Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ra13

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Pár napja nyilvánosságra hoztak egy elitegyetemi rangsort, a CWUR-t.      A rangsor első ötszáz egyetemében nincs magyar intézmény. Van viszont öt izraeli.      A másik lista az idei STOC 2020 konferencia elfogadott cikkeinek jegyzéke. A STOC a Symposium on Theory of Computing, sponsored…..
Ra13 2020.06.10 15:16:13
@György Csaba Nagy: ott a pont! sajnos
        Lesz, aki nem olvas bele. És csak mondja és mondja...        Orbán emberi életeket fog feláldozni a GDP-ért. És nem tehet mást. Ha én lennék a helyében én is ezt tenném, és talán éppen ezért nem szeretnék a helyében lenni. Ez nem teljesen igaz, pl. amikor a japán követség fogadást ad, és…..
Ra13 2020.05.20 09:45:21
@Kettes: pár napja még május vége volt az időpont, ha jól emlékszem Belgradban... És a hat-het is odakerült. Ahogy a migrancs veszély se múlik, a Covid veszély se.
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
Ra13 2020.03.13 20:24:10
@n0ri61: sok fasiszta barom. Primitív indulatlevezetes. Most aztán jól megmutatták nekik.
Ra13 2020.03.15 08:04:03
@ámbátor: de ha nem teszteknek, akkor nyernek 1-2 hetét. Addigra betegszik meg, aki elkapta... Napokon belül exponenciálisan nőni fog a betegek száma. Mivel mindenki otthon van, csak a Fidesz mediumokon keresztül van információ... Nem tudom mit fogunk tudni és mikor ebből.
Pedig a szabályok tartós betartásához azért kell a reális helyzetismeret, némi veszély érzet. Az hogy mindenhol baj van, nálunk nem annyira meddig tartja vissza az embereket a kontakttol. Miközben el kell menni sokaknak dolgozni is. A gyerekek meg felügyelet nélkül...
Ra13 2020.03.19 06:47:16
@kemény keleti kommentelő: a forint arfolyammal kifosztja a lakosságot, csődbe viszi az országot, ezzel az állam papírok visszafizetési garanciáját, a haverok meg már rég kivettek a pénzüket. O meg szethordta a repülőgépeivel a világba. Lehetőleg batyuban nem számlán... MNB évek óta sopri ki a kasszát... Ne legyen miből fizetni... :(
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
Ra13 2020.03.17 21:48:41
@balmoral: *****
        1947. február 25.-én tartóztatták le  Kovács Béla kisgazdapárti képviselőt. A Szovjetunióba hurcolták és egy koncepciós perben 25 évi börtönre ítélték. Négy évet töltött a Gulagon, négy másikat egy moszkvai börtönben. Emiatt van ma a kommunizmus áldozatainak emléknapja.         Kovács Béla…..
Ra13 2020.03.06 08:21:26
     Az ember élete -- megismerni Istent és szeretni Őt.   1. Az önmagában végtelenül tökéletes és boldog Isten tisztán jóságából elhatározott terve szerint, szabad akaratból ellátott minket Audi 8-asokkal, elnézte nekünk a ministráns fiúcskákért és különösen azok bizonyos részeiért érzett…..
Ra13 2020.03.02 14:41:03
@Strawdog: és persze nem "csak" az egyház szabályait hágják át és meg, hanem a polgári és büntető törvénykönyv-et...
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Ra13 2020.02.20 18:31:20
@netukki: inkább ennyi pénzt vesznek ki a közösből. Maga a propaganda nem kerül ennyibe. Annyit számláznak a primitív, összelopott plakátjaikra, levelezgetésükre, amennyit akarnak. A feladat filléres. Itt fizetik meg, hogy másnak ne legyen nyilvánossága. Nem kihívás mit írjanak ... Lassan csak nekik van nyilvánoságuk. Ahogy egy nagyon nagyon egyszerű választó válaszolta a riporter kérdésére (A fideszre szavazott?) nagyon nagyon vidéken, választás előtt: "Van más is?" A lehetséges véleményformáló személyeket szépen sikerült megtalálniuk. A provokátorok láthatóvá tették kik az ellenség: a tudósok, művészek, írók, költők között... Kíváncsi vagyok... Nem, igazából nem vagyok kíváncsi mikor nyúlnak direkt eszközökhöz is az ellenállókkal szemben. Mindent, ami függetlenné tehetett beszűkítettek, megszüntettek. Civil szervezetek finanszírozása, egyházak finanszírozása, felnőtt oktató cégek kinyírása, szakképzés kinyírása, illetve leváltása fideszes 2010-11 után alapított cégek futtatásával... Eu-s pályázatok ... Kutatás, színház, zenészek, írók függőhelyzetbe hozása... És aki marad független, azt ellehetetlenítik. Olyan ez az egész, mint egy társadalmi mikrohullámú sütő, lassú főzésre állítva...
Ra13 2020.02.21 16:10:22
@Kettes: meg kellett néznem a cikket... Azt hittem viccelsz. És nem...
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Ra13 2018.12.18 13:27:16
@jotunder:

