Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Széphalmi Izett

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyet se látott még a Homár! Naiv telefont részletre vásároló ügyfél úgy gondolta, hogy előre befizet még két-három hónapot. Hiába, mert állítólag van egy a logika minden csíráját mellőző szabály, hogy ha nem jön havonta pénz, akkor elporolják a seggét. Kétségkívül…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Április 19-én nem sokkal…..
Széphalmi Izett 2011.07.31 14:18:53
@szabidoki: "onmagaban a magas vernyomas nem indok a beavatkozasra, kulonosen abban az esetben, ha a beteg nemreg vette be rendes vernyomasgyogyszereit..."
A beteg este 7-kor vette be a gyógyszereit, először este 11-kor telefonált az ügyeletre, mi éjjel 1-kor vittük be.
Engem is küldtek már haza ügyeletről 210/115-ös vérnyomással. Reggel 6-kor bevettem a gyógyszereimet (már akkor is magas volt), 13 órakor a munkahelyemről vittek az ügyeletre. Kb. másfél órát ültem ott, először egy fél 25 mg-os, majd egy egész 25 mg-os Tensiomint kellett elszopogatni, de a vérnyomásom teljesen bebetonozódott (tudom, drasztikusan sem szabad csökkenteni). Ezután szépen hazaküldtek azzal, hogy másnap jelentkezzek a házi orvosomnál - nem is emlékszem hogyan értem haza tömegközlekedéssel Bp. másik végébe. Akár agyvérzésem is lehetett volna.
Egy közeli hozzátartozóm úgy halt meg, hogy rosszul lett a munkahelyén, - szédült, magasvérnyomás, stb. Az üzem orvos megvizsgálta, azt mondta haza viteti az üzemi mentőkkel és feküdjön le pihenni. Kiérve a gyár kapuján az üzemi mentők kitették a buszmegállóban, azzal, hogy innen már haza tud menni. Nem tudott, elájult, az ott várakozók hívták a városi mentőket. 1 hét múlva meghalt, súlyos agyvérzése volt.
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!  Sógornőm 36 évesen, több mint öt…..
Kedves Praxis blog!   Pozitív történetet szeretnék megosztani - illetve kissé felemás, de pozitívnak szánom. Azt gondolom, az ilyenekből minél több kellene. Én személy szerint arra koncentrálok, hogy ezek maradjanak meg bennem, ne a rosszak.A legrosszabb sztorijaim a fogorvosokhoz…..
Széphalmi Izett 2011.06.30 15:46:21
@Káin: A harapási rendellenesség olyan, mint a kutyáknál, - a felső fogsor kicsit előrébb esik és akkor nem nyerhetnek díjat kutya kiállításon :-)
Széphalmi Izett 2011.06.30 15:52:32
@Frankeistein: Ez így van. Bár szerintem nem azon múlik, hogy van jó is, meg rossz is. Inkább mennyit szeretne keresni. A rossz is lehet jó, csak esetleg többet szeretne keresni, - a hogyanja meg igazából nem számít, inkább az, hogy belefussanak olyanok is, mint a posztoló. Ebből van a lé... :-)
Széphalmi Izett 2011.06.30 16:03:53
@Irkutszk: Ez is előfordulhat :-) De akkor kutya kiállításra végképp nem mehet, ez már tenyésztési hiba :-)))
Tisztelt Praxis!   Most találtam rá az önök oldalára , tavaly decemberi történetemet szeretném megosztani önökkel. Jól jellemzi a jelenlegi hazai kaotikus állapotokat. illetve az emberi nemtörődömséget. Budapest egyik külső kerületében(18) élek, és éppen haza felé…..
Széphalmi Izett 2011.06.25 09:47:37
A posztoló minden szavát elhiszem.

Ez sajnos valóban így működik. Látunk egy földön fekvő embert, akiről azonnal az ugrik be, hogy részeg, ezért nem is megyünk oda. Pedig nem mindenki az, ha meg mégis, akkor miért nem segítünk?

