Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Késes Szent Alia

0 bejegyzést írt és 1697 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Ukrán tangó 2022.03.10 07:04:02
Hogy a nagyvilág valahogy el tudja helyezni magában és a térképen Ukrajnát, itt-ott listák jelennek meg, kik Ukrajna híres szülöttei, vagy még inkább arról, hogy kik azok, akik valamilyen módon Ukrajnából származnak. Mila Kunis például valóban Milena volt valaha és Csernovicban született, beszéli is…..
Késes Szent Alia 2022.03.11 13:02:46
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
         Rockenbauer Antal fizikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vitatkozik (most éppen az Indexen) arról, hogy mennyire veszélyes a vírus az idősekre.       Rockenbauer a Qubit cikkében a következő mondatot írta le:      Ennek alapján vonhatjuk le a legfontosabb következtetésünket: a 65 év…..
Késes Szent Alia 2021.04.15 10:15:56
@DarthVader: "fejedre is eshet holnap egy disznó (megtörtént)"
OFF
Várjunk, ez nem egy Graham Greene-novella volt? A főhős apja úgy halt meg, hogy a fejére esett egy erkélyen tartott disznó (mármint az egész erkély leszakadt, a disznóval együtt), és utána akárhányszor elmesélte a dolgot, mindenki csak röhögött rajta, hogy milyen groteszk így meghalni. És végül találkozott egy lánnyal, aki nem röhögött, hanem elszörnyedt, és onnan tudta, hogy ez a lány lesz a szerelme.
Persze lehet, hogy az élet most is imitálta a művészetet, és tényleg valakinek a fejére esett egy disznó.
Késes Szent Alia 2021.04.15 21:26:48
@mafi mushkila: Igen, erre a sztorira gondoltam.
(De ez a szinkron valami förtelmes, mintha orosz alámondásos filmet néznék.)
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Késes Szent Alia 2017.05.19 21:58:24
@incze: Van ennek a fotónak története is. Comey azért volt kék öltönyben azon a rendezvényen, mert megpróbált beolvadni a háttérbe (ami egy kék függöny volt), hogy Trump ne vegye észre. Már a végefelé közeledett a fogadás, amikor Trump mégis kiszúrta Comey-t (mondjuk nem lehetett nagyon nehéz, terepszín ide vagy oda), és kihívta magához. Erre Comey elhatározta, hogy kezet foghatnak, de átölelni nem akarja Trumpot.

A videón nyomon követhető, ahogy először a függönynél áll, aztán nem túl boldogan megindul Trump felé, aztán egy méterről nyújtja a kezét, de ettől függetlenül Trump megpróbálja átölelni, amit Comey nem viszonoz:

Videó: www.youtube.com/watch?v=l6P2hyZyBlY

Esetleírás (onnantól, hogy "The ceremony occurred in the Blue Room of the White House"): www.nytimes.com/2017/05/18/us/politics/james-comey-memo-fbi-trump.html
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
Késes Szent Alia 2021.04.13 19:26:44
2016-ból:
"Migránsoktól félti lányait a Hertha magyar kapusedzője -
Petry Zsolt attól tart, hogy feleségét és gyermekeit bevándorlók inzultálják majd."
[Fénykép a 20 esztendős Szonjáról egy szál pendelyben, aláírás: Petry Zsolt nem véletlenül óvja a csinos Szonját]

Forrás:
www.borsonline.hu/sport/migransoktol-felti-lanyait-a-hertha-magyar-kapusedzoje/117890
A linket innen vettem: negynegynegy.podbean.com/e/a-gumicsontbrigad/

Teljesen érthető, hogy Petry Zsolt félti a lányait. Melyik apa ne féltené. És látta az újsághíreket, hogy ekkor és ekkor bevándorlók molesztáltak fiatal lányokat. És ebből összeáll egy olyan gondolat, hogy a lányokat be kell íratni kick-boxra, hogy meg tudják magukat védeni a migránsoktól. (Majd ezt képpel illusztrálva le kell nyilatkozni a Blikknek, hogy az olvasók is lássák, mire fenik a fogukat a migráncsok.)
Azt hiszem, Kertész Imre nem iratkozott be kick-boxra, hogy egy mae-gerivel leszakítsa a fejét a liberális zsidóknak. Ő a naplójába írogatott, aztán azt kiadták, aztán a rezsim őt is jól felhasználta a maga céljaira.

