Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoldbeka55

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Műszaki vizsga fóliával 2011.05.13 08:16:00
A nyárias napok beköszöntével én is elgondolkodtam, hogy fóliáztatom autóm hátsó üvegeit (csak legálisan:)). Viszont elbizonytalanít, hogy a hatósági emberek, a rendőrök és az autószerelők vajon kellően tudják-e, mi legális és mi nem az. Azt tudom, hogy műbizonylat kell…..
Közhely, hogy útjaink katasztrofális állapotban vannak elég sok helyen. Ráadásul az útjavítás sokszor nagyon lassan történik, például nálunk a közelben 5 hétig állt a főútvonal egyik felét lezárva a gödörben egy lámpa, majd egyik nap megcsinálták (néhány órás munka).…..
zoldbeka55 2011.05.04 12:08:47
@Németh András: Nálad a pont, az útkarbantartási szokásoknak van a posztban említettnél sokkal kellemetlenebb területe is. A budapesti autós - de szerintem Magyarországon nem sok olyan terület van, ahol az arra járók eltekinthetnének ettől - pontosan ismeri a kátyúk, úthibák anatómiáját, aminek a lényege az, hogy egyik napról a másikra keletkeznek az időjárási körülmények függvényében, vagy ha van egy pici repedés az aszfalton, az is pillanatok alatt gödörré válhat.
Nem mondom, hogy helyes ez, és komolyan kéne változtatni rajta, de addig is figyelni kell!
Én a télen mindig nézem, hogy a rendszeresen bejárt útvonalaimon hogyan sokasodnak, híznak a kátyúk, és hiába tudom az összes méretét és elhelyezkedését, résen kell lennem, mert azok folyamatosan változnak.
Magyar autós talán csak az autópályákon bízhat abban, hogy nem bukkan fel előtte váratlan úthiba a semmiből - ennek tudatában kell vezetni is!
szárnyakat ad1997-ben betiltották, 2000-ben újra forgalomba jött az országban. (Országunkban nem volt engedélyezett az ilyen magas koffeintartalmú termékek árusítása, később engedélyezték, rendelet módosítás nélkül. Azóta növekszik az ilyen italok forgalmazása nálunk.) A nem…..
zoldbeka55 2011.03.04 12:39:53
@barbuska: Aztán csinálnak majd még kisebbet, és azt meg elnevezik energiapöccnek :D

@MártonFull: Az miért nem függ össze? Akkor csak több ideig tart, amíg a több koffein felszívódik, legalábbis szerintem az lenne a logikus. Ha több koffein, akkor tovább leszel élénk? Szerintem így lenne jó, de annyira nem ismerem, hogy hogyan működnek a dologok, de végülis több benzinnel is tovább megy a kocsi...
  Nézzük, hogy mit kaphat 2800 forintért egy svájci frankban eladósodott magyar szurkoló 2010-ben! A dolog érdekessége, hogy a levélíró vérnyomása és az alpesi deviza árfolyamának alakulása között érdekes összefüggés figyelhető meg.   „A Svédországban…..
zoldbeka55 2010.10.15 14:08:28
@MártonFull: Pont ez a bajom nekem is, hogy ha bemegyek a bankba, akkor mondhatnak nekem bármit, a felét úgysem érti az ember, hacsak nem pénzügyi szakember, aztán egy aláírással elintézheti magát anyagilag egy életre...
Nagyon jó volna, ha a hitelszerződésekben lenne egy táblázat ami a futamidő végéig minden havi törlesztést, minden felmerülő költséget, minden kamatot tételesen felsorol, mellette pedig a lehetséges változásokat, illetve azok bekövetkezésének okait.
zoldbeka55 2010.10.18 13:14:35
@samot: Azért komoly kamatelőnyt lehetett elérni egy időben a devizahiteleken, de tulajdonképpen már hitelfelvétel kérdésében tárgytalan a dolog, mert nem adnak már devizahitelt, felfüggesztették őket, ha jól tudom.