Velem tavaly télen fordult elő, hogy kb. hajnali 5-kor kivittem a kutyámat. Egy ember ült, reszketett a bokor alján, - mint a korán munkába igyekvők, én is elmentem mellette. 8 óra környékén ismét kimentünk, még mindig ott volt, és reszketett. Ekkor már nem tudtam tovább menni. Kiderült, hogy egy szellemileg súlyosan sérült ember - aki "elveszett", miközben a lábán még egy kötél is volt... Nem derült ki számomra, hogy ki és miért kötötte rá. Külsérelmi nyomok is voltak rajta, vérzett. De nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy miután értesítettem a mentőket, kb. 10 percen belül ott voltak a rendőrökkel együtt (a mentők értesítették őket). Remélem János (mint, kiderült,így hívták), azóta is jól meg van és nem történt vele hasonló eset.

Édesanyámmal pár éve 65 évesen fordult elő, de akár most is megtörténhetne: A piacon járt, rossz helye lépett, súlyos ízületi problémákkal küzdött, ezért nem volt "stabil". A lényeg, hogy elesett. Senki nem segítette fel, mert a megjegyzések szerint csak részeg lehet.
Miért gondoljuk azt, hogy aki elesik, rosszul lesz, csak részeg lehet? Ha még is valóban az, akkor miért nem segítünk rajta?
Tisztelt blog!   Az eset ami velem történt hihetetlen, de sajnos mégis igaz.2011.Június.08 délután 15 órakor háziorvosomnál nagyon nagy alhasi fájdalommal jelentkeztem.Sebészeti ambulanciára küldött és a laborba. Laboreredmény után séta vissza az ambulanciára, a fájdalomtól…..
Tisztelt Praxis blog! Ez a második levelem, amelyet elküldök önöknek, az előzőben pozitívumokról számolhattam be, azt hiszem az sokkal kellemesebb és hálásabb feladat volt. A feleségem sajnos gyerekkora óta kénytelen betegségével együtt élni, asztmás. Bár éveken keresztül…..
Széphalmi Izett 2011.06.20 13:37:19
@qbr: Hm... Nekem még is csak a tüdőgondozóban írják fel.
Lehet, a házi orvossal van baj? Szakorvosnak meg ott van a tüdőgondozó. Vagy nem?
Széphalmi Izett 2011.06.20 13:47:50
@qbr: Semmi baj. Nem írtam, hogy mit használok. A lényeg, csak tüdőgondozóban írhatják fel.
Tisztelt Praxis blog! Az édesanyám magas vérnyomás betegségben szenved,túl van egy agyvérzésen és bár rendszeresen szedi az orvos által felírt gyógyszerét és méri a vérnyomását, múlt hétvégén nagyon rosszul lett, mert volt némi családi zűr, nagyon felidegesítette magát.…..
Széphalmi Izett 2011.06.15 11:03:41
@ccke: Már egy párszor elmeséltem itt, hogy magas vérnyomással küzdök, tanácsot is kértem Tőletek. Valóban nincs olyan orvos, aki ne foglalkozna a magas vérnyomással! Csak nem tudnak vele mit kezdeni! Én is szedem a gyógyszereimet rendszeresen, nem iszom, nem dohányzom és olykor még is csak igen elrugaszkodik. Édesapám agyvérzésben halt meg, mindig magas volt a vérnyomása és szintén nem ivott, nem dohányzott. Talán Tőle örököltem a hajlamot? Már engem is küldtek haza ügyeletről 220/110 vérnyomással, miután a 3-ik gyógyszer elszopogatása után sem ment le a vérnyomásom. Feküdjek le, pihenjek... Nem is emlékszem, hogyan találtam haza. De már ezt is elmeséltem... A felső érték még nem is visel meg annyira, akkor érzem magam nagyon rosszul, amikor az alsó érték jóval 100 fölött van. Valószínűleg én is agyvérzésben halok majd meg.

