Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Überspannung

0 bejegyzést írt és 489 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
https://www.facebook.com/gabor.remenyi73/ Egy számomra kicsit kellemetlen témáról fogok most írni. Ez a reggeli merevedés.... Arra ébredek már régóta, hogy merevedésem van. Nagyon ciki, ráadásul nem is csak én szenvedek ezzel, de a másé most nem érdekel. Csak az enyém. Megőrjít! Ez a dolog…..
Lelkes drukkerként egy éve arról írtam, hagyjuk már legalább a foci EB idejére a politikát, az acsarkodást a faszba, élvezzük ki azt, hogy van egy sikeres csapat, ki tudja, meddig tehetjük. (Ma már látjuk)  Most meg itt ez a kurva vizes VB, sok magyar esélyessel és azt se tudom, ki mikor és hogyan.…..
Überspannung 2017.07.17 10:45:05
@paveway: amúgy meg a momentumos politikusjuppi hülyegyerekek csak a saját ismertségüket akarták feltuningolni a népszavazási aláírásgyűjtéssel, köze se volt a dolognak az olimpiához, nekik bármilyen nagy horderejű esemény kapóra jött volna. Pár hazug hülye balfasz a saját karrierjéért beáldozta az olimpiát, ti meg kórusban tapsoltatok hozzá. Ezek a szarkavarók olimpiai aranyérmeseink fotóival kampányoltak a facebookon az olimpia ellen úgy, hogy ők nem ellenezték a rendezést, és meg se kérdezték őket!
Überspannung 2017.07.17 10:45:48
@paveway: hányszor nem fogjátok még megérteni baszod, hogy bármire össze lehet kaparni akár 40% ellenzőt, és ha nincs egységes politikai támogatás, akkor a NOB nem adja oda a rendezés jogát, mert nem kockáztatja, hogy az olimpia előtt pár évvel egy aktuális kormány lemondja a rendezést. Ha népszavazás van az olimpiáról, akkor annak a kimenetele előre láthatóan sose lesz elsöprően egységes, így biztos, hogy a NOB negatív döntést hoz, ezért fölösleges lett volna további milliárdokat költeni a szervezésre meg a népszavazásra. Ezzel amúgy megspórolta ezeket a további milliárdokat a kormány, érted te ezt?
A maradék két jelentkező városban se tartottak népszavazást.
Van az a babona, miszerint ha Rómában vagy, és bedobsz egy pénzérmét a Trevi kútba, akkor vissza fogsz térni az Örök Városba. Első alkalommal 2005. áprilisában jártam ott, még decemberben foglaltam egy MALÉV jegyet. Egyik filmkritikus ismerősöm nyert egy ösztöndíjat, és a Magyar Házban, a Via…..
Überspannung 2017.07.03 22:50:07
@Almandin: inkább a tudás iránti vágy, nem a tudatlanság és a halálfélelem. Így egész másképp hangzik. A világ működésének valamilyen magyarázata, miután elkeztek gondolkozni.
Nyilván lenne valamilyen európa kereszténység nélkül is, de ez fölösleges felvetés, mert a kereszténységgel lett az, ami, nem pedig más vallással vagy vallás nélkül. Ebből a közegből indult az egyetemi oktatás, a felvilágosodás és az ipari forradalom, nem mondjuk buddhista, hinduista, azték vagy ókori görög/római alapon, pedig azoknak a kultúráknak is volt párszáz vagy párezer éve rá. A kereszténység nem csak egy járulékos vallás volt a társadalmi szerveződés mellett, hanem az volt az alapja - nem mellesleg az ellenhatásaival együtt, - ezért egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy nélküle nem karddal és lóháton járnánk-e még mindig.
Überspannung 2017.07.05 10:54:12
@karandash: nagyjából egyetértek, kivéve azzal, hogy a tudományos gondolkodás a kereszténységgel szemben jött volna létre. Mert az egyház hozta létre az első egyetemeket, ahol a teológia mellett jogot, természettudományt és orvostudományt is oktattak az akkori legmagasabb ismert szinten, és azokból fejlődtek ki a modern egyetemek. A tudományos eredmények időnként persze konfliktusba kerültek a vallással, és ezeket valahogy fel kellett oldani, de az egyház és a tudomány abszolút szembeállítása csak későbbi, egyházellenes fejlemény volt, amikor megjelentek a materialista filozófiák, amelyek a vallással szemben próbáltak alternatívát nyújtani, és a modern tudományt használták eszközként. A szekularizációnak is fontos szerepe volt a fejlődésben.