@notnever: Mivel szívtad meg? Mire kell figyelni? Nem győzök kérdezősködni, hogy a különböző hibákat elkerüljem. Csak nem könnyű, mert a net kivételével másra nem nagyon támaszkodhatok, a hitelértékesítők teletömik a fejemet amivel nem szégyellik, ismerősöm meg nincs, aki ilyenben járatos, némely szerződés pedig a legedzettebb pénzügyeseket is megizzasztja szerintem értelmezés terén.
Neked melyik banknál van hiteled? Én, amit legutóbb néztem és egész jónak tűnt az a BB-os Egyenlítő, a kalkulátorral legalábbis az eddigi keresgélésemben felmerülő többi bankhoz képest elég kedvező összegek jöttek ki. Erről van vmi infoja/tapasztalata vkinek? Ez hogy lehet? Trükköznek vagy mi?
zoldbeka55 2010.10.29 13:28:31
@Bodrisa: De hogy van ez, hogy a különbsége után? Azután lesz kamat vagy hogy kell ezt érteni? És akkor ha nagyon sok pénzem lenne bent, nem is kéne kamatot fizetni? (Nem mintha ez a veszély fenyegetne, csak ha esetleg nyernék a lottón, nem szívesen költeném kamatfizetésre :P) Azt mondjuk nem tudom, hogy a megbízható alatt mit értetek, azért egy banknak illik megbízhatónak lenni... Vagy ez arra utal,hogy nem ver át? Miből gondolod, van vele tapasztalatod? Köszi a választ előre is! :)
"Ma találkoztam a Pénzcentrum.hu által készített személyi kölcsön körképpel, melyben a Citibank úgy nyiatkozott, hogy az igénylők 2-3 nap alatt hozzájuthatnak a pénzükhöz, de szerencsés esetben akár a kérelem benyújtásától számított 24 órán belül megtörténhet a…..
zoldbeka55 2010.10.15 13:51:56
@MártonFull: Tudnál mondani valami tanácsot, hogy mire érdemes figyelni? A te hiteleddel például mi volt a probléma? Már az is nagy segítség lenne, ha valaki mondana pár szót a buktatókról, meg nem tudom, valami összehasonlítási lehetőség is jó volna... Nagyon félek, hogy olyan szituációba kerülök, hogy utána én is verem a fejem majd a falba, hogy kellett a fenének a hitel, de az igazság az, hogy nagy szükségem van rá, ha nem lenne, nem jutott volna eszembe a sok rémtörténet után nekifogni. De kéne, méghozzá rövidesen, egyelőre viszont ötletem sincs merre induljak... Ahogy a posztból látni, ráadásul még után sem biztos, hogy simán mennek a dolgok... Ez általános, hogy ilyen lassú az ügyintézés?

@üjjéle: Mondtad, hogy az átszervezés miatt lassult le a dolog - a többi bank milyen rendszerben dolgozik? Van rá esély, hogy máshol gyorsabb a folyamat? Még nem tudom a pontos dátumot, de heteken belül szükségem lehet a hitelre, és nem szeretnék az utcán aludni, vagy hotelben csak azért mert nem jön meg időben...
zoldbeka55 2010.10.18 13:36:25
@notnever: Az egyszer biztos, hogy itt nem kedvtelésből veszik fel az emberek a hitelt, de azért ez alapvetően viszonylag gyakran így van. Bár talán a fogyasztási hiteleknél nem is annyira, amikor plazmatévékre meg egyéb baromi sürgős beruházásokra veszik fel, mert nem tudják kivárni vele azt a fél év, egy évet, amíg meg tudnák rá spórolni a pénzt.
Na, de nekem a lakásvásárláshoz kéne, nézegetem is őket bőszen...