mariablog: Talán nem csak a kedves család járult hozzá, alapvetően lehettek más bajok is. Ha meg még is a család, miért nem kérhetnek segítséget? Azért mondjuk 220//120-nál már eléggé megijed az ember...
Ez a történet az első szótól az utolsóig igaz annak ellenére, hogy a leírtakról nem rendelkezem mindenre kiterjedően írásos dokumentummal. A történetet ajánlom: mindenkinek, aki 60 éven felüli, közgyógyellátott, bármilyen nagyobb műtét vagy egyéb betegség miatt…..
Széphalmi Izett 2011.06.14 14:37:49
@Káin: A fogászati kezelések minősége nem, vagy nem mindig pénztárca függő. Sokkal inkább amolyan fogorvos függő, legyen ez akár magán vagy "sztk"-s fogorvos.
Két éve történt velem, hogy elég komoly fogíny problémáim voltak, amitől pár fogam meglazult. Jelzem, többek között emiatt is rendszeresen jártam (magán)fogorvoshoz, tehát nem hanyagoltam a fogaimat. A kedves doktornő, akihez évek óta jártam, azt javasolta, hogy az összes fogat ki kell húzni, nincs más megoldás, mint a protézis. Ettől írtóra beijedtem, nem hittem el, hogy nincs más megoldás és elkezdtem keresni más valakit. Találtam. Aki úgy mond "megsinezte" a fogaimat, majd egy un. csontpótló anyagot is beültetett. Nem volt fáklyás menet, de ma is meg van az összes fogam :-) Itt is kb. majd nem annyi pénzt hagytam, mint az előzőnél, - de utóbbinak más volt a hozzáállása és talán nem utolsó sorban a szakmai tudása.
Praxis Maga nem ide tartozik 2011.06.11 06:00:00
Tisztelt Praxis Blog! Szerencsére ritkán kell egészségügyi ellátást igénybe vennem, a minap kellett volna, de nem sikerült, viszont szegényebb lettem egy szabadnappal.Történt, hogy az üzemorvos tüdőszűrésre küldött. Kaptam egy beutalót. Mivel nem szerepelt rajta, hogy hová kell…..
Széphalmi Izett 2011.06.11 10:06:29
@mariablog: Igen, elvileg pontosan így van, ahogy írod. Állami cégeknél ezt nagyjából be is tartják.
Gyakorlatilag azonban úgy működik nálunk és barátaim, ismerőseim munkáltatóinál is, hogy csak szabadnapon, vagy szabadságon intézhetjük az üzemorvosi vizsgálatot.
----------Eredeti üzenet---------- Dátum: 2011. május 5., csütörtök, 12:34:53 Feladó: Tárgy: érdeklődés vizsgálat elvégzéséről Címzett: gazdig.titkarsag@peterfykh.hu Tisztelt Pétery Sándor Utcai Kórház Gazdasági Vezetőség!     Tisztelt Gazdasági…..
Széphalmi Izett 2011.06.10 15:54:57
@El Visco Stello: Mit gondolsz hivatalos megkeresésnek? Ha előfizetéses e-mailről ír valaki, az nem az? Ha postai úton küldi, az hivatalos?
Széphalmi Izett 2011.06.11 09:58:13
@mariablog: Szakmailag???? :-)
Megtörtént, igaz már annak 10 éve, de szerintem most annál rosszabb a helyzet.A kisöreg (86 éves volt) saját házában legurult egy lépcsőn és felszakadt a fejbőre. Bevittem a János Kórház sürgősségére, ahol elsősegélyben részesítették, összevarrták a feje búbján a…..
Széphalmi Izett 2011.05.29 10:38:03
@Leroi: "Te Széphalmi vagy, ugye?:)
Nos, a captopril egy jó kis klasszikus ACE-gátló, hirtelen felszökött vérnyomású betegeinknél mi is alkalmazzuk az aranydózist, ami 12,5 mg...
De...
Én javasolnám a 24 órás ABPM felhelyezését és egy pontos vérnyomásmonitorozást belgyógyász által. Ilyen családi kórelőzménnyel mindenképpen. Lehet, hogy ACE-gátlóval folytatják, lehet, hogy átállítanak ARB-re, mostanság az utóbbit jól kombinálják (egy tablettában) Ca-antagonistákkal."

