Regisztráció Blogot indítok
Adatok
riennevaplus

0 bejegyzést írt és 533 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkezdődött, Feleim. Legalább annyira vártuk ez a meccset, mint egyszeri focidrukker a holland - magyart, legfeljebb arra nem számítottunk, hogy itt jóformán bemelegítés közben is gól esik. A kezdőrúgás után Papcsák vezetett botladozó támadást a jobboldalon, amit szerelés után…..
riennevaplus 2014.01.28 23:35:09
@hacsaturján:

ha választhatok, akkor inkább mosolygok, azt is valami örömből inkább, mint másokon, mert a röhögés nem az én frekvenciám.. próbáltam, de nem ment, nem passzol, most már hagyom. a röhögés valahogy egy magavesztett állapot, s noha egy kicsit tényleg olyan, mint a nevetés, csak már a 'démonok' is belehúzták regisztereiket, yeah.. a röhög és a hörög számomra inkább rokonok, mint a röhög, nevet és a mosolyog.

mindazonáltal tsókoltatom macskáidat, akik egy baráti nép, bár a cinkék szintén baráti népének ezt valahogy még tudomására kéne tudnom hozni. diplomácia lesz ez a javából, bakker, nem egyszerű, de nem adom fel, hátha felérik egyszer okos, komoly kis fejükkel:)
riennevaplus 2014.01.28 23:39:11
@Orica Középföldi:

ez is:))))

egy kis esti zene, hátha nem ismered, és hátha tetszik.. nálam még egy régi vinilen megy, ami csendesen serceg, mint egy nyitott kandallóban a fenyőágak, és.. szeretem: könnyű, csacska és élvezetes:)

www.youtube.com/watch?v=ZtDrFSGZlSw
riennevaplus 2014.01.28 23:39:46
@jaegtoer:

legózni jó, nem legónak lenni mégjobb:)
Aszongya a hírek, hogy Osztolykán Ágnes sem akar újrázni az LMP frakcióból. Előkaptam az archívumból ezt a kétezertízes frakcióképet és a napi állásnak megfelelően kiszíneztem: Nem tudom kell-e ehhez bármi kommentár, mikor a legendás Kim Dzsong képen nincs ennyi iksz. Ha…..
riennevaplus 2014.01.23 23:45:39
@OPHELIA:

pontosabban: kacsafarkú szender (macroglossum stellatarum). egy vándorlepke, vándorlásai során akár ezer kilométereket is megtesz. táplálkozásmódja és röpte a kolibriére emlékeztet, angol megnevezése is erre utal: hummingbird hawk-moth, azaz kolibri sólyom-moly. németül pedig 'galambfarkacskának' hívják.

csodás kis jószág, én is imádom:)

íme: www.youtube.com/watch?v=7BpbrFDyBBY
       Tegnap megtaláltam egy listán a nagypapám testvérét, Gyurikát. Világbajnoki bronzérmet szerzett asztaliteniszben. Ismerhettem volna. Játszhattam volna vele gyerekkoromban. Megtaníthatott volna pingpongozni.        Meghalt. Ahogy mások is…..
riennevaplus 2014.01.03 22:07:35
@Mj:

ijjnye, asszonyom, _egy német srác_ bocsánatkéréséből a német néplélek olyanságára következtetni, aztán agymosottságukat kalibrálni tényleg vagy egy vak, vagy egy bátor vállalkozás, hogy a cigány lókupecet ideferdítsem. und doch typisch ungarisch, das habe ich vergessen. von nichts eine ahnung, aber träumen und vor sich hinlabern. ezt egy magyar csaj mondta nekem;)
riennevaplus 2014.01.03 22:50:00
@Mj:

ne tartsd megalapozottnak, mert az egész egy hingeträumte, hingedichtete, hingeschrägte, hingeverwandtete (na, ezt találd meg a szótárban:) hülyeség. javaslatom azonban az lenne, hogy ne csak a hülyeségtől magától szabadulj meg, hanem a metódustól is, ami oda vezetett.
riennevaplus 2014.01.04 00:26:15
@Mj:

én nem kellek hozzá, te már el vagy ájulva. magadtól, 'logikádtól' és attól, amit felemelőnek hiszel. tschüss (bocs, csak hegyére), szép ájulást, vagy ilyenkor hogy mondják..
Kettős érzése van az egyszeri választónak mikor kövérlaci megnyilvánulásait olvassa. Egyrészt ugye itt van az az érzés, ami szerint a Nagy Büdös házmestere a Nemzet Házmesterévé válva aggódig értünk, és a társasházak rezsicsökkentéséért: "Minden épeszű ember tudja,…..
riennevaplus 2013.12.28 23:20:21
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

'Azért az is cuki, hogy nem attól rettegtek, akik mondjuk az elmúlthuszonban is tönkretették az országot.:( '

mo. nem lett 'tönkre téve'. még él, még ha nem is virul. pontosan azt a helyet foglalja el jelenleg a világban - mint a focija is - amit megérdemel: valahol a középmezőnyben, ingázva tíz-húsz helyet aszerint, hogy éppen tehetségtelenek, idióták, gengszterek, pszichopaták, vagy tehetségtelen idióta gengszter pszichopaták, mint most, kormányozzák.

