oldal és rossz oldal"

FILMAJÁNLÓ: Megint tanú
Egyesek újra akarják játszani a rendszerváltást, de sajnos megint a Szipák Holding és a Nagy Magyar Búgócsigagyár között megy a harc. Ráadásul Bástya elvtárs is ott van mindkét oldalon. A Pelikánok meg lassan kipusztulnak...
Szivárognak a holnapi nagy bejelentés részletei, amelyekből egyre világosabb – ha máshonnan nem lett volna az -, hogy a második Orbán-kormány sem tudja elkerülni a kiadások csökkentésének (amit, ha a rivális politikai erő teszi, általában megszorításnak szokás nevezni)…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.01 11:00:56
@Iustizmord: "az egykulcsos adó mellé vagyonadó"
Luxusadó kellene, nem vagyonadó. (100+ M lakóingatlan és 25+ M nyaraló/autó/repülő/jact után)
Sajnos itthon nagy hiány van szalonképes konzervatívból. Hiába hívja fel a figyelmet erre a rendszerváltás óta a baloldali értelmiség és a közírók hada, a hazai, földhözragadt, mucsai, bőgatyás, nemkonzervatív nacionalista demagóg jobboldal nem hallja meg figyelmeztető szavát,…..
A kormánynak megannyi fontos feladata van, de mindenki megmentése minden problémától nem tartozik ezek közé.  Bár április 15-e után lejár a kilakoltatási moratórium, úgy tűnik, a Bajnai-kormány által 2009-ben bevezetett, és azóta kis megszakítással érvényben lévő…..
Jó dolgunkban civilizációs hanyatlást vizionálunk, vezetőink diktátorokkal fényképezkednek és csodálják a Kelet látszólagos erejét, miközben az egész világ olyan szeretne lenni, mint a mi hanyatló Nyugatunk. (Fotó: AFP/via Index) Sokan emlékszünk még arra, hogy tavaly a…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.24 14:06:32
@miszter Gáttó: Nem (csak) a Kárpát-medencében van büdös, de hozzánk minig minden rossz begyűrűzik.
  El vagyunk kényeztetve rendesen, mi tagadás. Van egy túlhatalommal erős felhatalmazással bíró kormányszövetségünk, amely azt tehetne, amit csak akar, de nem: a szövetség emberei vagy ránk, választópolgárokra hivatkozik, vagy a kedvünket lesi, vagy megkérdezi, mit…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.15 16:15:16
@proeskontra: "Most meg a Mandiner egyre inkább ott van, ahol eddig is volt mindenki."
Ez biztosan azt jelenti, hogy a Mandiner mozdult el?
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.15 19:15:47
@proeskontra: Az Index irányultsága egyértelmű, de ugyanez elmondható a Magyar Hírlapról is. El kell olvasni mindkettőt és önállóan kialakítani a véleményünket.
Miért ne lehetne egyszerre támogatni az alkotmányozást és baromságnak tartani a fenti kérdőívet?
 Nagy bajban van a bal és liberális értelmiség, mert az elmúlt 20 év legkártékonyabb 8 éve után az ellenség alkotmányozni fog. Tenni ellene nem nagyon lehet, alternatívája meg szokás szerint nincs az ellenzéknek. Az alternatíva felmutatásához gondolkodni, és dolgozni…..
„Ha a Fidesz-KDNP-n kívül más párt nem szavaz igennel az új alkotmányra és népszavazásra sem bocsátják az új alaptörvényt, akkor a húsz poszt-kommunista ország alkotmánya közül a magyar alkotmány mögött állhat arányaiban a legkisebb társadalmi/politikai…..
A Fidesz csak magyar beszállítók után adna a multiknak állami támogatást a jövőben. Mucsai nacionalizmus vagy nemzeti érdek? Van-e hazája a tőkének? (Fotó: tesco.hu) Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár kijelentése szerint a jövőben csak az a multinacionális vállalat kaphat…..
Lassan vége a téli parlamenti szünetnek, azaz egyre közelebb lépünk a tavaszi ülésszak két meghatározó vitájához: az ígért reformokról és az új alkotmányról. A kormány hamarosan konkretizálni kezdi azokat a lépéseket, amelyeket ugyan soha nem fognak megszorításnak nevezni,…..
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.02 00:23:34
A legegyszerűbb és talán a legigazságosabb megoldás az lenne, ha a parlamenti helyek egy részét fenntartanánk a határon túli magyarok képviselői számára. Ezekre a helyekre csak kettős állampolgárok szavazhatnának, de a megválasztott képviselők ugyanolyan jogosultságokkal rendelkeznének mint az anyaországbeliek.

@tothh: "Én a felsőházas megoldást tartanám jónak." Csak akkor, ha a felsőházba is népszavazás útján lehetne képviselőket juttatni.
Ha már felsőház, akkor miért nem a magyar EU képviselők alkotják a felsőházat? Legalább felértékelődne a szerepük.
Vagy egy közös Kárpát-medencei (Duna-menti) parlament ahol a képviselők egyben a delegáló ország felsőházát alkotnák. De ez egyelőre csak álom.
Proszektúra A Fidesz jövője 2011.01.31 12:49:00
Talleyrand közismert találó megfogalmazása szerint „A Bourbonok semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek." A francia történelem azon korszaka volt ez, amikor a Bourbonok Napóleon bukása után újra hatalomra kerültek, s XVIII. Lajost követően Károly lett az…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.01 14:54:23
@Balt: "a társadalom kettészakítását nem eredményezi"
De nem is csökkenti. (és akkor még finoman fogalmaztam)

Korábban kérdeztem már valahol, de nem kaptam választ, megpróbálom újra:
"No de mi teszi szükségessé az egykulcsos adó - szerintem korai - bevezetését?
Cél a belső fogyasztás felpörgetése? Akkor miért nem a hazai fogyasztók többségét (br.250 EFt <) hozzák kedvezőbb helyzetbe?
Cél a tehetősebbek megtakarításainak és ezen keresztül a befektetési kedvének növelése? Ha nincs belső fogyasztás (lásd előző pont) akkor legfeljebb az export célú befektetések fognak növekedni. Vagy még azok sem, hisz nagy a bizonytalanság."

