Regisztráció Blogot indítok
Adatok
humániákus

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában. Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen…..
1948-tól kezdve volt egy nem kimondottan harci, hanem inkább ideológiai elektronikai hadviselése a szocialista országoknak, amire nem sajnáltak pénz és energiát. Ez a külföldi rádióműsorok zavarása. Pár év alatt a szovjet zavaróállomások szervezete egy igazi óriássá, monstrummá fejlődött, a…..
humániákus 2021.04.24 14:04:16
@Klown: Ez az áthangolósdi nagy divat volt akkoriban. Én is hoztam magamnak Japánból egy mini AKAI tornyot, első dolgom az volt, hogy a rádíóját áthangoljam. Mivel jól sikerült, másoknak is vállaltam, és pár év alatt vagy 3 tucat készüléket hangoltam át, vagy kétnormásítottam.
Japán történelme során számos alkalommal tettek kísérletet idegen hatalmak a szigetország feletti uralom megszerzésére, de mindannyiszor kudarcot vallottak: a felkelő nap földje soha nem lett gyarmat, vagy megszállt terület, s az átlagos japán ember számára elképzelhetetlen volt, hogy ez valaha is…..
humániákus 2021.03.02 10:00:15
@lmlm: Nekem is majdnem elment a kedvem a további olvasástól ennek a bulváros fogalmazásnak a láttán...
Arról már korábban írtam a blogon, hogy a madarakra milyen veszélyt jelentenek a szélturbinák, és hogy ezt hogyan lehet elhárítani. Most arról jött hír, hogy a napelemeknél is hasonló problémák merülnek fel, melynek megoldására a mesterséges intelligenciát veti be az emberiség. Az, hogy pontosan…..
A közéleti szerep nem választható, és nem hárítható jogilag. A név, az arc és test önként nyilvános térbe helyezésével a név és képmás leközléséhez nem kell engedély. A 2021. februárban közzétett miniszteri vagyonosodási nyilatkozatot, a családtagokat és azok barátait is bevonó milliárdos…..
humániákus 2021.02.09 14:35:13
@matyas.kiraly: De hát mit érsz el ezzel az ismételgetéssel? Nem veszed észre, hogy röhejes vagy? Függetlenül minden politikai irányultságtól ez olyan gyermeteg dolog.
Olvashatatlanná teszi a fórumot! Amúgy engem miért is vágnának ki?
Nagyot megy év végén a meglehetősen furcsa háttérrel és felkészültséggel rendelkező Hundub. Az év utolsó napján szeretnék pár „népszerű” elméletet megosztani az olvasókkal arról, hogy vajon ki állhat a Hundub mögött, és mi lehet az oldal „igazi” célja...
humániákus 2021.01.01 17:03:34
Volt már itt bejegyzés lakóövezeten áthaladó nagyvasútról, de ez most kicsit más: a jelek szerint a Bombardier bautzeni üzeméhez - az egykori bautzeni vagongyárhoz, mely a MÁV számára is épített kocsikat - vezető nagyvasúti iparvágány úgy ötszáz méteren át egy lakóházak által szegélyezett utcán…..
Tegnap (december 20.), számomra váratlanul, jött a hír, hogy összejött végre az ellenzéki összefogás. Persze ez nem teljesen igaz, hiszen a lassan csilliárdnyi ellenzéki pártból “csak” 6 jött össze (DK-MSZP-Jobbik-LMP-Momentum-Párbeszéd). A pártok kiadtak egy dokumentumot is, amiben rögzítik az…..
humániákus 2020.12.22 11:54:43
@midnight coder: a saját írásodban is megtalálod a bakit?
   A mára már közismertté vált márka, a Xiaomi immáron a negyedik legnagyobb telefongyártó, ha az almárkáit is beleszámítjuk(Redmi,Poco), de szinte borítékolható, hogy belátható időn belül az Apple és a Huawei fölé fog emelkedni eladások terén. Egy ilyen dinamikusan fejlődő cég esetén pedig nem…..
humániákus 2020.12.21 11:01:16
@11110000: Szánalmas vagy. Már csak röhögni tudok rajtad. Mostantól vitatkozz a bloggerrel, mert úgy látom, kijavította a felé-t fölé-re. Hurrá!
humániákus 2020.12.21 11:04:11
@1nsanat1: Köszönöm a felé -> fölé javítást! A trollal való esetleges viaskodáshoz erőt, egészséget kívánok, egyébként pedig Boldog Karácsonyt!
humániákus 2020.12.21 13:03:26
@1nsanat1: Elismerésre méltó, korrekt hozzáállás! Sok sikert a további blogoláshoz!
A két hete kezdett sorozatot a Nemzeti Múzeum fotógyűjteményéből folytatom tovább, hiszen a múlt héten nagy többséggel megszavaztátok. De hogy a hagyományos random válogatás híveit se hagyjam pácban, jövő héttől megint lesz néhány belőlük, aztán hamarosan ilyen összeállítást is láthattok majd újra…..
Az alábbiakban felsorolok öt dolgot ami engem nagyon idegesít a "szeretet ünnepében". Sok dolog amit írok általánosítás és nyilván nem mindenkire vonatkozik. Ezáltal ne is vegye mindenki magára. Ha valaki esetleg nem ért velem egyet, egy kommentben megírhatja, hogy mit gondol másképp. 1. Együtt a…..
humániákus 2018.12.01 17:08:01
Nekem mindig ez a klasszikus ugrik be:

"Huszonnegyedike, kénefa, ráérmég, nemérrá, majdholnap, elválok, veszekfát, azjólesz, hogynézmárki, jakérem, akkorazt, mennyilesz, ennyitegyfáért, legyenöt, legyenötfél, legyenhat, jóleszazelső.

Megyünknagyihoz, nemakarok, jönjézuska, minimaxkell, nagyimesél, minimaxkell, mosthagydabba, hozdamackót, eléghárom, csókilonka, köszönjszépen, ilonkáéknakis, mér'nemköszöntél, nembajhabüdös, szálljbe, szálljki, ittanagyi, minimaxkell, hozjézuska.

Hozdfelafát, holatalp, teraktadel, neménraktam, deteraktad, ottszok'lenni, deottnincs, merteraktadel, utlálomakarácsonyt, elválok, megvanatalp, ugyeteraktadel, eltörtbazdmeg, menjteszkóba, félnégybazdmeg.

Holafűrész, szomszédnál, holaflex, szomszédnál, holaszomszéd, zalában, kurvaanyját, aztlátogatja, picsábafával, kellafa, utlálomakarácsonyt, faragomkéssel, deneazzal, deazéles, kenyérvágó, eszünkzsemlét, hozzáltapaszt, úristen, azmégvárhat, bentvannézdmeg, ferde, ésmost, jobbradől, ésmost, mégmindig, ésmost, derondafa, anyád, anyámathagyjukki, teddleakést.

Holadíszek, fentiszekrény, nincsottsemmi, másikszekrény, égőjó, tavalyvettem, nemégbazdmeg, pótizzó, azsemég, picsábaégővel, kellazégő, kontaktosvagymi, tedleakést, leszgyertya, leégaház, nemkellfűteni, szaloncukor, ötkilóvan, fasznakannyi, gyereknekkell, gömbdísz, szalmadísz, alufóliábandió, csengettyű, nincsencsúcsdísz, húzdráangyalt, fenyőttojik.

Csomagoljál, tökpazarlás, akkorfőzzél, főzökpacalt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, csomagolok, holacellux, papíroknál, holapapír, díszeknél, nincskarácsonyos, nebaszki, vanboldogszülinapot, nebaszki, ráíromjézuska.

Gyertekenni, minimaxkell, gyertekenni, mindjárt, gyertekenni, mindjárt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, nemszeretemahalat, pedigfinom, minimaxkell, nemjönjézuska, szeretemahalat, elsóztad, mosthagydabba.

Teddfellemezt, minimaxkell, szentestenem, kiskarácsony, nagykarácsony, pásztorok, namitkaptál, nemlegó, nesirjál, legókell, fakocka, le-he-góó-kell, apaisezzel, nemeztkértem, nincsnemez, mondtamlegót, kurvadrága, neagyerekelőtt, nehisztizzél, feldőltafa, kurvaélet, égazégő, mondtamkontaktos, deszépnyakkendő, úgysehordod, akkorisszép, jóalánc, nemkellettvolna, pénznemszámít, ésalegó, kapszanyádtól, nesírjprücsök, szeretlek, énistéged.

Holnapanyádéknál, utálomakarácsonyt.