persze annyira azért nem áll távol tőle: az ilyen társadalom-hiszterizáló szólamok, hogy 'valakik tönkretették', amennyiben akceptálásuk elér egy kritikus társadalmi lefedést, karöltve a vágygondolkodással, a felébredni-nem-akarással, a múltba révedéssel, tényleg el fogják tudni érni, hogy oda juttassák. hogy egy tévdiagnózis megvalósuljon, ahhoz csak erősen hinni kell benne, és látom, te már elkezdted. adj hozzá még egy külső behatást, mondjuk pl. hogy a buck buckázik, ami többek között a szemérmetlenül manipulált aranyárból, a fed füstölgő pénznyomdájából erősen valószínűsíthető, ugye, és máris ott a tönk, és ahány magyar ember, annyi ötlet, hogy ki juttatta oda. then enjoy the soup and enjoy the ride, hángerien kisszakács.
Varánusz Boldog bejglikómát! 2013.12.24 05:30:00
riennevaplus 2013.12.26 00:11:50
@dr. jenőke (jenőke):

nincs megváltó, imre
meséi csak altató énekek
aki a körútból kitérni vágy
annak merni kell az igát, az életet
s a pillanatot nem elmulasztani
mikor a járom-úr nem vigyáz
és kitörni a körből egy ugrással
bár legyen, hogy a semmi vár
és ott, a semmiben, a süket sírban
megint merned kell kitartani
míg meg nem szólal az a dal
amit mindig is ismertél, imre
csak amire rátelepült a zaj
és a semmi csöndje
s amit oly nehéz volt hallani.

---

bocsáss meg imre, hogy szétbasztam rímjeid, de karácsony van, idéztek, és én elmondtam kapcsolódó gondolataim. nna, most 2013 van, és dugok egy szmájlit.. hi haver, mindig jó haverokkal találkozni, mégha odébb tolódtak is az időben, vagy miafasz, amit a zemberek itt szoktak volt alatta érteni:)
Amíg már az Economist is a magyar hajléktalanhelyzetről cikkezik, addig itthon megszülték a Hogyan Állítsuk Elő A Hajléktalanokat kiskátét. Kell is ez, szükséges, hogy a rend éber őrei ne összevissza fogdossák és zavargassák a nincsteleneket, legyen - eljárás - rend, fegyelem,…..
riennevaplus 2013.12.08 17:40:42
@taga20:

a hagymahámozásból nem marad semmi, csak könnyek. ne aggódj, te örök gyerek, hisz gyerekszobád is éppen itt van, helyben. még kultúráltan fel is nőhetsz, bár félő, hogy akkor unalmas leszel. azt meg nem akarod zsigerileg, ugye?:)
     A mai Mandinerről tudjuk, hogy John Fonte elvtárs, az amerikai konzervatív mozgalom élharcosa, a Konzervatív Internacionálé főtitkára Pesten ad elő a globális kormányzás lehetséges szörnyűségeiről és más időszerű ideológiai kérdésekről. Lesz sok…..
riennevaplus 2013.12.05 23:20:57
@nerángass:

a baj csak az, hogy bár jogosan küldöd el őket a picsába - kritérumaid érvényes útlevelet állítanak ki nekik oda - de nem fognak elmenni, hanem oda viszik a picsát, ahol vagy. ők a történelem picsásító frakciója; taníthatatlanok voltak és lesznek, és elérik egyszer úgyis, hogy egy délután bár otthonról mentél el sétálni, de este a picsába térsz vissza. és ott ülnek a heverődön, vagy azzal szemben, és nyomják le torkodon a lózungjaikat.

míg le nem ég minden megint. aztán lehet újra valamiféle otthont építeni, egy végtelenített történelmi körforgásban.. együtt érzek veled.
Érdekes módját választotta az LMP a NAV botrány körüli hajcihő politikai előnnyé kovácsolásának: a hétvégén konkrétan szétszpemmelték a szocikat. Az ökoszocialisták jimkerije, Vágó Gábor műhóval csinálta a hűhót a Jókai utcában és beleevett az egyetlen talpon maradt…..
riennevaplus 2013.12.02 23:53:57
@jaegtoer:
"a reform azé bukott meg mert nem az volt, és nem arról szólt amiről kellett volna."

ijjnye! ebben már benne is van a megoldás, ti. ha az lett volna, azaz reform, és arról szólt volna, amiről szólnia kell, a reformról, akkor nem bukott volna meg. ugye? jól következtetek? mert ez az ország tele volt, tele van reformvágyó emberekkel, akik égnek a reformokért, csak teréz anyák helyett gazemberek vezetik őket, azért nincs nekik semmilyen reformjuk, a szegényeknek.

namost a reform szó ugye 'újraformálást' jelent, ami az alapanyag, és az újraformáló kezek minőségét / tudását tekintve nem nyújtanak derűs kilátásokat a végeredményt illetően. talán revolúció? nem, az sem, mert az meg átforgatást jelent. akkor mi? tudat változás? na, az már jobban hangzik, de nem azt jelenti-e, hogy átlépünk azon, amit éppen tudunk, feladjuk, és hagyjuk, hogy helyére lépjen egy új tudás? de milyen? honnan jöjjön? a múltból? a múlt tele van faszintos tudásokkal, ezt mindannyian tudjuk, mert halljuk állandóan, és prófétáik ma is rekedtre kiabálják magukat, kufárjaik mindenhol jódlizzák, de tüzetesebben megnézve jól látható, hogy az is kaki volt, épp úgy, mint a mostani. ja, és akkor mindennek tetejében ott az a kényes pillanat, mikor régi tudásunkat feladjuk, ami bármilyen is volt, mégis valamilyen biztonságot jelentett, és ott állunk hirtelen egy vákuumban, egy pillanatra minden tudás nélkül, anyaszült esztelen, és jól beszarunk, hogy namost akkor most talán már megis haltunk.

