Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kistestvér

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha az ember testvére kulturantropológus, befőzés közben sokat megtudhat arról, amit eszik. Így történt nálunk is: a húgom, aki egyébként nem nagy híve a befőzésnek, a múlt héten fűtés helyett ezt a programot találta ki magának. Hogy ne unatkozzon közben, felelevenítette a boldog egyetemi éveket, és…..
Kistestvér 2011.08.02 11:24:46
@PO: Én nem vagyok nagy befőző, ezért nincsenek sokéves tapasztalataim, viszont az örményeket és a zakuszkát is szeretem, így hát kipróbáltam :-)
Az egres nem örvend osztatlan népszerűségnek, még azok körében sem, akiknek nem volt alkalmuk a bokrokon meredező méretes tüskékkel megismerkedni. Hírnevét alaposan megtépázta a menzákon a cipőtalp szárazságú marhahús mellé felszolgált lisztes-csomós, tejfölös valami, amit egresmártásnak…..
Mégpedig ünnepi csipkedíszben! No, nem fekete selyemcsipkében, a végzet tortájának álcázva: mellőzve minden budoárhangulatot, Dorka etnikus hangulatot árasztó, kék-piros díszítéssel ékesítette fel, megadva ezzel a karácsonyi teríték alaphangulatát. A szerény, ízléses külső pikáns tartalmat rejt: egy…..
Kistestvér 2010.12.10 18:48:07
A Két Cica Konyhája TON-HAL-NAP 2010.11.12 06:00:00
Tonhalas farfalle kapribogyóval és borsos citromöntettel Ne legyünk a konyha rabszolgái – ússzuk meg a halnapot tonhallal. A Márton napi trakta után öngyilkosság lenne 20 percnél többet tölteni a tűzhely mellett (legalábbis én annak érzem), és ez az étel a tészta főzési ideje alatt elkészül,…..
Kistestvér 2010.11.12 11:26:26
Az ember húgának egyszer van egy évben szülinapja – de akkor nagyon. Az enyémnek például ma – boldog szülinapot, Tinka! Az ünnepi torta nem illusztráció: mióta gasztroblogger lettem, némiképpen módosult az időbeosztásom a konyhában: minden fontosat akkor csinálok, mikor van, aki…..
Ez a ragu júniusban jött létre, amikor egy friss cserép kakukkfűvel barátkozva mély fűszerelembe estem, és hetekig nem tudtam elképzelni egy ételt sem nélküle. A hónap végén, a málnaszezonban megcsaltam ugyan a tárkonnyal, de a vonzalom máig tart, és most összekapcsolódott a pálinkákkal kezdődő…..
A pácok elkészítését én végtelenül örömteli, kreatív feladatnak élem meg – még soha egy receptet sem sikerült betartanom, mert az összeállítás folyamán folyton újabb és újabb ötleteim támadnak az összetevőket, illetve azok arányát illetően. Mindig nagy gonddal kenegetem a húsokra, és…..