Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Topham Hatt

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Bayer Zsolt (Magyar Hírlap) írását olvashatják.  Amikor megkaptam a felkérést, hogy írjak valamit a magyar jobboldal elmúlt tíz évéről, nem tűnt nagyon bonyolultnak a feladat.…..
Másfél évvel ezelőtt, több bejegyzésben is körbejártam azt a néha felsejlő gondolatot, hogy Magyarország akár az európai kontinens Szingapúrja is lehetne. Az ázsiai városállam úgy vált a térség és a világ egy főre jutó GDP-ben kifejezve egyik legerősebb gazdaságává, hogy…..
Topham Hatt 2011.12.28 23:18:29
@belzebubó: Ez szörnyű! Micsoda erkölcsi fertő! Meg hogy 15m egy szuzukiért...! Borzalmas lehet ott élni! Nem is értem miért nem jössz haza de iziben...?
:D
Topham Hatt 2011.12.29 10:47:12
@Zsoolt: Igen, arra én is kiváncsi lennék, vajon belzebubónak miért éri meg mégis ott maradnia ilyen árak és "adóért cserébe semmi ingyenes szolgáltatás" mellett? Van egy tippem: szerintem még így is kellemesen meg lehet élni ott. Vagy tévedek?
Topham Hatt 2011.12.29 11:09:56
@Zsoolt: szeintem ez teljesen érthető, gyakorlatias szempont. Miért tartanák ott őket, a két szép szemükért? :) Egyébként Svájcban is hasonlóképpen megy, úgy hallottam.
A cím talán pontosabb lenne így: lehet más is a jobboldalon? Az előző bejegyzésben lehetőségként felvetettem új jobboldali szereplő(k) előbukkanását, és ez meglepő módon sokakat levélírásra ingerelt. Most kifejezetten találó a kaptam hideget és meleget is megfogalmazás; a…..
Topham Hatt 2011.11.06 12:48:09
Jelenleg itthon négyféle szocialista párt közül tudunk választani. Mindegyik kommunikációjának alaptézise az a szocialista/kommunista eszmeiség, miszerint "vegyünk el minél többet attól akinek van, és központilag osszuk szét ("újrafelosztás") azok között akiknek kevesebb van" (legyen az bank, tőkés, vagy vállalkozó), valamint mindannyian a JÓ NAGY, mindent irányító ÁLLAM letéteményesei, valamint a minél több "alanyi jogon járó" ("ingyenes") juttatás minél szélesebb rétegeknek abból a pénzből amit az termel meg aki dolgozik - tehát a törvényes rablás. Ez nem feltétlenül a pártok hibája: erre van szüksége a választónak, e mentén kell kommunikálni (és cselekedni) ahhoz, hogy megválasszák őket. Egy politikus érdeke az, hogy újraválasszák. Ha a választóknak erre van szüksége, miért várjuk a politikustól hogy maga alatt vágja a fát?
Amitől itthon mindenki fél, az nem is az hogy szocialistának, hanem ha kapitalistának "bélyegzik". Van itthon párt, ami magát kapitalistának hívja/hívhatja? Nincs. Egy igazi "konzervatív kapitalista jobboldali" pártra lenne itthon szükség, aminek célja a magántulajdon védelme, az állami kontroll, a bürokrácia, és az adózás a csökkentése, ezáltal a gazdaság élénkítése, valamint a kutatás-fejlesztés, a tudomány, a tehetség fejlesztése.
Kötelező olvasmány a témában:
www.aahsz.hu/modern_rabszolgasag.html
www.aahsz.hu/index3.html
Logan MCV-t vennék A 7. napon ... 2011.04.28 21:12:00
Válság van. Ilyenkor az emberek nem vásárolnak, a kereskedő álla pedig, elméletileg, felkopik. Az ember azt hinné, hogy minden beeső ügyfélért verekedni fognak. A valóság az, hogy ez nem így van. 6 kereskedésnek küldtem el az ajánlat kérésemet. További nem számoltam hány (kb.…..
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
Nemzeti Agyhalál Angyalcsináló 2011.03.24 17:31:00
Két év letöltendő börtönt kapott első fokon Geréb Ágnes, aki az általa levezetett otthonszülések, illetve az azok közben / után fellépő komplikációk és csecsemő haláleset kapcsán került a közvélemény figyelmének középpontjába az elmúlt évek…..
Topham Hatt 2011.03.26 08:49:40
@azapistagyerek: május 1-től pedig hirtelen csudaszép és elfogadható mértékben lesz életveszélyes az otthon szülés? Vagy akkor mikor már hétköznapi eset lesz és nem törvénybe ütköző (de ugyanolyan "kockázatos"), még mindig itt fogod osztani az észt ellene?
(Köz)szempont Otthon szül. És? 2010.10.11 23:39:00
Nincs annál szebb, mint amikor egy új élet jön a világra. Ez eddig rendben van. Az ember akarata pedig szabad. Mondjuk még ez is oké. Amit azonban minden eszközzel kordában kellene tartani, az nem más, mint az emberi hülyeség. Az ugyanis még 2010-ben sem ismer határokat, ráadásul…..
Topham Hatt 2010.10.13 00:21:32
@Kósza: na ja, nehogy nekiessen valamelyik várandós anyukának ott a tárgyalóteremben, és kórházon kívüli szülésre kényszeritse, gondolom... Esetleg megagymossa a szabadon maradt kezeivel az őt kísérő rendőröket. De az is lehet hogy csak attól tartottak rontást igéz rájuk, mielőtt felpattan a seprűjére a lebilincseletlen lábával.
Topham Hatt 2010.10.13 00:32:56
@k trout: tudomásom szerint otthon szülni nem törvénybe ütköző, az anyát nem büntetik, még akkor sem ha szülés közben bármi gond adódna. Viszont, ha segítséget kér mondjuk bábáktól, na azokat már keményen büntetnék, mert szülő nőn segíteni már törvénybe ütköző. Ez így meg elég vicces, és nonszensz...
Kedden Geréb Ágnest őrizetbe vette a rendőrség, szerdán jópáran tüntettek a szabadonbocsátásáért, tegnap előzetes letartóztatásba került.(Fotó: Pozsonyi Zita, Blikk)A demonstráción és az arra való felhívásban is elhangzott egy mondat, ami remekül rávilágít a…..
Topham Hatt 2010.10.11 11:12:06
@eszkep: Te is azt mondod: "szerencsére nem volt rájuk szükség", elég volt kis fizikai ráhatás. De mi van akkor ha nem vagy ilyen szerencsés? És a gyerek oxigénhiányosan (vagy rosszabb) születik mert nem tudnak vele mit kezdeni elég gyorsan vagy elég ügyesen az orvosok? (gondolom nem vagy annyira naiv hogy azt gondolod kórházban sose történik ilyesmi) Akkor azt mondod magadnak "hát ez van, mosom kezeim, én mindent megtettem"? És ha igen, milyen alapon mondanád?