és tényleg, talán tényleg meg kell tudnunk halni a múltnak, a réginek, a beidegződéseknek, a megpállott tudásnak, hogy egy pillanatnyi retteneten, a semmin, a képletes halálon átmenve megengedjük az újat történni bennünk, amiből egy új tudás, egy új tudat fakad, amiből valóban új formák, és nemcsak re-formák jönnek létre.

ki képes erre?

nem egyszerű, na. talán egy individuum képes rá, talán, de egy közösség? és amúgy hogy jönne egy individuum ahhoz, hogy egy közösséget ilyesvalamire kényszerítsen? nem-e legeslegelőször magában kéne megtennie ezt a kvantumugrást, hogy példájával esetleg egy láncreakciót kiváltson, hamár közösségben gondolkodik? nem-e?

ez a világ ma velejéig korrupt, korrupt keleten és nyugaton, északon és délen, és ne áltassuk magunkat - kevés kivételtől eltekintve - az volt régen is. valódi reformokhoz az embernek le kell vetkőznie múltját, mai tudatát ami abból ered, és át kell mennie a semmin, hogy az újba érkezzen. reset. vagy ő resetel, vagy resetelve lesz.

jól elkeveredtem, basszameg a monotheos, de most már vissza nem megyek.. ja, de mégis: az egészségügy volt a kiindulópont, és az egész-ség-ügy lett a vége. mert így az ember csak egy töredék. fuss el véle, happy resetet, vagy magyarul röviden: reset:)
Varánusz Matolcsy Istent játszik 2013.11.28 12:59:21
No, meg lehet nyugodni, Feleim. Már úgy értem azoknak, akiknek eddig nem volt világos miért vonja szárnyai alá Matolcsy a PSZÁF-et. Gyurka éppen felrajzolja a folyamatábrát, olyan hatékony lesz, mint Szijjártó Péter hajszobrásza. Valaki elemzést ír a Nemzeti Kincs MOL…..
riennevaplus 2013.11.30 23:26:57
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

az én kunyhómból a klasszikus zene preferenciafüstje száll, de ha már feldolgozás, akkor ez leginkább:

www.youtube.com/watch?v=e075fXCMM_Y
riennevaplus 2013.11.30 23:45:43
@Orica Középföldi:

nem csak a dollármilliók. képzeld el, hogy ebben a furcsa világban egy teréz anya is csak egy jóság-handabanda, egy fake, gyk. egy sötét csicska.

nem könnyű, ugye? pedig az. úgy értem, egy világosnak látszódtatott sötét csicska. mint orbán, mert ő is az, lokálisan. meg az obama, a béke nobeldíjas, globálisabban. csicskák, csicskák, amerre látsz, és uraikat megtalálni nemcsak egy szombat esti sörös-boros-süteményes konspirációs talány, hanem egy egzisztenciális kihívás. fel kell készülni rá.

gonosz világ? az. elképzelhetetlenül mélyre hatol a játék, és ugyanolyan elképzelhetetlenül mélyre kell hatolni, hogy hatástalanítani lehessen. 'follow the white rabbit', és ahova érsz, ott azt tudod meg, hogy a választásod a 'kék, vagy a piros pirula', egy rövid használati utasítással. nem egyszerű, bizony.

a linkek angolul, anyuról (remélem érted, tk. nem is tudom, de mégis):

whyevolutionistrue.wordpress.com/2013/03/05/a-new-expose-on-mother-teresa-shows-that-she-and-the-vatican-were-even-worse-than-we-thought/

www.meteorbooks.com/introduction.html
riennevaplus 2013.12.01 13:11:57
@Orica Középföldi:

kizárólag angol nyelvi készségedre gondoltam, mert éppen nem popupolt bennem róla semmilyen információ-buborék, hisz nem olvasok mindent, amit írsz, vagy írtok. hogy mit tartok _amúgy_ felfogóképességedről azt nem írom le (megint), mert elpirulsz..:)
A megénekelt előzmények után ma a sorstársakkal együtt elmentünk a meghirdetett helyszínre. A helyi pénztárgépes cég a lehetőségekhez képest korrektül felvázolta a helyzetet: az Alt Cash továbbra is szopóágon, a várt csoda elmaradt, egyelőre más lehetőség nincs a jogkövető…..
riennevaplus 2013.11.25 01:13:05
@Sir Bates dö Hól:

a nyitott, európai gondolkodású emberek világa is veszőben van, csak még nem látják [a nyitott, európai gondolkodású emberek]. van benne valami duplán facsart tragikusság, ha egy felzárkózni kívánó versenyző megállapítja, hogy rettenetes lemaradását már csak azért sem tudja behozni, mert mielőtt behozhatná - titkos reményéivel, minden oddsok ellenében -, vihar miatt lefújják a versenyt.

a következő kör véleményem szerint úgy néz ki, hogy a referencia-világ bukása megadja majd az igazi 'életteret' a most feltört zombiközösségnek, ahol még jobban erőre kapnak, ahol - ha egy rövid időre is - de igazolást nyer tézisük, hogy a 'liberálisok' felelősek a kialakult káoszért, és a 'liberálisok' alatt mindazokat fogják érteni, akik csak gondolkodni tudnak és akarnak, és nem tettek hitet egy tekintélyuralmi rendszer mellet (majdnem mindegy, milyen mellett), ami számukra a megváltást jelképezi. nem fognak különbséget tenni a korrupt finánc- és politikai 'liberálisok', és az értelmes, együttmüködésre alapozott közösség szervezésére hajlandó, gondolkodó 'liberális' emberek között, mert nem tudnak, mert képtelenek rá.

