Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sz.Lacc

77 bejegyzést írt és 710 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március óta egy nagyon makacs sérüléssel küzdők. A talpamban lévő izommal illetve a boka alatti izülettel vannak gondok. Lassan azért gyógyul, sokat segített egy soproni terapeuta, aki kétszer is megkínzott, de a kezelések után mindig sokat javult az álapotom. Futni azért már tudok és szoktam is…..
Már egy ideje szerettem volna írni a jelenlegi cipőmről és most, hogy meg lett az utóda, gondoltam mindjárt jelentkezek egy részletesebb összehasonlító teszttel. A kék sarokban a kitaposott, rutinos róka: Asics Gel-kayano 23. A sárga sarokban a friss és fiatalos kihívó: Asics Gel-kayano 24. Lássuk…..
Sz.Lacc 2018.03.31 20:51:43
@rrroka: Ha tehetem, akkor ezt a színt veszem. Már csak praktikus ok miatt is, jobban látszódik sötétedéskor mint a fekete.
Az ajánlott fűzést próbáltam előző cipőn, sajnos a lábamot pont ott lehet valami ideg, mert nyomta a fűző és fájt nagyon. Egy próbát megér ezzel a cipővel, hátha...
Kirándulni leszünk május elején, sajnos nem tudok menni. Viszont akartam kérdezni, hogy Sopron Trail-re jöttök-e idén is? (bár még itthon nem egyeztettem, de elvileg megyek. Viszont idén szombaton lesz a futás)
Sz.Lacc 2020.07.26 20:04:04
@Burgermeister: Sajnos mostansag nem foglalkoztam a bloggal es nem lattam, h irtal.
Ha meg relevans: igen, hasznaltam a 25-ös Kayanot is. Mar terveztem, h irok rola egy ujabb összehasonlito tesztet a Salomon Sonic3-mal.
A cipö sokat persze nem valtozott. A textilt modositottak rajta, a nyelve lett puha parnazott es talan az eleje meg szelesebb. Tovabbra is nagyon massziv cipö.
Nekem sajnos rossz tapasztalatom volt vele, egy rövidebb futsnal megserültem, egyszerüen nem jo a rövid, tempos futashoz.
De ez az en szemelyes velemenyem, es attol meg nagyon jo cipönek tartom
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Sziasztok. Már hónapok óta nem jelentkeztem poszttal, pedig történt egysmás ebben az időszakban, hogy mást ne mondjak, 2019 lett. :) Most egy-egy bejegyzést szentelek az emítésre méltó dolgokról:..
Sz.Lacc 2019.03.08 20:25:26
@rrroka: tudom, hogy csak irigy vagy, hogy én ilyen roppant fotogén vagyok! Nem tehetek róla, engem szeret a kamera. :D
Van amúgy egy olyan érzésem, hogy ezt a feleséged mondta... :)
Múlt hétvégén Gentbe keveredtem egy jó kis szakmai konferenciára. Sok mindent nem tudtam a városról, a wikipédia kiköpte, hogy "Észak Firenzéje", ami nyilván egy jót jelentő jelző, bár még a "dél Firenzéjében" sem jártam, szóval nem sok összehasonlítási alapom van. A város két folyó találkozásánál…..
Fusslaci Öt nap (majdnem) 88km 2018.11.10 11:07:35
Október végén egy gyors döntés után egy hetet voltam Sopronban, így kihasználtam a lehetőséget és elmentem többször is futni a környező hegyekbe. Eredmény: öt nap alatt közel 88km és +2700m színtemelkedés! (háttérben örömujjongás és konfettieső) :)..
Tudtátok, hogy hogyan hangzik a futó haiku? Hogy miért jó a termőtalaj a bogyiszlói paprikaföldeken? Hogy lényegesen megemelkedett az ultraelitben az esztéták száma? Hogy mi az hogy futó-levonulás? Hogy feltűnő gatyában könnyebben levadásznak egy versenyen? Hogy az ókori görögök mit tartottak a…..
Kb egy évvel ezelőtt kaptam rá igazán a hegyi futásokra. Az októberi, söllli verseny után akartam valami keményebbet idénre bevállalni. Akkor találtam a bajor erdőkben rendezett Arberland Trail-t, aminek a közepes távja (tavaly még 36, idén már 41km) lett az idei célversenyem. ..
Sz.Lacc 2018.09.28 14:22:42
@rrroka: energia gélem nem volt, gyümipürém volt. Van egy fajta gél, amit úgy bírok, abból eszek 1 max. 2-t. De az egész frissítésemre nem figyeltem, bár mint írtam, nem ezen múlt.
Még februárban kitaláltuk Lacival és Áronnal, hogy kell nekünk egy jó kis határfeszegető német terepverseny, megtoldva egy kis Berlinnel Áronnál és Münchennel Laciéknál, amolyan barátvégiglátogató hosszúhétvége, ahol sör és snapsz helyett sziklákkal és szintekkel csapjuk szét magunkat.Kis…..
Eléggé készülök a szeptemberi Auerhahn Trailre (majd Sz.Lacc lefordítja mit jelent pontosan. Aranyér trail?), de valljuk be nyáron 35 C°-ban kicsit nehezebb. Igen a meleg miatt. :)Nemnem, azért pucéran nem fogok futni, de alapvetően kellene magunkkal vinni némi innivalót, sőt szinte létfontosságú.…..
