Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jelfogó

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imre fölöslegesen megvette a félhavi bérletét, de sebaj, gondolta majd jól visszaváltja. Hát persze, csak kifogott egy dolgozni nem akaró szöszit, akivel sehogy sem sikerült zöld ágra vergődni. Íme a történet: Tisztelt Új Blog! A történetem mondhatni szokásos, amiért mégis…..
Jelfogó 2011.06.03 22:31:04
@Fehérszakál: Nem. Viszont ha a bérlet úgy lett kiadva, hogy számlát kértek róla, akkor rábélyegzik, hogy "számla kiadva". Ilyen bélyegzővel ellátott bérletet adóügyi okokból csak akkor válthatsz vissza, ha a számlát is visszaadod.
Szia!Itt a Karácsony, persze a MÁV most is meglepte a tőlük megszokott ajándékkal a hazautazó utasokat. Nem, most nem a sztrájkoló vasutasok tettek keresztbe a Tisztelt Utazóközönségnek, egészen más történt. Csütörtökön, december 23-án reggel, mentrend szerint - ahogy…..
Na, ez most keményebb lesz.Tisztelt Raáb Donát!Az alábbi levelet két példányban elküldtem a MÁV-START Zrt. illetékeseinek, ezért kérném, feléjük ezt ne továbbítsák, pusztán észrevételként közölje a blogján. Tisztelt Ügyfélszolgálat!Az 1997. évi CLV.…..
A szünet alatt nem volt poszt, viszont mától ugyanúgy lesz minden hétköznap 8-kor, mint eddig, tehát ha nincs levél, poszt sincs. De egyelőre most van elég.Tisztelt Máv-Start Zrt.! Tisztelt Raáb Donát!Rendszeresen utazom a Más-Start Zrt. vonalain, leginkább azért, mert néha olyan…..
Jelfogó 2011.01.04 14:55:34
@naxosz: "A START-os emberek akiknek ez a feladata lenne nem állnak a helyzetük magaslatán és nem tudják mi a teendő."

De akinek mindössze ennyit tesz lehetővé a szellemi szintje, az miért kerülhet olyan beosztásba, ahol tízezrek utazásába szólhat bele naponta? Enyhén abszurd.
Sziasztok!Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy jó helyen kopogtatok, de gondoltam itt talán választ kapok a kérdésemre.Mint naponta vonatozó utas szoktam olvasni a blogot, hogy ki mint járt a vasúttal. Nekem abból a szempontból eddig szerencsém volt, hogy nem találkoztam kő bunkó…..
Helló!A napokban volt egy érdekes esetem jegyvisszaváltás során, erről írtam az Ügyfélszolgálatnak. A lényeg, hogy a MÁV-START a törvények felett áll, szerintük csak a személyi igazolvány fogadható el személyazonosításra.Üdv:BenceTisztelt Ügyfélszolgálat!2010. november…..
Jelfogó 2010.11.29 15:36:57
@indust: Mert azzal túl sok kiskapu szűnne meg egyszerre. :-)
Új MÁV blog Jegykiadás panasz 2010.11.22 08:00:00
Tisztelt Ügyfélszolgálat!A 2010. november 20-án a meneterend szerint Dunavarsányból 04:46-kor induló 3729-es számú járatukon történt esettel kapcsolatban szeretnék panaszt tenni.A vonatra Dunavarsány megállóhelyen szálltam fel. Mivel ekkor az állomáson nincsen jegykiadás, a…..
Jelfogó 2010.11.23 14:30:54
@fővizsgáló: "de az erőszak...stb nem megoldás."

Egy ilyen parazita ellen csak az a megoldás. A szúnyogot sem szépen kéred, hogy hagyja el a szobádat, hanem egyszerűen lecsapod.
Jelfogó 2010.11.24 08:59:10
@fővizsgáló: Sokkal egyszerűbb: olyan vasútüzemeltetés bevezetése, amely legalább az utazóközönség minimum-követelményeit valamennyire kielégíti. Ha legalább annyira képes lenne a vasút, hogy ne késesse minden egyes járművét, már nem lenne okom a panaszra.
Jelfogó 2010.11.26 10:51:00
@lurkó: Abban, hogy plusz jegyjutalék reményében átvágja az utast.
Sziasztok! A Kelenföldi állomás új peronjai csilli - villlik, ám már most sem tűnnek olyan tartósnak,mint amilyenek elődeik voltak... Korábban már írtam róla nektek, hogy beáznak a peronok esővédői. Miközben ezeket a beázás nyomokat csodáltam az 50percet késő vonatomra…..
Új MÁV blog 142-es vonal panaszok 2010.11.15 08:00:00
Tisztelt Máv-Start ZRT!Azzal a panasszal írok Önöknek hogy a 142-es vonalon meglehetetlenítik az utasok életét.A 2010/2011-es menetrend teljesen rossz az iskolások és dolgozókkal szemben egyaránt,ugyanis abba nem gondoltak bele hogy aki délutánra jár dolgozni nem tud mivel bejárni ha…..
Jelfogó 2010.11.16 19:05:59
@Snake: Természetesen nem a jegyvizsgálókról beszéltem fentebb. Hanem mondjuk a startos menetirányítókról, meg a többi nagyon nem odavalóról.
Jelfogó 2010.11.17 13:37:23
@karosszékely: "Napi rendszerességgel használod a MÁV-ot. Pár hete még Németországban éltél, állításod szerint."

