Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fluoro

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szénhidrátok? Legyünk hálásak, hogy léteznek! Valójában nem a „gyilkos cukor” ellen kellene küzdenünk, hanem a mértéktelenség és lustaság ellen. A régész is válaszol, hogy a korai elődeink tudatosan éltek-e alacsony szénhidráttartalmú étrenden. Valamint olvashattok pár saját tapasztalatos tippet, ha…..
Fluoro 2016.11.27 19:24:07
@Arany Sakál: Sajnos próbáltam, nem bírom, rosszul vagyok. A vaj és tejszín az, amitől legeslegrosszabbul vagyok. Nagyon sok gyengébb epével és hasnyálmiriggyel rendelkező ember nem bírja a sok zsírt, és ez nem fejben dől el, hanem hasban sajnos.

Viszont, 150 g lassú felszívódású keményítővel, és közepesen sok fehérjével, sok zöldséggel, plusz némi mozgással elfunkcionálok.

Hát igen, a cukor nekem is az ellenségem, sose eszem, mert ugyebár fruktóz van benne. Kevesen tudják, hogy a laborban a cukorbeteg patkányt fruktózban gazdag étrenddel "állítják elő". Na kösz, az nem kell.

A "Downdate" termékek között szerintem vannak jók is, ami nem zsíros, azt bírom, és fogyasztom is, mert nem vagyok egy aszkéta típus. Pl. a barna kakaós csigát rendszeresen szoktam vacsira, az nem is zsíros.

Szerintem van annyi elhízott és egyben epebeteg ebben az országban, hogy "Downdate"-éknak megérné velük is foglalkozni..
A nemzetközi nihilizmus magyarországi titkos rezidenseként citromba harapott arccal ismerem el, hogy Mészáros Lőrinc úrnak igazsága vagyon: a wellness hotelek tele vannak. S miközben meghajlok Mészáros úr éles szemű megfigyelése előtt, szerényen megjegyzem, hogy az általam különösebben nem kedvelt…..
Fluoro 2016.11.03 20:00:30
@stower: hidd el, voltam már jobb helyeken, ezzel most mellé lőttél - nem csak kis hazánkról, és nem csak erről a kontinensről beszélek :-D Én most az átlag magyar "wellness" helyekre gondoltam, ahol a medencék igenis jók, de a kaja nem.
Májusban kitört a nyár, a keresztlányaimmal és a szobatársaikkal elmentem fagylaltozni. Tűzött a nap, úgy gondoltam, nem ártana nekik valami fejfedő. "Nincs baseball sapkátok?" - kérdeztem, tavaly ugyanis minden gyerek ilyen sapkában rohangált az udvaron. A gyerekek csak vonogatták a vállukat,…..
Fluoro 2016.06.04 10:23:42
Áprilisban volt a Föld napja, de nem csak ezen a napon kell vigyáznunk a teremtett világra. Összeállításunkban keresztény gondolkodóktól idézünk: miért is számíthat alapnak hívő ember számára környezettudatosság? Néhány jó tanácsot is összegyűjtöttünk: hogyan legyünk zöldek? Ha tudnám is,…..
Fluoro 2016.05.07 21:19:19
Három autó ütközött össze péntek este a Barta Lajos út, Baross utca, Kinizsi Pál utcai csomópontban. A balesetben három felnőtt és egy gyermek sérült meg. Őket a több rohamkocsival kivonuló mentőszolgálat kórházba szállította. Állapotukról nincs pontos információnk, de a…..
ködpiszkáló pektinveszély 2016.03.14 11:11:40
A böjti időszak sokak számára a fürdőruhaszezonra való felkészülés kezdetét is jelenti. Ilyenkor megsokasodnak a fogyókúrás receptek, hasznos, haszontalan és veszélyes tanácsok az interneten. A legnépszerűbbek természetesen azok a módszerek, amelyek nem igényelnek sem életmód-, sem…..
Nem egyszer kapom meg azt a kritikát, hogy nem átlagos nőket, hanem "túl vékony" nőket mutatok a blogon, mint ideális női alak megtestesítőjeként. A 30 év körüli nőket fogom most egy kicsit jobban bemutatni, hogy tényleg a valódi képet kapjuk, mit is jelent vagy hogyan néz ki egy átlagos 30 év…..
"A savas pH rossz. Értem? Ezért lúgosítani kell, de mégis hogyan? Nos, ennek most alaposan utánanéztünk!” Számos újságcikk, internetes blogbejegyzés kezdődik hasonlóan magabiztos felütéssel, mióta már-már mindenki számára evidenssé vált, hogy a szervezet „elsavanyodása” káros, ezért az egészség…..
Fluoro 2016.02.14 10:10:46
Amíg arra büszkék celebkedő embertársaink, hogy:
kb.:
"Már megint eltelt egy olyan nap, amikor nem használtam azt a tudást, amit az iskolában a kovalens kötésről tanítottak nekem. Ez nagyon különös!"

