Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Füredi Krisztián

263 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pornómentes november? Ha úgy érzed, hogy a pornó jelen van az életedben, de nem okoz problémát és nem vagy pornófüggő, akkor lehet, hogy igazad van ebben.Ha meg tudod állni, hogy november során egyáltalán ne nézz semmilyen pornót, akkor ezáltal erről bizonyosságot is szerezhetsz.Ha nem bírod ki,…..
Kopp Mária neves pszichológus, orvos nemrég halt meg. Munkájában, kutatási tevékenységében kiemelten foglalkozott az egészség és az életminőség témaköreivel. A Semmelweis Egyetem Kopp Máriáról nevezi el a Média Díjat, elismerve ezzel azt, hogy a professzor asszony jelentőset alkotott az…..
 Avagy hogyan változik az Ön közérzete egy év alatt? A kutatáshoz egy kérdőív kitöltésével hozzá lehet járulni. A kutatás leírása a hivatalos honlapról: "A kutatók évtizedek óta keresik, hogy mitől egészségesebbek egyes emberek másoknál. A legtöbben azonban elsősorban azzal foglalkoztak, hogy…..
Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet új honlapot indít a gyermekbántalmazás témakörében: gyermekbantalmazas.hu A honlap számos információt tartalmaz a gyermekjogokról, a gyermekbántalmazásról. Külön írások szólnak a gyerekeknek, a kamaszoknak, a szülőknek és a…..
A büntethetőségi korhatár változtatása jelenleg aktuális kérdés a törvényhozásban. Jelenleg 14 éves kortól büntethetőek - akár börtönbüntetéssel - a fiatalok, a tervek szerint viszont ez 12 éves korra csökkenhetne, és így napi gyakorlattá válhatna, hogy 12 éves…..
Triszkaidekafóbiának hívják azt a jelenséget, hogy sok ember kis mértékben vagy akár rendkívül nagy mértékben tart a 13-as számtól. Vajon honnan származhat ez a félelem, és miért pont a 13-as számtól félünk, és miért semleges a 14-es vagy 19-es szám, miért kötődik éppen…..
Füredi Krisztián 2011.03.09 16:23:40
@Metal Warrior: Érdekes észrevétel.
A Wikin felül van egy szerkesztés gomb, ha azt megnyomod, akkor egyből az adott oldal szerkeszthető változatán találod magad, egyszerűen javítod a szöveget, majd lent mentés, és már az általad javított lesz az aktuális változat.
Tükörbe nézve címmel önismereti pszichodráma csoport indulVárunk, ha az önismeret tükrén át kíváncsi vagy önmagadra a kapcsolataidra az életedre a lehetőségeidre jobb probléma megoldási alternatívákra a pszichodrámára egy éven át a többiek…..
   A Magyar Pszichológiai Társaság beszámol számos olyan "pszichológiai területeken folyó képzésről, amelyek megtévesztőek lehetnek mind a laikusok, mind a szakemberek számára. (...) A megtévesztés lényege, hogy a képzést végző cégek személyek, gyakran arra hivatkoznak, hogy képzésük akkreditált."…..
Füredi Krisztián 2010.11.27 12:25:23
Az eredeti közleményben valóban nincs szó szerint megemlítve a pszichológus asszisztens vagy a pszichológiai asszisztens képzés. Nekem úgy tűnt, hogy ez a rész ezekre is utal:

"Hasonlóan szigorú a közép- és felsőfokú szakmai képzés esete is. Ezeket OKJ-s (Országos Képzési Jegyzék) képzéseknek nevezik, ahol különböző szakmákat lehet elsajátítani, melynek során kiadják a hatóságok a vállalkozás indítására és/vagy munkavállasra lehetőséget adó bizonyítványt. (Pl. egy pék sima FAT akkreditáció alapján nem nyithat pékséget, csak akkor, ha OKJ végzettséggel rendelkezik és szakvizsgabizottság előtt tett vizsgát előírt vizsgakritériumok alapján. A vizsga menete és szakmai tartalma minisztériumi rendeletekben rögzített.) Következésképpen a csupán FAT akkreditációval rendelkező képzések nem adnak olyan végzettséget, amelynek alapján munkát lehetne vállalni "

Nekem úgy tűnik, hogy ez arra utal, hogy más egy OKJ-s végzettség, ami munkavállalásra is jogosít, és más egy szakmai továbbképzés, ahol folyhat akár nagyon színvonalas képzés, de mégsem ad végzettséget.

Én sem gondolom, hogy ezeknek a képzéseknek ne lenne létjogosultságuk, a kérdés csak az, hogy aki elvégezni a képzést, azt tudja-e, hogy az mire jogosítja fel. Ha nem, az sok problémát felvet.
Hiszen ha valaki azt hiszi, hogy pszichológus lesz a 3 éves képzésen, és utólag jön rá, hogy ez nincs így, akkor igen bánni fogja azt, hogy nem végezte el az igazi képzést 5 év alatt. Persze nyilván mindebben sok minden egyéb kérdés is közrejátszik.

