Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyuszmam

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kösz Norbi, hogy megihlettél a tapló videóddal! Rég nevettem ilyen jót emberi butaságon. Nem megyek bele mélyen abba, hogy mekkora hímsoviniszta ember képét festetted magadról, felesleges, látja mindenki. Abba sem megyek bele, hogy mit és miért mondtál rosszul, mert azt is látja…..
A kérdés sokakban felmerülhet és bár szerintem sok okból Németország vonzóbb lehet, azért Svájcnak is vannak komoly előnyei. Ma néhány véleménnyel azoknak próbálok támpontokat adni, akik a lehetőségeiket fontolgatják. Ezek persze nem kőbe vésett igazságok, hanem egyes…..
nyuszmam 2019.06.17 10:30:43
@nyuszigonosz: ...hogy a viharba ne tudnam?? Viszont nem panaszkodok, mint egyesek. Megertem es elfogadom az altaluk felallitott ertekrendet, mert azt latom, hogy valamit csak jol csinalnak.
Masokkal ellentetben en- mi elünk a lehetöseggel, hogy itt elhetünk, dolgozhatunk, nem ugy mint masok, akik idejönnek, feketen dolgoznak, adot sem itt, sem otthon nem fizetnek es semmi mast nem csinalnak, csak panaszkodnak es elvarjak, hogy az itt valamilyen szolgaltatàst nyujto honfitarsuk magyar aron adja a szolgaltatàsàt. Ök azok, akik visszaelnek az altalad emlitett bilateralis szerzödes elönnyeivel, panaszkodnak, hogy svajcban mennyi a feketepenz es ezert gazdagok a savjciak, holott pont ök generaljak a törvenyek kijatszasàval, stb......es most màs egyebet nem irnek, mert csak felhuzom magam!
nyuszmam 2019.06.17 10:37:31
@Horthy Miklós cselédje: ....ertem, szoval szerinted otthon nem eheznek az emberek es nem el több millio ember a letminimum alatt?? Akkor szuper minden, nem kell eljönni, Magyarorszag jobban teljesit, mint Svajc, anno a hitelek sem ezert döltek be, mert emberek szazezrei irtàk alà a "halalos itéletüket":-((

"De baszki, miért akarna otthon élni utána ha Svájc a csodálatos? Miért nem Svájcban gyűlik össze ingatlanra való neki?"

Tisztazzunk valamit, Magyarorszag nem szar hely, egy gyönyörü orszag, egy 93 ezer nm-es földdarab, ami nem tehet rola, hogy a területen evszazadok alatt sem sikerült egy viragzo eletet megteremteni az ott elö embereknek. Az emberek élettere ez a bolygo, az, hogy hol érezzük magunkat jol es bizonyos dolgokban megbecsülve, azt mindenki maga dönti el. Amennyiben, nem erzem magamat jol, az adott földdarabon es jelen esetben ezt a darabot Magyarorszagnak hivjak, akkor arrébb megyek.Föelg, ha mar az az atkozott politika ezt megengedi.
Nos, amennyiben otthon marad, meg egy autot sem tud kifizetni, max banki kölcsönnel, tehat az auto mindaddig, mig az uccso fillerig ki nem fizette, a banké! Mire kifizeti, mar egy roncs:-( Egy lakast venni meg diplomas embereknek is csak kölcsönnel megy, meg mindenfele bevàllalàsokkal. Amennyiben pl. svajcban dolgozik, van ra eselye, hogy egy otthoni ingatlant vegyen. Hogy kinek es miert, az mar az ö dolga. De, amig ide eljutott, addig hasznalta egy masik orszag elönyeit, aminek a törvenyeit illik betartani. Az meg, hogy valaki nyugdijasan visszaköltözik a születesi helyere, csak jott tesz a hazàjànak, hiszen a nyugdijat ott fogja majd elkölteni, ezzel mi a baj?? Igy is rengeteg penzt tolnak haza a kint dolgozok. Egy svajci ingatlan, meg egy atlag svajcinak is csak alom es pont a sok bevandorlo miatt ertekelödtek fel az ingatlanok. Egy lakas amugy sem olcso berleti dija 10 ev alatt a ketszerese lett. A fizetesek viszont nem, ami azt eredmenyezte az elmult 10-15 evben, hogy az eletszinvonal zuhanorepülesben van:-(( Ezt mar a svajci is kezdi kapizsgalni, ezert az utobbi 5 evben nagyon megnehezitettek a bejövetelt.
