Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laci Today Magazin

426 bejegyzést írt és 2291 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Laci Today ismétlés! 2014.11.27 06:58:55
Rihaj!Mivel mostanában ritkábban írok, ezért tehát jelzem, hogy Eszterlányom, akiről most róla lesz szó, jelenleg hatodikos, tizenkét éves, és néha szétszórt, néha a fellegekben jár, és egyáltalán, én meg rászólok, hogy hogy lesz így belőle bárki is, ésatöbbi, és akkor…..
Laci Today Magazin 2015.11.03 11:00:14
@Hidegen: de, átmentem? :D
Laci Today Nehéz döntés 2014.10.10 16:36:16
Rihaj!Azé valljuk be, nem könnyű ám szülőnek lenni!A gyerek még nem kamasz, még csak kezd. Nehezítésként: lány! Mármint a nagyobbik, akiről most pont, hogy róla lesz szó. Nálunk a reggelek úgy zajlanak, hogy Anya már nincs otthon mert korán jár dolgozni, én ébresztem a…..
Laci Today Magazin 2014.10.10 17:28:18
@Babette.: köszönöm :D Egyébként végülis az ő kezébe raktam a döntést annak előnyeivel és hátrányaival :)
Laci Today Magazin 2015.11.03 10:57:45
@Hidegen: köszi :)
Bizony, az NDK-ban ilyen is létezett. Szászországban, az Elba menti Bad Schmiedebergben állt a kelet-német úttörők egyik emblematikus nyári tábora. A kor szellemének megfelelően az úttörőmozgalom akkor nem csak közösségi élményt és nyaralási lehetőséget, de politikai - és…..
  Imádok a Lidliben shoppingolni, és nem csak azért, mert a heti akcióknak köszönhetően minden alkalom igazi kaland, hiszen a bolt középen található kincses szigetekben mindig pompás új cuccokat lehet vadászni. Van itt minden Jézuskától géppuskáig, olyan jutányosan ráadásul,…..
Laci Today Magazin 2015.05.06 12:13:47
Ez egy faszság. ÉN nem tudok főzni (most lehetnék macsó paraszt, és mondhatnám nagy pofával, hogy a konyha az asszony helye, de nem teszem. Én nem bunkóságból vagy elvből nem tudok főzni, hanem mert gyerekkoromban a nagymamám nevelt fel, nekünk gyerekeknek a tanulás volt kötelező MINDIG, és főzni a nagymamám főzött, akinek meg étterme volt, és akkor sem adta volna ki a kezéből a fakanalat, ha erővel akarjuk elvenni. Utána "kirepültem" és olyan feleségem lett, aki tud és szeret főzni. Én egyszerűen kimaradtam a főzésből, néha megpróbálom és káosz lesz belőle, nem áll rá a kezem, béna vagyok hozzá, ennyi).

Szóval én nem tudok főzni, következésképpen én nem tudom, mit kell vásárolni a főzéshez.

Innét kezdve kettő lehetőségem van:
1) asszony elmegy egyedül vásárolni, mert mit tébláboljak ott bazmeg, amikor érdemben semmit nem tudok ott tenni, és hülyegyerekek még blogot is írnak rólam
2) az asszony 154cm és 49kiló, aminek következtében tehát ELKÍSÉREM, mert bár érdemi segítséget nem tudok nyújtani, de: ÉN emelem le azt, amit ő nem ér el a polcokon, ÉN pakolom be a rekesz ásványvizet hogy ne ő emeljen, stb. Egyszóval: fizikaimunka, segítek neki.

