Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bolygo_Hollandi

13 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg panasz érkezik Fónagy János felé, hogy a Zemberek nem értik, hogy mi van a rezsiszámlán. Fónagy bevallotta, hogy maga sem érti a számlákat (ehhez külön gratulálunk!), Orbán pedig kerek-perec megmondta, hogy "a kormány érthető, átlátható közüzemi számlák…..
Ezen a héten egy email várt a postaládámban a TFL-től. Amellett, hogy rendszeresen tájékoztatnak a hétvégi karbantartásokról és leállásokról, írnak újításokról, egyéb érdekességekről is. Már az olimpiai idejére el akartak készülni vele, de végül kis csúszással,…..
Bolygo_Hollandi 2012.12.25 19:49:39
@BoomB: jó is ez bizony :)
Aránylag tanulékony vagyok. Néha többször kell próbálkoznom, de aztán többnyire képes vagyok tanulni a tapasztalataimból. Egy dologban azonban mindez nem működik. Van egy helyzet, amit életemben legalább húszezerszer átéltem már, mégsem tudok belőle tapasztalatokat gyűjteni a…..
Egy régebben gyakrabban, de a nagyüzemekben egyáltalán nem használt módszert próbálok most ki, amivel a szőlő méretén, mutatósságán, minőségén lehet javítani mégpedig a gyűrűzést. Az a jó benne, hogy semmilyen vegyi anyag, műtrágya, varázslat nem szükséges hozzá, a…..
Bolygo_Hollandi 2012.07.08 19:07:20
Egy új nyelv mutatkozik be blogunkban, LFunes jóvoltából: Tegnap délután az AXN csatornán a sorozatok közötti időben a szokásos ZOOM című filmajánlóban egy dél-afrikai színésznőről (Theron) és egy rendezőről esett szó. Utóbbiról hangzott el, hogy eleinte csak…..
Igyekszem úgy tenni mintha minden rendben lett volna a bloggal az elmúlt 10 hónapban. Persze a fejmosást innen onnan megkaptam a lustaságomért, ezúton is köszönet érte mindenkinek aki szóvá tette. Szóval egy gyors áttekintés a múltról. A tavalyi oltásnál hagytuk abba. Sajnos ezek…..
Ezekben a percekben búcsúzunk a magyar Köztársaságtól. Élt 22 évet, eufóriában és optimista légkörben született, ami ritkán adatik meg a történelmünkben. A magunk lábára álltunk, önállók lettünk, ennek minden örömével és felelősségével, hogy amit teszünk az a mi…..
Örülünk, Vincent? Bóvli 2011.10.26 21:46:00
   A bóvli nem úgy kezdődik, hogy az 55 Water Street, Manhattan, New York-ban az alsó rubrikában huszonhét ponttal kevesebb van, mint a felső rubrikában... Nem úgy kezdődik, hogy valaki, aki ugyan tudja mi a különbség Budapest és Bukarest között, de nem nagyon…..
Kicsit hosszúra sikerült ez az adásszünet. Volt benne munka is bőven: angol, svéd, francia, német, cseh, holland és magyar ügyfeleknél egyaránt, és persze jutott más is: első angliai vezetési "élményem" rögtön egy bérelt jobbkormányos autóval, "hosszú skandináv…..
Mea culpa, ez az ember egy zseni, én hülye meg félreismertem és fújolok rá amióta újból ő irányítja a Radzeert a Hapcit. De hát ez a félreismertség a zsenik sajátja, kinőnek minden ruhát és borzonganak meztelenül a végtelen partján, várva a világot, hátha egyszer csak fel…..
  Ezernyi helyen elsütötték (a Hírszerző, a hvg.hu és a Vastagbőr jut így hirtelen az eszembe) Lázár János beszéde kapcsán a kocsmai politizálás talán legfőbb alapigazságát: a politikus nem dolgozik, politikusnak lenni nem munka. Ha a politikai…..
w Troll a pályán 2011.04.05 06:30:00
Hogy Lázár János mikor kel fel és vonul vissza, azt inkább nem méricskélném, még az is lehet, hogy sose. Következmények nélkülibb ez az ország, mint valaha. (Pedig vonz a csábítás, hogy leírhassam: Lázárnak mennie kell!) Viszont a sztori már nemcsak az ő sorsáról szól, ez…..
Bolygo_Hollandi 2011.04.06 17:25:21
@hesslerezredes-halálazötvenórára:
<off> sajnos a "higgyétek" alak a helyes. Hivatkozás itt: www.mek.oszk.hu/01500/01547/01547.pdf
Nem tettem volna szóvá, ha nem mosod össze öntudatosan a -suk-süköléssel.
