Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lámpavas

0 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
Matolcsy György a hétvégén nekifutásból herén rúgta önmagát. Az önkínzás ilyen megnyilvánulása önmagában szórakoztató lenne, ha nem hatna vissza ránk is előbb-utóbb. Ilyenkor vágyok egy következmények nélküli világot - amilyen hazánk országnak - ahol felpofozhatja,…..
Lámpavas 2011.02.07 20:33:08
@sárkányfő: Engem nem zsarolt meg senki és nem fosztott ki senki.
Én a manyupok megalapítása és az emberek választási lehetőség nélküli bekényszerítése óta várom, hogy mikor tudok megszabadulni ettől a rablóbandától.
Most végre megtehettem. És még kapok is 1,2 milliót! :) Coki!
Lámpavas 2011.02.10 16:39:29
@rex: @macamuca: Elszomorító a tájékozatlanságotok, amivel itt osztjátok az észt a témában.

ad1. a visszalépők nem csak a reálhozamot kapják meg, hanem a munkáltatói kiegészítést is. Jelen esetben erről van szó. Azaz ezt nem ők termelték, csak ültek rajta.

ad2. a reálhozamot még senki nem tudja, a manyupom saját bevallása szerint még ők sem, mert most készítik a programot, ami kiszámolja... Szuper kis nyilvántartásuk lehet!

ad3. 12 év alatt 6 millió forintot utaltak át a nevemben, most 6 millió forint az egyenlegem. Szerinted ez mit jelent? Igen, pontosan azt, hogy a dunsztosüveg hatékonyságával dolgoztak. Ugyanis a hozamot a 95%-ra számolják, miután zsebretették az 5%-ot fixen, akkor is, amikor -20%-os hozamot produkáltak.

Ezek után senki ne mondja nekem, hogy ez nem intézményesített rablás volt, törvénnyel megtámogatva.
Lámpavas 2011.02.10 17:31:22
@macamuca: Lassan írom: nincs önkéntes pénztáram, a munkáltató a kötelezőbe fizette be a 8%-on felül a 2% kiegészítést. Ezt fogom most megkapni. Reálhozamot pedig nem fogok kapni, mert olyan nem lesz.
Tényleg szomorú, hogy ennyire tájékozatlan vagy, de osztod az észt.
Mióta elindult az Ember a Vízben, úgy pörögnek az események, hogy csak kapkodom a fejem. Tegnap óta több nagyszerű dolog is történt. Egyrészt a bajba sodródott családi napközi részére megjöttek az első felajánlások. Volt, aki 1%-át szeretné nekik adni és akadt már olyan is,…..
Lámpavas 2011.02.08 13:11:33
@gelsystem: "Idetartoznak a szemétbe dobott, és ténylegesen ide szánt dolgok, amiket bárki birtokba vehet."