Remélem, érthető, hogy itt senkinek nem a képzésekkel van problémája alapvetően, hanem azzal, ha a hallgatókat félrevezetik, vagy pedig, ha valaki nem megfelelő végzettséggel akar emberekkel foglalkozni, miközben ehhez sem tudása sem jogosultsága nincs.
Ez nyilván nem jó azoknak akik azt hiszik, hogy felkészült személy kezei közé kerültek, és azt hiszem, hogy annak sem jó, aki magáról hiszi azt, hogy felkészült, és közben pedig nem az.
Dr. Lukács Lizával, az október végén megjelenő Ágytól-asztaltól… Evészavarok és párkapcsolati problémák című könyv szerzőjével folytatódik a beszélgetés. Ezúttal az evészavarokból következő párkapcsolati problémákról, az evészavarok és párterápia kapcsolatáról, illetve a párkapcsolat és az elhízás…..
A beszélgetés folytatása Dr. Lukács Lizával, az október végén megjelenő Ágytól-asztaltól… Evészavarok és párkapcsolati problémák című könyv szerzőjével. Ebben a részben többek közt arról beszélgetünk, hogy könnyebb vagy nehezebb-e a fogyás, ha minkét…..
Október végén jelenik meg Dr. Lukács Liza Ágytól-asztaltól…Evészavarok és párkapcsolati problémák című könyve. Ennek kapcsán a szerzővel beszélgettem a témáról, a könyvről, és arról, hogy kapcsolódik a párkapcsolatokhoz az evészavarok problémája. A beszélgetés II. része itt olvasható. A…..
A flibanszerin (flibanserin) nevű antidepresszáns tesztelése során azt találták, hogy sok esetben pozitív hatással van a női szexuális vágyra. Ez kísértetiesen hasonlít arra, ahogy a Viagra eredeti - férfiaknak szánt - változata indult világhódító útjára.Ennek…..
Összesen 8 millió forintot kell fizetniük annak a két 16 éves fiú szüleinek, akik a megvert társuk halálát okozták azzal, hogy eszméletlen állapotban belelökték egy tóba. (Ezért a fiatalok 14 év börtönbüntetést kaptak.)A bírósági ítélet szerint: "Hiányzott az…..
 Az alábbi videóban igen humoros formában egy komoly témáról hallhatunk, mégpedig a nő és a férfi, illetve a női és férfi agy különbségéről.Előadó: Mark Gungor ..
10. Országos Neveléstudományi KonferenciaÚj törekvések és lehetőségek a 21. századi neveléstudományokban2010. november 4-6. Szeged Bővebb információkhoz klikk ide!..
A jelen blog címében szereplő sorskönyv kifejezés a tranzakcióanalízis (TA) nevű pszichológiai irányzaton belül született meg. A szó angol eredetije: script. E kifejezés a számítástechnikában parancssort, programot jelent: olyan utasítást vagy utasítássorozatot, amelynek…..
            Jelen kérdőív az Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Magatartástudományi Intézet keretein belül folyó kutatás kérdőíve. A kérdőív a fogamzásgátlásról szól, Magyarországon élő, 18-49 éves hölgyek…..
            Jelen kérdőív az Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Magatartástudományi Intézet keretein belül folyó kutatás kérdőíve. A kérdőív a fogamzásgátlásról szól, Magyarországon élő, 18-49 éves hölgyek…..
A héten Vekerdy Tamás tollából jelent meg egy írás az FN.hu oldalán "Az iskola megbetegít" címmel, melyben az iskola betegítő hatásáról és az iskola miatti szorongásról ír. Ezután nemsokkal erre reakcióként és kritikaként megjelent a Magyar Pszichológusok…..
Felmérés készül a kismamák budapesti szülészeteken szerzett tapasztalatairól.A felmérést végző kutató az alábbiakkal kéri az érintetteket a kérdőív kitöltésére:"Kedves Édesanyák!A budapesti szülészetekkel kapcsolatos elégedettséget szeretném mérni az alábbi…..
Nemrégiben két igen hasznos honlap is indult a gyász témakörében.Az egyik a gyászportál.hu, amely a gyászolóknak nyújt segítséget.A másik pedig a gyász.lap.hu oldal, amely a gyásszal kapcsolatos magyar honlapokat igyekszik tematikusan rendszerezve összegyűjteni.Gyászportál.huA…..
Nemsokára megjelenik a Kizökkent elmék című könyv, amely igen érdekesnek ígérkezik. Az alábbiakban olvasható a Gondolat Könyvkiadó ajánlása, és egy részlet a könyvből amely megjenelt a Gondolat Könyvkiadó blogján. A pszichiáterek és a pszichológusok gyakran azzal…..
A fóbiák pszichoterápiás kezelésére több féle módszer létezik. A fóbia irracionális félelem általában meghatározott, konkrét dologtól, pl. magasságtól, metróalagúttól, vagy éppen a galamboktól. Megoldás lehet az, ha a fóbiás személy tapasztalatot szerez a fóbiája…..
  II. PSZICHOLÓGIA SZABADEGYETEM 2009 ŐSZ Aktuális pszichológiai kérdésekről egyetemi szinten – közérthetően Szervező: A Magyar Pszichológusok Egyesülete (MAPSZIE) mapszie.hu 2009 november 7-8 (szombat, vasárnap) Helyszín: Moholy Nagy Iparművészeti Egyetem Budapest, XII. Zugligeti út  9-25. A…..
Dr. Szilágyi Vilmos szexuálpszichológus online felmérést végez a szexualitással kapcsolatos vélekedésekről, attitüdökröl. A kérdőív rövid, gyorsan kitölthető, kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint szánjon néhány percet a kérdőív kitöltésére. A felmérés időközben lezárult, ezért a kérdőív linkje…..