Regisztráció Blogot indítok
Adatok
repmérnök

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A poszt angol nyelvű változata elérhető itt. Click to English version.) Hazánk talán legismertebb etnikai térképe, a Trianont megelőző béketárgyalások egyik legtöbbet emlegetett dokumentuma, a „vörös térkép” éppen ma száz éve, 1919. február 21-én jelent meg először nyomtatásban. Magyarország az…..
repmérnök 2022.05.03 19:54:54
@lezlidzsi84: Az elmúlt harminc év nem tartozik a nemzeti hőseink gondolatomhoz. Egy csomó revíziós lehetőséget hagytunk ki ld. Raffay Ernő történészt. Horthy Miklós megtette, amit ki lehetett hozni a helyzetből, a retorziókról és következményeről nem ő tehet ! Ha az érvelésed reális lenne, akkor a revízió nélkül elkerülhető lett volna az útódállamok bosszúja, ami téves, mert revizió nélkül is a saját identitásukat a magyarság ellenében határozták meg már a nemzeti ébredésükkor is. Ez pedig azt jelenti, hogy nem kell nekik ürügy a magyarok írtásához, csak az erőből értettek és értenek. Horthynak a kiugrás a német agresszió miatt nem volt lehetséges.
Sikerült megvárni, amíg a vírus elterjed egész Magyarországon...
repmérnök 2020.03.24 16:58:30
@morph on deer: ha repmérnök lenne, akkor nem érvelne ilyen illogikusan, épp ezért logikai bakugrásokkal tele az érvelése és ezért is ír a firkász ilyen f@szságokat.
Miután az előző, egyben első részben lefektették a Tu-22M-től elvártakat, következhetett a megvalósítás. Ez először a kis sorozatokban épített M0 és M1 változatokat jelentette, majd jöhetett a már rendszeresíthető M2. Ennek részletes műszaki bemutatása mellett a hajtóműkérdés is előkerül ebben a…..
A B-36 korábbi ismertetője után újra egy bombázótípus kerül sorra, de ezúttal évtizedekkel későbbről, és jóval keletebbről. Ez a szuperszonikus Tupoljev Tu-22M. (forrás) Három évvel a rivális szuperhatalom, az USA típusa, a Convair B-58 Hustler után, 1959-ben, a Szovjetunióban is felszálltak az…..
"Tovább olvadt a kormánypártok előnye, de hegemóniájukat senki sem fenyegeti"– írja kutatási beszámolójában a Tárki. Nem kell nagyon meglepődni, hogy a korrekt mondatból mindenki azt a részt emeli ki, amelyik éppen számára kedves, pedig a „csökkent” és…..
repmérnök 2011.02.27 17:01:32
@a-kis-herceg: a kapitalizmus a pénz alapján szerveződött társadalmi rendszer, a társadalmi hiearchia nem a születési előjogok alapján valósul meg, hanem a társadalmi mobilizáció a társadalom teljes vertikumára kiterjed és elvileg mindenki számára adott a lehetőség. Ellentétben az ókori Római birodalommal. Azért abban gondolom egyetértünk, hogy egy rabszolgatartó társadalmi rendszert ne hasonlítsunk össze egy több társadalmi fejlődési szinttel feljebb lévővel. Persze ha úgy tetszik a kapitalizmus is egy modern rabszolgatartó társadalom (ott ahol a tőke nem társadalmasodott), de kapitalizmus is több van ugyebár és valóban pl. a svéd kapitalizmus eljutott a szociális piacgazdaság fejlődési szintjére, míg ellenpéldaként Mexico a hatalmas társadalmi igazságtalanságairól ismerszik meg.

Én semmiféleképpen sem minősítem a beszélgetőpartnerem személyiségét (ezt hagyjuk meg a szurkolói kemény magnak) egy diskurzus során, mert nem ez a cél, hanem az ész érvek és az eszmecsere!
repmérnök 2011.02.28 07:46:23
@a-kis-herceg: Szó sem volt a magyar feudalizmus megkérdőjelezéséről, figyelmesebben olvasd el és jobban fogod dekódolni a tartalmi mondanivalót!
repmérnök 2011.02.27 15:00:06
@cambridge.on: valóban, birka egy nemzet a magyar, inkább öntipródásba menekül, mintsem radikális megoldásokba. Nem tudok mutatni olyan személyt én sem. Az apátia, reménytelenség és nyomorúság tömegjelensége, valamint a kiélezett kontraszkos társadalmi viszonyok viszont tudnak váratlan dolgokat produkálni.