sajnos el fog jönni az ő 'igazi' idejük, mert ez eddig csak a felfejlődés volt, a csapatmozgások ideje. 'waiting to happen' a státuszuk, és ha valaki azt gondolja, hogy már eddig is túlreprezentáltak lennének, az várjon, míg igazából akcióba lépnek. coming soon to your local theater. persze nem abban a színházban, ahol te élsz, és abban sem, ahol én, ott/itt majd egy másik lokálkoloritos káosz-program lesz, hanem mo.-n, természetesen.
riennevaplus 2013.11.26 00:51:46
@Orica Középföldi:

szép napszakot neked is, kedves orica.

az elmúlás, a felbomlás képe valóban lehangoló, mint ahogyan a halálé is az, az _élet szempontjából_. a létezés szempontjából viszont az elmúlás elválaszthatatlan a keletkezéstől, egyik nincsen a másik nélkül. csak a formák múlnak el, a test, legyen az egy egyéné, vagy egy közösségé. és más formák keletkeznek helyettük, mindigfolyvást.. ha az ember a szépséget, a jóságot, az alkotást nem csak a formákban, hanem formátlanul, magában látja / érzi meg, ha abban éli meg súlytalan súlypontját, akkor nem érinti (annyira) az elmúlás, s így a szomorúság sem.

vannak emberek, akik erre nem képesek. ők eleve a bomlás ügynökei, nincs meg bennük ez a formákon átjáró központ, ami kívül áll a mért időn, ami mindig volt, és mindig van, és mindig lesz. ők magukért vannak, még ha egy közösség érdekeivel takaróznak is. könnyű felismerni őket a piramidális rendszerről, amit építenek, a szolga rendszerről, ami ma, most, majd mindenütt a világon kiépülőben van. hogy mo.-n még ennek is csak egy perziflázsa, egy operettformája tudott kialakulni, az minősíti az aktőröket, a szereplőket, és nem csak a nyerteseket, hanem azokat is, akik elfogadták, hogy a piramis alsó felébe szóló szerepjegyet nyomjanak a kezükbe.

csak félig áldozatok ők, mivel bár átverik őket, mégis megkapják jussukat úgy, hogy álmodhatnak, és nem kell konfrontálódniuk az objektív valósággal. áldozattá azonban nem csak a tekintélyelv-affinitásúak válhatnak, hanem azok is, akik az egyenértékű, a szó igazi értelmében liberális társadalmi szerveződés elkötelezettjei. a vágygondolkodás itt a kulcsszó, amin bukhat minden. a trükk az, hogy felismerve eredendő poláris ellentéteket az ember túllép rajtuk, és anélkül, hogy feladná poláris elkötelezettségét, nem vesz részt a bohócháborúban, amit természetesen a piramis felsőbb csúcsaiban szerveztek. ezt most nem a választásokra értem, hanem a vak, eldühült szerepvállalásra, ami a vágygondolkodás egyenesági következménye.

az objektív valóság látása néha egy kicsit szomorú, tárgyát illetően, de tele van megkönnyebbült örömmel, ami működő mechanizmusát illeti. rewarding, ahogy a francia mondja. összeolvad benne a tegnap, a ma és a holnap. kívül lehet kerülni az átkozott időn, mert a legmagasabb objektivitásra való törekvés már maga is az időn kívül van. amikor az alkotó lélek látás közben felismeri magát, az egy örökké tartó pillanat.

egy nem alkotó lélek - nevezzük megtartó (konzerváló) léleknek - erre sohasem lesz képes. ő megvilágosodását egy hierarchiában fogja keresni alkatánál fogva, és ez így rendben is van. így ketyeg a világ, ez van. kemény ezt látni, de átaludni még rosszabb..
riennevaplus 2013.11.27 00:12:24
@Orica Középföldi:

ó nem, jaegtoer egy hős, egy hős ejtőernyős. egy jószívű, alkotó liberális valójában, aki vállalkozott egy bevetésre, ahol az ellenség háta mögött próbálja meg megreformálni annak szétzilált konzervatív eszmeiségét, felismerve, hogy az egyensúly, és azzal a béke nemcsak egy masszív rohammal érhető el a másik, zakkantá vált pólus ellen, hanem annak rendbetételével is. csak egy kicsit elfelejtette a harci zajban, a felfestett, monoteista kamuflázzsal, hogy honnan jött, yeah, van ilyen.. :)
Ha máritt tartunk, csak kibököm, mert tele a hócipőm: csak félórás netes szörfözés után egy csokornyi leütni való labdát találtam (elnézést a képzavarért): 130ezerre bírságolja Kövér a DK-s Vadai Ágnest és a társát, a "parlament méltóságának (mijének????)…..
riennevaplus 2013.11.13 00:46:49
a nagy októberi pszichopata forradalom begyűjtötte emberanyagát, és behozhatatlan előnyre tett szert, kihasználva egy álmodó néplélek igényét azzal, hogy segített megnevezni ellenségeit, akik elrontják alanyi jogon jobbra érdemes sorsát, amit álmodik.

