Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daniel W. Mcload

62 bejegyzést írt és 210 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Heves harcok a Vatikánban   A Szent Péter térre szorultak vissza a pápista csapatok, akiket a Szekuláris Koalíció erői teljesen körbezártak. Szakértők szerint az Angyalvár múltheti eleste után órák kérdése, és legyőzik a svájci gárdisták utolsó erőit is, habár minden valószínűség szerint a…..
„Alföld. Rohan a gép velem. Zöld és virágos végtelen.  Torony. Túl rajta: tóvidék. Őrház körül arany csibék. Most faluvég. Pár puszta sír. Most nyáj. Mocsári gólyahír.  A sás közt karcsú gólya lép: verőfényes Petőfi-kép. Tört szárnyú, furcsa szélmalom. Négy csorba házfal. Csárdarom?  Kertek közül…..
Októberben lesz 100 éve, hogy a magyar közigazgatás kivonult az ország egyetlen igazi kikötőjéből, Fiuméből. Fiume, vagy horvát nevén Rijeka, különleges helyet foglal el a magyar történelemben. Egy eltűnt világ emlékét hordozza: a magyar tengeri világét...
Daniel W. Mcload 2018.08.21 12:43:52
@C. Lee Boss: Szerintem nem helyes az európainak kell lennünk felszólítás, sokkal helyesebb úgy mondani, hogy mindannyian Európaiak vagyunk és azok is lehetünk.
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
Egy orosz fórumon előkerült egy brutális mennyiségű felhasználó nevet és jelszót tartalmazó, kategórizált breach lista, amelyben többszázezer magyar felhasználó is szerepel. A szuperül összegyűjtött, könyvtárakba rendezett lista egy úgynevezett „kombó”, amelyben sok rendszerből kiszivárgott…..
Kipróbáltuk az új londoni flybe járatot, tetszett. A Budapesten nemrég debütált légitársaság heti három járattal tolja Londont és tök olcsón sokkal kényelmesebb eljutást biztosít, mint a két ultrafapados.  A kedvünk az induláskor majdnem elment az egész flybe-tól, mivel a tájékoztatás fogalmazzunk…..
A magyar közösségi közlekedés jelenlegi jegy- és bérletrendszerére nehéz kellően negatív kifejezéseket találni. Az csak az egyik dolog, hogy az értékesítés technológiája is csigalassan fejlődik (ld. budapesti e-jegyrendszer), ennél sokkal nagyobb baj, hogy az egész tarifarendszer logikája is elavult…..
Daniel W. Mcload 2017.04.06 12:25:44
@Adani: Én már kétszer csináltam ilyen 550+-t (már nem 500, hanem 550 a max) és mindkétszer megvártam (ültem a fejükön) amíg elkészültek a jeggyel. :)
Random pénztárban inkább nem is próbálkoztam vele, mert sejtettem, hogy nem nagyon lesznek rá képesek.
A magyar regionális vasúthálózat jövője már több mint 10 éve foglalkoztatja változó intenzitással a közvéleményt. Ha a parttalan szócséplést forintosíthatnánk, már valószínűleg régen összegyűlt volna annyi pénz, amelyből az egész szegmenst rendbe lehetett volna tenni.…..
Csendesen ugyan, de Vona Gábor bejelentette: az LMP-vel együttműködve akarnak kormányt váltani. Ez ugyan elsőre nagyon vicces, mert a két párt együtt sem éri el az MSZP és a DK összesített támogatottságát, de azért a mondatnak mégis van jelentősége. Az ATV reggeli műsorában megtörtént a comint…..
Daniel W. Mcload 2016.12.20 18:33:26
@Mardu89: Vannak még jó mondásaim, terroristákkal nem tárgyalunk. Ha nem tudsz megtalálni, az nem az én hibám. Elég nyilvános profilom van, és volt választott vezető tisztségem is.
De azért elismétlem neked: volt tisztségem, ma már nincs, és nem vagyok más mint egyszerű párttag, szimpatizáns. Ehhez a bloghoz azon kívül, hogy olvasom, semmi közöm nincsen.
Érdekes, én még tudok jópár olyan blogot, amelyik a DK-t és Gyurcsányt méltatja.
Továbbra sem vagyok bértollnok, sőt, nem járok oda más portáljára járatni a számat. Ha nem tetszik amit itt olvasol, nem kell elolvasni, senki nem kényszeríti rád (de, a fizetés igen, feltehetőleg azért kötöd még mindig az ebet a karóhoz, megint egy bizonyíték, köszi!).

Szerintem a blog sem hazudja magát civilnek, legfeljebb privátnak, ami viszont teljes mértékben igaz, hiszen nincs semmilyen formális kapcsolata a DK-val. Ez tény. Minden más csak vádaskodás.
