Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szedlacsek@citromail.hu

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
szedlacsek@citromail.hu 2014.06.18 10:15:00
@Wrex: " autósok alsóhangon kb. 10-szer annyian (vagy még többen) vannak, de ahogy te is írtad, nem a 90%-át hanem az 50%-át okozzák az autós-biciklis baleseteknek."

Szerintem a megtett utaskilométerek számához viszonyítva még rosszabb az arány a kerékpárosok kárára... Az 50-50 arány önmagában nem értelmezhető. Jogos, amit feszegetsz.
szedlacsek@citromail.hu 2014.06.18 10:17:55
@EndY: "Ha az aki tömegközlekedik és holnaptól nem fizetne adót, szerinted miből építenének utat"

A tömegközlekedés az adófizetők adójából megvalósított támogatás nélkül összeomlana. Az autós teljes egészében megfizeti a saját közlekedése költségeit + még marad is az adójából kerékpárutak építésére és a nyögdíjasok ingyen buszoztatására, metróztatására...
szedlacsek@citromail.hu 2014.06.18 11:01:12
@ex-dr. vuk:

A balesetokozás 50-50 %-os arányában megjelenik a kerékpárosok nagyobb szabálytalankodási hajlama.
Van az a szakállas régi vicc, hogy: - Egy szakképzetlen szőke bombázót vesznek fel a helyedre, mi az? - A szopás hatalma.  Ez, és a címadó mondat jutott eszembe mikor bejáratott benzinkutamon megvásároltam az utolsó dobozt a kedvelt cigarettamárkámból ma reggel, és a…..
szedlacsek@citromail.hu 2013.07.08 17:12:00
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tavaly ennél rosszabb volt a helyzet, akkor 85 %-on állt a hiány. Az első féléves adat szerint van esély a terv tartására. De az, hogy mennyi is lesz a tényleges a hiány, mindig az utolsó napokban, december végén dől el.

Ha szarul áll a helyzet:

1. Szépen megkérnek pár nagy céget, hogy lökjenek már be pár 10 milliárdot a NAV-hoz, aztán majd "meghálálják" valahogyan
2. Pár kifizetést visszatartanak január 02-ig.

Ha jó a helyzet:

Kiutalnak pár 10 milliárdot a csókos haveroknak vagy azoknak a nagy cégeknek, akik egy évvel korábban segítettek.

Az egész játék a számokkal. A forint árfolyama nem is reagált ma erre a 82 %-ra.
szedlacsek@citromail.hu 2013.07.08 17:14:43
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tavaly ilyenkor 85 % volt a hiány. Ez belefér. A forint árfolyama nem is reagált rá.
Sajnos az alábbihoz hasonló esetek egyre gyakrabban előfordulnak. A Zugügyvéd ismer olyan családot, aki hasonló könyvelői baki miatt lett hajléktalan. Csak az az érthetetlen, miért éri meg az államnak hajléktalanná tenni egy családot néhány millió forintos, lényegében…..
szedlacsek@citromail.hu 2013.07.05 14:46:41
@Mex_2003: Azért ez nem ilyen egyszerű. Az adóbevallás végrehajtható okirat. Neked kell önellenőrzéssel javítani, ha valamit tévesen adtál meg. A NAV csak akkor nyúlhat bele,akkor javíthatja az összeget, ha ellenőrzést folytat le. Itt ellenőrzésről nincsen szó, csak az önbevallások alapján fizetendő összeg beszedéséről.

A vállalkozó duplán volt ökör. Egyrészt el sem olvasta, nem is értelmezte a NAV korábbi leveleit, másrészt olyat bízott meg a számviteli szolgáltatással, akit ostorral kellene Vlagyivosztokig kergetni.
szedlacsek@citromail.hu 2013.07.05 16:47:18
@Frank99: Nem egészen így van az elévülés. A legutolsó végrehajtási kísérlettől számítva 5 év után évül el. Most jelenleg a jelzálog bejegyzés napjától.
Posted by: Kászon Tamás      Síugró Négysáncverseny… ez a két szó a téli sport kedvelőinek igazi kuriózum. Egyrészt a síugrás egy olyan sportág, ami már önmagában is különleges. Ehhez pedig társul egy külön „bajnokság”, amit minden év december utolsó…..
Kezdetben szó volt hamburgeradóról, amiből végül NET lett. De Lázár János megígérte, hogy a gyorséttermeket külön törvénnyel regulázza meg. Erről azóta se hallottunk. Ez viszont körbejárta a netet:   Sajnos az Új Széchenyi Terv honlapja nem bővelkedik infókban, így…..
szedlacsek@citromail.hu 2012.03.24 13:39:01
@senseye:

Ha jól látom egy tétel kihagytál:

Ha pedig ÁFA-visszaigénylő pozicióba kerülsz a fejlesztés miatt, akkor még számíthatsz egy NAV/APEH ellenőrzésre is. Annak minden kockázatával.
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..