A titulusain túl semmit nem tudok erről az önjelölt zseniről. Megnéztem. Nem kellene írnia. Talán tudja is. De akarja. Akarja az irodalmat. Nem érzi, nem tudja, akarja. A "Moly.hu-n írja róla valaki. Nagyon találó:
"Kuszma ♥P 12 hónapja Előzmény
@regulat: Igazából azt mondta, hogy ÍRÓ nem akar lenni. Azt kellett volna betartani. (Olvasó szerintem nem lett, legalábbis a saját szövegét nem biztos, hogy átolvasta.)

Tetszik ez a mondat: „Helyőrségesenek lenni azt jelenti, hogy volt egy asztal a Music Pubban, ahová én is odafértem.” Árad belőle az őszinteség. Ez is tetszik: „Helyőrségesnek lenni azt jelenti, hogy a bölcsészkarra csajozni jársz, és nem azért, hogy valami lehetetlen és gyakorlatilag értelmetlen nyelvezeten elmagyarázza neked bárki, hogy mitől jó az irodalom, a nyelvezete eleve bizonyítja, hogy fingja sincs róla.” Látszik belőle, hogy volt értelme oda járnia. És egyben megmagyarázza, hogy bár a szerző filozófus (mármint önmaga szerint), mégis a görögökből valószínűleg annyit jegyzett meg, hogy barlanghasonlat meg androgün, ami arra utal, hogy a gimnazista tananyagon túl nem igen ragadt meg a fejében semmi.

De legjobban az tetszik, hogy „De kérve kérem a megszólalókat, hogy írjatok érdekesen” és „…hogy dögunalmasan írtok, [az] megbocsáthatatlan”, mert kiviláglik belőle, hogy Demeter szerint mi az érdekes (balta, medve, pia, pSPOILERna), és hogy az „érdekes” meg a „jó” igazából köszönőviszonyban sincs egymással – tehát az író meg se próbáljon jól írni, merthogy az milyen már, elég, ha érdekes dolgokat (balta, medve, poia, piSPOILERa) tömköd a regénybe. Az, hogy ettől a regény valamiért mégsem lesz érdekes, sőt, ami azt illeti, BRUTÁLISAN UNALMAS marad, egy olyan probléma, aminek megoldásán bizonnyal a helyőrségesek is erejüket megkettőzve dolgoznak. Kértek is az államtól újabb másfél milliárdot a projectre, mert hát anélkül nem is lehet huzamosabb ideig eredményesen dolgozni."