Anyuval kapcsolatban: f@sza egy neurológiai osztály lehet, ahol az afáziás beteget hülyének nézik, amiért nem tud beszélni...:((( "

Igen, Széphalmi Izett vagyok, csak valahogyan lemaradt a Széphalmi, - egyébként a kutyám törzskönyvi neve :-)))
De a viccet félre téve, voltam 24 órás ABPM vizsgálaton is, ahol szintén kimagasló értékek voltak, de azzal intézték el, hogy valószínűleg a készülék a rossz. A kiugró értékeknél most az van, hogy Tensiomint szopogatok, ezt javasolták az ügyeleteken is. Csak tényleg azt nem tudom, hogy meddig mehetek el? Vagy is mennyi mg a megengedett? Szeretnék még magamnak, - mondjuk 10 évet...

Anyu, egyébként Apu volt... Anyukám agydaganat betegségben hunyt el, apukám az, aki agyvérzést kapott és magas vérnyomásban szenvedett. Szintén nem dohányzott, nem fogyasztott alkoholt. Tényleg nagyon megalázó volt az ideggyógyászati vizsgálat, még sérülten is érezte, hogy mennyire... 8 hónapig ápoltam apukámat, szinte a nulláról indultunk, de jártunk logopédushoz, gyógytornászhoz, stb. Újra tanult mozogni, beszélni... Lassan szinte mindent visszanyert, csak mint említettem, a számok világát veszítette el. Ennek ellenére 8 hónap után újra önálló életet akart élni. Sokáig jól volt, félévente kapott értágító (?) infuziós kezelést. A legutolsónál nagyon rosszul lett, "berácsozták" az ágyát, mert állítólag minden áron hozzám akart jönni... Én Bp-en élek, Ő pedig egy dunántúli kisvárosban volt. A berácsozás éjszakáján meg is halt. Soha nem tudom megbocsájtani magamnak, hogy nem voltam ott... Talán azt is említettem, hogy naplót vezetett... Amit szavakkal nem tudott kifejezni, ebben mindent leírt, - a bezártságról, a megalázottságról, az érzéseiről, stb. Amikor újra és újra elolvasom, könny szökik a szemembe...
Széphalmi Izett 2011.05.30 10:08:37
@Border: Köszönöm, olvastam, - éppen édesapám betegsége kapcsán került a kezembe. Szerintem élvezetes olvasmány lehet az egészségügyben és a nem ott dolgozóknak egyaránt :-)
Praxis Hol a hiba a rendszerben? 2011.05.25 06:00:00
Én nem egy esetet írnék le, hanem a saját vagy nagyon közeli hozzátartozók esetét (tehát nem urband legendeket és egyedi eseteket) orvossal, kórházzal. Neveket nem írok. Az egész után kialakul egy kép, az lenne a kérdésem, hogy jól működik-e így a rendszer vagy sem. Ha nem,…..
Széphalmi Izett 2011.05.25 10:14:26
@El Visco Stello: "Node amitől a combom csapkodtam a röhögéstől, az a posztoló elfeküdt karja. Az mindent visz"

Ettől én is :-) Időnként néha "elfekszem" a karom, zsibbad is rendesen, míg visszaáll a vérkeringés :-) De ezzel még sohasem fordultam orvoshoz.

Szerintem ez nem úgy működik, hogy jó és rossz orvos. Van tapasztaltabb, van kevésbé, lehet éppen jobb napja, vagy kevésbé (ezt ne én fogjam ki), hiszen Ő is ember, vagy éppen nem ért ahhoz a betegséghez (csak nem ismeri el, - ezen változtatni kellene), vagy éppen más érdekek motiválnak...

