Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagykorú

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a mostani - kicsit hosszúra sikeredett - szösszenet elsősorban az Amerikában jelenleg gyermekeket nevelő szülők számára készült. Ők azok, akik valószínűleg nemcsak, hogy hallottak már ezekről a veszélyforrásokról, de talán könnyebben is tudnak majd viszonyulni azokhoz. Azért remélem lesz egy-két…..
Nagykorú 2021.04.18 09:05:19
@Szubrina:
Mit szóljak hozzá? Döbbenettel nézem, hallgatom mi folyik Nyugaton, és a legdöbbenetesebb, hogy ebben a cikkben a szerző, bár jól látja, hogy baj van, de már ő is kényszeresen bizonygatja, hogy nem szabad rasszistának lenni, ő természetesen szereti a buzikat, és persze, valamennyi transzság természetes...
A szerző 16 éve él kinn, a 16 évvel ezelőtti akkori hivatalos elvárást csont nélkül magáévá tette, a mostani trendet nem, de a gyerekei már ebben nőnek föl. És mikor ők is besokalnak, és hazajönnek, itt élharcosai lesznek az elfogadás kultúrának...
Ház Bemutatkozás 2019.04.24 22:18:28
Szervusz, kedves blogolvasó, ez itt a Ház blog. Néhány fontos tudnivaló, elsősorban a Házról: - A Ház az Érchegységben, a volt NDK területén áll. - A Ház 1923-ban épült eredetileg kétszintes lakóépületnek. - A Házat annyira menő helyre építették, hogy több korabeli képeslapon is szerepel - igaz,…..
Amikor április 8-a után megszületett bennem a terv, hogy el akarok utazni Európába, külső és belső élmények megélése céljából, lelki szemeim előtt megjelent az ideális jármű képe, ami meglepő módon egy Mercedes 124-es modell volt, és mivel lakni is szeretnék benne, így jutott a választás az…..
Nagykorú 2018.11.29 17:58:38
Ebben a részben kivételesen egy szó sem esik a Mercikről. A Why Me? -  Európai zarándoklat Mercedes-Benzzel a társadalmi érzékenyítésért nevű projekt, a továbbiakban egyszerűen: "Why me? zarándoklat" második és talán a legmélyebb témájáról szeretnék beszélni nektek. A sérült emberek holokausztjáról…..
Nagykorú 2018.11.28 22:37:32
Két dolog nem hagyott nyugodni mostanában. Az egyik, hogy ha a 99942 Apophis mégis becsapódna 2036. április 13-án a Földbe, akkor mennyivel előbb kéne eladnom az autóimat, hogy még érjenek pénzt, a másik pedig, hogy enyhe fékezéskor már egy jó ideje búgó hang hallatszott valahonnan... De nem az a…..
  Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása   Kezdjük egy provokatív kijelentéssel: Európában nincsenek „no-go” zónák. Nyugat-Európa nagyvárosaiban nincsenek olyan bevándorlók lakta negyedek, amelyek felett a rendőrség elvesztette az uralmat, ahol a sharia jelenti a törvényt vagy ahova fehér ember nem…..
Nagykorú 2016.03.10 07:40:31
@unionista᠍: Amit írsz, az kísértetiesen a két világháború közötti dilemma...
Nem tudom, hogy olvasta-e valaki a Ford Taunus cikket még tavaly a TC-n. Amikor készült, a fotózás után elég soká' ottmaradtam dumálgatni a kocsi tulajdonosával, Borsi Mikivel. Szó esett akkor egy 170-es Mercedesről is, ami valahol a közelükben, egy garázs mélyén porosodott…..
Összesen negyven, 25 szóló és 15 csuklós, gázüzemű MAN Lion’s City CNG-t vásárolt a somogyi megyeszékhely. Ma vette át Kaposvár az új dizájnú, bordó-szürke buszait. A bemutatón résztvevő autóbuszok az új festésen kívül a város híres szülötteinek képmását is…..
Facebookon és Skype-on keresztül ismerkedett az iszlamista mészárossal az újságírónő. Gyerekes emoticonokat használnak, szexuálisan túlfűtött udvarlást folytatnak, és azzal kecsegtetik az interneten keresztül meghódított európai menyasszonyaikat a dzsihádisták, hogy a…..
A Jumeirah Beach Residence-et nehéz lenne egy magyar helyhez hasonlítani, talán a Váci utca és a füredi Tagore sétány pénzzel telepumpált szerelemgyereke állna hozzá a legközelebb. Három évvel ezelőtt még semmi sem létezett a korzóból, butikokból, szalonokból, és a homokos…..
Budapesten száz évvel ezelőtt, 1915. március 1-jén indult el az első autóbuszjárat valahol a Műcsarnok mögött, egy Bécsből vásárolt emeletes, akkumulátoros járművel és egészen a Bajcsy-Zsilinszky útig lehetett vele közlekedni. Az első garázst 1930-ban adták át, s az idei…..
Kétezres évjárat, négy légzsák, ABS. Csikós hetekig büntetett verbálisan, jól célzott mérgezett nyilakkal, mert elhagytam a közös egyházunkat, és meg mertem venni a szerkesztőség legfiatalabb autóját: egy olcsó, lepukkant, elárvult cápa Galantot. Ám egy autóvásárlásnál…..
TComment Én, autógyilkos? Soha 2015.02.12 06:18:20
Nem jár hetente Münchenbe százötvennel, tehát nem teszi ki autóját extrém igénybevételnek? Téved. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Nagykorú 2015.02.12 10:53:07
@novothauto: A réz tömítőgyűrűt itthoni olajcserekor fogóval a gázláng fölött fölizzítom, hagyom lehűlni, máris újra friss, rugalmas, jól tömít! :oP
Ma találkoztam a 444-en egy anyaggal, amiben Anarki rajong körbe egy kamionos videót. Érzékletesen leírja, hogy a videóban közel három órán át nem történik semmi, szinte perces bontásban meséli el, hogy hogyan nem történik a semmi. Ezek után muszáj volt megnéznem már magamnak.…..
Nagykorú 2015.01.19 07:18:32
Érdekes autókkal, hatalmas küzdelemmel. Mi sírva röhögtünk éppen. ..
Nagykorú 2015.01.09 18:53:02
Helyi önkormányzatok licitálják egymást felül olyan jogszabályok megalkotásával, amelyek valódi és néhol bevallott célja is a cigány származású állampolgároktól való megszabadulás vagy az ő távoltartásuk. A nyilvánvaló kirekesztés mellett külön figyelmet érdemel az a cinizmus, amivel elintézik a…..
Nagykorú 2014.10.07 11:13:19
@Fyall:
"Én azt állítottam, és állítom most is, hogy 1989-ben nem volt terv arra, hogy a képzettség, európai kultúra és mindenféle készségek nélküli cigánysággal mi lesz, pláne a kistelepüléseken élőkkel."
'89-körül semmire nem volt terv.