Tudom nem ér ennyit a személye. De mégis hatalomba került...
Ra13 2018.12.18 14:43:40
Ra13 2020.02.19 04:07:12
@netukki: belepilantottam a kommentekbe. Jaj. Aztán a cikk ajánlóba. JAJ. Ez az ország elveszett.
              Ez a cikk az egyetemes jogtörténet egyik fontos dokumentuma, Prof. Dr. Carl Schmitt náci jogászprofesszor, akiről a mai napig konferenciák tucatjait rendezik, vezércikkben magyarázta el, hogy Adolf Hitler miért gyilkolhat teljesen jogszerűen, visszamenőlegesen is lepapírozva.     …..
       A brit felsőoktatási szakszervezet (UCU) tizennégy napos sztrájkot hirdetett. Először február harmadik hetében két munkanapon, a következő héten három, majd négy, végül öt munkanapon lesz sztrájk. Hetvennégy brit egyetem, köztük Oxford és Cambridge is, csatlakozott a munkabeszüntetési…..
Ra13 2020.02.06 18:46:03
@ámbátor: :D *****
        Josemaría Escrivát 1992-ben avatták boldoggá, miután csodálatos módon meggyógyította a súlyos betegségből Rubio nővért. Amikor szentté avatták  már egy Manuel Rey nevű embert is kigyógyított a rákból, mindezt pedig  jóval halála után tette Escrivá, ami még nagyobb csoda. Monsignor Escrivá…..
Ra13 2020.01.03 09:20:55
          Ha valaki azt hiszi, hogy most majd jól nekimegyek Tamás Gáspár Miklósnak, akkor téved. TGM az egyik legbecsületesebb magyar publicista, olyan műveltséggel, amit én már túlzásnak tartok. Igen, ő erősen baloldali, én meg  nem, mondjuk más sem vagyok, de ez teljesen érdektelen. Eszembe…..
Ra13 2019.09.20 06:57:54
Ra13 2019.09.20 06:57:54
        " Mikoron a  Kék Banán egyesül a Lila Mangóval, hétszer harminc évig emelkedik fel Turulbankeresztelt Attila Királyunk nemzete a Világot tartó Teknős és a Teknőst tartó Kőszáli Kecske és a Kőszáli Kecskét tartó Varánuszra boruló aranykehelyben" . (John Maynard Keynes, azaz Kényes-Májas…..
Ra13 2019.09.11 06:30:32
Ra13 2019.09.12 08:52:19
@Grrr: 24.hu/kozelet/2019/09/12/brusszel-tamogatas/ Az előző hónapban is küldtek egy nagyobb adagot... :D majdcsak lekönyvelik, átváltják forintra, aztán mehet is egy időre lejjebb a forint... még egy kicsit egekbe a benzin... aztán választásokra jöhet a hangulatjavítás. Ha tudod halasztani...

Az lehet az ellentétük oka, hogy szerencsétlen Varga próbál egy gazdaságot működtetni, Matolcsi meg egy svindlis kaszinót.

2010-ben még kellett a pánik keltés a gazdaság körül, hogy hintáztassák a forintot, svájci frankban nemcsak hitelek voltak, hanem befektetések is. Nem túl sokan, biztosan nagyot nyertek vele. Már a 2006-os választások előtt fideszes ismerőseim erősen javasolták a svájci frankos autó és lakáshitelek gyors visszafizetését. Akkor nem jött össze nekik. Már el is felejtettem, amikor 2010-ben Kósa és Gulyás felváltva beszélték a hülyeséget... na mondom végre belevághatnak. Látszott rajtuk az izgalom, mint a kezdő kártyáson, amikor jó lap van a kezében és most kezdi kijátszani. A nép azt hitte, hiszi Kósa bolond. De a bolondság csak terelés, mert így nem a kezét figyeljük, miközben csalnak.

Ma már nem kell nagy cirkusz... magyarázhatják a Brexittel, meg a törökökkel, meg az ilyen olyan nemzetközi piacokkal. De a végén nekünk lesz drága minden ami euró, de a jött pénz legalább jó sokat ér...