www.facebook.com/vekerdy/photos/a.154191028114406.1073741828.153817901485052/209307502602758/?type=3&theater

Addig nem várható, hogy a savakról, lúgokról, egyebekről tanultakat épp használják, így örömmel lúgosítanak továbbra is. Hát, pufferekről szerintem nem is tanultak, így azt el sem tudják dönteni, hogy az arról tanultakat használják-e, vagy sem...
Fluoro 2016.02.14 10:23:26
@mocsing56:

Én tisztelem Gyuri bácsit, könyvem is van tőle.

Viszont, ő jó levegőn, rendszeres étkezéssel, alvással könnyebben megéri a 85-öt, mint a az éjszakai ügyeleteket vállaló, kényszerűen össze-vissza étkező, munkaidejét egészségügyi intézményekben eltöltő orvos, akit számtalan stressz ér minden irányból.

Gyuri bácsi is segíteni próbál, ők is, de Gyuri bácsinak szerencséje van élvezni a Bükk friss hegyi levegőjét.
Amikor igencsak javasolt, hogy az élelmiszer termelő rendszerünk milliónyi organikus kiskertre és közepes családi gazdaságra alapuljon, szinte mindig akad valaki, aki azt mondja, hogy ez nem reális. Aztán gúnyosan beszólnak, hogy „Lehetetlen ellátni a világ növekvő népességét…..
Amikor először vittem kirándulni a fogadott keresztlányaimat, és útközben megállva megkérdeztem, mit szeretnének inni, azt válaszolták, hogy "szukot". Mit?????????????? Egyre hangosabban kiabálták, hogy "szukot", de én a nagyobb hangerőtől persze nem értettem meg. Nagy nehezen a büfé polcánál…..
November 23-tól december 5-éig került megrendezésre a nemzetközi diabétesz társaság (International Diabetes Federation) ifjúsági vezetői képzése (Young Leaders in Diabetes Programme), illetve az ezt követő diabétesz világkonferencia. Az eseményeket a kanadai Vancouverben rendezték…..
A 2005-ben bezárt Parádsasvári Üveggyár hazánk egyik legrégebbi, a közel 300 évével szinte már történelmi jelentőséggel bíró gyára volt. Kezdete egészen a 18. század elejére vezethető vissza...
A Norbi-jelenség nem csak a magyar társadalom igényszintjét és átlagos értelmi színvonalát mutatja meg jobban bármely statisztikai adatnál, de egyre látványosabban teszi ki a farkát az asztalra az…..
Fluoro 2015.08.07 07:57:27
@Dr_utcai_arcos:
Gondolom, a Papa is kenyér nélkül tolja a szalonnát, mint a jelenlegi low-carb őrültek, nemde? A zsíros húst meg csak salival eszi? Mert Norbi, de mások is, úgy szokták.
Fluoro 2015.08.07 11:05:05
@Dr_utcai_arcos: Nézd, nem megyek bele, vannak arányok, miből mennyit, keményítők, cukrok, lassú-gyors felszívódás, zsírok - telített, telítetlen, omega 3-6, proteinek, aminosav profilok, mindehhez súly, nem, aktivitás. A Papa mindezt ösztönösen jól belőtte. Ha mellette napi doboz munkást szív, és liter páleszt is letol, akkor meg nem reprezentatív, viszont bejött neki az élet :) Ez nem mentés... ez van, akit érdekel, utána néz, a többi meg tájékozódjon a blikk diéta rovatából....
Betegszállító már nincs. este lévén, úgyhogy kiülhet a folyosóra és megvárhatja a reggelt, vagy akár haza is gyalogolhat. Tanyán lakom Bács megyében. A legközelebbi település 5 km, ahol van orvos, meg ügyelet. Itt felénk, mivel szórvány tanyák vannak, kell a jármű, mert ha…..
Fluoro 2015.03.01 19:36:02
@yogosan: honnan tudod, hogy a néni szedi pontosan a gyógyszereket, amit kapott a vérnyomására? Van vérnyomásmérője, hogy rugalmasan bevegyen még egy gyógyszert, ha felfelé indul neki a vérnyomása? Ezeket nem tudhatjuk! Persze, jó, hogy most rendesen kivizsgálják, gyógyszerét beállítják, de a kapott recepteket ki fogja tudni váltani? Baj van, igen, mert a néni egyedül van, elszigetelve, kevés pénzből él, idősen, betegen. Ezt nem a mentősök, orvosok fogják megoldani. Ez szociális probléma, jólelkű rokonok, rosszabb esetben önkormányzat szociális iroda, családsegítő, alapítvány stb. Tudna/ kellene, hogy segítsen.