Azzal, hogy Szél Bernadett beült Kósa Lajos és Harrach Péter közé Tusványoson, néhány kérdés eldőlt. Az LMP társelnöke Orbánnal ért egyet menekültek és népszavazás ügyében, ráadásul sorosozott egy jóízűt. Az egykori ökoizé tizenkilencre kért lapot. Vagy kizúgnak a Parlamentből 2018-ban, vagy…..
- avagy az ösztönök harca - A cikk első része Térjünk vissza azokra a kutatásokra, melyek oly egyértelműen állítják, hogy együttélésre feminimebb, míg legtermékenyebb napjaikon, utódaik apjául magas tesztoszteronszintű, maszkulinabb, domináns férfiakat választanak a nők. Mit kell egyáltalán…..
Movie Tank Harag (2014) 2014.10.23 00:01:00
Nem volt olyan régen. Hét évtizeddel ezelőtt. Európa úszott a vérben. A világ úszott a vérben. Mindenfelé halál, keserves sikolyok, utolsó leheletek töltötték be a teret. Emberek, katonák kúsztak a mocsokban, harcoltak az ellenség ellen. Harcoltak a különböző lobogók alatt,…..
Van, amikor két oda nem illő mondat is elég ahhoz, hogy ne te légy a kiválasztott, érdemes hát figyelni erre. Aki e két mondat valamelyikét megtalálja az anyagában, törölje őket mielőbb, és ezzel sokban nőnek az állástalálási esélyei. 1. Kérem, pályázatomat kezeljék…..
Überspannung 2014.10.22 07:34:07
@jobangel: te itten súlyosan mellébeszélsz! természetesen nem az a lényeg, hogy hegesztő vagy nem, lehet pénzügyes vagy akárki.

A terelésedből arra következtetek, hogy alapvetően azért van problémád az álláspályázó "bizalmatlanságával", mert ha a HR-nek van rá módja, akkor mindenképp utánakérdez a jelöltnek, ami nálunk közel sem elképzelhetetlen. A HR-es csaj mondjuk a volt kolléganőjét kérdezgeti bizalmasan a másik cégnél, hogy "figyelj, jelentkezett hozzánk ez a hegesztő/pénzügyes, talán átvennénk, nem gond?" Ilyet simán el tudok képzelni, ezért amelyik pályázó előre megkér, hogy a háta mögött ne beszéljék ki (mert erről van szó), azt eleve kiszórjátok. Így van?
Az nem is kérdés, hogy a nők és férfiak között vannak különbségek. Azt sem vitatja senki, hogy ez sokszor a gondolkodásban is megmutatkozik. Ezek a gondolkodásbeli különbségek sokszor okozhatnak feszültséget, vitát, haragot. De el lehet kerülni, ha felkészülünk arra, hogy…..
Überspannung 2014.10.13 20:54:31
@mézescsók: csak azért, mert ha rövid választ ad, az szokatlan és furcsa, tehát biztos valami baja van. rövid választ amúgy is csak akkor ad, ha duzzog valamin.

a klasszikus női szótár, ahogy mindenki ismeri:
nem = igen
igen = talán
talán = nem
Míg Palvin Barbara - instagramja szerint - New Yorkban múlatja az időt többek között Miley Cyrus társaságában, addig is jelennek meg róla képek, fotósorozatok. A Wonderland magazin szeptemberi/októberi száma például egy igen terjedelmes anyagot közöl le Barbiról, sőt mi több,…..
A gőz-Erővel (haha) készülő VII. epizód miatt lassan minden napra jut valami Star Wars-érdekesség, a filmes szaksajtó pedig tesz is róla, hogy ezek a hírek azonnal körbefussanak a világban. Most épp a nerd témák legjobb online kincsesbányájában, a Geektyranton botlottam bele egy…..
Überspannung 2014.10.05 05:56:19
@Rodolfo63: a lávás dolog nem meglepő, már sokkal korábban meg volt írva valamelyik könyvben.
Múlt-kor Jézus nem is létezett? 2014.10.03 16:15:03
"A Názáreti Jézus valójában egy mitikus, kitalált történelmi szereplő" - állítja egy kutató. Michael Paulkovich erősen vitatható feltételezését azután fogalmazta meg, hogy munkája során 126, 1-3. századi szerző műveit nézte át, s ezekben nem talált igazolható utalást…..
Berki Krisztiánt sokan annyira utálják, hogy amikor megemlítettem őt előzőleg egy cikkemben, többen megsértődve fejezték ki nemtetszésüket, és fenyegettek meg hogy soha többet nem olvasnak engem. Persze én tudom, hogy mindez csak műbalhé - Berki igazából minden nő álma. A Fem3…..