Lehet, hogy az Orbán-rezsim a közös szál ebben a két történetben - annak ellenére, hogy mindkét ember Németországban élt -, ahogy a félig artikulált félelmeket fogja és tiszta bölcsességként felmutatja.
fáymiklós A lombos ág 2021.04.10 07:31:54
A múzsafi vagyok, der Musensohn, aki sétál az erdőben, és közben Rilkét szaval. Na jó, ebből legfeljebb annyi igaz, hogy miközben a fákat bámulom, eszembe jut egy érdekes fordítási probléma. És érdekes fordítási problémákat a legkönnyebben Rilke verseiben találni, még azok sem sikerült fordítások,…..
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
Késes Szent Alia 2021.04.07 13:46:58
@Muad\\\'Dib: Eh, ha progresszív cancel culture van, az a baj, ha meg kapitalista brand menedzsment, akkor az. :)
Késes Szent Alia 2021.04.08 09:57:06
@látjátok feleim szümtükkel: "Egyedül jogi úton lehet keresni valamit, de akit kirúgnak, annak erre sem pénze, sem ideje, mert másik munkát kell keresnie."

Az remek, hogy van munkajog és lehet perelni, de az már kevésbé jó, ha az állam törvényileg kötelezheti a magáncégeket, hogy azok safe space-ként funkcionáljanak minden seggfej számára.
Egyáltalán, liberális húzás-e még több hatalmat adni az államnak csak azért, mert van egy ilyen homályos fogalom a köztudatban, hogy cancel culture vagy véleményterror. Mi köze a Herthának ahhoz, hogy Petry további karrierje hogyan alakul, és miért kéne, hogy törvényben írjuk elő a Hertha számára, hogy ezzel törődjön?
És miért sajnálatos, hogy a pénz dönt ezekről a dolgokról, nem pedig egy leviatán méretű, büntető állam? Az jobb lenne?
Késes Szent Alia 2021.04.08 13:53:16
@Kettes: Nem teljesen. Én azt mondom, hogy abból nagy baj lenne, ha a cégek kötelesek lennének a működésüket romboló, veszélyeztető embereket foglalkoztatni. A rombolás lehet az, hogy a kollégák nem tudnak együtt dolgozni valakivel, mondjuk mert bevándorlók, az meg szidta a migráns anyjukat, vagy akár az, hogy a cég gondosan felépített imázsát bedönti valaki. Ha mégis erre kényszerítjük a céget, akkor becsuk vagy odébbáll, vagy létre sem jön, az meg senkinek nem jó.

Ettől még legyen Munka Törvénykönyve, meg legyen szakszervezet. Teljes szívvel támogatom, hogy az Amazon ne tarthasson fenn olyan körülményeket, hogy a szerencsétlen munkásainak üvegbe kelljen pisilnie, mert félnek kimenni vécére. Valamiféle egyensúly kell a cég és az alkalmazott jogai között, de nem egyoldalúan a cég rovására. És főleg nem olyan definiálatlan dolgok miatt, hogy cancel culture.

@ijontichy: Hear! Hear!
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Késes Szent Alia 2021.03.16 12:11:59
@Apic: Háromfős triázs teamet javasolnak, biztos azért is, hogy a lelki teher kicsit megoszoljon. Elvileg így most nem lehet olyan, hogy a prof maga kihúz a listáról bárkit.