és az ellenségek kellettek, sürgősen, hogy álmodni tudjon tovább.

hogy ki, az mindegy, vagy majdnem mindegy volt, közel kellett legyen, hogy még álmában is felismerhesse. a 'kommunisták' jól jöttek, mert a tatár és a török idővel vesztettek jelentőségükből és a régi oligarchákat elfelejtette, akik ellen dózsa, mohács előtt, fel kellett üljön a tüzes trónra. és mindezt úgy, hogy a 'komcsik' e népcsoport kollektíve valaha volt legmagasabb életszínvonalát fémjelezték egy negyed évszázadon át, mínusz szabadság, ami az lett volna, mit mondani akar, amit most mond, ami egy nagy szar. hagyták volna tovább álmodni, az volt a szabadsága.

az objektív valóságot ez a nép látni sem akarja, mert ahhoz fel kéne ébrednie, és ő álmodni akar. a 'merjünk nagyot álmodni' egy kulcsfrázis abban a folyamatban, amikor félálomban átadta a hatalmat egy lelkiismeret és együttérzés nélküli csoportnak, ami csak saját kriptoérdekeivel törődik, alárendelve valaminek, ami első pillanatra nyereségvágynak tűnik, és talán az is ebben a fázisban, a másodikra azonban már körvonalazottabbak lesznek kontúrjai: ők a káosz technikusai, akik éppen mindendre kiterjedő kontraszelekciójukkal aláaknázzák a dormitóriumot.

robbani fog? yeah, innen úgy néz ki. hogy lesz-e mégis előtte ébredés, vagy utána egy alternatív dormitórium? franc se tudja, valami mindig lesz, mint ahogy lett eddig is. a levés, úgy tűnik, állandóan folyamatban van, hehe.

egyrészről.

másrészről a témák, amit ez a pszichopata bagázs _öncélból_ felvet / megragadni próbál, legalábbis részben az objektív, ragadozó valóság funkcionális elemei. csak azért figyelmen kívül hagyni őket, mert nyilvánvalóan zakkantak prezentálják őket, és csakazértis mást mondani helyette nagy hiba lenne. bal dormitórium a jobb dormitórium ellen? mi lesz abból? párnacsata halottakkal?

nem, az objektív valóság bilije kell ide, legalábbis azoknak, akik hajlandóak beleejteniük a kezüket, hogy felébredjenek. büdös lesz és hideg, de legalább ébren mennek el tisztálkodni. talán majd akkor, ha a helyzet ennél is egy kicsit rosszabb lesz. vagy talán még akkor sem.. azt mondtam, a franc se tudja, de ha igen, akkor helló franc, bocs, tévedtem.
A feltételes reflex az élet folyamán kialakult reflex, ami akkor jön létre, ha egy adott feltétlen reflexet kiváltó ingerrel azonos időben az idegi központot egy másik inger is éri, ami a feltétlen reflex szempontjából közömbös. Ilyenje mindenkinek van, legfeljebb nem annyira…..
riennevaplus 2013.10.21 00:03:38
@Zero Dark Thirty:

'Személy szerint engem persze kevéssé érdekel, hogy ő vagy bárki mit képzel rólam, így ha ti is maradtok Cipolla megbűvöltjei, lelketek rajta. '

nézd, mario (szólíthatlak így?), innen a páholyból úgy tűnik, hogy téged az fog bilincsben levezetni a színpadról, személy szerint, avagy intézményesen, akin a _te_ lelked rajta van. ezt a precognózist - a puha párnázattól most eltekintve - az teszi pehelykönnyűvé, hogy téged ez kevéssé érdekel.. és látod, hogy lebeg, látod? földet érni nem akar..:)
riennevaplus 2013.10.21 08:24:22
@Orica Középföldi:

dehát már majdnem megfejtetted..

egy rész precog (film: 'minority report' a krúz tamással), egy rész precognition, egy rész mezei prognózis keverve és nem rázva:)
Az valami egészen szürreális ahogy az elmúlt hét és a tegnap eseményei után a focialista forradalmárok egymásnak estek. Jó, a tegnapi meccs után, a tüdőbeteg szúnyog vehemenciájával harcoló magyar csapatból Koman Vladimir az egyetlen tisztességesen letüdőzött levegővételt is…..
riennevaplus 2013.10.17 23:42:13
@jaegtoer:

minden jót az úton, ember! már csak a poklon kell átmenned, és vár az új világ. nem itt, ebben a civilizációban, egy megjavult formájában, mert ennek már annyi; ki fog múlni, mint ahogyan kimúltak elődjei is, és kimúlása lesz maga a pokol. nem, nem itt, hanem egy sarokkal odébb, azaz mögötte, de jóval. tiszteletem.
Mindenórás Tábornok nertárs szerint az országnak vannak rejtett tartalékai. Többek között ilyen tartalékunk minekünk a monopóliumok felszámolása is. Igen, ezt nyilván a fideszlogika szerint tessék érteni, miszerint mi úgy aknázzuk ki ezt a rejtett tartalékot, hogy nem…..
riennevaplus 2013.10.12 23:02:57
@Habakuk999:

a szotyi rágcsálás / köpködés egy proxy mozgásenergia megjelenítés, amiben a rágóizmok keverik a verbális impulzusokat a testi, kinetikus impulzusokkal, és a keveréket lereagálják.

a héj kiköpése a kisülés, és egyben az újratöltődés fázisa, tekintve a vákuumot, ami utána keletkezik, s ami az új szotyit kéri.