<on>
Akinek még lenne kétsége afelől, hogy Schmitt Pál feladata valójában nem más, mint hogy a megfelelő pillanatban elvonja a média figyelmét a kormány sumákolásáról, annak itt az ideje, hogy újragondolja a dolgot. Miközben a Parlament ódon falai között éppen a Fidesz…..
Bolygo_Hollandi 2011.03.30 19:05:23
... mert lássuk be, igazán betegek csak a férfiak tudnak lenni. :-)Nézzük, mire is jó ez az én holland TB kártyám. Kisvárosi háziorvosi rendelő, tágas előtér, a várakozók száma 0 (nulla), láthatóan három háziorvos folytat praxist. A recepciós pult mögött ülő hölgy…..
Manchester, csomagfeladás, hölgy kérdezi, hova. Mondom: Amsterdamba szeretnék menni.Erre ő: hát oda én is szeretnék. :-)Mivel Anglia nem része a Schengen-övezetnek, az amsterdami reptéri belépéskor van útlevélellenőrzés. Kérdezi a határőr: miért jövök magyarként…..
Legalábbis én most csak egy malomban jártam, na de az aztán milyen!A történet a Zaan folyónál kezdődik. Az itt élő emberek a kereskedelemből és a halászatból meggazdagodva 1600 körül építették meg első szélmalmaikat. Először arra használták őket, hogy a takarmányokat…..
Korábban tettem egy olyan kijelentést, hogy ez nem gasztroblog, de akkor sem szólhat minden a lelkiekről és a munkáról, én is ember vagyok, néha megéhezem, és eléggé el nem ítélhető módon szeretem az olaszos konyhát.A héten munkám végeztével két olasz vendéglőben is voltam…..
Sokáig, nagyon sokáig töprengtem azon, hogy melyik legyen az első vörös amit "tudatosan" fogok kiválasztani és kóstolni. Az alaphelyzet az, hogy ezidáig nagy ellenérzésem volt a vörösborok iránt. Nem értettem, nem szerettem a vörösbort, fájt a fejem tőle, rosszul esett…..
Jól kiépített autópályán haladunk, a tengertől merőlegesen a kontinens belseje felé. Először síkság, ipari zóna, aztán a reptér következik, majd kisebb városok és nagyobb mezőgazdasági területek mellett megyünk el, végül egy magasabb dombsághoz érünk. Délen vagyunk,…..
Korábban már voltam kétszer Izraelben, de csak 3 illetve 2 napra, mondhatni villámlátogatásra. Első alkalommal, még 2003-ban vendéglátóink elvittek Tiberias-ba, ahol a Jordán folyó indul a Genezáreti-tóból a Holt-Tenger felé, ott keresztelte meg Keresztelő Szent János Jézust. Az…..
A bolygó hollandi Amikor... 2010.11.11 22:40:00
Amikor elfogyott a magaddal hozott utolsó C-vitamin tablettád; amikor azon veszed észre magad, hogy az időjárásjelentést már nem az Időképen keresed; amikor a macskákat már nem „cic-cic”-cel, hanem „pusz-pusz”-szal hívod magadhoz; amikor fejből tudod a sarki…..
Egyik kedves olvasóm kérésére jelzem: köszi, már abba-hagyhatjátok a drukkolást :-). Minden sínen van, olyannyira, hogy írni sem volt időm a héten.A hollandi nem is lenne bolygó, ha megmaradna a fenekén. Hétfőtől csütörtökig irodakukac voltam, de pénteken megkezdődött a…..
Ez most itt a "senki földje": kint is vagyok, bent sem vagyok, "mindenhol jó, de a legjobb útközben". Így aztán kihasználtam a hétvégét, és felderítettem néhány kisvárost a környéken. Aki a Facebookon vagy Iwiwen követ, már tudja, hova pakoltam fel a képeket,…..
Nehéz kenyér ez a blogolás, főleg ha az ember egy 6 éves notebookon 256 MB memóriával és mobil internettel próbálkozik, de megígértem, hogy igyekszem naprakészen tájékoztatni mindenkit az eseményekről. Most letöltöttem az Opera böngésző 10.63. verzióját, és épp nem hal le…..
Hát eljött ez is. Sziasztok, welcome on board. Némi magyarázattal kezdem, hogy a blog szikár bemutatkozó mondatait (itt jobbra) mindenki úgy értse, ahogy én gondolom. Kezdjük mindjárt a poszt címével: A Mérleg jegyében Itt most kivételesen nem a súlyomról van szó, hanem mindarról…..