Néztem a dunaszerdahelyi kórházban készült, nyomasztó filmet
www.youtube.com/watch?v=7XHzz7Q88gA
és 31:20-nál az orvos azt magyarázza a betegnek, hogy ne utasítsa el a lélegeztetőgépet, mert akik eddig nem akartak rákerülni, azok mind meghaltak... Most csak etikai szempontból nézve, nem kéne, hogy az ellátás visszautasítása sokkal nehezebb legyen egy ilyen helyzetben?
Késes Szent Alia 2021.04.02 08:33:59
@velőtanya: "Különösen tanulságos az Izrael-UAE összevetés: közel egyforma átoltottság mellett"

Ha az oltások hatásosságát (kínai vs. pfizer) akarjuk megnézni, akkor az is kéne, hogy a többi feltétel legalább hasonló legyen. Izraelben volt három nagyon szigorú lockdown, miközben Dubajban szinte végig ment a buli, még a mi honvédségi különgépünk is odajárt. Ha megnézed, az UAE mutatói nemcsak Izraelnél rosszabbak, ami az új fertőzéseket illeti, hanem Szaúd-Arábiánál is, ahol pedig hatodannyit oltottak eddig.
Késes Szent Alia 2021.04.03 09:21:12
@velőtanya: Legjobb lenne a fázis III. publikált, ellenőrzött eredményeit összehasonlítani, de ugye a Sinopharmnak olyanja nincs. Az UAE-ben 31 ezer ember részvételével állítólag kijött egy 86%-os hatékonyság, de konkrét adatokat itt se közöltek.
www.reuters.com/article/health-coronavirus-emirates-idUSKBN28J0G4

Ez alapján valszeg mondhatjuk, hogy 86% a maximum, amit a Sinopharm tud, azaz ennyivel biztos rosszabb, mint a Pfizer. De hogy mennyivel lehet még rosszabb, ha netán nem hisszük el bemondásra az UAE-ben mért számokat...
Szerintem a populációszintű oltás során annyiféle kontrollálhatatlan körülmény van, hogy abból nem fogjuk tudni megmondani, pontosan mi a helyzet. Igen, Izraelben se volt könnyű betartatni a korlátozásokat, sőt a három lockdown egymástól is különbözött: az elsőnél még meg voltak ijedve a népek, a másodiknál sokkal kevésbé (és nem csak az ultraortodoxok, bár az a leglátványosabb), a harmadiknál ott volt a brit variáns stb.
     "O, say can you see" a.k.a székelynyuszi az amerikai keményvonalas konzervatívok konferenciáján.    Enjoy.  Minden idők egyik legkonzervatívabb, legnemzetibb, legkeresztényebb és legértékelvűbb amerikai himnusz interpretációja.  Ez a nemzetközi mandinerizmus artisztikuma. ..
Késes Szent Alia 2021.03.02 09:33:37
@Podvinecz Marsall: Bocsánat. Iszonyatos :(

@közösperonos átszállás: Ha ezt egy hétvégi barbecue-partin adja elő, a bükkfán füstölt sült oldalas és a mályvacukor közötti szünetben, én fenntartás nélkül megtapsoltam volna. (Aztán kérek egy italt.)
És biztos benne van a kiröhögésben, hogy no lám, a nagy republikánus hazafiak még a himnuszt se tudják tisztességesen prezentálni. Alapból vicces, ha a képmutatók esnek pofára.
Késes Szent Alia 2021.03.03 09:08:55
@jotunder: Abszolút etalon, még ma is gyakran meghallgatom. Főleg az ének miatt, de biztos, hogy benne van a történelmi pillanat hatása is: az első öbölháború, talán az utolsó olyan közel-keleti háború, ami mellé nyugodt szívvel oda lehetett állni. A "gonosz birodalmának" összeomlása nem sokkal előtte, a másik gonosz, Szaddam kiűzése Kuvaitból, és a Pax Americana (ha volt ilyen egyáltalán) nagyon rövid fénykora. És egy színes bőrű nő elénekli úgy a himnuszt, ahogy még nem hallotta a világ, az egyik legnagyobb amerikai ünnepen, a Super Bowlon. Amerika a legjobb formájában. :)
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
Késes Szent Alia 2021.02.15 17:51:24
@Miki Telepi: Ez egy elit túra volt Peruba, 5500 dollárt fizettek a szülők gyerekenként, hogy egy menő NYT-os újságíró legyen a chaperon a gimis kölykök mellett. Állítólag egyetlen afroamerikai sem volt köztük (remélem, nem rasszizmus megjegyezni, hogy ennyi pénzért nem csodálom), szóval aki ott felháborodott, az nem a saját bőrszíne miatt tette.

