Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simplicity

45 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 y) „Veszélyes anyagot szállító járművel behajtani tilos”, a tábla azt jelzi, hogy az útra veszélyes anyagot szállító járművel behajtani tilos;    z) „Behajtani tilos”; a tábla azt jelzi, hogy az egyirányú forgalmú útra…..
  s) „Mezőgazdasági vontatóval behajtani tilos”; a tábla azt jelzi, hogy az útra mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel behajtani tilos;    t) „Járműszerelvénnyel behajtani tilos”; a tábla azt jelzi, hogy az útra…..
Napi KRESZ Közlemény (ORFK) 2012.04.26 12:55:44
  A járművek elsősegélynyújtó felszereléseivel kapcsolatosan ismeretlen forrásból származó és egyes internetes közösségi oldalakon elterjedt téves és alaptalan híresztelések miatt az Országos Rendőr-főkapitányság az alábbi közleményt adja…..
  m) „Tengelyterhelés-korlátozás”; a tábla azt jelzi, hogy az úton olyan járművel közlekedni tilos, amelynek tengelyterhelése - bármelyik tengelyén - a táblán megjelöltnél nagyobb;    n) „Mindkét irányból behajtani tilos”;…..
  h) „Kötelező megállás”; a tábla azt jelzi, hogy a táblával megjelölt helyen megállás nélkül továbbhaladni tilos; a táblán levő felirat a megállási kötelezettség indokát tünteti fel;    i) „Szélességkorlátozás”; a…..
  e) „Legkisebb követési távolság”; a tábla azt jelzi, hogy az úton a járműveknek egymást a táblán megjelöltnél kisebb távolságban követniök tilos; ha a táblán tehergépkocsik jelképe van, a tilalom az egymást követő járművek közül csak a 3500…..
14. § (1) A járművek forgalmát tiltó vagy korlátozó jelzőtáblák: a) „Jobbra bekanyarodni tilos”; a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésben jobbra bekanyarodni tilos;         b) „Balra…..
http://jogiq.com/kodlampa_hasznalata/  ..
Minimálbérek és üzemanyagárak Európában.(Frissítve 2012. március 1-jén.)http://tankolas.blogspot.com..
Napi KRESZ a ködlámpáról... 2011.11.24 09:56:00
44. § (4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.  56. § (1) A vezető köteles a járművet - lehetőleg olyan…..
Minimálbér és üzemanyagárak Európában:http://tankolas.blogspot.com/ ..
Napi KRESZ Sebesség 2011.11.05 16:46:00
 26. § (1) Az egyes járművekkel - ha e rendelet másként nem rendelkezik - legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:a) személygépkocsival, motorkerékpárral, 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsivalaa) autópályán    …..
 19. § (1) A vasúti átjáró biztosítására szolgáló jelzőberendezések: a fénysorompó, a félsorompó és a teljes sorompó.(2) A fénysorompó a vasúti jármű közeledését és áthaladását két egymás mellett levő, felváltva villogó piros fénnyel jelzi; egyébként a…..
 63. § (1) Aki a közutat vagy a közúti jelzést megrongálta, beszennyezte vagy a közútra a közlekedés biztonságát, zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat juttatott, köteles a keletkező veszély elhárításáról gondoskodni, illetőleg ameddig az nem…..
49. § (1) A gépjármű megkülönböztető jelezéseket adó berendezéseit csak abban az esetben szabad működtetni, ha a feladat sürgős ellátása, a személy-, élet- és vagyonbiztonság, továbbá a védett személyek és kíséretük biztonsága érdekében az szükséges, és a…..
Gyakran tapasztalom - főleg lakott területen kívül - hogy a megengedett 90 km/óra sem elérhető, sokan messze nem annyival mennek. És az is tipikus, hogy több sáv esetén a belsőben ragadnak a sebességtől félő autósok. Holott lakott területen kívül már tényleg szabálytalan.…..
Napi KRESZ Párhuzamos közlekedés 2011.07.21 09:46:00
 36. § (1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra…..
 5. § (1) A közlekedésben olyan járművel szabad részt venni,a) amelynek jogszabályban meghatározott érvényes hatósági engedélye van; b) amelyre külön jogszabályban meghatározott számú, típusú és elhelyezésű hatósági jelzés(ek) [rendszámtábla(ák)] van(nak)…..
 4. § (1) Járművet az vezethet, akia) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs; b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá c) a vezetési képességre…..
 10. § (1) A közúti jelzőtáblák a járművezetők részérea) az útvonal típusát jelzik,b) az elsőbbséget szabályozzák,c) utasítást adnak,d) tilalmat, illetőleg korlátozást jeleznek,e) veszélyt jeleznek, vagyf) tájékoztatást adnak. (2) A jelzőtábla alatt…..
 9. § (1) A járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek:a) az úttest forgalmának irányítására szolgáló fényjelző készülék: három (felül kör alakú vagy nyilat mutató piros-, középen kör alakú vagy nyilat mutató sárga-, alul kör alakú vagy…..
 8. § (1) A gyalogosforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék két (felül álló gyalogost mutató piros, alul haladó gyalogost mutató zöld fényű) lámpából áll, és sorrendben folyamatos zöld, villogó zöld, majd piros fényjelzést ad. A fényjelző…..
Napi KRESZ A jelzőőr jelzései 2011.07.04 07:23:44
7. § (1) A jelzőőr vagy a polgárőr jelzőtárcsával vagy - feltartott, vagy vasúti átjárónál az úttesten állványra helyezett - piros fényű lámpával adott jelzésére meg kell állni. (2) Ha a forgalmat jelzőőr vagy polgárőr irányítja, köteles azt az egyéb veszélyt…..
Napi KRESZ A rendőr jelzései 2011.07.03 17:54:43
 6. § (1) A forgalmat az útkereszteződésben irányító rendőr karjelzései:a) a rendőr mindkét karjának oldalirányú kinyújtása- a kinyújtott karral párhuzamos irányból érkezők részére szabad utat jelez: a gyalogos az úttesten áthaladhat; a járművel - ha jelzőtábla…..
 12. § (1) Az elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák:a) „Elsőbbségadás kötelező” (9. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésben elsőbbséget kell adni a keresztező (betorkolló) úton - illetőleg, ha a jelzőtábla alatt az útkereszteződés alaprajzi…..