"És azért hoztam fel 1989-et, mert ma ugyanaz a probléma, csak súlyosabb: a cigányok ma sem rendelkeznek azokkal a készségekkel, amelyek segítségével egy európai értelemben vett normakövető, gazdaságilag megbecsült életet tudnának élni. És ezeknek a készségeknek a hiányában továbbra is értelmes munka nélkül, jogi és gazdasági szempontból alapjában véve a többségi társadalom peremén tengődve fognak élni."
Én meg azt mondom, hogy alapvetően téves '89-et valamiféle tragikus fordulópontnak tekinteni. Az iskolai osztálynaplókban különböző színnel különböző betűkkel jelölték '89-ig a tanulók származását. Korábban jelölték ha a szülő deklasszált elem, volt arisztokrata, katonatiszt, csendőr volt. A végére csak a fekete F és a piros C maradt. Már akkor csírájában létezett a cigányok pozitív megkülönböztetése, ez robbant be '89 után. De a cigányok tömegesen addig is, az előtt is egyfajta ellenkultúrában éltek, zártan, csak fogyasztásra berendezkedve, nagyon alacsony kreativitással, néhány napos jövőképpel, élet-tervezés, jövő-tervezés nélkül.
'89 után gyakorlatilag azt teszik, amit mindig is tettek-tesznek ha nincsenek másra rákényszerítve.
Tehát '89 nem volt tragikus fordulópont a számukra, nem rontottunk el semmit akkor, kár az akkori esetleges hibákat keresni.
Nagykorú 2014.10.07 11:22:15
@TGabi:
"Nagyon primitív, szögletes, jobbikos idiotizmus a "minden cigány bűnöző" szöveg. Azért, mert 1 népcsoportban van egy kezelhetetlen x százalék, az nem azt jelenti, hogy mindenki problémás."
Én meg hányok a "tisztelet a kivételnek" és az "ismerek nagyon rendes dolgos cigányembert", meg a volt kollégám cigány létére volt orvos/mérnök/tanár stb" dumáktól.
Igen, minden népcsoportban van kezelhetetlen x százalék, csak az a baj, hogy a cigányok között ez az x kb 75-85%! És a világon SEHOL nem tudnak velük semmit kezdeni. Ez vajon miért van? Kanadában azt hitték eleinte, hogy a cigányok is indiaiak, és boldogan befogadták a "menekültjeinket". Aztán kiderült, hogy gyakorlatilag mind bűnöző. Lopták a nyugdíj csekkeket, lopták a színesfémet, loptak mindent, ami mozdítható volt...
A börtönökben nem tud a sajtó úgy fotózni, hogy ne csak cigány látszódjék. 8,5 millió magyarból alig van a börtönökben. Csak például hány magyar foszt ki brutálisan erőszakosan, de egyáltalán bárhogy idős embereket?
Nagykorú 2014.10.07 12:17:13
@Fyall:
Értem a megközelítésedet, és toleráns, békés, egész picit naiv megközelítéssel teljesen jó is.