Nem éltem, hanem dolgoztam. Igen, pár hete még ott dolgoztam. Utána rövid ideig Magyarországon, most megint külföldön, ez szinte naponta változik. Pörgős az életem, ezért viselem nagyon keservesen a mávos tötymörgést és csigalassúságot.
Jelfogó 2010.11.17 13:40:54
@lurkó: "Most akkor már nem a sorompónál ácsorogsz hanem napi rendszerességgel utazol."

Nyilván nagyon nehéz lehet megérteni, hogy az, aki utazik vonaton, később vezethet autót is. Nem is várom, hogy eljuss idáig.

"Téged nem utasként hanem köz és önveszélyes elmebetegként kellene elhallgattatni."

Soha nem voltam sem ön-, sem pedig közveszélyes, a hülyeségeid pedig a legkevésbé sem érdekelnek. :)

"Ennek ismeretében akkor konkretizáld légyszíves hogy ki melyik problémáért felel!"

Kezdjük az elején: startos irányító. Kezdheted magyarázni a színvonaltalan, selejt munkájuk okait. Utána esetleg továbbléphetünk a jegyvizsgálókra is, meg a pénztárosokra.
Felvetődött korábban, hogy miért nincs poszt: nos, ez egyszerű, nem jön túl sok levél. Amint van valami, általában ki szoktam rakni, de ha nincs mit (illetve nem olyan minőségű), akkor nem lesz poszt. Ha van is, akkor az kizárólag hétköznapokon kerül ki. Nagy örömök…..
Jelfogó 2010.11.09 10:37:02
@gcsabi: Szerintem viszont az az infantilis, aki azt mondja, hogy egy sofőr megérdemli a halált és jó, hogy meghalt. Gratulálok.
Jelfogó 2010.11.09 10:57:47
@gcsabi: Konkrétumokat is tudnál említeni fröcsögés helyett? :))

Nem Te írtad, hanem Bence, neki válaszoltam, amikor azt írtam, amit idéztél.
Jelfogó 2010.11.09 13:37:54
"hogy az arrafelé közlekedő leggyorsabb vonat előtt is átérjen a leglassabb jármű/gyalogos, ha még a szabad jelzésen indult el, vagy féktávon belül váltott a sorompó. Ez a _jó_ működés"

Az álláspontunk valószínűleg azért különbözik ebben a kérdésben, mert eleve szubjektív fogalomról vitázunk. Konrétan: a "jó" fogalmáról. :) Abban feltétlenül egyetlértünk, hogy így biztonságos a sorompó, abban viszont nem, hogy így a "jó". Nekem pl. nagyon nem jó, ha feleslegesen kell várni, mert jó reakciókészségű, gyors, pörgős ember vagyok, és nem szeretem, ha feltartanak. Én szívesen lemondanék a biztonság egy részéről, ha időt kapnék érte cserébe, mert tudom, hogy konkrétan az én biztonságom kicsit se sérülne ezzel. A többiekkel kapcsolatban meg hajlamos vagyok azt gondolni, hogy edzzék magukat, ez közlekedés, veszélyes üzem. Tudom, nem túl szociális gondolkodás.

"túlbiztosítottak. Viszont ez a tartalék kell ahhoz, hogy 1 ember pillanatnyi figyelmetlensége önmagában minél kisebb eséllyel járjon súlyos következménnyel"

Ebben is egyetértünk. Én valahogy mégis azt érzem, hogy túlontúl túl van biztosítva a mávnál minden, sokkal jobban annál, mint ahogy ésszerű és egyben biztonságos lenne. Lehet, hogy rosszul gondolom, de így gondolom, mert túl sok jel mutat erre.

"ezek betartása kényelmetlenséggel jár. De inkább egy kis kényelmetlenség, mint egy maradandó sérülés vagy halál."