Daniel W. Mcload 2016.12.20 18:43:31
@Mardu89: Na zárszóul csak annyit, hogy tök jó hasonlat, mert a pestisrácok magukat függetlennek hazudják, addig rengeteg pénzt kapnak az állampárt különféle kifizetőhelyeiről.
Végére ért a lakás-ügy. A Fővárosi Ítélőtábla 2016. június 20. napján 14.00-kor tartott ítélethirdetésén bűncselekmény hiányában jogerősen felmentett az ügyészség vádja alól. A bíróság ugyancsak bűncselekmény hiányában felmentette Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert is. Feleségemmel szemben a…..
Daniel W. Mcload 2016.06.20 17:02:06
Tíz évvel ezelőtt, 2006. május 6-án indult el a mellékvonalak bezárásának legújabb hulláma, amelynek során 2007 márciusában számos mellékvonal forgalmát leállították. Ekkor került lakat a 62-es számú vonal legrosszabb állapotú szakaszára is, Sellye és Középrigóc között. Helyszíni kezelésű teljes…..
Daniel W. Mcload 2016.05.19 14:35:27
@újember: Hol lehet lájkolni, aláírni? :)
  Ritkán írok Magyarországról, azonban az utóbbi idők eseményei már régóta érleltek bennem egy írást. Mik ezek az események? A 4-es metró hosszabbításának (egyelőre úgy tűnik) végleges elkaszálása, a 3-as metró felújításának kínkeserves húzódása, a kisföldalatti fokozatos lerobbanása (mely a 3-as…..
Daniel W. Mcload 2016.03.04 15:53:44
@Mark Bolt: Az utolsó gondolat nagyon korrekt, bár szerintem a 10.000 forintos havi bérlet nem drága, ellenben a havi fizetések nagyon alacsonyak.
Daniel W. Mcload 2016.03.04 15:54:07
@Zsoo: Egyenlőre a darabolós gyilkos vág. Az egyelőre a szó, amit te keresel.
Egyébként, hogy érdemben reagáljak a hozzászólásodra, nem értek vele egyet. Budapestnek és főleg Magyarországnak lenne pénze városi közösségi közlekedés fejlesztésre, lennének rá uniós források is, ám a városaink és az ország vezetése dilettáns annyira, hogy erre képtelen. (vö. még Orbán utálja Budapestet. Mondjuk te valószínűleg fidesznyik-középkáder vagy valamilyen állami hivatalban vagy állam által kistafírozott álprivát vállalkozásban.)
Vasútüzemi gyorstalpaló túl magasra jutott vezetőknek Megkérdeztünk egy középiskolást, mit szól a MÁV-Start vezérigazgatójának ahhoz a kinyilatkoztatásához, melyben 10%-os teljesítménycsökkentés mellett érvelt az általa irányított vállalatnál. A válasza ennyi volt:…..
Daniel W. Mcload 2015.11.13 12:27:17
Daniel W. Mcload 2015.11.13 13:23:24
@Thomas a laprugós: Úgy olvastam, a VEKE is beleállt vmennyire a dologba.
Barabás Richárd Milyen Feri? 2015.10.13 08:07:31
Nagyon úgy érzem, hogy így 2015 vége felé bizonyos tévképzetekkel itt lenne az ideje leszámolnunk. Az egyik ilyen Gyurcsány Ferenc messianisztikus tehetsége. A másik pedig a nem létező “demokratikus ellenzék” mítosza. Nem volt még olyan régen, amikor GyF bejelentette, hogy…..
Biztos mindenki hallott már erről a könyvről .Ez nem annyira káros, mint a szürke 50 árnyalata, mert ebben nincsenek démoni energiák, csak egvezető hatású. NEm véletlen, hogy az írója, JR Rovling a leggazdagabb amerikai nő a világon. A könyv megrendelésre készült és azért,…..
Hillary Clinton ráfordult az amerikai elnökválasztásra, legalábbis a legtöbb elemző ennek tudja be, hogy a volt külügyminiszter egy interjúban egyértelműen kritizálta Obama külpolitikáját és saját, az elnöktől markánsan eltérő külpolitikai nézeteit is kifejtette.  Hillary…..
Daniel W. Mcload 2014.08.14 04:29:41
A számtalan kivételes pályaudvar mellett mindenképpen szót érdemel a vasúti építkezések háttérben meghúzódó, különleges épülettípusa: a járműjavító, vagy főműhely, melynek egyik jellemző képviselője az Istvántelki Főműhely, másik nevén Landler Járműjavító. MÁV Istvántelki Főműhely helysnrajza, 1903…..