Fluoro 2015.03.02 09:15:46
@estónia: Tényleg sajnálom a nénit. Hogy tudott így egyedül maradni? Gyereke nincs, vagy eltűnt valamerre? Valamilyen fórumon, blogon pedig kellene beszélni a szociális ellátórendszerről, mert biztos azt is lehetne jobban csinálni, és az ilyen egyedül maradt időseknek is járna, hogy méltósággal töltsék el azt az utolsó idejüket. Egyébként vannak még jóérzésű emberek, sok facebook csoport alakul kifejezetten segítésre, és volt már, ahol összeadták ilyen elesett emberek receptjére, tüzelőjére, stb., küldtek tartós élelmiszert. Én is adtam már bele, amikor megfogott a történet. A napi gondoskodás az sajnos más kérdés, nehéz dolog.
"Ha Ön vagy Hozzátartozója moz­gásában valamilyen oknál fogva akadályoztat­va van, de szeretne szakszerű módon, jól képzett szakemberek se­­­­­gítségével eljutni kórházba, rendelő­ intézetbe, ro­­­­ko­­nához, külföldre vagy bármilyen más helyszín­re, akkor…..
Nagyjából ezzel a mondattal jöttek haza a minap kölkeim a suliból. Aztán elkezdődött a nyavalygás, hogy milyen rossz a kaja. Kissé gyanús volt, mert ahányan vannak, annyi iskolába járnak, így kizárt, hogy csak az adott iskola menzájával lenne gond. Persze a szülői gondolkodás…..
Nemrég nagy port kavart az a nemi erőszakról készült rendőrségi videó, amely az áldozat kriminalitásával a nőket tette felelőssé az őket ért erőszakért. Ezzel pedig csak tovább növelik a bűntudatot, az önhibáztatást a nőkben, akik ezért a mostaninál is kisebb arányban…..
Most várunk,hogy mi fog kisülni a dologból,és csak imádkozni tudunk,hogy ne legyen baj,mivel korántsem gyógyult állapotban engedték haza. Üdvözlöm az olvasókat!   Az eset velünk történt,pontosabban az élettársammal.     Az elmúlt heteket a hétvégi házamban töltöttük…..
Fluoro 2014.11.27 16:53:40
@reepach: kommentjeidből úgy láttam, talán tudnál válaszolni a kérdésemre, egy nagyon beteg ismerősöm esélyeit latolgatom, eléggé kétségbeesetten. Szóval, szeptikus abdominális sokk esetén, van ma olyan hely Magyarországon, ahol polymixin B hemoperfúziót is bevetnek adott esetben? Vagy ez még nem ért ide hozzánk? Mert az olvasottak szerint, akár 20%-al is növelhetné az esélyeket. Köszönöm, ha tudsz válaszolni, vagy bárki hozzáértő, aki erre jár!
Megjegyzem, polymixin B-vel szoktam dolgozni (laborban), igen hatékony egy antibiotikum (bár ebben az esetben az endotoxin eltávolítására használják!) Jól jönne a kritikus helyzetben ez 20 százalék is pluszban!
Állást találni nem könnyű feladat. Sok próbálkozás és türelem árán azonban az elhelyezkedés a legtöbb esetben sikerrel jár. Vannak azonban olyan emberek, akik próbálkozhatnak, válaszra sem méltatják őket önhibájukon kívül. Ilyen Jose Zamora esete is. A férfi elmondása…..
Megjelenésük után rövid idővel máris egy ország rajongja az itt most meg nem nevezett közösségi eladogatós oldal mélyen emberi sorsokat bemutató filmecskéit. Ahogy a néniék adják el a nippeket, meg Józsit, aki csoppereket épít és aztat is eladja. Magyarország, 2014:…..
  Igazából a világ összes pénzét el lehetne költeni táplálékkiegészítőkre. Akár a bioboltokról, akár a klasszikus "gyúrós" boltokról beszélünk, még szakemberként is nehéz követni az újabb és újabb csodaszereket. Ha az eladót kérdezzük, akkor nyilván azt fogja…..