És ebben is egyetértünk. De látni kell a dolog másik oldalát is: egy egész életen át tartó, nem kis kényelmetlenség azért nem valami nyerő (mert ami kényelmetlenség a vasúti szabályok miatt van, az nagyon nem kicsi). Ma magyar közúton a megengedett legnagyobb sebesség 130 km/h. Mégis minden újonnan eladott autó lényegesen túlteljesíti ezt. Mert mindenki tudja, hogy szükség van arra, hogy az autó akár lényegesen túl tudja lépni a 130-at. Itt tehát van ugyan szabályozás, de az nem okoz különösebb kényelmetlenséget, mert ugyanúgy tudok menni 170-nel és fogok is. A sorompó és az egyéb biztber viszont nagyon is kényelmetlen. Annak ellenére is, hogy nagyon sokkal kevesebben halnak meg vonat alatt, mint gyorshajtás miatt.

"Szerintem nem veszed észre, ha csak annyit tesz, hogy leveszi a lábát a gázról."

Nálam ez úgy működik, hogy csak akkor megyek ki elé, ha még a lábát se kell elvennie a gázról. Az a minimum, hogy ezt fel tudom mérni. Ha kényelmetlenséget okoznék neki, akkor nem megyek ki elé. És szeretném, hogy ezt egy kamion esetén eldönthetem, akkor más esetben is dönthessem el.

"Ha rajtad kívül más közlekedők is vannak az úton, ez nem csak rajtad múlik."

Ez igaz, de azt gondolom, hogy a vezetésre való nevelés, akár a tanfolyamon, akár otthon arról is kellene, hogy szóljon, hogy megtanuljuk, hogy lehet mások hülyeségeit kivédeni. van, amikor nem lehet, hogy sokkal kevesebb ilyen eset van, mint a többség gondolná. Tanulással nagyon sok hiba kompenzálható, nekem is volt már olyan sztorim Szilvásvárad felé a szerpentinen, hogy a bal tükrömet a záróvonalon szembeelőző teherautó csapta be, a jobbat meg a szalagkorlát, miközben a mellettem ülő hölgy a fejét a tenyerébe temetve sikított. Ha ő vezetett volna, ma egyikünk sem él. És ez csak egy jelentéktelen példa a nagyon sok közül, amit tapasztaltam/láttam/hallottam.

"Attól, hogy neked kényelmetlen egy szabályt betartani, az még nem idióta szabály."