Persze lehet, hogy nincs igazam, rohadtul nem értek a gazdasághoz... és rosszul kötök össze dolgokat.
Ra13 2019.09.13 23:07:25
@Külsős: Háát igen. Minden elveszíti a köz jellegét... Azt hittem a kilencvenes évek privatizációjánál már nem lehet méltánytalanabbat elképzelni. De mindig van lejjebb.
   Az alábbiak több mint hét éve jelentek meg a Vincenten.  Sokáig kerestem, és nem bírtam ki, hogy ne tegyem fel újra.  ................................................................................... Kigamitsu nagyúr az Oda klánbéli Nobuhide mellé állt a yobashui csatában, ahol kétezer lovas…..
         Tegnap még a tudományos kutatók ellen uszított a rezsimportál, ma a leggusztustalanabb nyilaskeresztes mémet hozták le.          "Igen, ne felejtsük el, hogy Gábor Andor miként hozta létre a Ludas Matyit! Hazajött Moszkvából, s feladata az volt, hogy a kisgazdákat minden eszközzel…..
Ra13 2019.09.05 20:12:19
@vizitor: Berecznek semmi köze a Ludas Matyihoz. Szilvay erőltetette bele a szövegbe, hogy visszautalhasson egy korábbi "rendkívül fontos" cikkére.
Ra13 2019.09.06 08:04:40
@velőtanya: egyszerűen van egy link a szövegben, ami egy régebbi Szilvay cikkre vezet át. Ami csak erről szól sok-sok peldacskaval... Ettől persze feltételezés, de ismerve egyes riportok kapcsolatát a szó szerinti valósággal. Jobban szól ez Szilvayrol, mint a nagy magyar mesélőről.
De voltaképpen mindegy is. Annyi értelme volt elolvasni, hogy ratevedt a szemem a kommentekre. Valahogy ezekkel az emberekkel nincs kapcsolatom. Ilyenkor látom, hogy más univerzumban élek. És valóban létezik egy másik valóság. Ilyenkor elkeseredek.
Ra13 2019.09.07 16:17:53
@Grrr: Legyen
      Az ember, akinek a nevét nem fogom leírni,  interjúk egész sorában bizonyít valamit, amit pláne nem fogok leírni.      Most éppen arról volt szó, hogy továbbra is Orbán tanácsadója marad. (tudománypolitikai kérdésekben ad tanácsokat, mint miniszterelnöki megbízott).     Ez az ember most…..
Ra13 2019.08.22 07:20:08
444.hu/2019/08/21/kaslertol-atkerul-a-felsooktatas-palkovicshoz

No ez minek a kezdete és vajon minek lesz a vége?
Ra13 2019.08.24 01:19:52
Ra13 2019.08.24 01:23:55
@Ra13: egy sóhajtás volt...
         Szép lesz, amikor majd megint jön a párttitkár. A munkahelyekről ki vannak tiltva a pártok. De legalább a főnök járjon körbe, hogy az illető kutató mire jutott a terveihez képest, megírta-e az elvárható számú cikket. Aki nem teljesít, repül? Szükség van fegyelemre. (interjú a 24.hu-n…..
Ra13 2019.08.10 12:57:53
@kemény keleti kommentelő: Engem nem zavar, de a kommentek fele erre reagál... Az idejáró embereknek ezek biztosan nem sok újdonságot hordoznak, de szerintem fontos, hogy közérthetően, koherensen a legfontosabb információkat összegyűjtötték, és hozzáférhető és érthető bárki számára, források, hírek, interjúrészletek illusztrálásával.