Feltéve, ha az a szemét közterületen van.
Abban a pillanatban, amikor a szemét kapun belül van, azaz magánterületen, akkor az a szemét a magánterület tulajdonosáé.
És rajta kívül csak egy valaki nyúlhat hozzá: az a szemétszállító cég, akivel a tulajdonos szerződést kötött, és díjat fizet az elszállításért.
Lámpavas 2011.02.08 13:13:10
@SoulSeer: Szép.
17. § (1) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyûlölet keltésére.  (2) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek,…..
Lámpavas 2011.02.04 12:41:39
@tommybravo: Ebben egyetértünk. De én pont azt mondom, hogy nem egy másik kettős mérce lesz, hanem most tűnik el a régi kettős mérce. Ezt próbálják a régi kettős mérce haszonélvezői világvégének beállítani.
Lámpavas 2011.02.04 12:42:53
@Takony_fősámán: Na ez a színtiszta gyűlöletkeltés, amit minden oldalról üldözni kellene!
Ha következetesek akarnak maradni a Fővárosi Főügyészség képviselői, akkor minimum elgondolkodnak rajta, hisz a Magyarok Világszövetségével már megtették. És hogy miért? A csütörtökön kezdődött polgári perben az ügyészség azt kéri a Fővárosi Bíróságtól, semmisítse…..
Lámpavas 2011.02.03 22:23:25
@Orbán, Mubarak barátod sorsára juthatsz hamar!: Ó, hogy össze ne szarjam magamat!
Ha jól emlékszem, ezeket zavartuk haza a múltkor, és nem történt semmi...
Mandiner blog Feltámadott a tenger 2011.02.03 07:01:00
  „Tombold ki, te özönvíz, Tombold ki magadat, Mutasd mélységes medred, S dobáld a fellegekre Bőszült tajtékodat”   2010 tavaszán a kritikai, haladó értelmiség egy mély lélegzetet vett a szabadság édes levegőjéből - mint aki alámerülni készül a fasizmus…..
Lámpavas 2011.02.03 19:14:12
@Robinzon Kurzor: Érdekes barátaid lehetnek. Az én társaságom kivétel nélkül Fidesz szavazó, és kivétel nélkül egyetértünk az eddigi intézkedésekkel.
Persze a liberálbolsevik csapatnak és az őket támogató pénzügyi köröknek ezek nagy érvágások, de hát pont ezért választottuk meg a Fideszt! :)
A manyup hiszti mögött nem a nyugdíjak féltése áll, hanem a 12 éve zajló legalizált rablás.
A médiatv hiszti mögött sem a sajtószabadság féltése áll, hanem a különadó által érintett multik üzleti érdeke.
Azt hitték, ha kavarnak egy kis hisztit, OV majd jól megijed. Hát tévedtek.
Kezd nagyon Ausztria-szindróma lenni a dolog, a végén ott is az EU kért bocsánatot az osztrák szavazóktól...
Lámpavas 2011.02.03 19:18:37
@La Serenissima: Te véletlenül nem a belvárosban élsz? :)
Mert itt Budán igencsak más a helyzet...
Attól, hogy a pofátok nagy, és még mindig túl vagytok reprezentálva a médiában, még nem jelenti azt, hogy eszetek is lenne.
Szép példája volt ennek az AI igazgatója... :)
 A kormány válaszolt Neelie Kroes, uniós médiabiztos levelére. A biztos a médiatörvényekkel (a médiaalkotmánnyal és a médiatörvénnyel) kapcsolatban három problémát vetett fel. Egyrészt a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének kiterjesztését a lekérhető szolgáltatásokra, azaz az internetes…..
Lámpavas 2011.02.03 17:47:28
Nocsak, a fasiszta amerikai liberálisok is csorbítani akarják a szólásszabadságot?

"Martha Nussbaum filozófus, a szólás- és véleményszabadság elkötelezett védelmezője A sértő internetben megjelent esszéjében arra figyelmeztet, hogy az online anonimitás a hazugságok és rágalmak megfékezhetetlen terjedéséhez vezet. A hatályos szabályok értelmében ugyanis a tartalomszolgáltatók nem vonhatók felelősségre az oldalaikon a fórumozók által leírtakért. Cass Sunstein, Obama elnök jogi főtanácsadója hozzáteszi, hogy az internetes rágalmazás és álhírkeltés a demokratikus nyilvánosság alapjait veszélyezteti. Arról nem is beszélve – véli Brian Leiter chicagói jogfilozófus –, hogy az internetet elöntő primitív és trágár megnyilvánulások egyáltalán nem tekinthetők érdemi véleménynek.

Mi hát a megoldás? Saul Levmore jogászprofesszor szerint a tartalomszolgáltatókat kötelezni kell rá, hogy a kifogásolt rágalmazásokat távolítsák el oldalaikról. A másik lehetőség az anonimitás felszámolása lenne, ami biztosítaná, hogy mindenkinek jogi felelősséget kell vállalnia a blogján és a fórumokban leírtakért.