Ha ez CIKI 15év házasság után, akkor ciki. Szerintem nem az. Szerintem elkísérem asszonypajtit, közben tudunk dumálni, hiszen OTTHON úgyis a gyerekek kötnek le, megbeszéljük a másnapot, neki tovább kell maradnia a munkahelyen, ezért én hányra hova menjek a gyerekekért, megbeszéljük a gyerek tartandó szülinapjának a részleteit, közben én persze tolom a kosarat és elérem ami magasan van és elbírom ami nehéz, mi a fasz baja van ezzel a blogírónak? NÉHA persze félreállok nézelődni igen, mert három éve halálragázoltak motorral és azóta nem motorozom, és kurvajól néznek ki a bukósisakok azon az emlegetett középső szigeten, ahol minden van, merengek a régi gurulásaimon.. , vagy éppen valóban olcsó és egyébként kifogástalan minőségű pólót találtam, és egyáltalán nem rosszabb, mint az a 9.700Ft-os Fundango, ami egyetlen felvétel után hordhatatlanra nyúlt, ráadásul a festőkészlet akciós és tök jó cuccok vannak benne, a gyerek meg imád festeni, úgyhogy azt is megvizsgálom közelebbről igen. EZ BAJ TE HÜLYE???

Úgyhogy én nem írok válaszblogot, csak két mondatot:
1) Mielőtt blogba kezdesz, egy picit láss a dolgok mögé faszkalap.
2) Lehet, hogy nem papucsságból kíséri el a férj a feleséget 25év után, hanem rendességből, VALÓS segítségből, ez a blogíró számára lehet, hogy ismeretlen dolog, sajnálom ha elbaszott élete van, pl nem néz rá nő, vagy otthagyja stb, és míg mások 25év után a második illetve harmadik házasságukat basszák szét, tönkretett gyerekeket produkálva, addig velük szemben EZEK A BIRKÁK ITT A LDILBEN BÁMÉSZKODVA még mindig jóban vannak a feleségükkel és szeretnek segíteni neki, még ha az egy dögunalmas kajavásárlás is, és egy része bámészkodással telik is.
Huszonegyedik századi rövid színdráma (tragédia) Első felvonás: -Dehát miért vegyem maguknál a jegyet, amikor a neten olcsóbb? -Nézze, a neten kb minden olcsóbb. Mi itt vagyunk, minket elér, ha bármi gondja akad, mi tudunk segíteni, a neten egy kicsit magára van hagyva -Mi…..
Laci Today adventi koszorú 2011.11.28 21:04:00
Rihaj!Megkezdődött az adventi időszak, és lányom osztályfőnöke küldött egy darab, kollégiumi körülmények között rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető adventi koszorút:Na, tökjó! És akkor rohantam a netre, hogy keressek a gúglin "vicces adventi koszorú"…..
Laci Today Magazin 2011.12.04 11:42:22
@kirájlány norbi: igen, de nemérdekel
Laci Today Magazin 2014.12.01 08:38:52
@-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám...
Rihaj! Előszöris, nézzétek meg az alábbi emléktáblát:   Egyszóval adott egy elhunyt, adott egy kráter, utóbbit elnevezték az előbbiről. És ezt szeretném én most három aspektusból megvizsgálni, hiszen mit szól ehhez az elhunyt, mit szólnak ehhez az ittmaradottak, és mit…..
Laci Today Haláli 2014.11.09 18:09:22
Rihaj!Nem tudom, ki hogy van vele, én utálom a tömeget. Épp ezért halottak napján NEM megyünk temetőbe, inkább előtte és utána.Mamihoz tegnap este mentünk.Már előre megvettük a mécsest, aznap pedig odafelémenet a virágosnál a virágot, és megérkeztünk a temető elé. Marha…..
Laci Today akkor már inkább... 2014.11.03 19:53:36
Rihaj! Ahogy itt tanulgatjuk Eszterlányommal a törit, látom, hogy Dózsa György durván megszenvedett azért, hogy utcát nevezzenek el róla.Na, éppen ezért, ha én azt akarnám, hogy utcát nevezzenek el rólam, sokkal inkább lennék inkább egy hengermalom, mint Dózsa…..
Laci Today Magazin 2014.11.04 19:43:27
@vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az összes elődünk aztán sehonnaibitangemberek leszünk :D Képzeld ahogy mész trolival, és bemondja, hogy "a Sehonnaibitangember utcai megálló következik"
Rihaj!Elmondanám, és kerek perec kinyilatkoztatom, sőt írásba adom: maratont aszfaltútra tervezni akkora badarság, mint szabadtüdős merülőversenyt laza homokba!Arról nem beszélve, hogy mivel SPAR, gondolom akciós lehetett, mert csak FÉLmaraton volt, érted. Az meg, hogy megbénította…..
Laci Today Magazin 2014.10.22 14:27:43
@Simone Lewis: bakker, gáz, azt hittem FÉLmaraton. Én is tegnap tudtam meg, mert egy ürge ausztráliába vett jegyet, és a biztosítás kötésekor mondta, hogy valami speckó kéne mert maratonfutó versenyre megy. Kérdeztem mi a cél, lefutni, vagy esetleg valami dobogó? Mondta hogy négy óra. MOndtma hogy haverom a múltkor a spar félmaratont három és fél alatt futotta, akkor javított ki az ürge, hogy az nagyon jó idő, mert az egészmaraton volt :)