a kirágott mag lenyelése ezen cirkuláris folyamat tápegységének bioenergetikus feltöltését szolgálja.

tehát: aki egy focimeccs alatt szotyit rág, az kommentál, de mégsem kommentál, focizik, de mégsem focizik, mindezt egyidejüleg. aki ezt tudja, az egy érdembeli miniszterelnök is lehet, aki nem, az csak egy balfasz..:)
riennevaplus 2013.10.12 23:42:58
@taga20:

ez a véleményed:) azért van:), mert csak egyszer olvastad:), és ez jelen állapotodban:) nem elég.:). olvasd el 33-szor:), ha magadhoz tértél :)

:)

majom.
riennevaplus 2013.10.13 00:19:28
@taga20:

nem haragszom, semmit nem kell elolvasnod. az értelem ma neked egy pina, és te vagy az ő tamponja. élvezd ezt a képzelt állapotot, holnapra esetleg kidugulhatsz.

:)

majom.

na nem az én majom, hanem a te majod. ezt érted, te majom?
Öröm a nemzetnek, boldogság A Pártnak, épül, szépül a hazánk, minden verítékezve hánykolódó honfitársunk megnyugodhat: vasúttól bringaútig mindent A Lajosék építenek, pluszbónusz a legjobb kezekbe került a termőföldek legjelentősebb hányada is. Pályázat nélkül,…..
riennevaplus 2013.10.10 21:39:19
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ugyanaz az orr fújta őket a történelem abroszára, egyiket a bal, a másikat a jobb orrlyukából, in interchangeable ways, egyik szebb, mint a másik. és a nagy varázsló millió és milló abroszjáró, álomittas gyöngytyúkot is teremtett, hogy teljes legyen a 12/12 takonyevő majális.
riennevaplus 2013.10.10 23:42:00
@jaegtoer:

így van. a túlélés lesz napirenden, annak végtelenül sötét bájával. mert zavaróan sok volt az opció: sámánnal, jézussal kezdve, istvánon, a habsburgokon, kossuthon át bajnaiig, orbánig, a faszom-tele-frakcióig, yeah.. megelégelte ezt a magyar nép, ez az egy-szerű, nagy-szerű, és végre azt szeretné tudni, kit is kell konkrétan fejbebaszni egy falat kenyérért. az tiszta ügy lesz. és a magyar nép vágyja, szereti a tiszta ügyeket. magyar bunkónak magyar fejeket! és dögöljenek meg az idegenek! is.
riennevaplus 2013.10.10 23:43:15
@GeoCracker@GeoCracker:

passzol, tökéletes.
Letörtem, mint a napelemtenderét vesztő Orbán vő: itt hagy minket a kiapadhatatlan humorforrás, A Máté. Pedig ember nincs másik a Fideszben, aki ekkora átéléssel sírja bele a kamerába: kémprogramot telepít a Bajnai, megfigyelneklehallgatnakeladnakkitudjahova?! Senki nem tud úgy…..
riennevaplus 2013.10.08 08:17:42
@Knósszosz:

egy tipp: katt a 'translate' ikonra a kép alján: english. a 'fordítás' ebben az esetben olyan pontos, hogy kvázi egy transcription. a space-gombbal szünetelsz, ha túl gyors lenne. bye.
He, dikk, vagy mi a lófasz! Mit hisztek ti itten, he? Méghogy hallgatózunk, lehallgatunk vagymi?! Vegyemá' tudomásul a kedvesmindenki, hogy a bajai embereknek páratlan a fülhallása, világos? Tőletek nem kell a hiszti, nekünk meg nem kell a tányérantenna ahhoz, hogy lekagylózzuk az…..
riennevaplus 2013.09.29 16:14:00
@Dr. jenőke (jenőke):

das hast du leider gründlich missverstanden, dr. jenőke (jenőke). az történhetett, hogy válaszod hajnali óráján egód még ébren volt, míg humorérzéked, képérzékenységed és szövegfejtő figyelmed már aludni mentek. ilyen van, ilyen történik, ilyen előfordul, semmi baj vele, másnapra minden újra rendeződhet..
riennevaplus 2013.09.29 16:19:05
@Orica Középföldi:

biztos vagyok benne, hogy képben vagy, figyelmed lenyűgöző. ha gondolod, küldd el, bár pm.-t sajnos most pár napig nem tudok olvasni. egy almail címre megy, aminek nincs nálam itt, fünfkirchenben a jelszava:)
riennevaplus 2013.09.29 23:09:42
@Orica Középföldi:

igazad van, ne küldd el. nem azért mert nem érdekelne, mert igen, hanem ez után a lapszus után valóban nem érdemlem meg. először megdicsérem figyelmedet, majd egy, ehhez a figyelemhez méltatlan lekérést küldök, ami a tűzfaladon jogosan fennakad. őszintén sajnálom. ha mégis elküldenéd, akkor azért, mert elfogadtad bocsánatkérésemet.
       A tubatsembatsembe a világ egyik legfélemetesebb szava. Azt jelenti, hogy "irtsd ki őket". Egy hutu harci dalban szerepelt, amelyet egyszerű földművesek, tanárok, kishivatalnokok énekeltek, amikor machétékkel kaszaboltak le egyszerű földműveseket, tanárokat,…..
riennevaplus 2013.09.21 23:50:05
mindaddig, míg a hit helyettesíti a tudást, a tubatsembatsembe rulez. mindaddig a hit fogja helyettesíteni a tudást, míg a tudást a hübrisz lefokozza, zárolt határok közé szorítja. igen, pont a hübrisz tiltja meg, hogy pl. az ember az ilyen klasszikus hutu-tutszi, emberiség-történelmi mintákat egy minta-nyomtatóval, egy minta-kitervelővel hozza összefüggésbe.