Hogy mi lehet a más érdek? Vese panaszaim után egy magán klinikán (munkáltatómnak volt vele szerződése) uh. vizsgálat után az orvostól beutalót kaptam a helyi kórház (ahol főállásban dolgozott főorvosként) urológiai osztályára azzal, hogy el kell távolítani a jobb vesémet, mert súlyosan károsodott. Szeretem azért ilyenkor körbejárni a dolgokat, mielőtt döntök a sorsomról. Ezért elmentem máshová is, ahol az uh. mellett végeztek még un. izotópos vizsgálatot, stb. Eredmény? Igaz, nem teljesen egészséges, de ma is meg van mindkét vesém, remekül elboldogulok velük :-)
Mint utólag kiderült, a helyi kórház urológiai osztályát be akarták zárni (végül be is zárták), mert annyira kevés volt a beteglétszám, nem volt kihasznált. A főorvos úr talán így gyűjtötte a betegeket.
Ettől függetlenül nem haragszom rá és nem vontam le ebből messzemenő következtetéseket :-)
A történet hetente ismétlődik, a felelős tetten érhetetlen. A helyszín a Honvéd Kórház (ÁEK) diabetológiája, annak is a hétfői napjai, amikoris a terhességi diabéteszesek gondozása zajlik. Minimum 45-50 kismama tolong az ajtó előtt, ahová jó esetben elég 9-re megérkeznie,…..
Széphalmi Izett 2011.05.18 16:19:44
@IrishOak: Ha valaki nagy seggű, nem feltétlenül jelenti azt, hogy terhes, vagy netán cukorbeteg :-)
Nekem nem volt nagy, - a 158 cm-hez képest 47 kg-al kezdtem és 54 kg-val fejeztem be a kisbabám megszületésekor, haza menetelkor már ismét 47 kg voltam. Még is "cukorbeteg" voltam éppen akkor. Soha nem voltam un. édesszájú, sokkal inkább a zöldségeket részesítettem előnyben, mint ma is, - és még is. Ilyenkor valamiért átalakul az ember...
A több órás várakozás nem indokolt. Többször voltam tanúja annak, hogy a kismama rosszul lett, vagy éppen elfolyt a magzatvíz. Igen is lehetne sokkal jobban szervezni és ez igazából szerintem nem anyagi kérdés!
T.Cím! Sajnos, amit a cikkben olvastam, nem egyedi történet. Tudom, hogy az egészségügy nehéz helyzetben van, ezért sok mindent meg is értek.....de az udvariasság, kedvesség, együttérzés, emberség...nem kerül pénzbe! A Péterfy kórházzal nekem is rossz tapasztalataim vannak.…..
Tisztelt Praxis blog Szeretnék segítséget kérni. Inkább csak információt. Leírom a velem történteket, elsősorban nem panaszkodásból, mert végül minden jól alakult, és utána felteszem a kérdéseimet. Terjedelmes és ha nem teszik közzé, megértem.   Történet: Évek…..
Széphalmi Izett 2011.05.15 13:42:23
@adamantium: Valóban sürgősségi ellátást igényelne, de ha meg sem vizsgálják, honnan tudják? A szabály az szabály, vagy is irány az állandó lakhely...
Persze, megértem. De ha hozzám beesik valaki 19,59 perckor, akkor nem küldöm el, ebből kifolyólag sokszor még este fél 9-9-kor itt ott vagyok.
@Leroi: A főbérlők egyike sem fizet adót, mint ahogyan a hálapénz után sem fizetnek. Hálapénzzel egyébként semmi bajom, - főleg, hogy én sosem adtam :-)
@El Visco Stello: Bár milyen elképesztő, de nincs mindenkinek internetje, ha meg még is, ilyen helyzetekben (már, ha tényleg sürgős) igazából nem internetezik. De én mostantól megjegyeztem, hogy OBSI :-)
Nem is mondta senki, hogy a MH. terror az eü. sara. A MH. terror egy tény, Ti meg leb*szátok a jó népet, hogy nem megy orvoshoz. Ja, hazaballagok, másnap meg elballaghatok a munkaügyi központba... Olykor előfordul, hogy a reggel 8-kor kezdődő házi orvosi rendelésre (már 7-kor ott vagyok) elballagok, de 9-ig a sok nyugdíjas miatt képtelen vagyok bejutni, 9-kor meg el kell mennem, hogy 10-re beérjek a munkahelyemre. De ez sem az eü. sara :-) Ez a nyugdíjasok sara :-))) Vagy nem?
Széphalmi Izett 2011.05.15 14:00:08
@ReignOfdark: Sjanálom, ha a hozzászólásom után Neked ez jött le...