Tudod, mas az altalad kiollozott megallpodasok es a valosag közti allapot. A svajci itthon van, azt csinal amit akar es ha nem tetszik, akkor lehet arrebb sétalni. Te itt mindig egy idegen maradsz, meg akkor is, ha mar allampolgar vagy. Ezt el kell fogadni es kihozni a legjobbat a dolgokbol.
nyuszmam 2019.06.17 21:35:09
@Túl sok felhasználó: .....nevicceljünk mar, szoval szerinted 19-re lapot huztak es azert megy itt minden olyan jol?? Es basszus, nem is tudtam, hogy az elmult 500 evben nem takaritottak a svajciak es azt,hogy ilyen tiszta es rendezett az orszag az a sok portugalnak, meg spanyolnak köszönhetö. Most mar csak azt nem ertem, hogy pl. Barcelona miert olyan koszos, amilyen?? Ja de!! Mert eljött svajcba az összes takicsaj:-)))
Kedves gyerekek, ma a premenstruációs tünetekről fogok nektek mesélni. Aki nem bírja az ilyet, az most menjen ki focizni az udvarba! Egyszer az életben kell erről is beszélni, úgyhogy elmondom, de csak ha hátszélben álltok! Szóval az úgy van, hogy a menstruáció előtti napokban lezuhannak a…..
nyuszmam 2018.10.28 11:01:02
@Pierr Kardán: ...jol latod a helyzetet:-)
Csak mondom Van nekem ezzel dolgom? 2018.10.17 17:24:51
A múltkor olvastam a Facebookon egy esetet, egy ügyvéd tette fel, egy tárgyaláson helyettesített egy másik ügyvédet, így találkozott a 19 éves vádlottal. A gyerek egy nyári estén berúgott, és randalírozott kicsit az utcán, valami kukát rugdosott, aztán az erre odaérkező rendőrökkel is huzakodott,…..
nyuszmam 2018.10.24 00:05:10
@pettra01: ......Isten mentsen egy drogostol, sosem szoknak le! Igen, ez egy nagyon jo ötlet lenne es meg egyszerübb is, mint egy örökbefogadas, hiszen itt felnött emberekröl van szo, akiket csak össze kell hozni. Csak aztan nehogy mindenki hajlektalan akarjon lenni, mert ilyen egyszerü lesz valakihez ingyen beköltözni. Sokan visszaelnenek vele. Azt sem tudod ki az, aztan egyszer arra mesz haza, hogy kiramolta a lakasodat es mire bejelentened, mar heted het hatarontul van! Pont le fogjak szarni a rendörök, hiszen te akartad, te fogadtad be, vallald a következmenyeit. Csakis evek ota nyilvantartott es leinformalhato emberek jönnenekszoba es ez persze visszafele is müködjön, pont amiatt, amit irtal, nehogy kihasznaljak szerencsetlent. Kell egy csapat, akik rendszeresen ellenörzik ezeket a csaladokat, elbeszelgetnek a befogadottal, segitik munkat talalni, esetleg masik befogado csaladot, ha onnan el szeretne költözni, stb.... meg lehetne ezt jol szervezni. A befogado csaladnak adhatnanak adokedvezmenyt, vagy valahogyan maskent kompenzalhatna az allam,hogy segitenek. Lenne egy nyilvanos oldal, ahol adomanyokat, ajandekokat, - pl. könyveket - , ruhakat, stb. lehet nekik gyüjteni, vagy ami esetleg kell a munkajukhoz, vagy tanulashoz, Minden megoldhato, csak akarni kell!! Egeszen biztos vagyok benne, hogy meg a hataron tulrol is erkezne egy csomo segitseg!
nyuszmam 2018.10.25 22:13:46
@pettra01: ....napok ota nagy a csend, sikerült valamit intezned??
nyuszmam 2018.10.28 01:14:19
@pettra01: ....csak ne kiabald el, hogy nagy a csend, mert egyszerre fog radszakadni minden:-)
Szeptember 13-16, Las Vegas, Mr. Olympia. Ezt a dátumot minden testépítő beírta már a naptárába. A világ legrangosabb testépítő versenyén, idén is olyan fizikumok mérik össze szimmetriájukat, mint Phil Heath, Dextrer Jackson vagy Shawn Rhoden. Igaz a tavalyi első hármat tekintve, Phil kivételével…..
Kisebb is, zöldebb is, de a miénk! Valójában a szerencsés svájciaké, de nem zárják be, szívesen mutogatják saját canyonjukat és elképesztő színű tavukat a szigetekkel. Míg az amerikai Grand Canyon 446 km hosszú, addig a Rajna szabdalta szurdok Svájcban csupán 13 km. Na de Amerikában minden olyan…..