Mondjuk ha a NYT-nál már korábban felmerült, hogy McNeil politikailag nem kifogástalanul korrekt, akkor érdekes ötlet volt két hétre összezárni őt egy csapat 17 éves gimissel, akik egész máshogy szocializálódtak, és már nemcsak az n-szót kezelik tabuként, hanem a c-szót, az r-szót és még ki tudja, mi mindent.
Késes Szent Alia 2021.02.17 05:12:23
@incze: Parádésan összefoglaltad.
Gondolom, az újabb generációk minden korban a haladás kerékkötőinek látták az idősebbeket, és ha tehették, kigolyózták őket a befolyásosabb pozíciókból. És ha ez túl könnyen és túl nagy számban sikerül, az baj, még ha egyébként nem minden kigolyózottat is kell nagyon sajnálni.

@capacete: "a kirúgásához vezető kampány csak most indult" Nem biztos. @Miki Telepi: linkelt egy cikket, miszerint már a túra után ki akarta rúgni a főnök, csak a szakszervezet akkor ezt még megakadályozta. Baloldal baloldalnak a farkasa!

"... when a furious Dean Baquet, the executive editor, read the complaints about the Peru trip in 2019, he said he initially wanted to fire Mr. McNeil. But the union played its traditional role, fighting aggressively to protect him."
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
Késes Szent Alia 2021.01.07 17:32:40
@kiazmarmegint: Azt írták, hogy medical emergency. Szívinfarktus vagy hasonló.
Késes Szent Alia 2021.01.08 13:57:29
@velőtanya: Azért iszonyú szánalmas dolog egy valóságshow műsorvezetőjéért meghalni... Aki aztán másnap megtagadja az egészet, egy fél szóban sem emlékezik meg a halottakról. Szerencsétlen hülyék.
Késes Szent Alia 2021.01.13 22:11:46
@KennyOMG: “While the press has been full of speculation, I have not made a final decision on how I will vote and I intend to listen to the legal arguments when they are presented to the Senate.” - McConnell most
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
Késes Szent Alia 2021.01.13 21:56:39
@kemény keleti kommentelő:
"Nyilvánosan közzétett adatokat gyűjtöttek le."

Igen, bár a felhasználók biztos nem akarták közzétenni mondjuk a feltöltött képeik GPS adatait, amit a Twitter vagy a Facebook alapból leszed a képekről a feltöltéskor.
Szerintem vicces a sztori, főleg mert ezek elől menekülve bíztak meg a Parlerben, ahol aztán sokkal rosszabbul jártak.
fáymiklós Alfonz vagy Caesar? 2021.01.07 06:52:51
Van egy sor a Bánk bánban, az operai Bánk bánban, amit soha nem értettem. Mikor Ottó térdre veti magát Melinda előtt, Mrs. Bánk bán azt énekli, hogy „midőn kezem megkérte Bánkom, térdre nem rogyott, de mint Alfonz vagy Caesar álla ott.” Az ember, persze, nem tudja, melyik Caesarra gondol Melinda, és…..
fáymiklós Szakíts, ha bírsz 2020.12.15 07:08:55
Úgy emlékszem, két évvel ezelőtt jelent meg a Magyar Narancsban Kőrizs Imre szép elemzése egy Horatius versről, a Leukonoéhoz címűről. Összevetette Trencsényi-Waldapfel Imre fordítását az eredetivel (addig már nem bonyolította a helyzetet, hogy a kétféle utolsó sorra is kitérjen), hogy az eredeti…..
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
Késes Szent Alia 2020.12.10 11:16:17
@Muad\\\'Dib: Nem mondta, hogy a hozzá hasonló emberek ne élhetnének Magyarországon. Szerintem élhetnek, és élnek is. Hogy jótündér Angliában él, inkább az egyéni döntések konvergálása lehet, mint abszolút érvényű útmutatás.

