Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harmooka

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Vak ügetés 2010.11.17 06:50:00
A lendületes és kétségtelenül radikális kormányzás legfőbb vesztese a Jobbik. A választás óta hiába kepeszkednek, a lejtmenet egyértelmű.A két pofon elmaradt, de amit kaptak, annál fájdalmasabb: úgy ki lettek semmizve, mint az egyszeri magánnyugdíjas. Tavaly még reálisnak…..
Ilyen nincs, mondaná egy sport-újságíró. A fociban van keménykedés, de vannak szabályok. És arra van a bíró, hogy azokat betartassa.Politikus, focista - Debrecenből   A mai hírekből ismert: az Alkotmánybíróság eltörölte a 98%-os büntetőadót. Többek között azért,…..
Szegeden és Miskolcon régebben volt partyvillamos, de - bármennyire is hihetetlen egy ennyire béna szóvicc után - most nem idegenforgalmi látványosságról szeretnék írni. A belga tengerparton húzódó villamosvonal ugyanis - a hasonló fekvésű blackpoolival ellentétben - valódi…..
harmooka 2010.10.08 09:53:52
Én először 20 éve, másodszor idény nyáron nyaraltam a belga tengerparton (Koksiijde). 20 éve még alig volt a tengerparton apartmanház, ma a közvetlen parton 9-10 sőt 17-18 emeletes apartmanházak vannak. Nekem sem tetszettek, ráadásul nincs hozzájuk parkoló, ezért az egész tengerparton nyári hétvégeken, végig állnak az autók, ameddig a szem ellát.
A helyiek viszont a nagyon szép kis hangulatos házakban laknak, mi is ilyenben voltunk egy ismerősnél. Ezek persze kicsit messzebb vannak a tengertől, de legalább emberléptékűek.
A belgák évközben is lejárnak a tengerpartra hétvégeken, (persze nem olyan tömegben, mint nyáron) ezért akkor is van forgalom, és az apartmanházak sem üresek.
A villamos egyébként pontosan, menetrend szerint jár, nem úgy mint nálunk. Tiszta, rendes. Ahol mi voltunk szerintem elég sűrűn van megálló. Jól végig lehet vele járni a tengerpartot.
Szerintem a Balatonon nincs létjogosultsága, mert sokkal kihaltabb szezonon kívül mint a Belga tengerpart.
Egyébként web kamerán meglehet nézni végig a tengerpartot, ilyenkor is, hogy hétvégeken mennyien sétálnak, vagy söröznek a tengerparton.
A múltkor amikor itt esett hétvégén, ott is hasonló idő volt és még akkor is bőven voltak esőkabátos sétálók a parton.
Ami nekem érdekes volt 20 éve is júliusban voltunk és most is, de amig 20 éve csak mi magyarok fürödtünk (jó idő volt) a hideg vízben, idén nagyon sokan strandoltak. Ez lehet a golobális felmelegedés?? Melegebb lett a tenger is?
Nekünk nagyon tetszett, szíven visszamennénk jövőre is.