Fusslaci Kedvet kaptam - Stubai UT 2018.06.02 21:06:28
Van az ugye, hogy az ember valamit elkezd csak úgy csinálgatni, kóstolgatni, aztán észre sem veszi és már rá is kapott az ízére. Hát így vagyok én most már a hegyi terepversenyekkel. :) A sikeres innsburcki trail után itt a következő kihívás: Stubai Ultratrail (abból is a Basictrail) - 28,7km…..
Sz.Lacc 2018.07.07 02:09:27
Fusslaci Stubai Basictrail - 2018 2018.07.07 02:02:12
  Ezt a versenyt a Sopron Trail helyett választottam ki, lássuk érdemes volt-e lecserélnem kedvenc hazai versenyem!..
Fusslaci Tréning az alpokban 2018.06.07 15:50:32
Május végén családommal (és barátainkkal) az Alpokban töltöttünk 5 szép napot. Ez idő alatt volt lehetőségem kétszer is futni menni:..
Kicsit megkésve de itt a beszámolóm az április végi Innsburck Alpin Trail-ről. Lássuk:..
Sz.Lacc 2018.05.15 13:15:02
@rrroka: alap. Szakáll nélkül el sem indulhatsz, bent van a kötelező felszerelések listájában! :D
Igen, muszály lesz valami másik terepcipőt néznem, mert lefele nagyon rossz. :(
Arberlandon kipróbáljuk a befutó-páleszt? :D

@ahammer: feleségem sem rajongott érte, de ha hosszabb, meg ápolgatja az ember, akkor nem bök. Most már megbarátkozott vele.
Sőt, amig nő, kb 4 hétig, marhára viszket, szóval ne hidd, hogy férjednek kellemesebb lenne! :D
Fusslaci Innsbruck Alpine 2018.04.24 11:07:49
Most szombaton indulok a 25km-es távon (szintkülönbség +1000m, -700m. A start és cél nem egy ponton lesz). Kiváncsi leszek az eredményre két okból is: egyrészt úgy érzem, az elmúlt időszakban jól sikerült a felkészülés. Havi 140-180km-eket futottam. Februárban szintesebbeket (Sopronban), márciusban…..
Évi nyolcmilliárd dollárból persze futja fejlesztésre, szóval annyira nem kell csodálkozni azon, hogy az 1960-as évek (Amerikában) ikonikussá vált sci-fi-jét, a Lost in Space-t annyi pénzből rebootolhatta a Netflix amiből itthon a teljes egy éves hazai filmtermés kijön. Az előzetes gyönyörű,…..
Sz.Lacc 2018.03.07 15:47:51
Fusslaci 2017 év vége 2017.12.31 21:36:18
Halihó. Itt vagyok, ragyogok! Na jó, csak olyan közepesen pislákolok, de vagyok. :)Ismét eltellt egy év, lássuk milyen volt 2017. Ha röviden össze akarom foglalni, akkor azt mondanám, hosszú sérülések, köztük sok jó és pár kiemelkedő futással.  Előző év végén éppen hogy csak rendbe jött a térdem,…..
Sz.Lacc 2018.01.02 16:09:39
@rrroka: látom téged sem a mozgás, közösség motivál! :D
"Két nap alatt 31920 nevezőt számláltunk minden idők legnagyobb hazai futóversenyén." - szól a BSI hivatalos közleménye. Ez a rengeteg futó a hétvégén 11 féle versenyszámban állhatott rajthoz. Nagyon remélem eljut ez a szám most már azok agyához is, akik szerint pár száz idétlen színes ruhás marha…..
Na, most hogy a kevés olvasóm 2/3át is elvesztettem ezzel a remek címmel, kezdjünk bele! :)..
Mert vannak még páran, akik nem (csak) a fb-on posztolnak! :) http://siksagrolahegyre.blog.hu/..
Fusslaci Sopron trail 2017 2017.06.21 12:24:34
Hétvégén megvolt ez a verseny is és bár a felkészülésem a lehető legrosszabban alakul az elmúlt hetekben, nagyon örülök, hogy elindultam és végig is mentem. Az előzményekről röviden: májusban egy hanyag öltözködés miatt először a hátam kapott huzatot, majd pár napra rá lázasan teljesen kidőltem.…..
Amikor SzLacc barátom meghívott minket Sopronba pár napra, meg a Sopron Trail-re, akkor azzal riogattam, hogy majd "Alpok legalja", meg "Sopron tré" és hasonló címmel fogok posztot írni, de erre természetesen nincs okom, hiszen a lehető legjobb volt ez a kicsit meghosszabbított hétvége.Pénteken…..
Sajnos idén nem sikerül az egyenlítés, a hazai csapat magabiztosan hozta a második menetet is. Az előrejelzések szerint is idén jobbak voltak a hegy esélyei, hiszen az ellenfél játékosai minimális időt tudtak csak felkészüléssel tölteni, és sérülés is hátráltatta őket. Ha ezekhez még hozzátesszük,…..
Laci bácsitól főzni tanulni olyan, mint pornófilmből felkészülni az első (vagy bármelyik) éjszakára, de abból is az NDK-s, kezeletlen felületekkel megáldott főszereplős poresz.  A magyar gasztronómia állócsillaga nyolc percbe egyszerűen mindent, de mindent bele tud sűríteni abból a tudásból, aminek…..
Pár perce ért véget a Nike kísérlete, a Breaking2, amiben kísérleti körülmények között próbálták két óra alá vinni a maraton legjobb idejét. A monzai F1 pálya 2400 méteres szakaszán, váltott iramfutókkal, menet közben feladott frissítőkkel, tehát versenyen nem érvényes körülmények között, Eliud…..