Sok magyar próbál külföldön idősgondozásból megélni és boldogulni, Margit mai rövid írása ugyanakkor azt bizonyítja, mennyire észnél kell lenni, amikor az ember belevág. Különben elég csúnya dolgok történhetnek. (A posztban értelemszerűen nem szerepel cégnév, hiszen elsősorban a jelenség a fontos.)..
nyuszmam 2018.05.02 22:11:17
@Mária Rózsa:
.....pont az ilyen emberek miatt letezhetenek ilyen cegek! Ha ti -azok ellenere, hogy tudjatok milyen hatranyokkal jar a szerzödes alairasa - alairjatok, akkor hülye lenne a ceg nem kihasznalni a helyzetet. Fel nem foghatom, hogy hogyan lehet ilyet alairni es föleg utana atkozodni es nem magamat, hanem a masikat hibaztatni! Tipikus magyar szokas. Minden ami szar, azert a masik a hibas es ujjal mutogatunk, atkozodunk. Svajcban sokkal szigorubb törvenyek vedik a dolgozokat, mint pl. Magyarorszagon! Volt mar hasonlora pelda, kiderült, a ceget megbüntettek es a dolgozokat utolag kartalanitottak! Azzal semmit nem ersz el, hogy atkozodsz, jarj utana, ha ugy erzed, hogy Neked van igazad. Ha nem, akkor maradj csendben es ne csinalj magadbol direkt hülyet! Egyebken miert nem nemetül irtad, akkor talan a cegnel is olvasna valaki es ertene a celzast, de igy???
A The Maison Rêve de Louis Kubya névre keresztelt lámpáját összesen 9 példányban, kizárólag megrendelésre gyártják. A tervezők rendkívül drága anyagokat használtak a legexkluzívabb lámpa elkészítéséhez, amelynek egy példányát Párizsban a Place Vendômenál lehet…..
A határátkelés egyik alaptétele, hogy a külföldön megkeresett pénzt jellemzően ott is költi el az ember, ezért nem szabad átszámolgatni forintra, illetve szabadni szabad, csak semmi értelme. Hiszen egy 1500 eurós (nagyjából 450 ezer forint, hogy csak azért is átszámoljam most az egyszer) fizetés…..
Csodaszép műholdas képeken mutatja be egy művész, hogyan néz ki Földünk a magasból, milyen látványt nyújtanak a turista látványosságok, a városok vagy éppen kevéssé ismert helyek. Elénk tárja mindazt, amit egyébként valószínűleg soha nem látnánk. Benjamin Grant 2013-ban indított Instagramon egy…..
Június 5-én Svájc lakosságának csaknem háromnegyede (73%) elutasította azt a magyar szemmel mérhetetlenül vonzó javaslatot, hogy állampolgári jogon mindenki kapjon évente 30 ezer frank feltétel nélküli alapjövedelmet. Számoljunk csak: ez forintban kifejezve havonta több, mint hétszázezer forint!…..
Vajon hol van otthon az ember? Ez a kérdés jutott az eszembe, amikor elolvastam Tamás írását, amely a Magyarország és én pályázatra érkezett és szerintem nagyon sok elgondolkodtató felvetés, mondat van benne. Például az, ami reflektál az itt is gyakran felmerülő vitára,…..
Ismerős körökben Pár hete voltam egy rendezvényen, ahol sok Magyarországon élő svájci, illetve Svájcban élő magyar volt a vendég. Finom raclettet és fondüt ettünk, bort ittunk és sokat beszélgettünk. Már úgy ahogy ismerjük egymást, így sokan már azt is tudták, hogy idén…..
nyuszmam 2015.02.24 20:37:26
@Wilhelm_Tell: ...sajnos ez a legszomorubb, de a legigazabb mondas :-(
Ma egy kicsit az egészségügy területén kalandozunk (úgy látszik, ilyen napokat élünk…), de akit untat a téma, az sem marad ajánlott poszt nélkül, ugyanis Hollandia és Ausztria után átugrunk kicsit Spanyolországba is, méghozzá autót venni. Az elmúlt napokban több poszt is…..
Praxis Finnyás fogorvos 2014.12.30 06:30:59
Szörnyen kapzsi, és még éjfélkor is fogad pácienseket, továbbá a NAV-val viccelődik, mert számlát, azt soha nem ad, ha nem kér az ember... Sziasztok,   Az én történetem 10 évvel ezelőtt kezdődött: Kb.20 éves lehettem, mikor megettem egy meggyes rétest, s egy benne maradt…..