huszon- harminc éves kollégáim májusig semmit nem tudtak arról, hogy mi zajlik az MTA-val. Miközben Bólyai ösztöndíjasok, illetve arra pályáznak. Már nem a liberalizmus a szitok szó az egyetemeken és a közbeszédben, hanem a politika, politizálás, politikai véleménynyilvánítás, de már a történésekkel kapcsolatos információk is... Flegolet írta valamelyik poszthoz, hogy mennyire nem tudnak az eseményekről a 25 éves kollégái... az egyetemeken ez szerintem általános.
Ra13 2019.08.10 12:57:54
@kemény keleti kommentelő: Engem nem zavar, de a kommentek fele erre reagál... Az idejáró embereknek ezek biztosan nem sok újdonságot hordoznak, de szerintem fontos, hogy közérthetően, koherensen a legfontosabb információkat összegyűjtötték, és hozzáférhető és érthető bárki számára, források, hírek, interjúrészletek illusztrálásával.

huszon- harminc éves kollégáim májusig semmit nem tudtak arról, hogy mi zajlik az MTA-val. Miközben Bólyai ösztöndíjasok, illetve arra pályáznak. Már nem a liberalizmus a szitok szó az egyetemeken és a közbeszédben, hanem a politika, politizálás, politikai véleménynyilvánítás, de már a történésekkel kapcsolatos információk is... Flegolet írta valamelyik poszthoz, hogy mennyire nem tudnak az eseményekről a 25 éves kollégái... az egyetemeken ez szerintem általános.
Ra13 2019.08.11 07:18:58
@mafi mushkila: Köszönöm. Sikerült megértenem valamit... Közügyekkel való foglalkozás, ma jobban hangzik, mint a politizálás. Ez jó. Ezt fogom használni, ez lesz a dolog legeleje. Még egyszer köszi... kerestem ezt a kifejezést de nem jutott eszembe, pedig milyen triviális.
       G.Fodor Gábor perrel fenyegeti Peer Krisztiánt mert az kontúrtetováltszájúnak nevezte a feleségét Fodor-Horváth Zsófiát. Valószínűleg ez lesz az első per a kontúrtetoválásról. A jobboldali bérgyilkosok egyik legundorítóbb tulajdonsága, hogy miután végigzsidóznak, végigmuszlimoznak,…..
Ra13 2019.07.02 08:53:55
@kemény keleti kommentelő: Valaki megmondhatná ezt az EP-nek is. Orbán ellenzékben hihetetlenül kártékony volt. Úgy élt vissza a demokratikus eszközökkel, ahogy csak bírt. Aztán erőbe kerülve minden általa elhasznált lehetőséget eltörölt... és ezzel magát a demokratikus fékeket is. Ha az EP-ben is ezt csinálja, és hagyják Neki, at nagy jaj lesz...
       A CEU nyilván többet ér egymilliárd dollárnál. A kamatozó magánvagyona , az ún. endowmentje, kilencszázmillió dollár körül van. Ezt az egyetemet ajándékozza most Magyarország Ausztriának.      Ausztriának van egy kisebb tudományos akadémiai hálózata, amelyik összesen 39 európai nagy grantet…..
Ra13 2019.06.27 19:16:54
pk.uni-neumann.hu/dr-fulop-tamas

hűű ugye ez nem csak szerintem ciki? :(

Egy jobb egyetemen talán adjunktus lehetne. De lehet, hogy csak tanár segéd.
Kifogytak a káderekből?
       Az Adevarul arra  panaszkodott, hogy az orosz propagandalap, a Sputnik, a román szélsőségesek álláspontját terjeszti.       A Sputnik állandó hivatkozási alap a magyar állampárti sajtóban a Prostisrácoktól a 888.hu-ig.       Megkerestem a Sputnik vonatkozó cikkét.        Beszámolnak róla,…..
Ra13 2019.06.07 16:55:32
@Érvsebész: De igen.
           "Azt is tudjuk, hogy minden hatalom célja az értelmiségi holdudvarának jutalmazása, cserébe elvárja, hogy legitimálja a hatalmat. (Demeter Szilárd rezsimszolga) "          Ion Petrescu, a kémiai tudományok doktora, egy új televíziós készülékre vágyott.  Éppenséggel működött a régi…..
Ra13 2019.06.07 11:20:23
@Online Távmunkás: www.youtube.com/watch?v=3wOzGGmwrJA Ha már Térey ... ő így látta őket 37- 38 percnél kezdődik...
Ra13 2019.06.07 12:42:44
@jotunder: Pedig az Asztalizene hol volt még ezekhez az időkhöz. 2008 (?)
Ra13 2019.06.07 15:13:55
www.youtube.com/watch?v=onrDdp1bC4Y