A szerző hibázott, mea culpa, de ha átjavítanám a posztot, történelmet hamisítanék, úgyhogy vállalom a hülyeségemet... :)

Viszont: AKKOR MEG PLÁÁÁNE!!! Hát egy félmaraton is durva betonon futva, hát még egy egész!
Laci Today Űri urak vagyunk! 2014.01.20 21:57:47
Rihaj!Rengetegen foglalkoznak ma már magyarságkutatással. Egyesek szerint kínából származunk, mások szerint magától az Úr Jézus Krisztustól (miközben Istenben nem hisznek), némi feledésbe merült dolgok szerint a finnugorok lennének a rokonaink, egyszóval: UTÁNAJÁRTAM ÉS…..
Laci Today Magazin 2014.10.19 20:36:30
@hirvi: a szíriusról bebizonyították, hogy onnan csak a magyarok egy része származik. Asszem, a pékek vagy a taxisok, már nem emlékszem.
Laci Today Széthagyom, és? 2014.10.16 12:52:42
Rihaj!  Nem fogjátok elhinni, 1300 éves sílécet találtak Norvégiában a tudósok, de még 6000 éves leletek is bukkantak elő, pl nyílvesszők!   ENNEK ÓRIÁSI JELENTŐSÉGE VAN! Ugyanis, ebből is látszik, milyen rumlisak voltak ezek az 1300-6000 évvel ezelőtti emberek, hogy…..
Mintha csak a Harry Potter elevenedett volna meg - ez jutott elsőként eszembe a képen látható gyerekszobáról. Tudjátok, az első rész, amikor Harry még a lépcső alatti gardróbszekrényben lakik nagynénjééknél, számtalan pókkal megosztva fekhelyét. Mondjuk, gyerekszobának nevezni…..
Laci Today Magazin 2014.10.16 10:56:05
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
Laci Today Magazin 2014.10.13 16:55:22
Várjál, hozzám kijött egy karbantartó, naaagydarab loncsoshajú szakállas ember. Olyan, akitől félnék, ha nem volnék bátor!
Na ez belépett a lakásba, érzékelte a tisztaságot, és ilyen kék gumis nejlonizét húzott a bakancsára!
Szóval le a kalappal!
Úgyhogy amit írtál a blog elején, hogy levennéd a cipődet, NEM, ma már a minőség az, hogy nem járkáljuk össze az ügyfél bérleményét a cipőnkkel, ÉS nem bűzöljük össze mezítláb sem a lakást :D

Egyébként még nem láttam ezt a blogot, jól írsz.

Még annyit, hogy van még egy oka annak, hogy csődbe mennétek az első pillanatban: én már beláttam hogy a szerelő roda munkát végez és/vagy átvág. ppen ezért pl ÉN semmilyen témában nem hívok szerelőt, mindent megjavítok otthon.
Legutóbb már a gázt is.