(És az is megérne egy posztot, hogy vajon Angliában lehet-e élni úgy, hogy abba az ember szívvel-lélekkel bevonódik... Amikor Brexit van, meg Boris Johnson, meg Jacob Rees-Mogg, meg Jeremy Corbyn, és még nagyon sokáig lehetne sorolni. Vagy az angliai életet épp az teszi élhetővé, hogy az ember kívülálló és nem vonódik be.)
Késes Szent Alia 2020.12.14 12:20:06
@jotunder: @jeanbart: Köszönöm, ez érthető, amit írtok: Angliában sokkal több minden marad a politika bűzös mocsarán kívül, mint Magyarországon (plusz eleve kevésbé bűzös). És ezért jobb lelkiismerettel lehet figyelmen kívül hagyni, és inkább a sörökkel foglalkozni.
Viszont aki britként nem akarja figyelmen kívül hagyni, mert mittudomén, horrorisztikusnak tartja az egész Brexitet, és muszáj odanéznie, az évek óta elég rosszul érezheti magát. És ha olyan nincs is, hogy kormánypárti-ellenzéki, azért olyan nagyon is van, hogy remainer-leaver.

Mindegy, nem megmondani akartam, hogy milyen most Angliában élni, hanem inkább kérdezni, mert azt képzelem, hogy engem megviselne. De ha téged/titeket nem, az is oké :)
Késes Szent Alia 2020.12.15 14:47:51
@Vakmadár: :) Teljesen igazad van, én is tizenötször megnézem, hogy amit veszek, az vagy kis magyar cégtől származzon, vagy külföldi legyen, és amikor kulturálódni akarok, akkor Bécsbe megyek, nem a magyar Nemzeti Színházba. Igen, ez szar. (Mármint Bécs az jó, és nincs is messze, csak maga a tény.)
Viszont tök érdekes, hogy ellenpéldának felhozod a Johnson&Johnsont az azbesztes hintőporukkal, meg az opioid-botrányban való érintettségükkel, meg a több milliárd dollárnyi peren kívül kifizetett kártérítéseikkel, meg az orvosokat lényegében korrumpáló orvoslátogatóikkal, és valahogy mindez nem fontos, pedig még John Oliver is többször csinált róluk műsort (és általában a gyógyszergyártó cégekről), szinte biztos, hogy találkoztál a témával. De ez valahogy nem érint annyira, mint a mi saját kis magyar szörnyűségeink. És ez normális is, csak ezek szerint van a szemléletmódunkban egy ilyen torzítás, és emiatt könnyen lehet, hogy a külföldön való élet alapból élhetőbbnek tűnik, mert még ott lakva se érintenek annyira közelről ezek a dolgok, mint az otthoni magyar ügyeink.
Tényleg eddig is elment volna Haydn? A D-dúr szimfóniáról van szó, a számozás szerint a 93., de ha tényleg az volna, akkor ezt játszották volna először az első londoni útja során. Most azt valószínűsítik, hogy ezt csak harmadszorra adták elő, igazság szerint más volna a szimfóniák számozása, viszont…..
Késes Szent Alia 2020.11.12 09:33:46
     Jelentem: aludtam.  Persze egyszer felébredtem és megnéztem mindent (538, NYT, fogadóirodák).  Lujzával szólva, azt írja az újság: " Trump and Biden are now separated by about 164,000 votes, with Trump leading. But the more than 460,000 outstanding mail ballots left to be counted are likely…..
Örülünk, Vincent? A helyzet 2020.11.06 11:30:59
          Amikor az ember a githubon nézi a bejövő párezres "batch"-okat éjjel fél ötkör, akkor baj van. És amúgy tényleg baj van, az amerikai republikánus vezetők egyelőre beálltak a konfabuláló idióta Trump mögé, nagyon kevesen merik kimondani, hogy ez az ember teljesen vállalhatatlanul…..
Késes Szent Alia 2020.11.06 15:02:58
@libernyák: Szerintem is kell, hogy számítson a nyilvános példamutatás ahhoz, hogy minél több konzervatív rendes embernek érezhesse magát, miközben Bidenre szavaz.
És azt tippelem, hogy Barrett gyors felesketése is vitt Trumptól szavazatokat: azokét, akik tőle viszolyognak, a demokrata reformoktól meg félnek, de így most megnyugodtak, hogy ha 6-3-ra állnak a legfelsőbb bíróságon, akkor nagy baj nem lehet a Biden elnökségéből.
        Nate Cohnt olvasom, ő a NYT guruja és eléggé biztos benne, hogy Biden nyeri a választást.  Amikor a Fox News behúzta Bidennek Arizonát (és aztán az AP is követte)nem értettem mire ez a nagy bátorság. Vannak exit pollok Arizonában, Maricopa megyében és Pima megyében szép nyugisan vezet…..
Késes Szent Alia 2020.11.06 02:38:56
@velőtanya: Holnap jön hozzá asszem 8000 katonaszavazat, az még megdobhatja Trumpot.
Késes Szent Alia 2020.11.06 02:48:21
@Késes Szent Alia:
Washington Post írja most: "Trump’s lead in the vote count in Georgia slipped to about 3,500 votes as of 8:30 p.m. Thursday. The state has approximately 19,000 ballots left to count; 8,900 requested overseas and military ballots have till tomorrow to arrive."
www.washingtonpost.com/elections/2020/11/05/trump-biden-election-live-updates/
Késes Szent Alia 2020.11.06 02:52:14
@incze: Elhallgattyák az igasságot!
         Michigan-ben az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 3.8 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 8 százalékos Biden előnye. 2016-ban 47.57-47.26-ra nyert Trump Clinton ellen.         Wisconsinban az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 6 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 10…..
Késes Szent Alia 2020.11.04 20:37:44
@jotunder: Biztos én vagyok fáradt, de az oddschecker nálam most azt mutatja, hogy kb. 2:5-re áll Trump. Ha 100 dollárt rakok Bidenre, akkor nyerhetek 30-at, de ha ugyanezt Trumpra teszem, akkor meg 250-et.
Késes Szent Alia 2020.11.04 20:52:05
@incze: @velőtanya: Nem tudom, végülis írja az oldal tetején, hogy "Unofficial Results – Totals may not include all Absentee or Provisional Ballots", de hogy ez most mit jelent?