Biztos emlékeztek még korábbi bejegyzésünkre a Pencak Silat 9 leghalálosabb fegyveréről. Ha nem, itt az alkalom, feleleveníteni ezen írásunkat, hogy ennek fényében végre fény derüljön az igazságra. Miután legutóbb a pencak silat történelmébe avattunk be titeket, most…..
Félreértések elkerülése végett: nem zsarnoki megszorításokról és edzőterembe való hajszolásról lesz szó - mert mindenki úgy fogadja el Kedvesét, ahogy van - hanem arról a száraz tényről, hogy a formás, feszes és izmos fenék (genetikai adottságok híján) leginkább a…..
Mindannyian tudjuk, hogy milyen bosszantó, mikor éhesek vagyunk, és megkívánunk egy finom sonkás szendvicset, de nem tudjuk egyből elkészíteni, mert a vaj igencsak keményre dermedt és a felkenése nehézséget okoz! Ezt a problémát orvosolta egy Ausztrál cég, ahol feltalálták a…..
Szinte havonta változtatgatják a jó öreg fapadosok a díjaikat, s persze általában felfelé. Ma már ott tartunk, hogy ha valaki nem fér bele egy szaros kézipoggyászba, akár többet is fizethet a gép gyomrába hányt szütyőért, mint magáért a jegyért. A legújabb játék, hogy aki a…..
Überspannung 2014.08.31 16:54:45
@Emmanuel Goldstein: jaja, pár hónapja az MH-370-esen is megtapsoltuk.
Überspannung 2014.08.31 16:55:33
@Überspannung: upsz, ez titkos információ, törölné valaki a hozzászólást?
Igen: Afrikában meg éheznek. Addig is nézzük, milyen klasszikus hibákat érdemes elkerülni, ha jót akarunk.     Nem rugózik kifelé a szár Érdemes megnézni vásárlás előtt, mi van, ha kifelé feszítjük a napszemüveg szárait. Ha a szár erős, és nem rugózik kifelé,…..
Korábbi bejegyzésem okán, amelyben ritka fotókat kerestem a magyar mozik és filmgyártás múltjából, most összeszedtem a magyar film 100 évének általam legszebbnek tartott színésznőit. A némafilm-korszaktól a mai napig az általam legvonzóbbnak tartott művésznőket tartalmazza a…..
Überspannung 2014.08.28 11:00:41
@Magyar Filmörökség: van egy-kettő az első felében, amelyekkel egyetértek, de a többi...
Mert ez tetszik nekik.:-) Persze a dolog ennél összetettebb. Sok nő ismerősöm mantrázza, hogy mi pasik nem tudjuk kimutatni az érzelmeinket, ha bajunk van befelé fordulunk, és mindenféle függőséggel kezeljük a lelki nyavalyáinkat (alkohol, munka, cigi stb.) Vajon gyárilag vagyunk…..
Überspannung 2014.08.28 10:25:51
@Rongy Rázó: nem egysíkú, hanem realista. te is otthagynád, ha tudnál a 100milliós adósságról. esetleg vacillálnál előtte pár napig ha nagyon lelkiismeretes vagy, és bemagyaráznád, hogy kiszerettél belőle, vagy hogy már nem jó a szex. így megy ez, nem tudatos döntés eredménye. ha meg előre közli az adósságot, akkor eleve nem is állnál össze vele, legfeljebb ha a bevételek-kiadások mérleg számvetése után pozitívnak tűnne az egyenleg.
Bár sokszor idegenkedünk tőlük és sokan el is utasítják az efféle fényűzést, egyesek pedig egyenesen értelmetlen pazarlásnak tartják, de az szinte biztos, hogy természetünknél fogva érdeklődünk a legnagyobb, a legdrágább, a legszebb mindenféle dolog után a világban. Így van…..
Überspannung 2014.08.16 17:32:34
@Guadalupei Szűz: "A tulaj..."?
Na nehogy már a legjobb résznél hagyd abba a hozzászólást, mindenkit ez érdekel. Ki vele!
Überspannung 2014.08.23 08:50:00
@Étteremkritikus: akkor költözz a panelbe, onnan a budai hegyek a panoráma.
Az 1-es villamos pályájának átadása után abban reménykedtünk, hogy véget ér végre az elmúlt hónapokban rendszeressé vált közlekedési káosz a III. kerületben. Ennek ellenére a tanévkezdés előtt ismét teljes szélességében felbontják a Vörösvári utat. Az újabb…..