@MártonFull: Hát még annyira nem jutottam előre a kiválasztásban, igaz már sok ajánlatot megnéztem, ráment a hétvégém teljesen - írtam egy másik posztnál, hogy most az Egyenlítő felé hajlanék, de arról is csak annyit tudok eddig, hogy a kalkulátora elég kedvező, de még sokat kell utánanéznem a dolgoknak, hogy ne kerüljek ki ide a blogra :)
Olvasónknak egyáltalán nincsenek fizetési nehézségei, mégsem boldogul könnyen a bankokkal.A történetem kicsit más, mint a többi poszt, mert igazából nem vagyok károsult, de hitelek kapcsán volt problémám a bankokkal.1.Pár évvel ezelőtt építkezéshez kaptam munkáltatói…..
zoldbeka55 2010.10.29 10:39:32
@hitelkarosultak: Lehetett hallani valami olyasmit, hogy szabályozzák az előtörlesztési díjat, ahogy a neten nézegettem nekem nem volt egészen világos, hogy ez most megtörtént már vagy csak tervezik? És ha igen, akkor visszamenőlegesen is érvényes, úgy értem, azokra a hitelekre is, amik már törlesztés alatt állnak, vagy csak az új hitelekre? Meg eleve mekkora mértékben szabályozzák, márha egyáltalán... Amiket Captain Tott írt, azok eléggé riasztó számok...
 A mák a mákfélék (Papaveraceae) családjába tartozik. Régóta termelt kultúrnövényünk, melynek termése a mákszem. Eredete még nem tisztázott, egyes források szerint őshazája lehet Afganisztán, Üzbegisztán és Tádzsikisztán. A hazai éghajlat alatt kiskertekben…..
Ahogyan az a hétvégi teljesítménye alapján várható volt, Tőzsér Dániel, a belga KRC Genk labdarúgója, csapatának egyik vezére, helyet kapott a Jupiler League (ez a belga elsőosztályú labdarúgó-bajnokság) 11. fordulójának álomcsapatában. Tőzsérék listavezetőként, belga…..
Többször is adtunk már hírt hasonló angliai, amerikai és németországi esetekről, az egyik éppen Angela Merkel kínai utazása alatt történt. Most Dél-Korea ismételten rádöbbenhetett, potenciális és vonzó célpontja a kínai hackereknek. A hamis, látszólag saját…..
A mai naptól, egyelőre tesztjelleggel a reklámvideókat a YouTube helyett az Index saját videómegosztó sitejára, az IndaVideobombra fogom feltölteni.Ha már itt van a blog, miértne legyenek ugyanitt a videók is, főleg ha gyorsabb, és követhetőbb a feltöltés, és a minőség is…..
Hétfőn jelent meg a Szivatós blogon a "Meghalt az OTP-ügyfél: ketyeg a tartozás" című bejegyzés, amivel kapcsolatban az OTP Bank Médiakommunikációs Osztálya a következő reagálást kérte közzétenni. Az OTP Bank válasza:   "Sajnáljuk a történteket, és…..
Olvasónk tudni véli, hogyan akadályozhatjuk meg, hogy ingatlanunkat elárverezzék.A banknak úgy lehet keresztbe tenni, ha már minden kötél szakad, hogy per alá vonod az adott ingatlant.  Ennek a legjobb verziója egy kölcsönszerződés, amit a hitel előtti időpontra…..
Szívatós Így szívat a Facebook 2010.08.30 12:22:00
 Érdekes levelet kapott a Pénzcentrum egyik olvasójától, akit konkrétan szívat a Facebook. A közösségi oldal napok óta nem engedi be, nem küldi az új jelszót, sem az SMS-es megerősítő kódot. A postafiókban pedig hevernek a fontosabbnál fontosabb levelek...  …..
Engedéllyel nem rendelkező kínai illetékességű élelmiszerfeldolgozó üzemre csaptak le a hatóságok tegnap a a XV. kerületben. Az üzem a józsefvárosi kínai piac büféibe szállított...Az engedély nélkül működő üzemben mintegy 2 tonna élelmiszert és élelmiszer alapanyagot…..