Regisztráció Blogot indítok
Adatok
proskit

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jimmy Perry és David Croft író és rendező szerzőpáros nevéhez több nagysikerű angol sitcom megalkotása fűződik, amelyek közül Magyarországon kissé furcsa módon a saját hazájában kevésbé sikeres Csengetett, Mylord? vált eszméletlen népszerűvé, olyannyira, hogy manapság már hatalmas kultstátusszal…..
proskit 2020.05.13 15:22:26
@Time Goes By:
"Szövegértés."
Nézd, ilyen dölyfös kioktatásra nem igazán van szükség. Gondolkodtam rajta, hogy a Guardian cikkre hivatkozzak, de végül a terjedelem miatt nem tettem. Ha elolvasod eredetiben, akkor szerepel benne, hogy a rendszerváltás-teóriát nem a cikk szerzője találta ki, hanem egy Csepelyi Adrienn nevű asszonyság véleményét közvetíti. Nos, az interneten elérhető adatok szerint ez az Adrienn 5-6 éves volt a rendszerváltáskor, tehát az időszakot jellemző társadalmi helyzetet legjobb esetben is csak mások elmesélése alapján ismeri. Van egy olyan érzésem, hogy te is. Cáfold, ha nem.

"Szerintem mindegyiket egyformán kifejtettem posztban és a konzervatív szót is jó párszor leírtam, de neked csak a szocialisták kifigurázása fáj, miért van ez? :)"
Nos, a "konzervatív" nem kizárólag politikai kategória, míg a "szocialista" teljes egészében az. Ez a sorozat társadalomkritika, nem pedig a politikai irányzatok kritikája. Meldrum esetében is sokkal helyesebb lenne kizárólag a "hipokrata" kifejezést használni, "konzervatív" nélkül. A komikumot Cissy esetében sem az adja, hogy ő szocialista, hanem a naivan idealista tájékozatlanság, ahogyan a politikához viszonyul. Stokes pedig egyszerűen egy botcsinálta anarchista. Ez szintén társadalmi, és nem politikai kérdés. A politikai szál az egész sorozatban marginális, bármely szereplő tekintetében. A komikumot a társadalmi feszültségek adják, nem a politikaiak. A politikai irányultság kizárólag a kitűnő személyiségrajzok további árnyalását szolgálja. Ezért is írtam, hogy a kommunizmust felemlegetni már végképp tévút. A 20-as években játszódó BBC sorozatba 20-50 évvel későbbi magyarországi politikai vonatkozásokat, hovatovább párhuzamokat belelátni egyszerűen ábrándozás.
Amikor Ördög Nóra Grace Jones-jelmezben jelent meg az X-Faktor színpadán szombat este, már tudtam, hogy kiváló kis műsor elé nézünk, hát még akkor milyen gyermeki öröm töltötte el szívemet, amikor a narancssárga úszósapkára (ő mondta, nem én) hajazó, testhezálló ruhában…..
proskit 2011.10.31 16:15:11
@Sarkalatos hozzászóló: Volt időszak amikor a rockzene nekem is az életem volt. Pokolgép, Ossian, Iron Maiden, Judas Priest. stb. Ma már úgy gondolom, hogy az életben vannak fontosabb dolgok, mint az eszményekért való feltétel nélküli rajongás. Azokra a zenészekre és zenekarokra, akiket tizenévesen bálványként szerettem, ma úgy tekintek, mint tisztességes iparosokra, akik az én ízlésem szerinti szórakoztató zenét előállítják. Ők abből élnek, hogy engem szórakoztatnak, én pedig fizetek ezért, mert megveszem a lemezeiket és a koncertjegyeiket. A rockzene nekem már nem az életem. A rockzene számomra csak egy eszköz, amely az életem (egyre kevesebb) szabad percét kellemesebbé teszi. Így lettem öreg rocker.

ui: A "szijjártó-frizura" kifejezést nem tudom értelmezni. Ha az Appoló fiúkra gondolsz, akkor ők igenis jók voltak. Ez volt a feladat, megcsinálták. Mégpedig jól. Akkor válnának csak nevetségessé, ha bejelentenék, hogy mostantól ebbe az irányba akarnak elmozdulni. Azt hiszem erről nincs szó. Ettől függetlenük volt már rá példa, hogy valakai a szinti-pop világából tért át a minőségi rockzenére, és milyen jó lett. Ákosra gondolok.
proskit 2011.10.31 16:27:25
@Torrente I.: Nagy igazság van a hozzászólásodban.