2016-ból TGM 8 percnél kultúra kiirtása...
   Itt a Nature cikke.     Mélyponton Magyarország nemzetközi presztízse. Gratulálunk.   ..
Ra13 2019.06.05 15:52:01
@Alig Átor: Hosszúra nyúlt bosszú Budapest ellen? Le kell építeni, ki kell cserélni, újra kell építeni (nem csak mint szavazó bázis). Túl sok a független (szavazó) gondolkodó, túl nagy az autonómia, kontrollálhatatlan polgár ember... Túl sok a demokrácia igény. Corvinus - előbb feldarabol, aztán kisajátít. ELTE befenyit. CEU elüldöz. Könyvtárak, múzeumok, gyűjtemények, levéltár átad, áthelyez, átvesz, koltoztet... Történik ilyen Budapesten kívül? Konteo? Talán. Színházak? PIM? Ez nemcsak kultúrharc ... Ez BP leváltása. Mert nem megbízható FIDESZ szavazók. Mondom ezt vidékről. Itt az egyetemi polgár tudja a helyét. És kap rétest estére.
Ra13 2019.06.05 15:52:02
@Alig Átor: Hosszúra nyúlt bosszú Budapest ellen? Le kell építeni, ki kell cserélni, újra kell építeni (nem csak mint szavazó bázis). Túl sok a független (szavazó) gondolkodó, túl nagy az autonómia, kontrollálhatatlan polgár ember... Túl sok a demokrácia igény. Corvinus - előbb feldarabol, aztán kisajátít. ELTE befenyit. CEU elüldöz. Könyvtárak, múzeumok, gyűjtemények, levéltár átad, áthelyez, átvesz, koltoztet... Történik ilyen Budapesten kívül? Konteo? Talán. Színházak? PIM? Ez nemcsak kultúrharc ... Ez BP leváltása. Mert nem megbízható FIDESZ szavazók. Mondom ezt vidékről. Itt az egyetemi polgár tudja a helyét. És kap rétest estére.
Ra13 2019.06.05 17:04:55
@Alig Átor: Igen ebben teljesen igazad van. Csak az a baj, hogy annak, hogy mindez ott van, annak következményei is vannak, és annak is, hogy még mindig a legfüggetlenebb, legpolgárosodottabb, és a legtöbb demokratikusan lélegző lakosságot itt találod. Attól, hogy a Bp vidék különbség és ellentét régi történet, semmit nem von le annak jelentőségéből, amikor ezt propaganda szinten fel is erősítik és ki is használják. És ez fordítva is igaz. Minél távolabbi településeket nézünk, annál inkább csak egy pártot ismernek. Budapestről elképzelhetetlen a falusi kiszolgáltatottság, elszigeteltség... de Budapest lakossága önmagában csaknem annyi mint a falusi lakosság. Javítani kell az arányokon :(. Az ingatlanárakkal még elérhetetlenebbek a városok, főleg Budapest, de Győr, Debrecen is. 5-6 éve még tudtam venni a gyereknek egy 45 nm panelt, 8 millióért Budapesten. Ma 26-ért árulják. A polarizálódás és a ketté szakadás ezen a vonalon is óriási.
És igen, ironikusnak szántam a Budapest kilakoltatását, leváltását... és megszállását. De nem is annyira vicces ez, ha csak az ingatlan tuljadonosok illetőségét megnézzük..., ha az intézkedéseket, fejlesztéseket, a város tisztaságát, élhetőségét. Nagy a romlás, maradjunk ennyiben. És Orbán trükkös és bosszúálló. Szeretem Budapestet. És féltem Budapestet. És nem zavar, hogy sok ott a múzeum, vagy a színház, a műemlék, a túrista... és nem hiszem, hogy vidékre kell költöztetni, ahol sokkal kevésbé lesz elérhető és fenntartható. No mindegy... szóval ironizáltam, és persze tudom, hogy csak onnan lehet elköltözteni, ahol vannak... hááát Bp-en vannak.