Ok, ez jogos.
Új MÁV blog Aki egyenlőbb 2010.10.15 08:00:00
Üdv!Történt, hogy ma reggel (október 11-én) becsületesen bérletet vásároltam Vác-Alsóváros megállónál Rákospalota-Újpestig. A bérlet ára 17.600 Ft. Nem szeretek bliccelni, így mindig érvényes bérlettel utazom. Oké, tudom, hogy sikeres ember már nem lehetek ezzel a…..
  Tisztelt MÁV-START Zrt. Ügyfélszolgálat! Ezúton szeretnék panaszt tenni a 6201 viszonylatszámú vonaton szolgáló kalauz ellen. 2010. szeptember 30-án, 21 óra 12 perckor Ferihegy megállóhelyről a kalauz úgy indította el a szerelvényt, hogy négy utas még a peronon…..
Kedves Donát!65 év feletti vagyok, de kevés a nyugdíj, dolgoznom kell mellette. A munkába járáshoz vonatot veszek igénybe, melyre pár hónapja regisztrációs jegyet kell vennem. Sem havi, sem félhavi bérletet nem tudok venni, mert azokból nincs regisztrációs fajta. Sem…..
Jelfogó 2010.10.12 15:40:31
@FOMA: Kisbabával vonatra mernél szállni? Én pl. sosem bocsátanék meg magamnak ekkora felelőtlenséget, de hát nem vagyunk egyformák. :)
Tisztelt Blogolvasók!A mai MÁV-os élményemet szeretném elmesélni ugyanis meggyőződésem, hogy tanulságos minden utas és olvasó számára. A legelején hangsúlyozom, hogy valóban trükköztem a bérlettel és jár nekem büntetés de az egész eljárás több, mint vérlázító.…..
Jelfogó 2010.10.11 09:26:06
@==T==: "Elvileg a diákot tanulmányaid végeztével törvényi kötelességed lett volna leadni." - hülyeség.
Jelfogó 2010.10.12 09:28:36
@Antal Z.: Egy nagyszájú, ki-ha-nem-én cigánygyerek volt, kicsattant az egészségtől, és úgy kezdte, hogy ő nem száll le, mert várják. Aztán a társa tanácsára eszébe jutott, hogy van valami papírja, de előtte próbálta kidumálni magát, tehát nyilván nem volt beteg, sem pedig fogyatékkal élő. Lehet, hogy a papír jogosította erre, de én úgy szúrtam volna le, mint állat. És mondom: nagyon sokkal tovább utazott a jegyével.
Biztosan lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni ezt a poszt ilyen-olyan okok miatt, azonban nagyon tanulságos töténet.Százhalombattai lakos vagyok,gyakorta utazom vonattal BKSZ bérlettel.Tegnap este hazafelé utaztam a Déli Pályaudvartól,így -mivel a BKSZ bérlet csak…..
Jelfogó 2010.10.10 16:15:24
@pbence: Mondok egy durvát: szerintem Te nem arra a vonatra szoktál felszállni, mint amelyikre hiszed, hogy felszállsz. :-) Délután a dunai vonat általában annyit késik, hogy gyakorlatilag egyszerre indul a battai személlyel, és hogy melyik van elöl, az az aktuális késéstől függ. Ez azért igazán kemény, mert ennek a két vonatnak fél órára kellene követnie egymást, nem pedig blokkra. Így semmi értelme a battai személynek, hiszen így két vonat indul egyszerre, az egyik szinte üresen, a másik tele.
Jelfogó 2010.10.10 16:16:45
Jelfogó 2010.10.10 16:42:04
@pbence: Egyrészt a pálya van nagyon legatyásodva Dunaújváros és Pusztaszabolcs között, másrészt Pusztaszabolcson kap még egy egységet a Flirt, harmadrészt PSz-on megvár sokat késő pécsi vonatokat. Azt elfogadom, hogy az elsővel perpill nem tudnak mit tenni, de az utolsó kettő tisztán a start-irányítás súlyos hibája. Egy kis logisztika kérdése lenne csak az egész.
Beindult az ősz, az iskolaszezon, ismét egyre több levél jön, így a jövőben már minden hétköznap várható poszt!Tisztelt MÁV Zrt.!2010.09.28-án reggel a 7:23-kor Dunakeszi Gyártelepről Budapestre induló vonaton utaztam szokás szerint, amely a szokványos 23 perces menetidő helyett…..
Jelfogó 2010.10.07 14:46:43
@Ákibard!: Attól még, hogy valaki kritizálja a hőn szeretett mávodat, nem kell feltétlenül elhallgattatni. :)

"És ekkor alakul ki az az abszurd helyzet, hogy a vonaton utazó utas hamarabb információhoz jut a havaria okáról, mint a vonaton dolgozó jegyvizsgáló.
Ezen sürgősen változtatni kellene valamilyen formában."

Felelj inkább erre: na és hogyan? Mert ez a valódi kérdés.
Jelfogó 2010.10.07 18:25:06
@vanek ur: Kiváló ötlet az SMS-szerver, csak sajnos ez is azt mutatja, amiről beszéltem: egyáltalán nem csak a pénz hiányzik, hanem az akarás is. Ez egy egészen kicsi beruházás lenne, esküszöm, ha megvalósulna, én írnám rá a programot, csak ugye a vasút még erre sem költ. Ez pontosan megmutatja az utasaihoz való általános viszonyulást, amit végül is megértek, hiszen az ő bevételük nagy részét nem közvetlenül az utas szolgáltatja. Ugyanakkor ez a hozzáállás 2010-ben semmiképp nem fogadható el, és ha állam bácsi nem állna a vasút mögött, már régen felkopott volna az álla.
Jelfogó 2010.10.07 18:29:35
@fővizsgáló: "Hidd el, mindenki elvégzi a munkáját a vasútnál"

A hit kevés. Én nem hinni, hanem tudni szeretem a dolgokat. Márpedig tudom, mert látom, hogy a nagy átlag nagyon trehány módon végzi a munkáját. Konkrétan az én vonataim kizárólag a start-irányítás eszetlensége és beleszékelése miatt késnek minden nap. Ha a járműveken, vagy a pályán múlna, -10 perc is lehetne a menetidő rövidülése.

"És ne becsmérelj olyan embereket, akik becsülettel megtesznek mindent azért, hogy valamilyen szinten működjön a vasút"

Az ilyen embereknek hálás köszönetem. És együttérzésem, amiért elhanyagolható kisebbségben vannak.

"Aki esetleg tehetne, az itt nem olvasgat, illetve a megkapott panaszokat, ötleteket iktatja-valószínűleg a kukába. "

Nem írom le, mit érdemelne az ilyen, mert még kitiltanak. :))