Fish szerint a kötet azért különösen figyelemreméltó, mert szerzői a szólásszabadság közismerten elkötelezett hívei, ám egyikük sem hiszi, hogy nincs szükség korlátozásra. Épp ellenkezőleg. Ahogyan Daniel J. Solove washingtoni jogászprofesszor, a kérdés egyik szaktekintélye a kötetben megjegyzi, a túlzott szólásszabadság akadályozhatja a véleményszabadság érvényesülését."
 Jelentem, veszélyben a szólásszabadság! Mármint Kanadában. Bezony: a kanadai médiahatóság ugyanis nemrég betiltotta a Dire Straits együttes Money For Nothing című számát, mert hát a dalban szereplő köcsög (faggot) szó nem a cserépedényre utal, hanem a…..
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
Lámpavas 2011.02.01 23:18:30
@beavereater: Igen, és a végén fejbe is lőnek mindenkit! :) :) :)
Lámpavas 2011.02.01 23:22:18
@beavereater: mármint rám célzol, aki min. 1,2 milliót kap a visszalépéssel? Lúzerkém!
A tegnapi Tüntetés a sajtószabadságért 2. elnevezésű rendezvényen a Kossuth téren annyira vegyes volt a demonstrálók összetétele, hogy az már az irónia határait súrolta. A múlt árnyai - chartás mamcsik, közöttük Verók, akitől komolyan majdnem megkérdeztem, hogy miért nincs…..
Lámpavas 2011.01.28 22:00:48
@hungarisztan: Na, azért ezt a csürhét ne hasonlítsuk Petőfihez, ha kérhetem!
„Ellenzékinek lenni szexi” – ez a szokatlan felirat a tegnap délutáni Kossuth téri tüntetés egyik transzparensén volt olvasható. A magyar sajtó eszméletlen pártosságát és ezzel összefüggésben – nevezzük így - kreatív valóságtálalását jól jellemzi,…..
Lámpavas 2011.01.28 10:52:47
@efhábé: "Ebből teljesen logikusan következik, hogy a befizetéseket kettéosszuk és csak egy részéből finanszírozzuk a szüleinket, másik részét félretegyük öregkorunkra."

Nagyon okos vagy. És akkor anyád nyugdíját miből fogják kifizetni? Csak nem hitelből? Vagy felezzük meg anyád nyugdíját? Barom.
A tudatos vásárló a helyi termelőktől vásárol, mert ezzel jót tesz a nemzetgazdaságnak és a környezetnek is. Ha közgazdász vagy, tudod, hogy ez marhaság. Ha a helyi termelőnek komparatív előnye van a távolabbiakkal szemben, akkor úgyis ő marad a piacon, ha nem, akkor a nemzet…..
Lámpavas 2011.01.27 17:59:23
@Amok: 10 pont.
Lámpavas 2011.01.27 21:45:48
@SCUMM: "Azonban - ahogy ez a cikkben is szerepel - ekkor hatékonyabb megoldás lenne, ha az illető megveszi az olcsóbb, máshol előállított terméket, és a különbözetet pedig egyszerűen odaadja a helyi termelőnek. A közgazdászok szeretik az ilyen "hatékonytalanságokra" felhívni a figyelmet."