Ha MÉGIS beindulna a szekér, akkor diplomával, három idegen nyelv felsőfokú ismeretével jönnék víz-gáz-villanyszerelőnek, festőnek, péknek és hóhérnak a brigádodba :)

Üdv
LaciToday
ps: mielőtt ellentmondásnak érződne, hogy nem hívok szerelőt, közben kijött egy karbantartó: az úgy volt, hogy van egy t-home előfizetésünk és szar volt a bejövő jel, amihez a szolgáltató ingyenesen biztosít egy előerősítőt az elosztódobozomba. Azt tehát én nem fogom megvenni helyette, tehát van, amikor az ember kénytelen szerelőt hívni, és nagy szemekkel figyelni, hogy mit csinál, nehogy mást csináljon. De TÉNYLEG zacskót húzott, mint amikor bemész a műtőbe orvosként, vagy a játszóházba szülőként cipőben.
Laci Today "De szép, igazi?!" 2014.10.08 09:17:56
Rihaj! Hosszú kihagyás után egyre többször érzem azt, hogy volna mit írnom, csak nincs rá időm. Így kísérleti jelleggel és Mindnyájatok Legnagyobb Örömére :)), újra írni kezdek! Például, hallom, hogy a férfiak végre laborban növesztett, szebb, nagyobb, és egyáltalánabb…..
Vagy nem gondolták át, vagy nem is tudom, hová tegyük ezt a dolgot: a Zara csíkos seriffpólót dobott legutóbbi online gyerekruha kollekciójában piacra. A gond csak az, hogy a csíkok és a sárga hatágú csillagnak hála a pizsamafelső sokaknál kiütötte a biztosítékot. Mert a…..
Nem derült ki, hogy Niki olvasta-e tegnapi check in agentünk népnevelő írását, mindenestre gyönyörűen rímel rá a levele. A probléma a kézipoggyász mérete körül bontakozik ki. Levélírónk alaposan megsorozza a földi személyzetet, de kap egy szúrást a Tesco is. Bevallom,…..
Laci Today Magazin 2014.08.01 13:15:57
@telkoe: nem, én azzal egyetértek hogy hitelesítsék, sőt LEHET hogy hitelesítve van, fingom sincs, meg kéne nézni. Viszont attól függetlenül hogy hitelesítve van-e, LEHET, hogy pontosak a méretei, és ha azok, akkor min vitázunk? Egy pecséten?
Laci Today Magazin 2014.08.04 10:38:02
@pengusz: na, hétvégén kaptam választ: Wizzair LEMÉRVE 56x45x25cm

Wizzair honlapján pontosan ugyanezek a méretek vannak megadva, tehát innét kezdve függetlenül attól, hogy hitelesítve van-e, vagy sem, legalábbis a ketrec méretei stimmelnek.
Laci Today Magazin 2014.08.07 11:35:17
@pengusz: értem, ezzel együtt a hasonlatnál maradva a traffipax pontosan mért, avagy tehát nem a reptéri ketrec mért rossul, hanem a Tesco volt félrevezető, mégis a ketrecet állították pellengérre. AZT nem kérdeztem meg hogy hitelesítve van-e, tehát még mindig nem tudjuk, azaz lehet hogy úgy egyébként hitelesítve is van. De ismétlem, a lényeg hogy nem mér rosszul, nem a ketrecben van a hiba.
Manapság is számtalan olyan tudományos tévhit kering közszájon, melyeket készpénzként fogad el olykor még a tudományra nyitott közönség is. Ezek közül szemezgetünk, a csodálatos ifls oldal remek listáját lenyúlva használva útmutatóként. 1. Csupán agyunk 10%-át használjuk…..
Laci Today Magazin 2014.07.16 11:55:21
@Niebur: utazási irodában dolgozom, repjegyeket árulok. LEhet tőlem rendelni úg,y hogy bejössz személyesen, vagy emailt írsz, esetleg felhívsz telefonon, vagy chatelünk skype-on. Most nem ado össze, hogy ez hány csatorna, hanem helyette egy élő példát hozok:
Kapok egy emailt, hogy egy VIP ügyfélről van szó ezért SÜRGŐS, decemberben utazna thaiföldre ennyi időre, aztán át Kuala Lumpurba, vagy a sorrend fordítva is lehet, 8 napra, nézzek meg minden lehetőséget és a legolcsóbbat küldjem el. KÖZBEN azonban skype-on bejelentkezik egy céges partner, holnaputánra jegyet kérve BArcelonába, amit nézzek meg tehát a rendes légitársaságok között és a fapadosok között is, és már nézem is, de közben elém ül egy ügyfél, és mindig az ügyfél az első.