PopKult Focis pasimustra 2014.06.23 17:36:27
Számtalan újság rangsorolta már a focistákat ilyen olyan szempontok alapján: teljesítmény, elért eredmény, gólok, kereset, vagyon, no és persze kinézet. Én is valami ilyesmire gondoltam, ha már egyszer benne vagyunk nyakig a VB lázban. Itt a Popkulton amúgy is megszokottak az ilyen…..
Múlt héten több helyen is foglalkoztak azzal, hogy Svájcban népszavazás lesz a 4000 svájci frankos minimálbérről, ami kb. 1 millió Forintnak felelne meg. A népszavazáson végül elutasították a svájciak a kezdeményezést.Ezt a hírt hallva több gondolatom is támadt és nem…..
nyuszmam 2014.05.28 12:49:32
@Lady Csix:" - ilyen àr mellett a legtöbb anyuka otthon marad a kemény 3 honapos szülési szabadsàg utàn, vagyis elveszti àllàsàt-", Szia, ne haragudj, nem akarok kötekedni, de mint munkaado tudom, hogy ilyen savjcban nincs!!!
nyuszmam 2014.05.28 20:33:34
@polyvinyl: ...nekem nincs miert! Hal Istennek jol elek, boldog vagyok, föleg igy, tavol ilyen bunkoktol:-) Nem is tudod, hogy mennyire örülök az irkaidnak, ez mindig megerösit abban, hogy jol döntöttem!
Sok sikert, te csak bosszankodj tovabb, te kis Tschuschen:-)) ...ezt a szot egyebkent nem hasznaljak a magyarokra, szoval, ha magadra vetted, akkor minden bizonnyal te nem vagy magyar, aminek külön örülnek:-))
nyuszmam 2014.05.28 23:34:59
@Ibn al-Haiszam: ok:-) csak felreerthetö volt! A svajci ahhoz van hozzaszokva, hogy anyanak nem kell dolgozni, hiszen apa annyit keres, hogy valoban nem eri meg anynak visszamenni es esetleg babysitterre kolteni. Szerintem ez egy nagyon jo rendszer, a gyereknek az anyjaval kell lennie es nem idegeneknek nevelni! A baj csak az, hogy a bevandorlok sajnos nem keresnek annyit, mint egy svajci:-( igy nekik ezt joval nehezebb megoldani. Azert van ra mod, de azt nem itt fogom leirni:-))
nejlon Erotikus akrobatika 2014.05.14 22:52:19
Ruszlán Maximov fekete fehér fotósorozata. Semmi szex, csak meztelen testek...
Kínos pillanatokat élt át Kate Middleton György herceggel a karján, mikor kiszállt az őt és Vilmos herceget szállító gépből az új-zélandi Wellington repterén. A hercegnő ruháját illetlenül magasra libbentette a szél, amit nem győzött kezével takarni. Nem ez az első eset,…..
nyuszmam 2014.04.08 10:00:40
@ízirájderöcsém: ...ez nekem is feltunt, de nyugaton szokas, hogy ilyen ridegen tartjak a gyerekeket:-( lattam mar olyat, hogy telen sem volt zokni a gyereken, nem mintha nem engedhetnek meg maguknak, ök ugy gondoljak, hogy ez a normalis. No, en ettöl fraszt kapok:-)
Legalábbis Nagy-Britanniában. Hozzáértők szerint a lelki agresszió legalább olyan, ha nem mélyebb sebeket hagyhat egy gyerekben, még ha azok kevésbé látványosak is, mint a fizikai bántás. Bár a fizikai bántalmazással szemben Magyarországon is zéró tolerancia van a…..
nyuszmam 2014.04.04 21:05:57
@wmiki: ...te szegenyke, sokat nyilvan nem kaphattal, de sok oktatasban sem lehetett reszed!:-( ....elöbb tanulj meg helyesen irni, aztan irogass hülyesegeket!!
Nem kis botrányt okozott Caroline Berg Eriksen, amikor négy nappal szülését követően már képet posztolt magáról, amin tökéletesen lapos, izmos hassal látható. A norvég közönség nagy része erősen zokon vette a képet, provokatívnak tartva azt. Az utóbbi években komoly…..
Naiv ügyfél szerencsére kikérte egy ismerős fogorvos véleményét, miután 97 ezer forintos ajánlatot kapott a fogaira, mert igazából semmit nem kellett velük csinálni: Sajnos egy elég súlyos betegség kapcsán édesapámnak teljes kivizsgálás sorozaton kell átesnie tetőtől…..