Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mat_b

10 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Steve Jobs cégét beperelték. Két, amerikai egyesült államokbeli vállalat szabadalombitorlással vádolja. Azt állítják, hogy az Apple több termékével és szolgáltatásával, többek között az iPhone-nal, iPad-del és az iPod-dal is szabadalmat sért. Mindkét cég digitális…..
XVI. Benedek pápa augusztus végén egy zarándokokhoz intézett beszédben többek között arról is szólt, hogy az ördög védjegye (ismertető jele) a hamisság. A Szentatya a vasárnapi evangéliumi rész kapcsán arról beszélt, hogyan reagáltak a tanítványok Jézus tanítására [Jn…..
Az olimpia idején különösen hasznos lehet az itt látható filmben szereplő találmány, mely a televízió távolról (kényelmes távolságban elhelyzett fotelből) történő irányítását hivatott segíteni. Ha nincs kéznél családtag (férj, gyermek vagy kutya), akit megkérhetünk,…..
Ha nem ugrálok, jön az ACTA? Vagy csak nem csinálok majmot magamból? Az alábbiakban mindenki megkapja a magáét, aki a szerzői jog körüli vitákban érintett: a kritikusok, a jogalkotó és az internetező társadalom is. Meg akik pattognak. Ha valaki még csak a médián át érkező…..
mat_b 2012.02.28 09:43:05
@Kedves érdeklődő:
Kedves "Kedves Érdeklődő!"

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztelte blogunkat. Úgy látom, hogy Ön kifejezetten azért regisztrált a mai napon a blog.hu-ra, hogy hozzászólhasson ehhez a témához, és kifejthesse igen figyelemreméltó gondolatait ebben a témában. Amennnyiben Ön valóban "laikus", abban az esetben javaslom, hogy olvasson utána az egyezménynek, illetve olvassa el magát az egyezményt - sajnos sokan úgy tárgyalják, hogy nem tudják, mi van benne. Egyébiránt - ha megenged nekem némi ironizáló gyanusítgatást - én a magam részéről nem hiszem, hogy Ön laikus a témában, ugyanis a laikusok nem tudják, mi a különbség a "védjegy" és a "szerzői jog" között. Gondoltam arra, hogy Ön esetleg egy Kalóz-párt-tag lehet, hiszen - ahogy láttuk az SZTNH előtti tüntetésnél - a kalózpártiaknál divat az, hogy nem fedik fel kilétüket. Mégis inkább úgy gondolom, hogy Ön nem az átlag torrentező fiatal, hanem igenis otthon van a témában... Végül kérdésére a válasz: mindenki ott fejti ki a véleményét, ahol erre alkalmat adnak neki. Ezzel élt Ön is, ez történt a cikk szerzője esetében is. Várjuk további hozzászólásait.

Tisztelettel

A "Kedves Szerző"
Copyright ! Oltalmi formák 2012.01.20 10:26:00
 Üzleti megoldás és ötlet Magyarországon jogilag általában nem védhető, csak ha annak tárgya megfelel a speciális oltalmi formák (szabadalom, használati minta, szerzői jog) esetében meghatározott különleges feltételeknek. Amennyiben a szoftverhez nem kapcsolódik…..
  A szoftvereket a szerzői jog védi. Az oltalom nem függ lajstromba vételtől, tehát a törvény erejénél fogva automatikusan keletkezik. Ez az oltalom lajstromozás nélkül megilleti a szerzői mű színvonalát elérő szoftvereket.    A szerzői jogi védelem az alkotást a szerző…..
A Bíróság előtt írásbeli előkészítő szakaszban van az első olyan magyar IP jogvitából eredő ügy, ahol a magyar bíróság előzetes döntéshozatali kérelemmel fordult az EU bíróságához. Az Európai Bírósághoz a C-180/11 számú ügyben egy használati oltalommal kapcsolatos…..
A Zugügyvéd egy nagyon pontosan körülírt esettanulmányt kapott egy védjegyperrel kapcsolatban. Nem csak védjeggyel foglalkozó jogászoknak érdekes elolvasni.A Legfelsőbb Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla szembemegy az Európai BírósággalA MacChocolate védjegy felszólalási…..
Új online magazin jelent meg az egyik konkurens internetes "sajtótermék" felületén: a szellemi tulajdon és az Internet jogi aspektusait blog formában boncolgatja majd a minap megjelent rovat.Reméljük, hogy az új IP-IT blog egyszerre lesz színvonalas és népszerű, bár…..
"– És maga mit csinál? – kérdezte tehát, tudom azóta, hogy rokonszenvvel.– Az életben vagy a színházban? – kérdeztem, és Pilade színpadára mutattam.– Az életben.– Tanulok.– Egyetemre jár, vagy tanul?– Akár hiszi, akár nem, a kettő…..
Akik új megoldásokat, találmányokat akarnak levédeni, igyekeznek a lehető legnagyobb terjedelmű oltalmat megszerezni. Az oltalom terjedelme egyrészt a bejelentés tartalma segítségével növelhető: a szakszerű szabadalmi bejelentés az igénypontok megfogalmazásával a lehető legnagyobb terjedelemben…..
  A védjegy a fontos, vagy az, hogy ne török krumplit áruljanak székely pityóka helyett a székelyföldi boltokban?   A válasz sejthető. Mindenesetre az a törekvés, hogy a székelyföldi vásárló a székelyföldi termelők által előállított minőségi termékét vegye meg,…..
2011. január 1-jétől módosult a védjegytörvény, vagyis a védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény. A módosításokat arra tekintettel vezették be, hogy egyébként is át kellett írni a törvényt, mert a Szabadalmi Hivatal neve megváltozott:…..
Az iparjogvédelem eszköztára gazdag, a védjegy csupán az egyik oltalmi forma neve. Az egyes oltalmi formák sok esetben kombinálhatók, vagyis ugyanazon megoldás, versenyeszköz levédése több jogi intézmény által is biztosítható. Korábban készítettem egy összefoglalót alapvető tudnivalókról, ezt most…..
Fehér Attila kollégánk találta az alábbi érdekes honlapot, mely elvileg egy "őszinte" olasz ügyvéd honlapja. A fenti címet annak megjegyzése mellett vállalom, hogy én is voltam ügyvédjelölt. Köszönjük a vidám perceket. A…..