Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisse

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárdobáló Felelőskeresés 2010.10.12 18:00:00
Rájár a rúd a magyar alumíniumgyártásra. A Mal vezetője börtönben, a termelés állami felügyelet alatt. Felelősöket keresünk.Varga József, a Mecsekérc Zrt. vezérigazgatója, a jogszabályi hiányosságokat és a spórolást nevezte meg a veszprémi katasztrófa fő okaként.…..
kisse 2010.10.12 23:01:40
@Hadrianuska: csak meg kellene nézni a jogtárat, és a környezetvédelmi ellenőrzésekre vonatkozó jogszabályokat!!! A természetvédelmi felügyelőség, nem építési hatóság, nem ellenőrizheti az építmények állapotát!!
vikunya Illésahibás! 2010.10.07 02:48:00
Zoli, nincs más dolgod, mint lemondani. Ez nem is kérdéses. Mert ki lehet nevezni hobbiermészetvédő extitkárnőt zsíros állásba. Lehet jutalmazni a szolgálatait, még ha általános iskolai tanárnéniként inkopmetens is ezen a téren. Láttuk, meg lehet tenni. De ha helyzet van, akkor…..
kisse 2010.10.12 18:33:05
@Nádasi Balázs: Mielőtt mindenki kinevezi magát szakértőnek, csak meg kellene nézni a jogtárat, és a környezetvédelmi ellenőrzésekre vonatkozó jogszabályokat!!! A természetvédelmi felügyelőség, nem építési hatóság, nem ellenőrizheti az építmények állapotát!! amúgy Dr. Zay Andrea környezetvédelmi szakjogász, kémia-környezetvédelem, biológia-technika szakos. Lehet jobban tudja látni egy joghatóság teendőit!

de ezt már Illés is elmondta:
„Illés szerint nem igazak a cég korábbi állításai, amik szerint a hatóságok is rendszeresen vizsgálták a tározó állapotát. Illés hangsúlyozta, hogy a környezetvédelmi hatóságoknak ez nem feladata, nincs törvényben előírva, hogy a talaj szerkezetét, a töltés állapotát ellenőrizzék az ilyen létesítményeknél.
A szabályozás hiánya nem mentesíti a felelősség alól a Mal Zrt-t, mert a cégnek folyamatosan, saját hatáskörben ellenőrizni kellett volna a tározó falának állapotát.”

Forrás: index.hu/belfold/2010/10/10/buzgarok_okozhattak_a_katasztrofat/
kisse 2010.10.12 18:38:09
@biohouse: már nyilatkozott! csütörtökön vagy pénteken a Kossuth Rádióban 7:50 körül!
 A vörösiszap-katasztrófa nyomán került középpontba Illés Zoltán államtitkár, aki még nem tudta levetkőzni a 8 év alatt magára erőltetett elnyomott környezetvédő szerepét. Előrebocsátom: ami hétfőn történt az tragikus, a felelősöket meg kell találni, és mindent el…..