Szóval mi a terv azokkal akik nem tudnak exportra termelni és csak a hazai fogyasztókból próbál(ná)nak megélni?
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.01 15:49:43
@Balt: A kérdésemre ugyan nem válaszoltál, de ha már felhoztad a gyerekkedvezményt (amit elméletileg jó megoldásnak tartok) ott is furcsának érzem, hogy a valódi kedvezményezettek többsége a 35-40 feletti korosztályhoz tartozik akik már nem fognak több gyereket vállalni.
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.01 16:55:12
@manipul: Egyszerűen nem kell foglalkozni a zsigerből gyűlölködő, homályos célzásokkal operáló cikkekkel/kommentekkel, ezek ugyanis nem valamiÉRT hanem valami ellen szólnak így nem is visznek előre.
Én egyszeűen figyelmen kívül hagyom a pusztán diktátorozó, "cigányszaddamozó" írásokat, de ugyanúgy átugrom a bayer-féle rohadtzsidókomcsilibsi irányvonalat is.
Ne etessük a trollokat!
Sokan érzik úgy, hogy elítélik a médiatörvényt és a Fidesz más intézkedéseit, de a bukott baloldali elitet is. Minél többen lesznek azok, akik így gondolkodnak,  annál előbb jelenik majd meg egy olyan politikai erő, mely őket kívánja megszólítani. (Fotó: Huszti…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.01.17 12:36:44
@Paradoxon88: "A "belgák" nagyon nagyon heterogén tábort alkotnak."
De legalább meghallgatják a "másik belga" véleményét, így van esély a kompromisszumra.
Ha az egyik oldalról levágjuk az MSZP-t (SZDSZ-t) a bukott politikusaival és a vállalhatatlan múltjával, a másik oldalról pedig a Jobbikot a sovinizmusával és a "fülkeforradalmi fideszt" az autokráciájával együtt, akkor megmarad az LMP és a "polgári Fidesz". Szerintem az utóbbi 2 pártban a belgák is megtalálnák a helyüket, talán még egy koalíció is elképzelhető lenne. Nagyon naiv vagyok?
Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2011.01.13 15:46:14
@Diocles: Gyk. azt mondod, hogy a vitatott lépéseket az egykulcsos adó bevezetése tette szükségessé. No de mi teszi szükségessé az egykulcsos adó - szerintem korai - bevezetését?
Cél a belső fogyasztás felpörgetése? Akkor miért nem a hazai fogyasztók többségét (br.250 EFt <) hozzák kedvezőbb helyzetbe?
Cél a tehetősebbek megtakarításainak és ezen keresztül a befektetési kedvének növelése? Ha nincs belső fogyasztás (lásd előző pont) akkor legfeljebb az export célú befektetések fognak növekedni. Vagy még azok sem, hisz nagy a bizonytalanság.

Hasonló a helyzet a családtámogatásokkal is. Akiket valóban kedvezően érint a gyermekek után járó adókedvezmény többségében a 40+ korosztályhoz tartoznak, akik már nem fognak több gyereket vállalni.
Mandiner blog A káromkodás joga 2011.01.03 07:01:00
„S dúlt hiteknek kicsoda állít káromkodásból katedrálist?” Nagy László: Ki viszi át a szerelmet?   A morgás joga után a káromkodás jogával is meg kell ismerkednünk, úgy tűnik. A csúnya beszéd a szólás- és művészi szabadság sajátos eseteként vetődik…..
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2010.12.23 10:31:33
@Joooe:Hogy mi a baj a médiatörvénnyel? Idézet @klacus -tól: "Remélem most azok érzik szarul magukat, akik az elmúlt 4-8 évben olyan jól elvoltak...Ez utóbbit szívből kívánom nekik az elkövetkezendő 10-20 évre... "
Ez a baj vele. Hogy ezután szalaiannamária megteheti, hogy tényleg szarul érezzék magukat a másik oldalon. Szerintem most nem a komcsizás a legfontosabb feladat.
Meg az is baj, hogy azonnal be kell fizetni a kiszabott büntetést. Legalább írták volna mellé, hogy fellebbezés esetén egy hónapon belül le kell folytatni az elsőfokú eljárást.
Meg az is baj, hogy a tanács MINDEN tagja Fideszes. Legalább Tölgyessyt tették volna be, mostanában úgyis több a szabad ideje.
„Elérte a Fideszt is a kormánypártok sorsa: az előző hónapokban enyhén fogyatkozott, most viszont jelentős mértékben csökkent táborának mérete” – ezzel a mondattal kezdődik a Szonda Ipsos legfrissebb kutatásának ismertetése a Népszabadságban. Itt a blogon…..
Laikus érdeklődő (törölt) 2010.12.21 10:11:38
@a-kis-herceg: Többek között magamra gondoltam. És én nem pénzért szavaztam rájuk, még csak nem is a legkisebb rossz az jó elv miatt.

Az a bajom, hogy mindent csomagban árulnak. Minden jó vagy legalábbis elfogadható cél mellé csomagolnak valami nehezen elfogadható/elfogadhatatlan módszert is. Nem néha, hanem minden alkalommal...
Szóval értem én hogy gőzgép, de mi hajcsa?