Közben a tegnapi jegyeket ma délig le kellene számláznom (amikre délután már nem volt idő).
NEM, egyszerre mindig csak egyet csinálok, de mintha "tálcán" lenne windowsban, ott villog az agyamban hogy még ezt meg ezt meg kéne csinálni, közben éhen halok, mert én délre vagyok beállítva az ebédeléssel.

Megcsinálom a sürgőseket, eközben érkezik két másik email, ezeket majd ebéd utn inkább, és a délután ugyanígy pörög végig. Hatkor felállok az asztaltól és szó szerint érzem, hogy el van fáradva az agyam.

Pedig semmi megterhelő nem történt, ülőmunkát végzek egy kellemes hangulatú irodában, még a fizetésem is rendben van.

Beszélek a sajátomon kívül négy másik nyelvet, jól számolok, tudok zongorázni és zenét is szerzek, máskor blogot írok: de ebben a nyolc órában bizony csak repjegyeket kerestemki - adtam el.
A nyolc óra elteltével hazaesem és hullafáradtan leülök és nézek magam elé.
CSAK magyar nyelven dolgoztam, számolnom nem kellett, megteszi a számítógép helyettem, zenét sem írtam ma újat - most akor az agyam 100%-át hazsnáltam, hiszen hulla vagyok, vagy 10%-át, hiszen CSAK repjegyzetem, semmi zene, nyelv, számolás, stb?
üdv
(én úgy érzem, hogy 120%-on pörög az agyam minden munkanapon) (de ezzel nincs baj, csak leírtam a véleményemet a százalékokról)
Rihaj!Aki ismer, tudja mekkora focirajongó vagyok: nem nézem a focit, mertnincsenek benne jó csajok. Viszont, azt mondják, kiváló futballkommentátor lennék, úgyhogy most odakapcsoltam, teszek egy próbát. Előszöris élő meccset látunk, hatvanvalahányadik percnél tart, 1-2 úgyhogy…..
Rihaj!Van az elhízásnak az a mértéke, ami már nem is mérhető, azaz mértéktelen, ma erről értekeznék két pont erejéig. Mindkettő behatás a Lehányfalusi strandon ért (ahol idén tegnap kétszer voltunk: először és utoljára). Első Gondolat a Mértéktelen TúlsúlyrólAz…..
Rihaj!A Laár András már megint kérdez: " Kedves Barátaim! Vajon mi ez a tárgy, amit a kezemben tartok a Pécsi Tudományegyetem parkolójában, a füvön megtalálván, vajon? Mert látszatra nem tudni mi, de itt van rajta ez a sajtreszelő, ami nagyon gyanússá teszi a dolgot. Értetlen…..
Fotó: Tanyasi Tahó/Indafotó Kedves olvasóink, gratulálok! Annyi sziporkázó beköpést hoztatok össze felhívásunkra  a témában, hogy ígéretemet fölfelé megszegve nem a legszellemesebb 10-et, hanem 12-őt hozok le. Persze a válogatás szubjektív, nyilván másnak nem pont ezek…..
Laci Today Magazin 2014.05.29 11:20:51
@batgirl: abszolút egyetértek!!!!!!!!
Laci Today Magazin 2014.05.29 11:23:08
@Dobó Géza: nem feltétlenül, mert lehet, hogy nem TUDJA a lába közé venni a poggyászát. És akkor sem kell a szájába adni hogy mi tartjuk el, mert ő is eltartotta az ő öregjeit, és (talán??) minket is a mi fiataljaink majd ha odakerülünk. Ez a komment nem arról szól, hogy az öreg terpeszkedik, hanem az öregek lenézéséről akik "a mi kenyerünket eszik".