Tehát ha én az egyenes banánt szeretem, de a görbe olcsóbb, akkor nekem a görbét kell megvennem, és a különbözetet utaljam át az egyenes termelőjének?
  Ahogy várható volt, a ferihegyi Zóna Taxi-Főtaxi váltás nem zajlott le zavartalanul, sőt, egyre élesebb a konfliktus a két társaság sofőrjei között. A kuncsaftokért folyó rivalizálás leglátványosabb tünete, hogy mérsékelten szimpatikus kocsisok szólítgatják le…..
Lámpavas 2011.01.27 17:54:30
@tevevanegypupu: Én eddig azt hittem, hogy férfi vagy! :)
Habár mostanság a teljes magyar nyomtatott és elektronikus sajtó a médiatörvénnyel van elfoglalva, mi ne álljunk be a sorba gumicsontot csócsálni! Van itt még érdekesség bőven ezen kívül is – elsőnek mindjárt itt a jó öreg magánnyugdíj-törvény. Vajon a Fidesz–KDNP…..
törökgáborelemez 313. Egy fecske 2011.01.16 11:35:00
“A fideszes városvezetés Tarlós Istvánnal az élen sokkal jobban működik, mint ahogy a Fidesz az egész országot irányítja” – Karácsony Gergely fogalmazott így a minap az Inforádióban. S bár az LMP-s politikus mondatait - ahogy a Mandiner vezérkommentje tette -…..
Lámpavas 2011.01.16 12:29:22
@Szimba: Kiscsíra, dünnyögjed már el, hogy a köröshegyi völgyhíd akkor szerinted mi volt?
Persze, akkor még dübörgött a pannon puma, mi? Agyhalott.
  Kínai Kálmán most kivételesen otthon maradt, úgyhogy csak Tónival vágtunk neki az ígéretesnek tűnő sajtószabadság-tüntetésnek. Sokan voltak, kedvesek voltak. Az egyik demonstráló szerint nyolc év tüntetés irigység után végre ők is megmutathatták, hogy mit tudnak.…..
A Greenpeace csatlakozott a különböző magánszemélyek által kezdeményezett demonstrációhoz, mely a Kossuth téren lesz péntek este hattól (Budapest, persze), hogy megvédjük a sajtószabadságot és elkapáljuk ezt az új médiatörvényt. Nem szívesen ugrálunk ilyen témában,…..
Lámpavas 2011.01.14 14:20:30
@Eleskanyar: :) :) :)
Te nem érted az alapszituációt! Fordítva ültök a lovon! :) A GP a pénzügyi támogatóiból él! Itt nem az a kérdés, hogy a GP miből kér vagy nem kér (az a kutyát nem érdekli), hanem hogy a támogatók miből kérnek vagy nem kérnek. Ebből a politikai szerepvállalásból úgy néz ki, hogy nem kérnek.
És az előre megjósolható, hogy a GP ezzel a tüntetéssel komoly támogatásokat fog elbukni.
Szép még lehet, okos már nem.
    Ha megszoktuk, hogy oda a szólásszabadságunk, akkor kezdhetünk barátkozni a gondolattal, hogy irredenták lettünk. Megint, újra. Papírunk ugyan még nincs, de szőnyegünk már van róla. Bizony: EU-elnöklésünk idejére készült egy 202 négyzetméteres szőnyeg, rajta…..
Lámpavas 2011.01.13 22:32:37
@Lázár: okulj, te ostoba kisember:
http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0&feature=player_embedded#!
Lámpavas 2011.01.13 23:31:54
@Lázár: Nem vetted észre, hogy Mo. 1000 éven át (a török időket leszámítva) Európa egyik legnagyobb és legstabilabb állama volt, és ezen csak a Trianoni diktátum változtatott 90 éve?
Ehhez képest Németo. vagy Olaszo. területének történelme egy vicc, a szláv "államokról" nem is beszélve.
Ezzel nekik nagyon kellemetlen szembenézni, de ez legyen az ő problémájuk.
Mandiner blog Elnézést 2011.01.13 15:15:00
  Tegnapi, Hétköznapok és ünnepek az MTA Filozófiai Intézetében című posztunk meglehetősen nagy vitát kavart, nemcsak itt, a blogon. A posztban szándékosan gyermeteg karikatúra-szerűségeket közöltünk, a műfajra jellemző túlzásokkal. Valójában egyáltalán nem gondoljuk,…..
Lámpavas 2011.01.13 16:47:23
Lámpavas 2011.01.13 16:48:56
  Újabb légiók a láthatáron a médiatörvény csörtében. A Greenpeace hazai lerakata „szűken vett szakmai szempontok” alapján arra jutott, hogy a médiatörvény a környezetvédelemre is súlyosan káros hatással van. A környezetvédelemnek szabad sajtóra van…..
Lámpavas 2011.01.13 13:15:20
@Gorgiasz:
"fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba.."

Hát ezt a sajtószabadságot féltik ők ennyire...
Lámpavas 2011.01.13 16:22:46
@Zöld_Dani: ja, mint a cigány lova, nem vak az, csak bátor...

Szerinted egy állítólagos környezetvédő szervezetnek az a fontosabb, hogy pénzt szerezzen az akcióihoz vagy az, hogy hogy együtt tüntetgessen a libsi haverokkal?
Szia Tibi!Sokat olvasom a blogotokat és nagyon tetszik. Jómagam is szoktam néha írni. Ezt a munkámat csak azért küldöm el, mert egy csomó ismerősöm mondta, hogy ezeket a gondolatokat nektek kéne publikálni. Úgyhogy teszek egy próbát.Olvassátok el, és ha gondoljátok, tegyétek fel.…..
Sokan vagyunk akik nem szeretünk vagy nincs időnk rendet rakni, takarítani. Ilyenkor gyakran csak elrakjuk a szekrény mélyére a rendetlenséget okozó tárgyakat, a koszt pedig besöpörjük oda, ahol nem látszik. Aztán szép lassan a szekrényt már nem lehet becsukni, a szőnyeg alatt púposodó porban pedig…..
Lámpavas 2011.01.10 21:00:47
@Az átok visszaszáll!!!:
Egyetértek, kivéve azzal, hogy a kidobott szemét már senkié. Mint azt valaki már leírta: én szerződést kötöttem a szemétszállító céggel, és azért fizetek nem kevés pénzt, hogy a saját kukámban lévő saját cuccomat elszállítsa. Ebbe a szerződéses kapcsolatba avatkozik be a bregócs, és nyitogatja a kukámat, amire én nem adtam neki felhatalmazást, azaz hozzányúl a saját tulajdonomhoz.
A problémának nem ez a megoldása. A kukázás nem szociális alapjog.