Két diploma után (bár némileg már túlkoros vagyok), azért van némi fogalmam a ZH-król, meg hasonlókról. Nem tréfálkoznék rajta, bár nem is sajnálkozok..., viszont én anno emiatt nem sírtam tele mondjuk az internetet :-)

"Nem inkább az általános rossz szociális helyzet a felelős az egészségügy színvonaláért?"
Már megbocsáss, de ez hülyeség. Nem.
Itt sokszor nem is a színvonallal van a gond, ha nem a hozzáállással, az emberséggel. Leszarom, ha órákat kell várnom valahol, ha utána olyan eü. személyzettel kerülök kapcsolatba, akik ember számba vesznek, tisztességesen beszélnek és tájékoztatnak. Ettől fiatal, idős jó érzéssel távozik. Meg ennek igazából ahhoz nincs köze, hogy ki mennyit keres. Bár milyen foglalkozást tekintve adva van az egyik ember, meg a másik ember, innentől meg már csak rajtuk múlik, hogyan tudnak egymással kommunikálni.
Széphalmi Izett 2011.05.15 17:29:49
@Duygu: Ja, lehet időpontot kérni, és nem csak jobb helyeken, de mindenhol 10 órától..., én meg ugye attól dolgozok... :-)
@Leroi: Mehetek Hozzád ? :-)))
@El Visco Stello: Na, ez a Ti legfőbb bajotok, amolyan üldözési mánia... Senki (legalább is nem tudok róla) nem próbálja a szociális problémáit az egészséügy nyakába varrni. Ezt gondoljátok, aztán meg ez is jön le a beteg felé.
jágör68: ettől még senki nem tart be semmit... Amúgy szép napot :-)
Rokonunk 2010 augusztus 9-én egy 5 napos infúziós kezelésre feküdt be a Váci Jávorszky Ödön kórházba,már nem először kezelték itt. 2010 augusztus 12-én eltűnt a kórházból.Se a nővéreknek, se az orvosának nem tűnt fel, hogy hiányzik egy beteg. Csak akkor vették észre, mikor…..
Széphalmi Izett 2011.05.03 09:52:35
@miklos.rabai: 5 napos infúziós kezelést rendszeresen, általában 4-6 havonta, a súlyos agyvérzésen átesett betegek kapják. Mielőtt végre megkapnák a kezelést (hely hiány miatt olykor jelentős csúszások vannak), tudatuk jelentősen módosul, vagy is zavart állapotba kerülnek. Az ilyen beteg nincs tisztában azzal, hogy mihez van joga, vagy mihez nincs, akár el is mehet bárhová. Bár az egészségügy jelenlegi helyzete miatt erre kevés az esély, de az ilyen betegekre fokozottan kell/kellene ügyelni. A kezelés után tudatuk kitisztul, hónapokig ismét emberhez méltóan élhetnek.
Széphalmi Izett 2011.05.03 11:56:39
@miklos.rabai: De hogy nem lenne stroke, - az infúzió már csak ez után jön...
Ezek az infúziók igen is nagy mértékben javítanak az állapoton, pontosan a súlyosan károsodott erekben nagy mértékben segítik a keringést. Gondolom, nem véletlenül találták ki... Két évnyi tapasztalatból mondom, - súlyos agyvérzés utáni beteget ápolva, biztosan állíthatom, hogy segít és sokat javít az állapoton, képes az önálló életre. Ha ezek a kezelések késnek, súlyosan romlik az állapot!

Mi még pl. un. plasztik kártyát is kitaláltunk és elkészítettük a beteg számára, (olyan, mint a bank kártya) melyre az van írva, "agyvérzésem volt, kérem segítsenek" és a lakcíme, valamint egyéb elérhetőségek is szerepeltek rajta. Erre azért volt szükség, mert olykor "gyagyásnak", vagy részegnek nézték, a kártya felmutatása után azonban mindenki segítőkész volt.

