Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Liuthy

3 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Homer Lane és A.S. Neill Fóti Péter és Virágh Szabolcs írása Iskola és demokrácia. Mindkét szót igen gyakran használjuk, olykor még egymás viszonylatában is, azonban általában kevesen és kevéssé vizsgáljuk meg, hogy a szépen kerekített mondatokban megfogalmazott elvek (ld.…..
Liuthy 2014.01.19 16:01:30
@Shenpen: szinte egyik gondolatoddal sem értek egyet. Én már pár éve tanulmányozom Summerhillt és ezeket az elveket, és ahogy Fóti is írta, az ilyen jellegű nevelés nem fog gyenge egyéneket szülni, sőt, a társadalom igazán hasznos emberei válnak belőlük. Persze ez tényleg azon múlik, hogy ki mit tart hasznosnak.
Érdekes, hogy én világ életemben szelíd voltam, mindig is utáltam verekedni, utálom a gyűlölködést. Mégis voltak barátnőim és soha sem azért mentünk szét, mert én nem voltam eléggé "harcos". Kérlek, hogy ha reagálsz a kommentemre, akkor azt az egyet ne írd, hogy a "kívétel erősíti a szabályt", mert nem erről van szó: arról van szó, hogy nem lehet meghatározni, hogy egy nőnek mi jön be. Nagyon sok féle nő van és nagyon sok féle férfi és ezért nem létezik egy "ideális" férfi felfogás, ahogy "ideális" nő sem létezik. Mások vagyunk.
Először azt hittem, ez Hírcsárda, de nem ... ilyen ország nincs még egy, induljon nektek is jól a nap :) A HVG tetten érte a fideszes Kerényi Jánost a Parlament félemeletén, tiltott helyen dohányozva. Az év interjúja: hvg.hu: Megszavazza a Fidesz által…..
Liuthy 2011.03.08 17:35:46
Itt az update :) hvg.hu/itthon/20110308_kerenyi_hvghu
Szerintem nem lesz több folytatása...
Még olyan 9 éves lehettem, amikor tesi órán mindenki a jól megszokott gumi talpú, fehér tornacipőt viselte. Egy-két ember hétköznaponként is hordta, de nem volt igazán jellemző, sőtt abszolút nem volt divatos.. aki akkoriban beszerzett volna egy converse csukát arra biztos nem…..
Liuthy 2010.10.13 20:47:19
@Syko: (: szóval se mondtam hogy baj van a márkás cipőkkel ! itt konkrétan csak a converse cipőkről volt szó. nekem is volt márkás cipőm, most is az lenne ha kaptam volna a méretemben, de a sors úgy hozta hogy irány a kínai és vettem 3500ér deszkás cippőt.. egy hasonló nájkiért nem adtam volna ki 20-30 ezret...
Liuthy 2010.10.13 21:13:07
@doocongoc: igen, ezzel tökéletesen egyet értek, de van aki csupán a látszat kedvéért magára ölti a adott stílus jegyeit, viszont belül megmarad olyannak amilyen igazából. A ruha csupán mellékes. Az a gáz, ha a kinézet mellé automatikusan egy új, tömegstílust is kap az ember. Fontos, hogy tudjuk megőrizni azt, amivé születtünk, és hogy úgy viselkedjünk, ahogy szeretnénk, ne pedig úgy, ahogyan azt elvárják.
Emberek és Állatok Márka-mánia 2010.10.12 21:07:00
Vonaton utaztam. Unalmam elűzéseként a jóóólmegszokott 3éves, eldzsí telómról elkezdtem Alvin és a mókusokat hallgatni. Ekkor megláttam egy lány hátán egy Eastpak táskát. Nem nézett ki semmivel se extrábbnak egy átlagos táskánál, volt rajta 1, esetleg 2 külön fakk, ami…..
Nos, első poszt, mit is írhat ilyenkor az ember? 17 éves vagyok, jelenleg Budapesten tanulok, még a mostanin kívül 1 évem van az érettségiig. Miért is jött létre a blog? A blogírás gondolata már régen foglalkoztat, van pár olyan blog amit rendszeresen nézek, és szeretek, és…..