Boldog karácsonyt Mindenkinek!!!:)))))))"
Birtokélet A postakocsik fénykora 2018.11.05 13:16:54
Harminc óra alatt Bécsből Budára, teljes ellátással és poggyásszal, de az olajozást külön fizetve. Ilyen volt az utazás a postakocsikon több, mint 100 éven keresztül.   ..
humániákus 2018.11.06 15:04:32
@GGy: @ilya: Tényleg úgy gondoljátok, hogy 4 lónak megterhelő volt az a 2-3 tonna? Ha nem hajtották túl őket, akkor (jól bejárt úton) meg se kottyant nekik...
Csak mondom Szemétség 2018.10.28 02:17:48
Előre megmondták, akik értenek hozzá, hogy ebből baj lesz. A szemétszállítás jól működött, de persze a Fidesznek ehhez is hozzá kellett nyúlni. Már évek óta tapasztaljuk, hogy nem az igazi a dolog, nekem például fogalmam sincs, hogy tartozom a szemétszállításért vagy túlfizettem, mert totális káosz…..
humániákus 2018.10.29 09:37:56
@maxval balcán bircaman: A rohadt q anyád birka!
Már nincs olyan blog, amibe bele ne hánynál. Odáig jutottam, hogy ha látom a fejedet, undorral ugrom át a bejegyzésedet. Ennyire híján vagy az önmérsékletnek és a szerénységnek, hogy mindenhova be kell nyomni a pofádat? Gusztustalan egy alak vagy, az biztos.
Arra a kérdésre, hogy megéri-e veteményes kertet gondozni és saját termesztésű zöldségfélét fogyasztani, a legtöbb esetben szinte csípőből jön mindenkitől a válasz: az mindegy, hiszen a házinál nincs is jobb!Persze, ezt mindenki tudja, javarészt magam is egyetértek vele, de mi a helyzet akkor, ha az…..
Egy olyan kérdéssel nézünk szembe, amin az ember sokszor elgondolkozhat, azonban mégsem tulajdonít neki nagy jelentőséget, mert vagy az egyiket, vagy a másikat választja, sokszor pedig nem is konzisztensen, hiszen egyszer így, egyszer úgy csináljuk. De vajon számít, hogy hova csatlakoztatjuk…..
Kinek rossz a szomszédja, annak sok a gondja. A népi bölcsességben rejlő igazságot valószínűleg mindenki megerősíti, aki nem a Hortobágy vagy egy erdő közepén lakik magányosan, hanem a véletlen sorsolta embertársakkal körülvéve, tőlük legjobb esetben is max. egy kerítéssel elválasztva. Bár egy…..
„A sértegetés olyan, mint a tőr: fontos, hogy melyik irányba mutat, és hogy te magad hol állsz.” (Mark Lawrence) Szemernyi kétségünk se legyen. Mindannyian önzők, agresszívak, figyelmetlenek, tolakodók, utálatosak vagyunk. Ez nem is kérdés. A kérdés inkább az, hogy ezek a tulajdonságaink mennyire…..
A klímaváltozásról rengeteg írás született és születik, minden vetületét kivesézik, ám még így is akadnak érdekességek. Például az, hogy a felmelegedés miatt romlik az élelmiszerbiztonság és több az autóbaleset is...
Vannak hálásan visszatérő témák, amit gátlástalan sajtómunkások örömmel illesztenek minden évben  a műsorfolyamba. Kullancshelyzet, medvehagyma és hogy meleg van. Más szempontból megközelítve, egy csecsemőnek minden vicc új és talán pont Ön nem olvasta még a frappáns…..
humániákus 2018.08.06 16:13:52
@netrunner71: azt a 750 Wattot azért gondold újra :-). És főként nem "óránként"...
Amikor felmerült az ötlet, hogy kellene egyet hajózni a Volgán, pusztán a praktikum  volt a vezérelv. Ha már vadásszuk a világörökségi helyszíneket, milyen jó, hogy egy már meglévőt (Bolgar), és egy olyan várományosi listás helyszínt, amelynek egy-két éven belül esélye van bekerülni (Szvijazsszk)…..
humániákus 2016.06.24 14:29:43
Amikor meghalljuk azt a kifejezést, hogy kapuzárás előtti pánik, rögtön egy ötvenes férfira asszociálunk. És amikor meghalljuk a klimax kifejezést, akkor egy ötvenes nőre. Nem véletlen, hiszen mindkettő ugyanarról a tőről fakad: az életközepi válságról. A két nem kétféleképpen éli meg ezt a…..
Néha nem árt, ha az ember feldobja valamivel a szexuális életét, az persze nem mindegy, hogy hogyan és hol teszi mindezt (a kivel kérdését most nagyvonalúan tegyük félre). Egy friss felmérés elég érdekes eredményeket hozott...