Vidéken is vannak egyetemek, meg múzeumok... de egy-két kivétellel már megszállták őket.
      Orbán beszéde az Akadémián 2016-ban.     "Mi magyar emberek büszkék vagyunk önökre, tudósainkra és a Magyar Tudományos Akadémiára."         Egyszer büszke Orbán az Akadémiára, egyszer elpusztítja, ez így természetes, az ország fel sem néz a tüdőspacalból a tévé előtt. A fideszes papa…..
Ra13 2019.06.05 16:38:12
@Attilajukkaja: Nem hiszem, hogy ez átsegítené az innovációt a mesterségesen felfújt cégek tudatlan, tanulatlan vezetőinek mocsarán. Ha a cég nem akar fejlődni, ha nem tesz érte, ha nem nyitott rá, mert fél szembe nézni a saját tanulatlanságával, addig nem alkalmaz még informatikusokat sem, akik belülről értik és támogatják az informatikai fejlesztéseket. Ezeknek semmi köze a kutatáshoz... egyszerű alkalmazások a termelés, a raktározás, szállítás szervezéséhez és nyilvántatrásához. Amire alig akarnak áldozni, csak azért fogadják be a papír ceruza helyett, mert nem tehet mást. De ha rajta múlik, akár a saját kárára is bebizonyítja, hogy hülyék ezek az okostojások. Tisztelet a tájékozott kivételnek. Kívülről se megrendelővé, se innovácoót befogadóvá nem lehet tenni egy céget, hát még aktív résztvevőjévé a saját innovációs folyamatának. Ez a K+F tipikus esete annak, hogy a tudósok f-val verik a csalánt, hogy miattuk nincs innováció a gazdaságban. Azért nincs, mert költeni kell rá. És ami nem a saját perselybe megy (kocsi, palota, nyaraló, megtakarítás), az mind drága és felesleges. Ahol azt szeretik, hogy mindenki kicserélhető és lecserélhető, ott nem alkalmaznak olyanokat, akik nélkülözhetetlenekké válnak, mert nincs elegendő tudásuk megréteni őket. Nem véletlen, hogy a feudalizmus nem az innovációról híres. És kishazánkban is meg lehet nézni több 100 éver visszatekintve, kik voltak azok, akik innovációval foglalkoztak, és mi lett velük...
A gazdaság fizessen az innovációért. Amíg nem fizetnek jelentőset, addig semmibe nem nézik az eredményeket. Sőt ott fűrészelnek, ahol ők is ülnek, csakhogy bebizonyítsák nincs értelme a tudóskodós hókusz pókusznak. Biztosan vannak kivételek, meg olyan cégek, ahol bizony magasan képzett menedzsment irányít, de akkor mutasság a saját K+F terveiket... akikhez kutatókat és partnereket keresnek...
 Az alábbi kép egy Schmidt Mária blogján megjelent posztban található, és nem elítélőleg írt róla a jelenleg orbánista, valamikor keményvonalas kommunista szerző.     Nem patkány, de azért elég érdekes. Prof. Dr. Tornóczky Anitával szólva.,. és ezt így hogy?   P.S  Én a FIDESZ szavazóit nem azért…..