Daniel W. Mcload 2014.06.13 23:59:31
Utóbbi hetekben többször szóba került – legutoljára a Bajnai-féle kordonbontáskor – a Madách tér átépítése. Gondoltam, megnézem már, most hogy is áll. Bő egy hónapja kezdték el az átépítést, amely a jelenlegi tervek szerint május 31-éig tart majd. Hogy miért "jelenlegi tervek”? Mert eredetileg…..
Daniel W. Mcload 2014.05.05 11:33:35
@zila5: mindenhol nem lehet focizni, mert elvisz a TEK. Mi megpróbáltuk felcsúton.
Daniel W. Mcload 2014.05.05 11:35:45
@VT Man: kit érdekelnek a parkolóhelyek? A Madách tértől alig néhány méterre van 3 metróvonal, 2 villamosvégállomás és legalább 3 busz megállója. Előtte kerékpárút. Innen bárhova, azonnal el lehet jutni közösségi közlekedéssel vagy kerékpárral. Miért kellene ide a legszükségesebb néhánynál egyel is több parkoló?
Daniel W. Mcload 2014.05.07 13:32:55
@Erzsi Kovács: Hiba. Nincs autóm és nem élek a belvárosban. Rákoskeresztúri vagyok és tömegközlekedéssel járok.
Nem kötelező a belvárosban élni, ha nem tetszik a pezsgő kulturális élet, ami esténként ott van. Nagyszerű, élhető a belváros esténként, rengeteg fiatal, rengeteg lehetőség. A szemét kérdése érdekes... talán jobb edukációval és jobb közszolgáltatásokkal lehetne ellene tenni, ahelyett, hogy démonizáljuk.

Adó kérdésében pedig szerintem még mindig nem fizetnek eleget az autósok, az autózás által okozott környezeti és egészségi károk megtérítésére sem elég.
A hazai szecessziós építészet egyik kiemelkedő alkotása sok-sok évig megcsonkítva, szürkén állt a Kossuth tér déli részén. Hányatott sorsa azonban véget ért, a Steindl Imre program egyik kiemelt beruházásának köszönhetően régi-új pompájában ejti bámulatba a felújított…..
Néhány nappal ez előtt kapott szűk nyilvánosságot, hogy Kóka János az SZDSZ nevű alakulat levitézlett elnöke rendszeresen együtt utazik Orbán Viktorral annak külföldi útjaira, ráadásul magyar diplomata útlevéllel. Hab a tortán, hogy Kóka úr ezeken az utakon olyan…..
Az Infopark tervezett közlekedése Az Infopark most sem az igazi, de vajon hogyan változik a 4-es metró elindulásával? A legizgalmasabb javaslatot (egy villamosjáratot) már bemutattuk, ám Tamás László most egy újabb - jóval reálisabb és könnyebben megvalósítható - tervvel…..
Most akkor hazamegyek... – kétségtelenül szellemesen csak ennyit írt oldalára a Spanyolországban nyaraló Gyurcsány Ferenc, miután Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ma bejelentették a közös listáról szóló megállapodásukat, amelynek kapcsán hellyel kínálták a DK-t is az…..
Daniel W. Mcload 2014.01.09 04:28:48
@JoeP: Talán lehet, hogy egyszer meg kellene hallgatnod Gyurcsányt ahelyett, hogy azokat hallgatod, akik róla beszélnek. Akkor felismernéd, hogy ő olyan, mint akit keresel.
Fotó: Batár Zsolt Az ArchDaily elég olvasott építészeti lap, ha nem a legolvasottabb. Mondjuk van 1,1 millió Facebook-, meg bő 160 ezer Twitter-követője, ami persze még nem a világhírnév mércéje, de jól mutatja, hogy azért olvasgatják. Nos ez az ArchDaily a napokban megint…..
Jávor Benedek blogja Game over 2013.12.06 14:45:30
Egy hazug kormányhivatalnok, egy cinikus miniszter és egy következmények nélküli ország. Erről szól ez a történet. Van egy vezető kormánytisztviselő, hivatalosan Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi…..
Daniel W. Mcload 2013.12.07 03:49:19
@Jean-Baptiste Emanuel Zorg: Megnyitod a googlet, sőt, konkrétan megmondom neked, hogy az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényt és abban elolvashatod, hogy igen, ilyen információkéréshez a képviselőknek joguk van.
no emisszió Railjet-etikett 2013.10.29 09:15:52
Budapestről immáron környezetbarát módon, ráadásul európai színvonalon, elfogadható árakon utazhatunk számos osztrák, német, svájci, sőt átszállással olasz, spanyol és francia nagyvárosba is vonattal az örvendetesen bővülő Railjet vonathálózatnak köszönhetően. A…..