"Ebben a megközelítésben nézve abban nem értünk egyet, hogy valaha is jól intéztük volna a magyar-cigány együttélést."
Mert mi jól intézzük félezer éve. Ezer éve él a Kárpát medencében a magyar, beolvasztott több tucat népet, majd minden megfogyatkozásunk után mesterségesen betelepített idegen népekkel újra felszaporodtunk, ezek a népek mind magyarrá váltak. Csak a cigányokat nem sikerült beolvasztani. És másoknak sem. Senkinek a világon. Nincs a magyaroknak, és egyáltalán a fehér embernek bűntudatra oka.
Pont annyi lehetősége volt a cigánynak az elmúlt 500 évben, mint bármelyik másik nemzetiségnek. Nem éltek vele, ezért nem mi vagyunk a felelősek.

Nincs szükségünk rájuk, több kárt és költséget okoznak mint hasznot. Nekik van ránk szükségük, mert belőlünk élnek, tegyék, de ezért cserébe elvárhatjuk, hogy a mi írt és íratlan szabályainkat tartsák be. Amennyiben ezt nem akarják, menjenek el innen máshová!

Egyébként nem véletlenül nincs országuk. Alacsony intelligencia szintű, alacsony szabálykövető hajlandóságú, történelem előtti, csak fogyasztásra berendezkedett, múlt- és jövőkép nélküli, elismert tanító nélküli nép. Babonások, intrikusok, pletykások, egymással is tiszteletlenek, pillanatnyi élvezetekért élnek, nincs családi múltjuk mert zavarosak a társaskapcsolataik.
Reménytelenek.
Aki már járt autószalonon, az tudja, nem a gumik jelentik a fő attrakciót. A gumigyárak ettől még fontosnak tartják a jelenlétet, hisz a többiek is ott vannak. De hogyan csalogassák be azokat a standra, akik nem szeretnének új mintázatokat és különleges karkaszokat nézegetni? A…..
Amióta a Jedlik Ányos programot bejelentették, átkozottul kíváncsiak vagyunk, hogy mindez mit jelent majd. Ugyebár arról van szó, hogyan fogja a magyar állam ösztönözni és támogatni az elektromos közlekedést, természetesen a szép szavakon túl is. Mert csak úgy magától még…..
Nem kell már sokat aludni és elkezdődik a Totalcar TV legújabb szezonja. Idén is ugyanúgy a DoQ Channelen illetve itt, a Totalcar-honlapon kísérhetik figyelemmel kalandjainkat Autóbuzériában. Naná, hogy lesz itt minden, ezerrel dolgoznak az OMG Visuals srácai és ezerrel dolgozunk mi…..