Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Qman

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy közmondás: a füst akkor is egyenesen száll az égbe, ha ferde kéményből bújik elő. Ahhoz, hogy helyesen lássunk és ítéljünk, csak meg kell fordítanunk az előjeleket. Az amerikai elnök beszéde nem rólunk szólt, hanem Amerikáról. Arról, hogy képes-e még Amerika erőt…..
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Ablonczy Bálint (Heti Válasz, Kommentár, a Mandiner-előd Reakció főszerkesztője) írását olvashatják.   Az elmúlt tíz évben a magyar jobboldal kinyílt.  Az…..
Qman 2012.05.25 16:13:53
Logikai csapda azt hinni, hogy mindent szeretnem kellene, amit az ellenfelem utál. Miért ne utálhatnánk vagy szeretnénk mindketten ugyanazt? És természetesen egy általam is elfogadott, nemes és jó cél kitűzése nem mentheti embertelen eszközök alkalmazásának eltűrését sem. Egyetértek a cikkíróval.
Ugyanakkor fontos lenne hangsúlyozni, hogy az egész II. Világháború, a vele hozott példátlan embertelenség és gyilkolás, nem következhetett volna be, ha az I. Világháborút egy méltányosabb, elviselhetőbb béke zárta volna le. A győztesek, ha nem is igazságosabbak, de kissé nagylelkűbbek lettek volna. Ez ma az üzletben úgy oktatják, win-win megállapodás. Trianon revízióját egy ország akarta, szinte politikai nézetrendszertől függetlenül. A revíziót pedig az olasz-német szövetség látszott garantálni. Így lett egy nem megkérdőjelezhető cél elérésének eszköze egy rossz politikai orientáció. Csapdahelyzet, aminek talán nincs is jó megoldása. Ezért nem fair Horthyból fasiszta ördögöt csinálni, és nem igazán lehet a nemzet megmentőjét sem látni benne. Nem fehér, de nem is fekete. Kérdés ugyanakkor, 45 évi hazugság után nem természetes-e, ha az inga a másik irányba lendül? Az inga már csak ilyen, ide-oda leng. Így aztán a vörös festékkel leöntő semmivel sem toleránsabb, mint a szobor kiötlője. A kettős mércét érzem itt is, amikor úgy teljes egészében elmeszeli a szerző a jobboldalt Horthy és Vass kapcsán. Nyilvánvalóan a populista népi-baloldali a Fidesz nem azonos ezzel a steril, lombik-jobboldallal, és nem értem pontosan, mit vár a szerző a kormányzattól: esetleg hivatalosan tiltsa be Nyírőt? Kultusza rossz írónak úgysem lehet tartós - a mai fiatalok tömegei számára pedig ez a kultúra már nem vonzó semmiképp, álljanak bármelyik oldalhoz közel.
A (névtelen) feljelentés, avagy vamzerkedés története egyidős lehet az emberiséggel, már az ősemberek is bemószerolhatták egymást egy-egy szőrén-szálán eltűnő kőbalta vagy szakóca miatt rejtett barlangfeliratokon, Samu, bazdmeg, az Ötzi vitte el, láttam, itt ökleljen fel egy…..
Az állam úgy viselkedik, mint a rossz pedagógus. Nem szabályoz, hanem erőből büntet. A szomorú igazság az, hogy ez az állam nem erős, hanem gyenge. Holtzer Péter különvéleménye. (Fotó: Orin Optiglot/flickr.com) A miniszterelnök múlt szerdai bejelentéseit, miszerint 14 hónapra…..
Qman 2010.10.18 15:20:04
@EG0: Hali, nem tudom miért gondolod, hogy aki a privát szektorban dolgozik, az okosabb. Eszerint a maszek belgyógyász okosabb lenne mint aki a klinikán professzor? Vagy mondjuk a Corvinus egyetemen a hitelintézeti témával foglalkozó tanszékvezető prof , az egy hülye szemben mondjuk egy bankigazgatóval. És a bankigazgatók klubjában meg a leghülyébb az aktuális MNB elnök? Elég szánalmas elképzelés... Valamiért Mr. Kaáli kap a lombikbébi cégeire (intézeteire) 4 milliárdot, az állami kórház meg nem kap. Az a hülye állami szülés forduljon fel...de hát ez az SZDSZ doktrína, ami állami az ettől automatikusan rossz!
A magánpénztár hátránya Magyarországon az, hogy itt a jogszabályok direkt lyukasak, és a jogszolgáltatás is gyatra. Így jó eséllyel büntetlenül lehet ellopni a pénztári vagyont. Svájcban ez nem menne, de itt...ha viszont ellopják, akkor is lehet sírni, hogy jöjjön az állam és adja vissza. Mint most a devizahitelesek teszik: felvették a jó olcsó hitelt, és most jöjjön az állam és szanálja őket...
Na a kettő együtt nem megy. Viktor meg kényszerhelyzetben van: akkora csődtömeget örökölt hála a magyar választóknak, hogy fájdalom nélkül nem tud lépni. Ki kell bírni fiúk, és persze lehet majd az MSZPre szavazni megint, meg újraéleszteni a SZADESZt. Sok szerencsét hozzá!