Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsikla Győző

76 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soltvadkert Aszály 2022.08.09 21:40:43
Az aszály és a jégelhárító rendszer közötti esetleges összefüggés: Először Rögzítem a tényeket: A Dunántúlon minden évben több csapadék hullik, mint az ország többi területén. Az idei év eddig aszályosabb az eddigieknél. Az éves átlagos csapadék mennyisége 600 mm körül van Magyarországon, az idén…..
Soltvadkert Vírusok 2020.11.01 10:22:41
A koronavírusról csak annyit, hogy az idősek és betegek vigyázzanak magukra és a többiek vigyázzanak most rájuk! Sajnos a képviselő testületet a széthúzás, a gyűlölködés lelki vírusa fertőzte meg. Eddig a kampányidőszakban voltak kisebb összezördülések, de a választás után mindenki végezte a dolgát,…..
Soltvadkert Gazdatüntetés 2020.04.01 22:13:53
Most, hogy több időt töltök otthon a vírus miatt, volt időm a régi emlékek megtekintésére. Ilyenek az 1997-es gazdatüntetés videói is. Emlékezünk még rá? Ennek köszönhetjük, hogy őstermelőként készíthetünk bort, kedvezően adózhatunk, visszaigényelhetik a gazdák a gázolaj jövedéki adóját,stb, stb.…..
Soltvadkert Tűzrevaló jó tanács 2019.10.20 16:05:26
Kezdődik a fűtésszezon, és az általános gondolkodás az a vadkerti emberek egy részénél, hogy ugyan mi probléma lehet pár flakon vagy egy kicsi kupac szemét elégetésével. Jól ég, meleget ad! És mi kell ennél több? A távolabbi hatásokat elemezve azonban végig kell gondolnunk egyszerű logikussággal,…..
  1998.09.29. (A Magyar Országgyűlésben)  Felszólalás a szőlősgazdák érdekében (rövidített változat az Országgyűlés jegyzőkönyvéből.) ZSIKLA GYŐZŐ (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A gabona és a léalma felvásárlási gondjai mellett szeretném most a figyelmet…..
Ha tartósak lesznek az idei évi szőlőárak, akkor jelentős szőlőkivágás fog történni a következő években és szőlősgazdák ezreinek kell új megélhetés után nézni!  A szőlőkivágások miatt, a termelés közvetett adóvonzatainak elmaradásából jelentős lesz a központi bevételkiesés is. Javaslataim…..
  Végre sok fiatal és jó jelölt indul képviselőnek, lehet frissíteni. Soltvadkerten az egészségügyben sok a tennivaló, az új jelöltek közül Szabadi Lívia foglalkozik ezzel a területtel, ezért rá szükség volna az új testületben!  Évtizedes önkormányzati tapasztalatom alapján kérem azokat, akik…..
2. Egészségesebb és tisztább környezetet! A hatékonyabb városgazdálkodásra vonatkozó programom nem valósult meg, a többség nem támogatta, de egy új testület lehet, hogy fogékonyabb lesz rá. Lényege, hogy az önkormányzat ingatlanjainak hasznosítását külön kell választani a  KOMSZOLG Kft.…..
1. Szélesebb utcákat, szebb várost! Előző programom első pontja az útfelújításokról szólt: „Az önkormányzat úgy gazdálkodjon, hogy minden évben a Soltvadkertiek  által befizetett adókból – lehetőség szerint pályázati pénzzel kiegészítve – legalább egy hosszabb, vagy két rövidebb utcát fel tudjon…..
   Én Zsikla Győző független képviselőjelöltként kívánok indulni az októberi önkormányzati választásokon. A pártoskodást napjainkban - az értelmes viták helyett - a veszekedés, a széthúzás jellemzi, nagy dolgokat pedig csak összefogással, egymás megbecsülésével lehet elérni. Két dolog vezérli…..
Soltvadkert A gyanú árnyéka 2019.07.27 15:16:55
Május 28-án reggel 6 óra után felhívott édesapám menjek gyorsan, mert pénzügyőrök kopogtattak be hozzájuk, házkutatásra hivatkozva. Rögtön mentem, a házkutatásról szóló végzést átadták, amelyben az állt, hogy “azonosított” forrásból származó információk szerint ebben a házban illegális tevékenység…..
A blogomat átalakítottam. Kevesebb és más jellegű írással jelentkezem, mint ahogy már jeleztem ennek az az oka, hogy a testületi üléseket az interneten lehet nézni, így a tájékozódás biztosított. A rákbetegségekről szóló cikkem után most az egyik lehetséges rák okozóról a vegyszeres élelmiszerekről…..
Előre bocsájtom, hogy írásomat a segítő szándék vezérli. A tévedés jogát fenntartom, segítségül a józan paraszti észt hívom. Egyes vélekedésekkel szemben szerintem a felvetett problémáért nem a műanyag gyártó üzemek a felelősek, az ilyen vélekedés tévútra viszi az ügyet! I. Statisztikák: …..