A posztoló nem írta, de úgy gondolom rokona is hasonló betegségben szenvedett.

Volt már dolguk ilyen beteggel? Érdekes módon valamilyen szinten a tudatuk teljesen tiszta, de valahogyan be vannak zárva önmagukba, nem tudják kifejezni amit éreznek, elvesztették a szavakat... De éreznek, gondolkodnak!
A mi betegünk elveszítette a számokkal kapcsolatos tudását. Viszont az írás készségét nem, - naplót vezetett, ahol rendszeresen leírta a napi történéseket, azt, hogy mennyire nem értik, hogy mennyire be van zárva, hogy mennyire nem tudja kifejezni magát és mennyire elkeseredett... Szívszorító volt olvasni...
Praxis Halálra rémített az orvos 2011.05.01 06:00:00
Sziasztok, egy rémtörténetet szeretnék megosztani veletek a Semmelweis Egyetem II-es Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikával kapcsolatban. Az orvosom is ott dolgozik, akivel semmi probléma nincs, nagyon körültekintő és alapos. A héten viszont szabadságon volt, ezért egy másik…..
Praxis Szívroham az esküvőn 2011.04.05 06:00:00
Kedves szerkesztők, olvasók! Édesanyám 4 évvel ezelőtti haláláról szeretnék mesélni nektek. Rendszeresen olvasom az oldalt, örülök, hogy valahol kiadhatom fájdalmamat. Hiába ez a 4 év, azt hiszem még nem sikerült feldolgoznom a történteket. Talán szakember segítségére is…..
Széphalmi Izett 2011.04.05 09:02:16
@bauchi: Elvileg, - gyakorlatilag nem.
Tisztelt praxis blog! Szerdán kora este egy vendéglátó egységből kifelé jövet barátaimmal észrevettünk egy földön fekvő férfit, aki nem volt magánál, ráadásul komolyan vérzett az arca több helyen. Nagyon úgy nézett ki, hogy valaki jól megverte szerencsétlent, attól került…..
Széphalmi Izett 2011.04.04 09:12:19
Nem derült ki, hogy részeg volt-e az illető. Ha meg még is, akkor nem segítünk rajta?

Szerintem attól (is) függ, hogy melyik/milyen diszpécser van szolgálatban. Vagy ki van nekik adva, hogy részeghez nem mehetnek? Tavaly én is találkoztam olyan emberrel, aki véresen, félig megfagyva feküdt egy bokorban. Nem találtam részegnek, de ha az lett volna, akkor is értesítem a mentősöket, hiszen sérülései voltak. A diszpécsert 3x hívtam vissza, veszekedni kellett, hogy intézkedjen. Természetesen első kérdése az volt, részeg-e? A 3-ik telefon után végül kiküldte a mentőket, a rendőrökkel együtt.
Kiderült, hogy egy szellemileg sérült emberről volt szó, aki "eltévedt" otthonról, - nem volt részeg. Végül rendesen ellátták, elvitték.

A társadalommal is baj van. Ha látunk egy földön fekvő embert, akkor azonnal az ugrik be, hogy részeg és nem kell rajta segíteni, úgy kell neki.

Anyukám súlyos csontritkulással, ízületi problémákkal küzdött, volt hogy rosszul lépett, térdre esett és nem tudott felállni. Senki nem ment oda hozzá felsegíteni, mert "részeg". Elmondása szerint halálosan szégyellte magát. Nem neki kellett volna...

Nem régen egy nő összeesett a busz megállóban. Életerős férfiak álldogáltak ott, senki nem segített, hiszen biztosan részeg. Nem volt az, beteg volt...

Csak remélem, hogy velem soha nem fordul elő, hogy rosszul leszek az utcán. Hiszen akkor csak "részeg" lehetek....
Tisztelt blog! Úgy látom a hozzászólásokból, hogy az általam átélt rémálom már untat néhány kommentezőt. Nem kívánom nekik, hogy szintén hasonló megaláztatásban kelljen részt venniük, de biztos vagyok benne, hogy akkor ők is másként állnának az ilyen történetekhez. Ha…..