korábbi korok az 'isteneket' nevezték meg a 3d világ bábuinak tologatóiként, a modern embernek ennek hallatán kiszakad a bruhahától a bele, és hübrisze azt mondatja vele, hogy ezek a visszamaradottak vagy a véletlent, mint civilizáció-alkotó elemet, vagy a determináltságot (ilyen a zember, bazmeghaver, nincs mit tenni, nem tanul ez semmiből sem) nem bírták számításba venni, mert hát még egy kibaszott autót egy navival sem tudtak akkor még megcsinálni, gyalogoltak, lovagoltak, meg szamaragoltak, hogy tudták volna, bazmeg.

itt van ez az új elmélet, hogy a világ talán nem is az ősrobbanásból keletkezett, hanem egy 'négydimenziós csillag összomlása miatt létezünk'

index.hu/tudomany/2013/09/21/negydimenzios_csillag_osszeomlasa_miatt_letezunk/

nagyszerű, at last 4d got introduced. innen már az sincs messze, hogy egy nem-összeomlott 4d is létezik, esetleg lakva is van, esetleg érdekeltségei is vannak, és esetleg az emberiség, óh, ez az egyedülálló izé, valami, az ő tisztára specifikus szopórollerüket hajtja. mint a csirkék, a disznók, a marhák, a juhok az övét. meg a föld, a természet, ami mind csak őérte van. ugye.

isten hozott az isteneknél újra, ember, vagy legalábbis már közel jársz hozzá. leírtál egy kört, autóztál egyet, és talán felismered a tubatsembatsembe-t, mint az istenek parancsát. avagy újtudományosan: szopórollerinstrukció 4d to 3d. verzió ruanda, verzió lokál.

és most akkor térjünk vissza az eredeti, méglokálspecifikusabb témához: gyurcsány, vagy orbán?

én azt mondom gyurcsány, de nem a hutu-tutszi vonalon, hanem egy azt felülíró 3d-4d polaritás vonalán, ami egy másik mese. az egy éjszaka 1001 meséjéből az utolsó. nem, nem az utolsó, most túloztam, az utolsó előtti. vagy az az előtti. és vagyok oly szabad, és nem mondom el. találjátok ki, meséljétek el magatoknak, jó éjszakát gyerekek.
Összegezzük, miért is reménytelen a baloldalról (várni Orbán megdöntését). 1. A Fidesz lenyúlta a baloldali agendát. 2. A baloldalnak huszonhárom év alatt nem sikerült kitalálnia, hogy micsoda. Megoldásnak, előrebocsátom, nem jó, hogy sokféle, amiben aztán a baloldalak…..
riennevaplus 2013.09.20 00:42:31
@balage_81 reloaded:

korrekt, valóban azt mondta. mindenki láthatja, akibe egy kis értelem szorult, és egy mondatot szövegkörnyezetében értelmezni tud. aki nem látja, az vagy debil, vagy programozott, és programja vagy a kezdetek kezdetétől gátolja objektív észlelését, vagy ha egy gixer folytán hiba csúszott az átíró megjelenítésbe, akkor egy végtelenített korrektúrába kezd, ami neked, vagy nekem kukaci tekergésnek tűnik, neki azonban nem. neki ez a programozott 'valósága'.

ja, aztán jött hozzá még egy másik is, egy pont annyira programozott / hülye / programozott hülye, egy droid, egy troll, vagy mindkettő, azaz egy droll, egy baba, egy síró baba, és ketten sikeresen átsírták a posztot önmagukká. ők az átíró program, ami átnyekergi / megsemmisíti az addigi adatokat, és ha semmi se ül azok helyébe az se baj; ők a megsemmisítésre vannak programozva, végzik dolgukat.

pórázról lettek eresztve, mindehol ott vannak. és ez nem a lokális piramis-csúcs, aka o.v. hatása, nem a 'wille zur macht', ami lesugároz az alsóbb szintekre, hanem a 'sötét erő' maga, ami önmagában piramidális habitusú, és lokálisan, és globálisan(!) képezi le magát, aminek o.v. ugyanúgy csak egy megjelenési formája, mint lokális drolljai, akik teszik drollgukat. _globális_ (civilizációs) válság, mondtam már?

@posztíró: látod te, mert értelmes ember vagy, milyen erőkkel van dolgod. lesöpörnek, szétfossák a gondolataidat. egy őszinte pillanatodban azon kaphatod magad, hogy gyurcsány sorsát osztod, és hogy politikai megoldást keresni ebben a helyzetben egy illúzió, és hogy ami marad, az: to fight for your mind, and to fight for your soul. se több, se kevesebb.
Nincs az a felhőtlen boldogságban pancsolás a Nemzeti Trafikbirodalomban. Nem elég, hogy a nagy lazaságban elérte őket a bezárás cunami, most még ez is: a Kúria döntése szerint lehet népszavazni a haszonkulcsukról. Azt meg ugye tudjuk mit jelent, ha a magyarnak bárki fölteszi a…..
riennevaplus 2013.09.15 14:10:48
@Orica Középföldi:

óh, orica, jobban tudod te ezt! ha már amúgy is dúlnak a képek, gombolyítsd le az egyenlítőt képzeletben, és mérd meg vele a pamlagot _széltében_! nos, annál nagyobb! el tudod képzelni, hogy akkor hosszában mekkora lehet?;)

mindenki elfér ott, akinek tiszta a szíve, akinek önérdektől letisztultan jó a szándéka, és világos az értelme. ja, és én is vendég vagyok ott, mert az enyém semmi sem, csak az elsők között érkeztem. nem az én házam tehát, hanem _a ház_. sőt nem is ház igazán, hanem egy világ. nem utópia, hanem egy új világ, ami a lineáris időben nem manifesztálta magát, és nem ist ott fogja! per pill. még nem lehet beszélni róla másként, mint ilyen egymásba csúszó, mindig új formát szülő képekben. bízom benne, hogy meg fogod látni miről szólnak, ha eljön az 'ideje'.
riennevaplus 2013.09.15 14:24:11
@jaegtoer:

megpróbálom 'beteges' kíváncsiságodat olthatatlanná gyógyítani:) : se nem frankhonban, se nem mo.-n. ott, ahol a 'hol' nem számít, csak az, hogy látszanak az egész világ tornyai. és az ólomszínű felhők, amik a derekuknál gomolyognak, s amik nem kis részben az emberiség lokális, lineáris, köldöknéző gondolkodásának eredményei..
riennevaplus 2013.09.18 00:21:42
@ausländer Sipi:

destroyer. többnyire önigazolásból / önkielégítésből teszi, amit tesz, függetlenül az imázstól, amit kelteni akar. ha akar. a mezei troll nem akar, de a járási igen, ám ezek csak alfaji attribútumok.
Amíg Fénylő Csillagunk örömpát játszott addig Feri - aki lehet megsértődött, mert nem volt hivatalos a lakadáréba - kirándulni ment. Felcsútra, hová máshová, elvégre Nemzeti Dáridó idején nincs most ott senki, - hehe - szabadabban lehet rugdosni a kavicsot az épülő stadion…..
riennevaplus 2013.09.08 20:32:16
@iii:

'Igen. Mondjuk úgy, hogy ripacs. Van akinek ez tetszik'

el tudom képzelni, hogy van [akinek ez tetszik]. mint ahogyan azt is, hogy valaki a ripacsosságot a ripacssággal keveri.
riennevaplus 2013.09.08 23:10:17
@AKIsTUDATLAN:

'Ezt már leírtad valamikor régen, másképp, de a veleje u.ez volt'

ha a veleje ugyanaz, akkor a gerinc is ugyanaz, akkor a tartás is ugyanaz, és a a szem is, ami a tartást látja, nos valószínűleg az is ugyanaz! és ez még nem konzervativizmus, az egy kanyarral még odébb van, nincs itt semmi baj, nem kell megijednünk ettől a látszólagos stagnációtól!:)
riennevaplus 2013.09.08 23:19:51
@Orica Középföldi:

érdekes, én mindig látlak téged:)
Ahová Amerika beteszi a lábát, keresztényeket irtanak ki Magyar Nemzet 2013. augusztus 8...
riennevaplus 2013.09.04 00:08:21
@Virág et.:

'Nyilván odáig nem jutott el a MN névtelen publicistája, hogy az ok-okozati láncot rendbe tegye.'

nos, ez izgalmasan jól hangzik, és a gumilábbelis médiaközeg tényleg nem jutott el odáig. de te már tudod, ha szabad szavaidból következtetnem, tehát mondd el, hogy mi is volt ez az 'ok-okozati láncolat', szerinted, mert én egy kauzalitás-junkie vagyok, bevallom, és tényleg érdekelne véleményed. tehát most az én kedvemért, ok, mert hogy őrájuk teszel, azt abszolúte megértem..
riennevaplus 2013.09.04 20:49:51
@nerángass:

fuckin' rogues, bloody, inveterate liars. hell's already preheated for them.

most pedig szenvedéllyel: www.youtube.com/watch?v=XunOXRiOv0E&feature=player_embedded#t=1
       Bajnai Gordonnak el kellene fogadtatnia a támogatóival, hogy a 2014-es választásokon a szocialista pártelnök lesz a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Nem elég elfogadnia Mesterházy jelöltségét, azt el kell fogadtatnia a pártjával és a…..
riennevaplus 2013.08.28 23:23:04
@labrys:

'if you look for truth, you may find comfort in the end; if you look for comfort you will not get either comfort or truth only soft soap and wishful thinking to begin, and in the end, despair.'

c.s. lewis

annyival kiegészíteném, különös tekintettel egy esetleges kivándorlásra, hogy a végén a 'despair'-t teljességgel helyettesítheti egy langyos robotizmus is, egy automatizált, pillanatról pillanatra történő konformizmus, amit a delikvens már észre sem vesz, mert éppen a kétségbeeséstől való félelem növeszti beléje / köréje, így annak okait is nehezebben tudja már felfedni. vagy inkább sehogyan sem.

avagy: aki a talált fizikai / mentális kényelmet - ami már valójában mindehol terminált - reflexióra használja magát és környezetét illetően 'may find comfort' [vígaszt], vagy, mint ahogyan kiolvasható belőle, talán mégsem. ám a kockát ehhez bizony el kell vetni, hogy számait mutassa, azzokkal pedig tudni kell élni, és igen, halni is. semmi sem biztos, de a játék, mint a posvány alternatívája mindenképp megéri.

úgyértem, útravalónak..:)