@jotunder: Á, akkor csak abban van különbség, hogy mennyire gondoljuk jónak ezt az esélyt :)
Késes Szent Alia 2020.11.04 21:21:22
@velőtanya: Közben Trump megnyerte Maine kettes körzetét.
Ha megnyeri hozzá Nevadát, Arizonát és PA-t, viszont Biden fordít Georgiában, akkor 269-269.
    Donald Trump leginkább abban bízhat, hogy a közvéleménykutatók tévednek és abban, hogy valami még történik az elkövetkező három hétben.     Megkerestem néhány "csatatér" államot.    Pennsylvania:    2016 utolsó heti kutatások :  mindenki Clinton győzelmét mérte, kivétel nélkül.  Az 538.com…..
Késes Szent Alia 2020.10.26 21:08:48
@incze: Kegyetlen, hogy mekkorát zuhant Amerika megítélése. Hallgattam épp Reagan búcsúbeszédét 1989-ből arról, hogy a "hegyen épült város" stabilan és fényesen áll a gránitgerincen, otthonul mindenki számára, aki a sötétségből érkezik, nagyobb békében és boldogságban, mint nyolc évvel azelőtt, és persze patetikus, de nem légbőlkapott. Viszont nem tudok elképzelni olyan Trump-elnökséget, amely után ilyesmit lehetne mondani, és nemcsak azért, mert a gránitgerinc nem szerepel az elnök szókincsében.
www.youtube.com/watch?v=c32G868tor0
Késes Szent Alia 2020.10.27 00:33:29
@libernyák: Úgy legyen.
Igen, hatalmas feladat áll Biden előtt, a győzelmével még nem oldódik meg igazán semmi, csak egy lehetőség lesz arra, hogy a megoldások felé el lehessen indulni.