Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeDa

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dusnok-blog Trianoni megemlékezés 2011.05.25 19:21:00
     2011. június 4-én, szombaton Trianoni megemlékezést tartunk a Hét vezér parkban, délelőtt 11 órai kezdéssel! Mindenkit szeretettel várunk!..
     A Trianon rendezvénysorozat ezennel véget ért. Ma este került megrendezésre az utolsó est, amelynek keretében Juhász Pintér Pál, a kiskunmajsai '56-os Múzeum történésze tartott előadást az 1956-os forradalom és szabadságharc itthoni, és határon túli…..
Dusnok-blog Április 16. 2011.04.04 09:08:00
Dusnok-blog Levél Erdélyből 2011.03.30 15:56:00
     Március második hetében ismét megadta a Jóisten, hogy ellátogassak Gyergyószentmiklósra. A kint töltött egy hét alatt találkoztam Barátaimmal, és - többek között - Bajna Györggyel (költő, újságíró) beszélgettem a dusnoki Trianon emlékműről, annak…..
A hétvégén lezajlott a Trianon rendezvénysorozat márciusi estje. Szakács Gábor, rovásírás-kutató előadását hallhattuk a visokoi piramisoknál tett kutatásairól, tapasztalatairól, majd ezt követően a kolozsvári születésű Bardócz L. Csaba "Trubamoll" c. gitárestjét…..
Dusnok-blog Március 26. 2011.03.07 21:18:00
Dusnok-blog Előzetes, fotók 2011.03.06 09:57:00
A boszniai piramishegyek rovásjelei Visoko város mellett, Szarajevótól 32 km-re 5 piramis alakú hegyet találtak növényzettel  benőve. A világ több elismert egyiptológusa szerint építési módjuk nagyban hasonlít az egyiptomi piramisokéhoz, korukat tekintve…..
   Tegnap sikeresen lezajlott a Trianon rendezvénysorozat februári estje. Kiss Gábor Ferenc (a Szegedi Tudományegyetem történésze) történelmi előadását hallhattuk, ami fantasztikus volt. Ehhez kétség sem fér! Ezt követően a felvidékről érkezett Gondola zenekar…..
Ízelítő a Gondola zenekarhoz:   ..
      Tavaly nyáron, mikor először kerestem meg Palotai Péter polgármester Urat a kezdeményezésemmel, felajánlotta, hogy ha bármilyen segítség kell, (pl. szóróanyag nyomtatása, stb.) akkor nyugodtan forduljak hozzá. Januárban így is történt. A…..
Néhány fotó a Trianon rendezvénysorozat első estjéről IDE KATTINTVA érhető el...
    Szombaton sikeresen lezajlott a Trianon rendezvénysorozat első estje. A történelmi előadásra nagy érdeklődés volt (első estként különösen szép számmal jelentek meg)! Az előadás befejezetlenre sikerült, így a következő rendezvényen szintén lesz egy…..
Korábban gyakran gondolkoztam azon, hogy tennem kellene valamit. Valami olyat, ami közhasznú. Aztán egy júniusi napon támadt egy ötletem, hogy Trianon emlékmű felállításának szervezésébe kezdjek. Az első világháborút lezáró békeszerződések során Magyarország akkori…..
KeDa 2011.01.10 08:19:30
@Urmanczy: Kedves Nagy Zsolt!

Véleményem szerint a Trianon-emlékmű szükséges! Az a tapasztalatom, hogy bármennyire történt meg a "rendszerváltás", az iskolákban általában nem fordítanak kellő figyelmet erre a témára. (Ez tanár függő) Egyszer egy ismerősömmel beszélgettem, meséltem neki erdélyi barátaimról, és visszakérdezett, hogy "de te milyen nyelven beszélgetsz velük?"
Ha csak félárbócra eresztett zászlókat állítunk, attól még az emberek nem fognak közvetlen kapcsolatban lenni a témával. Hamarosan fent lesz az oldalon egy, a dusnoki képviselő-testülethez írt levelem. A fent említett ismerősömmel való beszélgetést szintén beleírtam, és abból kiindulva írtam a következőket: "Ezért tartom fontosnak, hogy beszéljünk róla, hogy emlékmű állíttassék
a faluban, mert akkor az emberek látják, tudják, és kapcsolatban vannak a történtekkel. Nem a
régi sebek nyalogatása miatt fontos ez, és ennek hasznát talán csak az unokáink fogják érezni,
mikor egy erős magyar nemzet részének mondhatják magukat, amire büszkék lehetnek! Az
emlékművel nem a revízióra szeretném a figyelmet felhívni, hanem arra, hogy bizony több,
mint 3 millió magyar és még a Kárpát-medencében a határokon túl, és nemzetiségük miatt
hátrányos megkülönböztetésben van részük!" Én, mint "főszervező", a cselekvésre szeretném felhívni a figyelmet ezzel. Egyébként az emlékműhöz szeretnék zászlót "csatolni", a félárbócra eresztés megfontolandó ötlet!

Köszönöm, hogy hozzászólt!

Kézszorítással, egy szebb jövendőben bízva:
Kelcz Dávid
Dusnok-blog Interjú, rendezvény 2010.11.04 17:25:00
November 2-án felvételre került a Dusnok TV stúdiójában az emlékművel kapcsolatos interjú. Adás: 2010. november 15.Továbbá ismertté vált a Trianon rendezvénysorozat első estjének ideje:2010. december 4., Dusnok, Művelődési Ház:Történelmi előadást fog tartani Kozma Huba,…..