Az Evangélikus Ovi kérelemmel fordult az Önkormányzatunkhoz, hogy szeretnék az óvoda udvarát felújítani Kb. 16 millió forintért, ehhez kérnek 6 milliót tőlünk. Szerintem egy kicsit túlzó az elképzelésük: Ha nem lesz hidegházi veteményes, meg vakondháló vagy gumiszőnyeg az udvaron, attól még jó…..
Soltvadkert Uborkaszezon 2017.08.05 20:40:32
Aki követte írásaimat itt a blogon bizonyára észrevette, hogy ritkábban írok, mint régebben. Ennek két oka van: A termelői borkimérés miatt kevesebb időm van. Valamint a testületi üléseket meg lehet tekinteni az interneten, így gyakran okafogyottá vált a "tudósításom". (soltvadkertitv.hu oldalon a…..
Soltvadkert Útfelújítás 2016.10.27 14:47:05
A nyári szünet, a szüret, majd betegeskedés miatt régen írtam a blogomra, ezért elnézést kérek azoktól, akik ez idő alatt hiába kattintottak ide. A legutóbbi eseményről írok most néhány gondolatot. Végre átadásra kerültek a felújított főútjaink és a folytatásuk is felújításra került kb. húsz…..
Már két hónapja, hogy megnyitottuk a termelői borkimérésünket, a Bocskai utca 46. szám alatt is. Ez úgy függ össze a közéleti tevékenységemmel, hogy megígértem: beszámolok az eredményekről. A megnyitás tennivalói miatt kevesebb időm maradt ide írni, most igyekszem bepótolni. A bürokrácia ezt a…..
Soltvadkert Évértékelés 2015.12.31 20:28:21
Az év utolsó napján röviden visszatekintek 2015-re, hogy mit hozott az városunknak: Nagy beruházások valósultak meg, melyek közül a legnagyobbak az ivóvíztisztító beruházás, valamint a szennyvíztelep kibővítése volt. A megújult szennyvíztelep úgy tűnik, hogy jól működik…..
Soltvadkert Szüret előtt 2015.07.17 15:19:09
Nemrég olvastam egy térségbeli újságban, hogy egy borászati cég százmilliós támogatást nyert. Ez a borászat az egyik legnagyobb olasz  borimportőr. Eszembe jutott, hogy Font Sándor országgyűlési képviselőnk, (aki most az Országgyűlés mg. bizottságának elnöke), amikor még…..
Soltvadkert Termelői borkimérés 2015.05.13 20:00:08
  Az önkormányzati választási kampányban minden jelölt fontosnak tartotta a munkahely teremtést a fiatalok helyben tartása végett. Soltvadkerten a szőlőtermesztésnek és a borászatnak komoly hagyományai vannak. Én is szőlőtermesztő vagyok és egyébként borász is, ez adta az…..
Soltvadkert A nagy letolás 2015.01.31 20:01:29
A januári testületi ülésen a belvíz miatt sürgettem intézkedéseket napirend előtt, valamint a költségvetési rendelethez javasoltam egy módosítást. Na, ez utóbbiból komoly vita kerekedett, az összes képviselő hozzászólt. Azt mertem ugyanis javasolni, hogy növeljük meg az…..
Soltvadkert Orvoshiány 2014.12.25 12:45:05
  Egyre több magyar orvos végez az egyetemeken mégis hiány van belőlük, mert egyre kevesebben maradnak itthon. Legutóbbi testületi ülésen döntenünk kellett a megüresedett háziorvosi praxis betöltéséről. Sokaknak biztosan csalódást okozott, hogy nem fiatal orvosnak adtuk a…..
Soltvadkert Hogyan tovább? 2014.11.08 18:46:24
  A választások után az eredmények ismeretében latolgatom, hogy mi várható a következő öt évben, mit tudok megvalósítani a programomból? Az általam ajánlott jelöltekből csak Dr. Pozsgai Boglárkának szavaztak bizalmat, ezért nem nagy az esélye, hogy minden elképzelésem…..
Soltvadkert Köszönöm! 2014.10.13 13:41:31
  Köszönöm mindenkinek, aki támogatott: „tetszikelt”, megosztott, rám szavazott! Hitet ad, hogy érdemes folytatnom és erőt is ad hozzá! Közel 200 szavazattal kaptam többet, mint négy éve, a hetedik helyről a negyedikre erősödtem. Úgy gondolom, hogy ez világosan jelzi, hogy…..
Programom utolsó pontja értelmében az Önkormányzatnak nagyobb erkölcsi és anyagi segítséget kell nyújtania a Polgárőrségnek.  A közbiztonság növelése érdekében az erdélyi vendégmunkások között időnként megjelenő bűnözőket távol kell tartani a várostól!         …..