Regisztráció Blogot indítok
Adatok
v-olga

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Csúcsformában a Beszkárt 2014.02.23 04:00:00
Nemrég levelet kaptam egy kedves olvasómtól, két klassz kép társaságában. Néha landolnak ilyesmik a postaládámban, de ezek a fotók régebbiek voltak a szokásosnál. A feladó, Andrási Balázs a következőket írta: "Találtam kettő, talán számodra is érdekes képet a régi íróasztal fiókjában. Az egyik…..
Békemenet rendszeresen független szervezetnek mondja magát. Ezt most is eljátszották, amikor négymillió példányban küldtek ki brosúrát minden magyar háztartásba. A sajtótájékoztatón Fricz Tamás közölte: "a CÖF független a pártoktól és kellően kritikus is velük szemben.…..
v-olga 2014.02.05 13:02:23
@irógép: IMF hitel visszafizetése? Lecserélték magasabb kamatozású piaci hitellel. Hiszen ha azt a 20 milliárd EUR-t valóban visszafizették volna most bőven 40% körül lenne az adósság, de ugye nemhogy csökkent, hanem nőtt az államadósság. Ezt mivel magyarázod??? Ne a 9% hiányhoz hasonlítsd, hanem Bajnai 4% körüli hiányához. Ha hozzáadod azt, hogy azóta Orbánék ellopták (Fideszhívőknek: beforgatták a gazdaságba ... muhaha ) a nyugdíjvagyont és nem utalják a magánkasszáknak a befizetéseim egy részét sem (magyarul felélik a jövőmet) akkor már nem is olyan szép az a sok eredmény. Bajnai által elvett nyugdíjat Orbán sem adta vissza, sőt a többiekét is elvette. Milyen sikerekről beszélünk is akkor???
Lement a holland–magyar 8:1-es performance, amelyet persze totális sikerként lehet lenyomni a dühöngő emberek torkán. Mi is történt? 100 éves rekordot döntöttünk meg. A magyar válogatott sikeresen feledtette a romániai megalázást. A válogatott teljesítményével magyarázkodásra…..
A KARD Baj van Baján 2013.09.28 21:14:27
Meglepő hírt tudhattunk meg szombaton: a Kecskeméti Törvényszék felülbírálta a helyi és a területi választási bizottságok döntését - amelyek szerint nem történt törvénysértés a bajai időközi önkormányzati választáson - és egyetlen szavazókörben, az inkriminált…..
v-olga 2013.09.29 03:05:20
@kvp: hiába a szép hosszú, szabatosan megfogalmazott hozzászólás, a butaság attól még butaság marad, csak tovább tart elolvasni.
A Sólyom Air új dilemma elé állítja patriotizmusra hajlamos honfitársainkat: mennyire magyar az, ahol a tulajdonosok ugyan magyarok, de közel-keleti befektetők finanszírozzák a céget? És ez a vállalkozás mennyivel nemzetibb, mint más multi? Ráadásul szkeptikus a magyar – nehezen…..
Csányi részvényeladásai és az újabb bankadók is megdöbbentő folyamatokra mutathatnak rá  "Végső soron kiszállt az OTP-ből Csányi Sándor!" - adták hírül az elmúlt nap az ország vezető oldalai. A hír nemcsak abból a szempontból meglepő, hogy az ország egyik…..
v-olga 2013.07.21 04:02:27
@buday008:
Te az nem tűnik fel, hogy bár qrva okosak vagyunk de egyik Nobel díjas sem Magyarországon dolgozott, dolgozik élt és él? És a NASA sem Magyarországon van. Tudtommal. Minden gondolkodó embert előbb utóbb elüldöz ez a tetves közeg. Dolgozni és alkotni csak szabadon lehet a többire itt van (M)Agyarország. Illetve ott...
Két barátom épp a világ legjobb pizzériájából jelentkezett be Nápolyban, erről eszembe jutott, hogy mennyire fantasztikus élmény volt... Közben kiderült, hogy hetente járnak ide, van egy pár előnye, ha az ember Nápolyban vízilabdázik. :) És közben megírták, hogy azóta még…..
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
v-olga 2011.11.18 08:30:01
@László56:

Műszakkezdet?
 A kormányfő még a költségvetés beterjesztése után is elutasítja a megszorításokat, és átépítésről, átszervezésről beszél. Meg a paraziták végéről.Határozottan vissza kell utasítanunk minden megszorításokra épülő gazdaságpolitikát - mondta Orbán Viktor…..
  Augusztus 20-án debütál az Országház új díszkivilágítása, ami olyan lesz, mint a fenti képen látható. Emlékeztetőül: korábban csak a kupolát, valamint a fontosabb oszlopsorokat emelték ki fémhalogén-lámpás fehér fénnyel. így nézett ki:     "Minden homlokzat…..
v-olga 2011.08.11 10:29:38
@öntelt radírpók: Vagy nem költi el és megmarad...
Új rovat indul a Haza és Haladás blogon. A Privát sarokban olyan publicisztikus hangvételű írásoknak adunk helyet, melyek terjedelme, szakmai érvekkel és tényekkel való megalapozottsága valamint hangvétele eltér a blogban eddig megjelenő szakmai elemzésekétől, ám a…..
A hétfői aláírással nem csak az alkotmány elfogadásának folyamata, hanem az ellenzéki stratégia egy fontos szakasza is lezárult. Itt a blogban is többször téma volt a két baloldali párt távolmaradása, illetve a Jobbik részvétele, ugyanakkor teljes ellenállása a vita során. Ha…..
Még néhány nap, és Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. A külföldi sajtó mégsem ezzel van tele, hanem a kedden hajnalban elfogadott szájkosár médiatörvénnyel. Kommentárok és egyéb írások tömkelege kritizálja az új szabályozást, szinte nincs olyan európai lap,…..
v-olga 2010.12.23 22:43:32
@kigyurt álat: A név kötelez? Ha nem csak kigyúrt állat lennél hallottál volna már a követségekről. Tudod azok olyan házak Budapesten, ahol külföldi diplomaták ülnek és a saját országuk külügyminisztériumának jelentik az itteni eseményeket.
"Nincs szükség a devizánk gyengítésére, és kamatemelésre sincs szükség... mert friss pénzt kell a gazdaságba pumpálni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap. Ha ezt az ifjabb George Bush mondta volna, nyilván bekerült volna az aranyköpések gyűjteményébe, amivel…..
v-olga 2010.12.12 09:11:51
@belekotty: Orbán régen sohasem volt komcsi. Most viselkedik pont úgy...
A jóléti államot is éppen ő kezdi visszaállítani. Amit Bajnai elkezdett lebontani, azt építi vissza. Gyes, ingyenes tankönyv mindenkinek, elvette az alacsony keresetűek fizetését, most a lopott nyugdíjakból elkezdi kipótolni. Elvette mert Matolcsy arra sem volt képes, hogy egy gazdasági hatástanulmány számoltasson. Kétbalkezes jobbkéz.
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Végre a minisztériumban is elkészült az az Excel-tábla, amelyik összevetette a kiadási és a bevételi oldalakat. Nem lesz 7%-os GDP-növekedés, túl nagy lesz a költségvetési lyuk, be kell valamivel tömni. A Véleményvezér általában rezignáltsággal veszi tudomásul a kormány…..
v-olga 2010.11.11 12:55:35
Egy ország hitelessége a gazdaságpolitika hitelességén is múlik. A befektetők nem csak a pillanatnyi helyzetet mérlegelik, hanem ők képesek 10 éves távlatban gondolkodni. Matolcsy mondhat bármit, senki nem hisz már neki. Korábban beléptette volna az összes őstermelőt is a nyugdíjpénztárakba, majd rájött, hogy mégsem ezt szeretné és most már ő is érti, hogy meg szeretné szüntetni az összes pénztárat. Össze vissza nyilatkozgatnak a "felelős" jobb és balkezek (inkább két balkezek), amiből minden normális ember megérti, hogy semmi nem biztos. Hogy lehet így tervezni? Majd nem fog velünk számolni. Mehet Szlovákiába, Csehországba Lengeyelországba vagy Szlovéniába. Kb. ezekkel versenyzünk ha befektetőkről van szó. És ezek a befektetők nem csak működő tőkét hoznának ide. Ők veszik meg az állampapírokat is. Még egy darabig... De ilyen helyzetben az oly nagyon szeretett és helyzetbe hozandó magyar vállalkozó sem tud tervezni. Senki nem fog itt beruházni a bizonytalanra.

Bajnai jelentős mértékben helyreállította az ország hitelességét. Persze erre lehet mondani, hogy kiszolgálta a piszkos mocskos külföldieket de ezt már sokáig nem lehet mantrázni. Lehet új világrendről papolni de ez csak arra jó, hogy a semmittevést elfedjék vele. A világ sajnos globális. Amíg van más, aki a világ rendje szerint működik, minket el fognak felejteni. Lehet a szél ellen..., de vizes lesz a nadrág és nem lesz aki kimossa.
Nagy dilemma, hogy van-e bármilyen jogunk és erkölcsi alapunk „okosabbnak lenni” a szlovákiai magyar választóknál, és jobban tudni, hogy mi kell nekik. Ám a Most-Híd ideológiáját mégsem szabad legitim kisebbségi stratégiaként igazolni. (Fotó: Somogyi Tibor / Új Szó)…..