Csak minden most aktívolgozó fiatalt valaki felnevelt , eltartott, aki most nyugdíjaskorú, szóval totál alaptalan, buta, és műveletlen az a megjegyzés. Tudom hogy viccnek volt szánva: de még ha röhögtem volna rajta, de nem.
Laci Today Magazin 2014.05.29 13:04:26
@Dobó Géza: oksaoksa, de isétlem, ennek semmi köze ahhoz, hogy ki tart el kicsodát. Terpeszkedni pedig kortól FÜGGETLENÜL szokás, tehát nem a nyugdíjaskor velejárója: a nyugdíjas a cekkerét rakja maga mellé, a kamasz meg hátradől, keresztbe kinyújtja a lábát és hallgatja az mp3-at, és átesünk rajta. Ezzel együtt elismerem, hogy vannak ilyen nyugdíjasok, csak ez így önmagában szerintem marhaság, mert ez csak egyetlen kiragadott valami, nem pedig egy általános jellemző (mint ahogy pl tök érthető volt hogy "nyugodtan vedd a hátadra a táskád", egyől tudjuk miről van szó, mert az jellemző, hogy hát nehogy a hátadra vedd).
Szabó László Ajándékszatyor 2013.12.26 22:08:07
Mára nyilvánvaló, hogy a közgazdaságtan évtizedes vastörvényeit írja felül a magyar ajándékszatyor piac.Jelenlegi ismereteinkkel ugyanis teljességgel megmagyarázhatatlan, hogyan maradhat életben a hazai szatyoripar, hiszen világos, hogy magyar ember ajándékszatyrot nem vesz, azok…..
Laci Today Magazin 2014.05.06 16:51:29
@♔batyu♔: ma hallottam erről a szerzőről először, már forog a gyomrom tőle, és mint ahogy szörnyűséget nézel a tévében, olvasom a cikkeit. Én speciel be szoktamcsomagolni az ajándékot. Nincs szatyrozás. Egy ajándékSZATYTROT nem lehet "kibontani".
Laci Today Magazin 2014.05.06 16:53:29
@élhetetlen: javaslom a csomagolópapír használatát. Az nem kerül ennyibe, és jobban néz ki, mint egy szatyorba dobni az ajándékot.
Laci Today Magazin 2014.05.06 17:51:46
@élhetetlen: érthető igen. De szerintem az ajándékzacskó mint olyan, hülyeség. Az ajándékzacskó a lustaságot hivatott kompenzálni, hogy , jó akkor legyenek ezek a távolabbi ajándékozottak apró ajándékokkal: ne kelljen vesződni a csomagolással. Ezzel együtt tartom, hogy még ha csak egy marék otthon sütött kekszet adsz is: sokkal szebb becsomagolva, mint zacsiban.
Illetve aki erre lusta, annak van horror áron az ajándékzacsi.
És tlejesen más, ha már KAPTÁL ajándékzacsit, hogy mire használod fel: ajándékot sztem illetlen dolog használtcuccban adni, de ez szubjektív, ezt más láthatja másképp. HA már kaptam ajándékzacsit, akkor abban tartom a csavarokat, vagy akármit, de nem ajándékozok benne.

Továbbajándékozás kategóriában egyébként nálam az viszi a pálmát, amikor a templomunk egyik papjának a haverja visszaküldte az üveg bort, amit vitt neki ajándékba: "Jánoskám ezt a bort Neked címkézték névnapodra"... :)